Finance.ua
Назва емітентаТовариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Будiвельний центр "Добробуд"
Код за ЄДРПОУ33978232
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніДержавна податкова полiтика   Змiни в податковiй полiтицi 
Фінансово-економічніНеплатоспроможнiсть замовникiв   Економiчна нестабiльнiсть, полiпшення стану будiвельної галузi 
Виробничо-технологічніВисокi стандарти якостi будiвництва   Досягнення високої якостi будiвництва 
СоціальніНедостатнє стимулювання   Пiдвищення заробiтної плати населення 
ЕкологічніЗбереження екологiї навколишнього середовища   Розробка заходiв щодо збереження екологiї навколишнього середовища 
Приміткид/в

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Будiвництво, поточний ремонт, капiтальний ремонт, модернiзацiя та реконструкцiя будiвель. Корпорацiя "Житлобуд" Україна   
Будiвництво, поточний ремонт, капiтальний ремонт, модернiзацiя та реконструкцiя будiвель. ПП "Євгенiя" Україна   
Будiвництво, поточний ремонт, капiтальний ремонт, модернiзацiя та реконструкцiя будiвель. ПП "Надiя" Україна   
Будiвництво, поточний ремонт, капiтальний ремонт, модернiзацiя та реконструкцiя будiвель. ТОВ "Райагробуд" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Будiвельнi роботи Добробуд д/н 000000000 м.кв. 17000.000 16100.000 13445.900 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:16100.000 13445.900 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Усього:Житлова та комерцiйна нерухомiсть, офiси, магазини. Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Товариство створене шляхом видiлення структурного пiдроздiлу - заводу по виробництву залiзобетонних виробiв iз товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "Черкаси Залiзобетон Буд" (свiдоцтво про державну реєстрацiю 151498, серiя АОО, запису про включення вiдомостей про юридичну особу до єдиного державного реєстру 10261200000001328, iдентифiкацiйний код 31041120)

Інформація про організаційну структуру емітента

Вищим органом управлiння емiтента є Збори учасникiв.Виконавчим органом є Генеральний директор.

Опис обраної облікової політики

Облiк ведеться по меморiльно-ордернiй формi.

Витяг з аудиторського висновку

У Аудитора iснує нефундаментальна невпевненiсть, яка пов"язана з наступним:
- аудитор не брав участь в проведеннi рiчної iнвентаризацiї. З цiєї причини можливi вiдхилення в показниках фiнансової звiтностi, однак, цi вiдхилення мають незначний вплив на фiнансову звiтнiсть. В зв"язку з тим, що перевiрка мала вибiрковий характер та обмеженiсть в часi, слiд врахувати можливiсть iснування невиявлених розбiжностей, якi не були предметом оцiнки аудитора. Представлена фiнансова звiтнiсть за винятком згаданих обмежень дає дiйсне i повне уявлення про реальний склад активiв та пасивiв пiдприємства, отриманих доходiв та понесених витрат. Ми пiдтверджуємо, що фiнансова звiтнiсть справедливо i достовiрно у всiх суттєвих аспектах вiдповiдно до визначеної концептуальної основи та загальноприйнятими бухгалтерськими принципами пiдготовлена на пiдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку ТОВ "Будiвельний центр "Добробуд" реально i точно вiдображає його фiнансовий стан на 31 грудня 2006 року. Усi форми рiчної фiнансової звiтностi взаємно пов"язанi i вiдповiдають одна однiй.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основними видами дiяльностi Товариства є: будiвельнi та будiвельно-монтажнi роботи; вишукувальнi та проектнi роботи для будiвництва; виробництво та реалiзацiя залiзобетонних конструкцiй, виробiв; виробництво товарного бетону та будiвельного розчину, виробництво стiнових блокiв; архiтектурне та будiвельне проектування, у тому числi: житлових будiвель, громадських будiвель i споруд; iнженерних, транспортних, енергетичних споруд.
Товариство має право також здiйснювати iншi види дiяльностi у вiдповiдностi з дiючим законодавством, а саме: будiвельна дiяльнiсть;виробництво будiвельних металовиробiв; земельнi роботи; роботи по нульовому циклу; монтажнi роботи; обробнi роботи; теплотехнiчнi i термоiзоляцiйнi роботи; санiтарно-технiчнi роботи; домобудiвництво; пусконалагоджувальнi роботи; будiвельно-монтажнi роботи господарським способом; капiтальний ремонт i реставрацiя будов i споруд виробничого призначення; ремонт будiвель i споруд невиробничого призначення, ремонт i будiвництво житла (квартир) за замовленнями населення; ремонт будов i споруд невиробничого призначення; проектнi, проектно-дослiднi, дослiднi роботи.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть Емiтента можуть вплинути наступнi фактори:
1. Нестабiльнiсть законодавства, у т.ч. змiна податкової полiтики;
2. Погiршення загальної економiчної ситуацiї в Українi;
3. Погiршення умов на грошово-кредитному ринку;
4. Загальне падiння платоспроможного попиту та цiн на ринку нерухомостi, зокрема первинному;
5. Зростання цiн на будiвельнi матерiали i роботи;
6. Вiдсутнiсть попиту на об'єкти нерухомостi, будiвництво яких здiйснюється Емiтентом;
7. Форс-мажорнi обставини;
8. Iншi можливi ризики.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

В 2006 роцi пiдприємство штрафiв не сплачувало.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування дiяльностi здiйснюється власними ресурсами та за рахунок коштiв iнвесторiв.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Укладенi договори: 04.01.2006 року iз ТОВ "Черкасизалiзобетонстрой" - 51.0 тис.грн., та 13.06.2006 року ТОВ "Приорiтет" - 20 000.0 тис.грн.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Протягом поточного та наступних 3-х рокiв Емiтент планує реалiзувати проект будiвництва 16-ти поверхового будинку по вул. Пушкiна, 31/2 та 16-ти поверхового будинку по вул. Гоголя, 302 в м. Черкаси. Планується що ринком збуту основних видiв продукцiї, послуг та робiт Емiтента є первинний ринок житлової та нежитлової нерухомостi м. Черкаси. Основними споживачами основних видiв продукцiї, послуг та робiт Емiтента будуть фiзичнi та юридичнi особи, що мають потребу в придбаннi житлових примiщень в м. Черкаси. Планується будiвництво нових об`єктiв. Збiльшення якостi послуг, що надаються. Введення нових технологiй, як результат - досягнення високої якостi будiвництва.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

д/в

Ознака рейтингового агентстваУповноважене рейтингове агентство
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуТОВ "Кредит-Рейтинг" 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента24.03.2006 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуТип рейтигу: довгостроковий кредитний рейтинг боргового iнструменту за українською Нацiональною шкалою кредитних рейтингiв. Рiвень кредитного рейтингу боргового iнструмету: uaB. Прогноз: стабiльний. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуУповноважене рейтингове агентство
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуТОВ "Кредит-Рейтинг" 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента21.11.2006 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуТип рейтигу: довгостроковий кредитний рейтинг боргового iнструменту за українською Нацiональною шкалою кредитних рейтингiв. Рiвень кредитного рейтингу боргового iнструмету: uaB. Прогноз: стабiльний. Результат оновлення: пiдтвердження.