Finance.ua
Назва емітентаТовариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "ТФ- Iнвест"
Код за ЄДРПОУ33915607
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНестабiльнiсть полiтичної системи у країни   Не прогнозуються 
Фінансово-економічніЗмiна нормативiв та правовiдносин у будiвництвi, рiзке коливання цiн на енергоносiї та будiвельнi матерiалi   Пiдвищення цiн на житло на ринку нерухомостi 
Виробничо-технологічніВiдсутнi д/нд/нд/нВiдсутнi 
СоціальніПiдвищення вартостi комунальних послуг   Зменшення попиту 
ЕкологічніВiдсутнi д/нд/нд/нВiдсутнi 
ПриміткиВiдсутнi

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Органiзацiя будiвництва та реалiзацiї житла БМУ-11 Україна   
Органiзацiя будiвництва та реалiзацiї житла ТОВ "МiкроМегас" Україна   
Органiзацiя будiвництва та реалiзацiї житла IБК "Новий дiм" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
ПОСЕРЕДНИЦЬКI ПОСЛУГИ ПIД ЧАС КУПIВЛI, ПРОДАЖУ, ЗДАВАННЯ В ОРЕНДУ ТА ОЦIНЮВАННЯ НЕРУХОМОСТI НЕВИРОБНИЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ д/н д/н д/н д/н 0.000 277.900 231.600 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:277.900 231.600 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
д/н д/н 0.000 0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Товариство з обмеженого вiдповiдальнiстю "ТФ-IНВЕСТ" (далi ТОВ "ТФ-IНВЕСТ") було зареєстроване Державним реєстратором виконкому Одеської мiської ради 22.11.2005 року в м. Одесi, свiдоцтво про державну реєстрацiю юридичної особи серiя А00 263175.
Юридична адреса: м. Одеса, вул. Базарна, буд. 63.
Основним напрямом дiяльностi ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" є операцiї з нерухомiстю; надання посередницьких послуг громадянам та юридичним особам по проведенню рiзноманiтних операцiй з нерухомим майном; будiвництво; управлiння будiвельними проектами; виконання будiвельних i монтажних робiт пiд час нового будiвництва, розширення, реконструкцiї, переобладнання, реставрацiї та ремонту будiвель i споруд.
На поточному етапi розвитку ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" здiйснює фiнансування проекту з будiвництва громадсько-житлового комплексу у мiкрорайонi "А-Б" житлового району IV Таїрова по вул. Чапаєвської дивiзiї рiг просп. Маршала Жукова та фiнансування будiвництва трьох багатоповерхових корпусiв, якi є частиною проекту суспiльно-житлового комплексу за адресою: м. Одеса в межах вулиць Маршала Говорова, Сегедської, Зоопаркової та Армiйської.
З метою забезпечення фiнансування першого проекту компанiя планує залучити кошти вiд емiсiї облiгацiй на суму 6755600,00 грн., другого проекту 17 219 000,00 грн.
16 червня 2006 року були зареєстрованi змiни до статуту ТОВ "ТФ-Iнвест", вiдповiдно до яких вiдбулося збiльшення статутного капiталу до 100 000,0 тис. грн.
Змiн в органiзацiйно-правовiй структурi та органах управлiння компанiї не вiдбувалося.
ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" не є учасником холдингiв, концернiв та асоцiацiй; не має зобов'язань за банкiвськими кредитами, а також не має заставних та позабалансових зобов'язань; до компанiї не застосовувались штрафи та санкцiї.
ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" не має прав власностi на володiння частками в статутних фондах iнших компанiй.

Інформація про організаційну структуру емітента

Вищим органом управлiння ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" є Загальнi збори його учасникiв, виконавчим органом Товариства є Директор.
Контроль за дiяльнiстю виконавчого органу Товариства здiйснюється у порядку, встановленому законодавством.
Загальнi збори Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю можуть формувати органи, що здiйснюють постiйний контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю виконавчого органу. Порядок створення та повноваження контрольного органу встановлюються загальними зборами Учасникiв товариства.

Опис обраної облікової політики

Облiкова полiтика на пiдприємствi затверджено наказом директора "Про облiкову полiтику пiдприємства" 4 вiд 01.12.2005р.:
До основних засобiв вiдносяться матерiальнi активи, очiкуваний строк корисного використання (експлуатацiї) яких бiльше одного року (або операцiйного циклу, якщо вiн довший за рiк), первiсна вартiсть яких бiльша за 1000,00 грн. . Нарахування амортизацiї за основними засобами здiйснюються лiнiйним методом.
Термiн використання нематерiальних активiв визначається по кожному об'єкту окремо, в момент його зарахування на баланс, виходячи з: - термiну використання подiбних нематерiальних активiв; Передбачуваного морального зносу, правових чи iнших подiбних обмежень щодо строкiв використання( не бiльше 10 рокiв безперервної експлуатацiї) та iнших факторiв. Амортизацiя нематерiальних активiв здiйснюються лiнiйним методом;
Матерiальнi активи з термiном корисного використання (експлуатацiї) понад один рiк вартiстю до 1000,00 грн. вважаються малоцiнними необоротними матерiальними активами (МНМА). Амортизацiю за МНМА нараховується у першому мiсяцi використання об'єкта в розмiрi 100 вiдсоткiв його вартостi, яка амортизується.
Визнання та первiсну оцiнку запасiв (матерiалiв, сировини, палива, комплектуючих виробiв, товарiв здiйснюються залежно вiд шляхiв надходження запасiв на пiдприємство: придбанi за плату, виготовленi власними силами, внесенi до статутного капiталу, одержанi безоплатно, придбанi у результатi обмiну на подiбнi та неподiбнi запаси згiдно з ПСБО 9 "Запаси". Облiковою одиницею бухгалтерського облiку запасiв вважається найменування запасiв
Застосовується перiодична система оцiнки запасiв; Оцiнку запасiв при вiдпуску у виробництво чи iншому вибуттi здiйснюється за методом середньозваженої собiвартостi ;
При складаннi балансу здiйснювалася оцiнка запасiв та вiдображалась у бухгалтерському облiку i звiтностi з первiсною вартiстю.
Суми доходiв вiдображенi в бухгалтерському облiку вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 15 "Дохiд", яке затверджене наказом МФ України вiд 29.11.99 р. 290.
Витрати вiдображенi в бухгалтерському облiку вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 16 "Витрати", яке затверджене наказом МФ України вiд 31.12.99 р. 318:
Витрати майбутнiх перiодiв списуються на витрати вiдповiдно до спецiальних розрахункiв.
Аналiтичний облiк довгострокових зобов'язань за облiгацiями ведеться за їх видами та термiнами погашення, за кредитом субрахунку 521 ("Зобов'язання за облiгацiями") та 522 ("Премiя за випущеними облiгацiями").

Витяг з аудиторського висновку

Аудиторська перевiрка Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "ТФ - IНВЕСТ" проведена у вiдповiдностi з вимогами та положеннями Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть" та Мiжнародними стандартами аудиту. Цi стандарти зобов'язують аудиторiв планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання об'рунтованої впевненостi в тому, що фiнансова iнформацiя не мiстить суттєвих викривлень.
Аудиторська перевiрка також включає оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. Вважаємо, що проведена аудиторська перевiрка забезпечує об'рунтовану пiдставу для висловлення думки.
На думку аудитора, перевiрена фiнансова iнформацiя вiдображена без суттєвих перекручень, справедливо та достовiрно, у вiдповiдостi до нормативних вимог щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi.
Вважаю за можливе надати безумовно-позитивний аудиторський висновок щодо дiяльностi Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "ТФ - IНВЕСТ".
Аудитор пiдтверджує фiнансову звiтность Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "ТФ - IНВЕСТ"станом на 31.12.2006 року у складi:
- Валюту "Баланс" на 31.12.2006 р. у сумi - 25159.8 тис. грн.;
- Звiт про фiнансовi результати за 2006 рiк у сумi прибитку - 1.7 тис. грн.;
- Звiт про рух грошових коштiв за 2006 рiк.
- Звiт про власний капiтал за 2006 рiк.
- Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2006 рiк.
- Додаток до рiчної фiнансової звiтностi "Iнформацiя за сегментами" за 2006 рiк.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основними споживачами послуг ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" є мешканцi м. Одеси, Одеської областi та iнших регiонiв України, однак збiльшується кiлькiсть споживачiв, якi є мешканцями стран СНД.
Серед можливих факторiв ризику найбiльш суттєвими є: загальноекономiчнi (рiзка змiна законодавства у сферi оподаткування, гiперiнфляцiя, змiна нормативiв та правовiдносин у будiвництвi, рiзке коливання цiн на енергоносiї та будiвельнi матерiали), стихiйнi лиха (землетрус, пожежа тощо), якi можуть змiнити термiни вводу житла та iншi форс-мажорнi обставини, якi можуть бути визнанi такими на пiдставi чинного законодавства.
На сьогоднi загрози банкрутства для компанiї не iснує, конфлiкту iнтересiв у керiвництвi компанiї не має.
Зараз в Українi вiдбувається будiвельний бум, попит на об'єкти нерухомостi, у тому числi на житло набагато перебiльшує пропозицiю. За останнi п'ять рокiв в Українi побудовано та введено в експлуатацiю понад 38 млн. кв. м житла.
Стiйка тенденцiя зростання будiвництва спостерiгається також в Одеському регiонi. Таке зростання обумовлюється територiальним розташуванням. Одеса розташована в курортному, екологiчно чистому регiонi на березi Чорного моря, м'який клiмат якого визначає розвиток туристичного та курортного бiзнесу. Звадяки тому, що в Одесi збереглися багаточисельнi пам'ятники iсторiї та архiтектури, а також завдяки наявностi багатої кiлькостi культурно-розважальних закладiв (концертнi майданчики, театри, музеї тощо) чисельнiсть туристiв кожного року зростає на 10-15%, що сприяє зростанню попиту на об'єкти нерухомостi та спричиняє зростання будiвництва житлових комплексiв, готелiв, санаторно-курортних закладiв, баз вiдпочинку тощо.
Крiм того Одеса - це потужний фiнансово-промисловий центр пiвденної України, який знаходиться на перетинаннi транзитних товарних шляхiв з Азiї в Європу i навпаки, що в чималому ступенi визначає стрiмке зростання дiлової активностi в тому числi в будiвельному бiзнесi.
На зрiст попиту на об'єкти житлового будiвництва впливає також зростання чисельностi репатрiантiв зi стран Захiдної Європи, Iзраїлю та Сполучених Штатiв Америки, яке спостерiгається останнi 5 рокiв.
Основними конкурентами сегментi ринку будiвництва та реалiзацiї житла, у якому працює ТОВ "ТФ-IНВЕСТ", є такi компанiї, як ТОВ "МiкроМегас", ПП "Асоль", БМУ-11, IБК "Новий дiм" тощо.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

д/н

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Не було

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування дiяльностi за рахунок: амортизацiйних вiдрахувань; прибутку пiдприємства; залучених коштiв (облiгацiї)

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Всi укладенi договори виконанi в межах перендбачених договором.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Принципова стратегiя ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" на наступнi роки полягає в розширеннi масштабiв фiнансування яке буде спрямовано на будiвництво нових житлових комплексiв в житловому районi Таїрова та Приморському районi м. Одеса.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

д/н

Ознака рейтингового агентстваУповноважене рейтингове агентство
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Кредит-Рейтинг" 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента07.02.2006 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуНа засiданнi Рейтингового комiтету агенства "Кредит-Рейтинг" 13.02.2007 року прийнято рiшення про пiдвищення кредитного рейтингу боргового iнструменту (емiсiї облiгацiй) ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" на пiдставi договору 2612-05/01 вiд 26.12.2005 року та рейтингового звiту TFIN-08-i.
Пiдвищено наступний кредитний рейтинг:
Тип рейтингу - довгостроковий кредитний рейтинг боргового iнструменту за Українською Нацiональноою шкалою кредитних рейтингiв;
Емiтент - ТОВ "ТФ-IНВЕСТ";
Тип боргового iнструменту - безпроцентнi (цiльовi) облiгацiї на пред'явника;
Серiя - А, В, С, D, Е
Обсяг емiсiї - 6755600,00 грн.;
Номiнальна вартiсть- серiї А - 43800,00 грн.; серiї В - 53000,00 грн.; серiї С - 70500,00 грн.; серiї D - 74400,00 грн.; серiї Е - 95000,00 грн.
Кiлькiсть - серiї А - 18 шт.; серiї В - 3 шт.; серiї С - 58 шт.; серiї D - 18 шт.; серiї Е - 4 шт.
Термiн обiгу: з 10.03.2006р. по 31.12.2008р.
Рiвень кредитного рейтингу боргового iнструменту - uaB-;
Прогноз - стабiльний
Дата визначення - 07.02.2006 року
Дата останнього оновлення - 13.02.2007 року

На засiданнi Рейтингового комiтету агенства "Кредит-Рейтинг" 13.02.2007 року прийнято рiшення про пiдвищення кредитного рейтингу боргового iнструменту (емiсiї облiгацiй) ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" на пiдставi договору 2002-06/01 вiд 20.02.2006 року та рейтингового звiту TFIN-09-i.
Пiдвищено наступний кредитний рейтинг:
Тип рейтингу - довгостроковий кредитний рейтинг боргового iнструменту за Українською Нацiональноою шкалою кредитних рейтингiв;
Емiтент - ТОВ "ТФ-IНВЕСТ";
Тип боргового iнструменту - безпроцентнi (цiльовi) облiгацiї на пред'явника;
Серiя - F, G, H, I, J, K, L, M
Обсяг емiсiї - 17219000,00 грн. из них :
серiї F - 5069400,00 грн.; серiї G - 1771000,00 грн.; серiї H - 2775600,00 грн.; серiї I - 3718400,00 грн.; серiї J - 1326600,00 грн.; серiї K - 1100000,00 грн.; серiї L - 1080000,00 грн.; серiї M - 378000,00 грн.
Номiнальна вартiсть- серiї F - 42600,00 грн.; серiї G - 50600,00 грн.; серiї H - 51400,00 грн.; серiї I - 66400,00 грн.; серiї J - 73700,00 грн.; серiї K - 100000,00 грн.; серiї L - 120000,00 грн.; серiї M - 126000,00 грн.
Загальна кiлькiсть - 305 шт.
Термiн обiгу: з 01.06.2006р. по 30.09.2009р.
Термiн погашення: з 01.04.2009р. по 30.09.2009р.
Рiвень кредитного рейтингу боргового iнструменту - uaB-;
Прогноз - стабiльний
Дата визначення - 14.04.2006 року
Дата останнього оновлення - 13.02.2007 року 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуУповноважене рейтингове агентство
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Кредит-Рейтинг" 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента13.02.2007 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуНа засiданнi Рейтингового комiтету агенства "Кредит-Рейтинг" 13.02.2007 року прийнято рiшення про пiдвищення кредитного рейтингу боргового iнструменту (емiсiї облiгацiй) ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" на пiдставi договору 2612-05/01 вiд 26.12.2005 року та рейтингового звiту TFIN-08-i - результат оновлення - пiдвищення.
На засiданнi Рейтингового комiтету агенства "Кредит-Рейтинг" 13.02.2007 року прийнято рiшення про пiдвищення кредитного рейтингу боргового iнструменту (емiсiї облiгацiй) ТОВ "ТФ-IНВЕСТ" на пiдставi договору 2612-05/01 вiд 26.12.2005 року та рейтингового звiту TFIN-09-i - пiдвищення