Finance.ua
Назва емітентаТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "МЕТАЛ ХОЛДIНГ ХАРКIВ"
Код за ЄДРПОУ33207090
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніВiдсутнiсть пiдтримки щодо розвитку металургiйної галузi з боку держави   д/н 
Фінансово-економічніВисокi кредитнi ставки щодо позичкового капiталу. Високе податкове навантаження.   д/н 
Виробничо-технологічнід/н д/нд/нд/нд/н 
Соціальнід/н д/нд/нд/нд/н 
Екологічнід/н д/нд/нд/нд/н 
ПриміткиВиробничо технологiчнi, соцiальнi та екологiчнi фактори на дiяльнiсть товариства не впливають.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Металопродукцiя ТОВ "Атланта Ойл" Україна   
Металопродукцiя ТОВ "Леман Україна" Україна   
Металопродукцiя ТОВ "УГМК" Уганда   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Iншi товари (послуги) д/н д/н д/н 0.000 0.000 0.000 
Металовироби д/н д/н 0101 11 00 т 73.200 1190.600 1322.900 
Оренда активiв д/н д/н 0101 11 00 посл. 12.000 0.000 220.200 
Порiзка д/н д/н 0101 11 00 шт. 70944.000 55.000 60.300 
Прокат чорних метаалiв д/н д/н 0101 11 00 т. 2903.000 9820.100 10760.900 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:11065.700 12364.300 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Металопрокат Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ТОВ "Метал Холдинг Харкiв" засноване на приватнiй власностi юридичної особи, а саме Спiльного пiдприємства у формi Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "Метал Холдинг" у листопадi 2004 року. Комерцiйна дiяльнiсть товариства побудована на здiйсненнi торгiвлi металопродукцiєю та металопрокатом. Основними складовими щодо зростання товариства як комерцiйної структури були власнi та кредитнi ресурси товариства. На сьогоднiйнiй день товариство є найбiльшим металотрейдером у регiонi i продовжує розвиватися у напрямку реалiзацiї iнвестицiйних проектiв у регiонi та зростання економiчних потужностей товариства вцiлому.

Інформація про організаційну структуру емітента

Органiзацiйна структура товариства створена вiдповiдно до вимог законодавства та затверджена рiшенням Зборiв Учасникi втовариства. Вищим органами управлiння товариства є Збори Учасникiв товариства. Виконавчим органом товариства є Директор товариства, який пiдпорядкований Зборам Учасникiв.

Опис обраної облікової політики

Веденя бухгалтерського облiку на пiдприємствi покладено на бухгалтерську службу на чолi з Головним бухгалтером. Вiдповiдальнiсть працiвникiв бухгалтерiї за ведення бухгалтерського облiку регулюється посадовими iнструкцiями. Товариство має затверджену облiкову полiтику вiдповiдно до вимог п. 5 ст. 8 Закону України <Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi>. Облiкова полiтика Пiдприємства передбачає принципи та методи органiзацiї i ведення бухгалтерського облiку на пiдприємствi, порядок складання звiтностi та iншi органiзацiйнi аспекти здiйснення господарської дiяльностi. Основоположення облiкової полiтики пiдприємства вiдповiдають прийнятим в Українi стандартам бухгалтерського облiку та дiючим нормативно-правовим актам щодо здiйснення господарської дiяльностi.

Витяг з аудиторського висновку

Вiдповiдно до угоди б/н щодо надання аудиторських послуг АП 03-03 вiд 03 березня 2006р. мiж ТОВ <Метал Холдинг Харкiв> /далi за текстом - Товариство/Замовник/ з однiєї сторони i ПП <Аудиторська компанiя <КРЕДО-АУДИТ> з iншої сторони, яка здiйснює свою дiяльнiсть на пiдставi свiдоцтва суб'єкта аудиторської дiяльностi 2544 виданого за рiшенням Аудиторської палати України 100 вiд 30.03.2001р. i згiдно з Законом України <Про аудиторську дiяльнiсть> та Статутом, займається виключно наданням аудиторських послуг, проведена дiйсна аудиторська перевiрка фiнансової звiтностi ТОВ <Метал Холдинг Харкiв> за станом на 31.12.2005р.
Перевiрка проводилась у перiод з 02.03.06р. по 15.03.06р. (включно). Мiсце проведення перевiрки - офiсне примiщення ТОВ <Метал Холдинг Харкiв> м. Харкiв,вул. Каштанова,29
Аудиторська перевiрка проведена сертифiкованим аудитором Кисловим Сергiєм Олександровичем /сертифiкат аудитора серiї А за 004439, що виданий Аудиторською палатою України 26 грудня 2000 р.Аудиторська компанiя прийшла висновку, що враховуючи неможливiсть перевiрки фактiв, якi стосуються iнвентаризацiї активiв Товариства iз-за вiдсутностi участi аудиторiв в процесi iнвентаризацiї, ми не можемо дати висновок по вказаних моментах, однак цi обмеження мають незначний вплив на фiнансову звiтнiсть та на структуру активiв та пасивiв Товариства, якi вiдображено в балансi на 31.12.2005р.
Ми пiдтверджуємо те, що за винятком обмежень, якi зазначенi у попередньому абзацi, фiнансова звiтнiсть ТОВ <Метал Холдiнг Харкiв>, у всiх суттєвих аспектах, повно вiдображає фiнансову iнформацiю про Товариство станом на 31 грудня 2005р. згiдно з нормативними вимогами щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi та не мiстить суттєвих перекручень.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом продукцiї товариства є:
- металопрокат
- сiтка зварна
- сiтка рябиця
- iнша металопродукцiя

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основними проблемами якi вливають на дiяльнiсть емiтента є:
- нестабiльнiсть законодавства України;
- змiннiсть податкової та фiнансово-кредитної полiтики держави;
- вплив полiтичної нестабiльностi;
- погiршення платоспроможностi населення;
- зростання цiн на складовi елементи виробничого процесу.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У звiтному перiодi товариством сплачено штраф по податку з власникiв транспортних засобiв у розмiрi 170 грн. Iншi штрафи та компенсацiї у звiтному перiодi до товариства не застосовувались.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Основним напрямками iнвестицiйної полiтики товариства є будiвництво виробничих примiщень,розширення асортименту та збiльшення постiйно-обертаємих товариних запасiв, покращення сервiсу, розширення ринкiв збуту та збiльшення обсягiв продажу.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Договори укладенi але ще не виконанi товариство не має. Всi суттєвi угоди станом на кiнець року виконанi в повному обсягу.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

ТОВ "Метал Холдинг Харкiв" у плановому роцi прогнозує зростання власних обсягiв продажу металопродукцiї на 20% за рахунок роширення ринкiв збуту, а також економiчне зростання товариства вцiлому за рахунок реалiзацiї iнвестицiйних проектiв у регiонi.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Iншою iнформацiєю що може бути iстотною товариство не володiє.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н