Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФIКОВАНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ IНВЕСТИЦIЙНИЙ ФОНД "ЦЕНТР IНВЕСТ-4"
Код за ЄДРПОУ33151813
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніЗагальна полiтична ситуацiя в країнi: негативнi наслiдки прийняття рiшень державних iнституцiй, якi можуть суттєво вплинути на життя суспiльства чи бiзнес-середовище ( можливий корупцiйний скандал, вiдставка уряду, кадровi прорахунки, iнформацiйнi вiйни, галузевий конфлiкт, полiтичнi реформи)   Стабiльнiсть полiтичної ситуацiї сприятиме покращенню стану економiки та покращенню стану iнвестицiйного клiмату. 
Фінансово-економічніНестабiльнiсть економiки, нестабiльнiсть курсу гривнi, динамiка економiчного зростання, недосконалiсть законодавчої бази та бюрократизацiя державних контрольних органiв. Високий рiвень податкiв в Українi не сприяє розвитку економiки.   Покращення економiчної ситуацiї сприятиме покращеннню економiчного клiмату. Прийняття нормативних актiв, якi будуть направленi на полiпшення стану економiки в Українi. 
Виробничо-технологічніПрогресивний зрiст вимог до технiчного забезпечення ресурсами.   Покращення iнформацiйно-технологiчної бази пiдприємства сприятиме ефективному використанню трудових ресурсiв, розширення кола клiєнтiв. 
СоціальніНизький рiвень соцiальної захищеностi.   Розвиток соцiальної iнфраструктури являється мотивацiєю для пiдвищення продуктивностi працi. 
ЕкологічніЗагальний стан оточуючого середовища.   Дiяльнiсть пiдприємства не пов'язана iз прямим впливом на екологiю. 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
спiльне iнвестування всi iнститути спiльного iнвестування Україна д/нд/нд/н

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
активи iнституту спiльного iнвестування д/н д/н д/н 0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
дiяльнiсть iз спiльного iнвестування д/н 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" є iнститутом спiльного iнвестування i створено шляхом перетворення ТОВ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" (рiшення загальних зборiв ТОВ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" протокол 5 вiд 26.04.05) на строк 20 рокiв для провадження виключно дiяльностi зi спiльного iнвестування. ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНРТ iНВЕСТ -4" створено вiдповiдно до законодавства з питань дiяльностi акцiонерних товариств з урахуванням особливостей законодавства з питань дiяльностi iз спiльного iнвестування. 16 сiчня 2006 року ДКЦПФР зареєструвало регламент ВАТ "ЗНКiФ "Центр iнвест -4" i внесло товариство до Єдиного державного реєстру iСi (свiдоцтво 306, код за ЄДРiСi 132306).
Статутний фонд дорiвнює 415 000,00 грн. Управлiння активами КiФ здiйснює ЗАТ "КУА АПФ "НАЦiОНАЛЬНИЙ РЕЗЕРВ"
на пiдставi договору 4 вiд 23.11.2005р. КУА вiд iменi та в iнтересах Фонду дiє на пiдставi цього договору без довiреностi, вступає в майновi та немайновi вiдносини з третiми особами, представляє iнтереси Фонду в акцiонерних товариствах

Інформація про організаційну структуру емітента

Органами ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" у вiдповiдностi iз Законом України "Про iнститути спiльного iнвестування", є вищий орган - загальнi збори акцiонерав та Спостережна рада.
Спостережну раду очолює Голова Спостережної ради (Президент). Створення iнших органiв КiФ заборонено чинним законодавством.

Опис обраної облікової політики

ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" провадить дiяльнiсть зi спiльного iнвестування. Товариство провадить свою дiяльнiсть на пiдставi статуту та регламенту. Початковий статутний капiтал формується за рахунок грошових коштiв, державних цiнних паперiв, цiнних паперiвiнших емiтентiв, що допущенi до торгiв на ФБ або ТiС. МШП, що придбаваються та облiковуються на балансi, термiном використання бiльше року та вартiсть яких погашається з нарахуванням зносу облiковуються на рахунку 22 "Малоцiннi необоротнi активи". Нарахування зносу таких МШП здiйснюється 100% при передачi в експлуатацiю. Визнання, оцiнка та облiк основних засобiв проводиться у вiдповiдностi iз стандартом ПБО 7. Одиницею облiку вважається окремий об'экт основних засобiв та iнших матерiальних необоротних активiв. Амортизацiя окремого об'єкта основних засобiв розрахохується прямолiнiйним методом. Визнання, оцiнка та облiк нематерiальних активiв проводиться у вiдповiдностi iз стандартом ПБО 8. Одиницею облiку вважається окремий об'єкт нематерiальних активiв. Амортизацiя окремого об'єкта нематерiальних активiв розраховується виходячи з термiну використання та ПСБО 8. Довгосторовi та короткостроковi фiнансовi iнвестицiї облiковуються у вiдповiдностi iз ПСБО 12. iншi операцiї товариство облiковує на пiдставi Закону України "Про бухгалтерський облiк" та вiдповiдних ПБО. Доходи та витрати включаються до складу Звiту про фiнансовi результати за принципами нарахування та вiдображаються в бухгалтерському облiку та звiтностi того перiоду до якого вони вiдносяться. Управлiння активами, що знаходяться на балансi товариства здiйснює ЗАТ "КУА АПФ "НАЦiОНАЛЬНИЙ РЕЗЕРВ" на пiдставi вiдповiдної лiцензiї та укладеного договору. Вартiсть активiв iСi це вартiсть, за якою цi активи облiковуються на балансi. Переоцiнка балансової вартостi активiв здiйснюється вiдповiдно до вимог Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку у випадках передбачених чинним законодавством. Структура активiв повинна вiдповiдати таким вимогам: вартiсь цiнних паперiв, якi не мають визнаних котирувань, на фондовiй бiржi або у торгiвельно-iнформацiйнiй системi, та об'єктiв нерухомостi, не може становити бiльш як 50 вiдсоткiв загальної вартостi активiв недиверсифiкованого iСi; активи не можуть включати векселi та ощаднi сертифiкати на суму не бiльше 30% активiв недиверсифiкованого iСi. Вартiсть чистих активiв ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" визначається КУА вiдповiдно до регламенту фонду та нормативно-правових актiв ДКЦПФР на кiнець робочого дня, що передує дню прийому заявок на розмiщення та викуп цiнних паперiв фонду, на дату досягнення нормативiв дiяльностi фонду, щоквартально та при лiквiдацiї фонду. Прийняття рiшення про виплату дивiдендiв тi затвердження розмiру дивiдендiв, що припадають на одну акцiю, здiйснюються загальними зборами акцiонерiв ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4". Товариство не має право створювати спецiальнi або резервнi фонди.

Витяг з аудиторського висновку

Фiнансовi звiти справедливо i достовiрно вiдображають фiнансовий стан пiдприємства станом на 31 грудня 2006року, а також результат його дiяльностi, рух грошових коштiв та власний капiтал за 2006 рiк згiдно з нормативними вимогами щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi дорiвнює 62,86, значення цього показника протягом року вище за оптимальне. Коефiцiєнт швидкої лiквiдностi дорiвнює 62,86. Загальний коефiцiєнт лiквiдностi становить 62,86, протягом 2006 року значення коефiцiєнту вище за оптимальне, що свiдчить про можливостi пiдприємства за рахунок наявних коштiв, мобiлiзацiї боргiв на свою користь, реалiзацiї iнших активiв задовольнити вимоги кредитора. Коефiцiєнт фiнансої незалежностi (автономiї) дорiвнює 0,984, протягом 2006 року значення коефiцiєнта вище за оптимальне, що свiдчить про високу змогу пiдприємства на пiдтримання роботи у разi виникнення будь-яких непередбачених обставин. Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним капiталом станом на 31.12.2006р. становить 0,016, протягом року значення коефiцiєнту вище за оптимальне, що свiдчить про достатньо стiйкий стан пiдприємства. Вартiсть чистих активiв (426,8 тис.грн) вiдповiдає вимогам чинного законодавства. Проаналiзованi данi свiдчать, що фiнансовий стан ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" станом на 31 грудня 2006 року можна характеризувати як вiдносно стiйкий.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" є провадження дiяльностi зi спiльного iнвестування, пов'язаної iз об'єднанням та розмiщенням грошових коштiв iнвесторiв у цiннi папери iнших емiтентiв, корпоративнi права та нерухомiсть.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Нестабiльнiсть законодавства, яке мiстить численну кiлькiсть неузгоджень, колiзiй. Наявнiсть вимог законодавства, що ведуть до значного ускладнення взаємовiдносин мiж учасниками фондового ринку та збiльшення витрат при проведеннi статутної дiяльностi. Недостатнiй рiвень розвитку ринкової iнфраструктури.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

д/н

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування дiяльностi ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" здiйснюється за рахунок внескiв учасникiв, iнвесторiв вiдповiдно до законодавства з питань дiяльностi акцiонерних товариств з урахуванням особливостей законодавства з питань дiяльностi зi спiльного законодавства; доходи, отриманi вiд здiйснення операцiй з активами iСi та даходи, нарахованi за активами iСi.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

На цей час ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" укладено договори з КУА, зберiгачем активiв, торговцем цiнними паперами, незалежним реєстратором, незалежним оцiнювачем майна та договори, якi передбачають наявнiсть взаємовiдносин в ходi провадження статутної дiяльностi. Вартiсть укладених договорiв є постiйнозмiнною категорiєю, так як залежить вiд певних коефiцiєнтiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Провадити дiяльнiсть i отримувати доходи згiдно iз положеннями, зазначеними у статутi та вiдповiдно до вимог чинного законодавства. Полiтика пiдприємства буде спрямована на отримання прибуткiв, пов'язаних iз необгрунтованими ризиками.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Загальнi збори ВАТ "ЗНКiФ "ЦЕНТР iНВЕСТ-4" за результатами дiяльностi у 2006 роцi на цей час не проводились.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н