Finance.ua
Назва емітентаТОВ " Будiндустрiя ХХI столiття"
Код за ЄДРПОУ33147828
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичні д/нд/нд/н 
Фінансово-економічні д/нд/нд/н 
Виробничо-технологічні д/нд/нд/н 
Соціальні д/нд/нд/н 
Екологічні д/нд/нд/н 
Примітки

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ТОВ <Будiндустрiя ХХI столiття> була спецiально створена 8 жовтня 2004 року для реалiзацiї крупних iнвестицiйно-будiвельних програм в Українi. Основним направленням компанiї є будiвництво рiзноманiтних об'єктiв: реконструкцiя старих будiвель житлового та загального призначення; торгiвельних центрiв; багатофункцiональних комплексiв; пряма продаж житлової та комерцiйної нерухомостi.
В роботi ми використовуємо тiльки якiснi матерiали та технологiї. Квалiфiкований колектив iнженерiв-будiвельникiв виконує як загальнобудiвельнi так i спецiальнi роботи. Для забезпечення вищевказаних програм ми спiвпрацюємо з регiональними фiнансовими групами, страховими компанiями, банкiвськими установами.
Пропонуємо, впроваджуємо та структуруємо схему спiльної працi з органами мiсцевого самоврядування з реалiзацiї iнвестицiйної дiяльностi пов'язаної з розвитком iнфраструктури мiст та регiонiв.
В теперiшнiй час товариство веде будiвництво елiтного будинку котеджного типу <Перлина Омеги> в м. Севастополь та пропонує 1-2-3-комнатные квартири; офiснi та адмiнiстративнi примiщення, паркiнги.
Термiн закiнчення об'єкту в м. Севастополь 2 квартал 2007 року
Перевагою ТОВ "Будiндустрiя ХХI столiття" перед iншими забудовниками є програма будiвництва елiтного житла в курортнiй зонi м. Севастополя, сучасне планування та дизайн будiвель, якi проектуються, можливiсть вибору одного з декiлькох варiантiв запропонованих проектiв з внутрiшнього планування примiщення (квартири, офiсу, торгового примiщення), загальна потреба ринку нерухомостi м Севастополя у новозбудованому елiтному житлi, рiст попиту на нове житло, вiдсутнiсть достатньої кiлькостi новозбудованого житла та iнше.

Інформація про організаційну структуру емітента

Вищим органом Товариства є Загальнi Збори Учасникiв (Учасник).
Учасники мають право призначити для роботи в Загальних Зборах Учасникiв своїх представникiв.
Представники можуть бути постiйними, або призначеними на певний термiн. Учасник має право у будь-який час замiнити свого представника, повiдомивши про це решту Учасникiв Товариства. Учасник має право передати свої повноваження в Зборах iншому Учаснику чи його уповноваженому представнику.
Загальнi Збори Учасникiв обирають Голову Зборiв Учасникiв Товариства, який органiзує ведення протоколу. Книга протоколiв має бути у будь-який час надана Учасникам Товариства. За їх вимогою повиннi видаватися засвiдченi витяги з книги протоколiв.
Загальнi збори Учасникiв (Учасник) правомочнi приймати рiшення з будь-яких питань дiяльностi Товариства.
Кожен з Учасникiв Товариства має право вимагати розгляду будь-якого питання на Загальних Зборах Учасникiв за умови, що воно було ним поставлено не пiзнiше як за 25 днiв до початку Зборiв. Допускається прийняття рiшення шляхом опитування в порядку, що визначається Загальними Зборами Учасникiв або чинним законодавством.
Загальнi Збори Учасникiв скликаються не менш як один раз на рiк. Позачерговi Загальнi Збори Учасникiв скликаються Головою Товариства, виконавчим органом чи ревiзiйною комiсiєю у випадках, що передбаченi цим Статутом, рiшенням Загальних Зборiв Учасникiв або чинним законодавством. Учасники Товариства, що володiють не менш як десятьма вiдсотками голосiв, можуть вимагати скликання Загальних Зборiв Учасникiв.
Про проведення Загальних Зборiв Учасники повiдомляються усно чи письмово iз зазначенням вiдомостей, обсяг яких встановлюється Загальними Зборами Учасникiв або чинним законодавством.
Учасник має у зборах голоси пропорцiйно його внеску до Статутного капiталу Товариства.
Збори є повноважними, якщо на них присутнi Учасники (представники Учасникiв), що володiють у сукупностi бiльш як 60 вiдсотками голосiв.
До виключної компетенцiї Загальних Зборiв Учасникiв (Учасника) належать:
а) визначення основних напрямiв дiяльностi Товариства, затвердження планiв та звiтiв про їх виконання;
б) внесення змiн до Статуту Товариства;
в) призначення та звiльнення Директора, обрання та вiдкликання членiв Ревiзiйної комiсiї;
г) затвердження рiчних результатiв дiяльностi Товариства, включаючи його дочiрнi пiдприємства, фiлiї, представництва; затвердження звiтiв i висновкiв Ревiзiйної комiсiї, порядку розподiлу прибутку, строку та порядку виплати частки прибутку (дивiдендiв); визначення порядку покриття збиткiв;
д) створення, реорганiзацiя та лiквiдацiя дочiрнiх пiдприємств, фiлiй та представництв, затвердження їх статутiв та положень;
є) винесення рiшень про притягнення до майнової вiдповiдальностi посадових осiб органiв управлiння Товариства;
ж) затвердження правил процедури та iнших внутрiшнiх документiв Товариства, визначення його органiзацiйної структури;
з) визначення умов оплати працi посадових осiб Товариства, його дочiрнiх пiдприємств, фiлiй та представництв;
и) затвердження договорiв (угод) на суму, встановлену Загальними Зборами Учасникiв (Учасником);
i) вирiшення про придбання Товариством частки Учасника;
ї) виключення Учасника з Товариства;
й) встановлення розмiру, форми i порядку внесення Учасниками додаткових внескiв до Статутного капiталу з питань, що зазначенi в п. А), та б) та i) рiшення вважається прийнятим, якщо за нього проголосують Учасники, що володiють у сукупностi бiльш як 50 вiдсотками загальної кiлькостi голосiв.
Учасникiв Товариства з решти питань рiшення приймається простою бiльшiстю голосiв.
Учасник Товариства не має права голосу при вирiшеннi Загальними Зборами Учасникiв Товариства питань щодо вчинення з ним право чину та щодо спору мiж ним i Товариством.
Посадовими особами органiв управлiння Товариства є голова та члени виконавчого органу, голова ревiзiйної комiсiї. Посадовi особи вiдповiдають заподiяну ними Товариству шкоду вiдповiдно до чинного законодавства України.
Виконавчим органом Товариства є директор, що призначається Загальними Зборами Учасникiв, якщо iнше не буде встановлено Загальними Зборами Учасникiв.
Директор Товариства:
- розробляє поточнi плани дiяльностi Товариства i заходи, що є необхiдними для вирiшення його завдань;
- затверджує щорiчний кошторис, штатний розклад i посадовi оклади спiвробiтникiв, встановлює показники, розмiр та строки їх премiювання;
- затверджує цiни на продукцiю i тарифи на послуги;
- затверджує нормативнi акти, що визначають вiдносини мiж пiдроздiлами i фiлiями Товариства;
- приймає на роботу i звiльняє з роботи спiвробiтникiв Товариства, застосовує до них заходи заохочення i накладає стягнення;
- подає на затвердження Загальних Зборiв Учасникiв рiчний звiт та баланс Товариства;
- забезпечує виконання рiшень Загальних Зборiв Учасникiв;
- приймає рiшення щодо iнших питань поточної дiяльностi Товариства.
Директор Товариства має право:
- розпоряджатися майном Товариства в межах, що визначенi Загальними Зборами Учасникiв Товариства;
- без довiреностi дiяти вiд iменi Товариства, репрезентувати його у всiх установах, пiдприємствах i органiзацiях;
- укладати будь-якi угоди (за виключенням таких, укладення яких потребує згоди Загальних Зборiв Учасникiв) та iншi юридичнi акти, видавати довiреностi, вiдкривати в банках поточний та iншi рахунки;
- здiйснювати iншi дiї спрямованi на досягнення цiлей Товариства в межах його компетенцiї.
Контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю Товариства здiйснює Ревiзiйна комiсiя. Порядок дiяльностi Ревiзiйної комiсiї встановлюється Загальними Зборами Учасникiв Товариства.
Товариство за власний рахунок може наймати спецiалiзовану установу для перевiрки i пiдтвердження рiчної фiнансової звiтностi (зовнiшнiй аудит).

Опис обраної облікової політики

Бухгалтерський облiк в ТОВ "Будiндустрiя ХХI Столiття" здiйснюється згiдно з принципами та методами, передбаченими положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку.
Забезпечується безперервнiсть вiдображення операцiй та достовiрнiсть оцiнки активiв, зобов'язань, капiталу в бухгалтерському облiку, застосовується журнально-ордерну форму облiку.
Межу iстотностi встановлена в розмiрi 1 тис. Грн.
Органiзовано аналiтичний облiк руху товарно-матерiальних цiнностей:
- у бухгалтерiї - у вiдомостях облiку залишкiв матерiалiв у кiлькiсно-сумовому виразi;
- на складах - у картках складського облiку в кiлькiсному виразi.
Одиницею запасiв для цiлей бухгалтерського облiку вважається вид запасiв.
Оцiнку запасiв (матерiалiв, сировини (палива), комплектуючих виробiв i напiвфабрикатiв) при вiдпуску у виробництво чи iншому вибуттi здiйснюється за методом FIFO.
Оцiнку запасiв (купованих товарiв для роздрiбної торгiвлi) здiйснюється за цiнами продажу.
Застосовуються прямолiнiйний метод нарахування амортизацiї основних засобiв.
До малоцiнних необоротних активiв вiдповiдно до пункту 5.1 П(С)БО 7 вiдносяться активи з термiном корисного використання бiльше одного року та вартiстю до 1000 грн. Амортизацiю по таких активах нараховується в першому мiсяцi використання об'єктiв у розмiрi 100 вiдсоткiв їх вартостi.
Термiн використання нематерiальних активiв визначене щодо кожного об'єкта окремо в момент зарахування його на баланс виходячи з:
- термiну корисного використання подiбних активiв;
- передбачуваного морального зносу;
- правових чи iнших подiбних обмежень стосовно термiнiв його використання та iнших факторiв.
Амортизацiю нематерiальних активiв здiйснюється прямолiнiйним методом.
Оцiнку ступеня завершеностi операцiї з надання послуг здiйснюється шляхом вивчення виконаної роботи; при цьому в бухгалтерському облiку доходи вiдображаються у звiтному перiодi пiдписання акта наданих послуг.
Встановлено попередiльний метод облiку витрат на виробництво та калькулювання фактичної собiвартостi продукцiї.
Резервування коштiв на забезпечення оплати вiдпусток, додаткове пенсiйне забезпечення, забезпечення гарантiйних зобов'язань, iнших витрат i платежiв не провадиться.
Для узагальнення iнформацiї про витрати пiдприємства за елементами застосовуються бухгалтерськi рахунки класу 8 Плану рахункiв.
Затверджена систему оплати працi.

Витяг з аудиторського висновку

На думку аудитора фiнансова звiтнiсть ТОВ "Будiндустрiя ХХI столiття" за 2006 рiк а саме:
 Рiчного балансу (Форма 1-м) Товариства станом на 31.12.2006 р;
 Звiту про фiнансовi результати i їх використання (Форма 2) за 2006 р;
 Звiту про рух грошових коштiв (Форма 3) за 2006 рiк;
в усiх суттєвих аспектах, вiдповiдає основним вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 р. 996-ХГУ з врахуванням змiн та доповнень та прийнятої облiкової полiтики. Концептуальну основу фiнансової звiтностi складають Нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку, якi чиннi в Українi на дату балансу. Фiнансовi звiти справедливо i достовiрно вiдображають фiнансовий стан Товариства на дату складання звiтностi з визначеною концептуальною основою фiнансової звiтностi та вiдповiдають вимогам чинного законодавства.
По результатах проведеної перевiрки, нами пiдтверджується валюта балансу ТОВ "Будiндустрiя ХХI столiття" на 31.12.2006 рiк в сумi 108 116,2 тис. грн. (сто вiсiм мiльйонiв сто шiстнадцять тисяч двiстi) гривень.
Аудитор вважає, що пiд час перевiрки зiбрано достатньо iнформацiї для висновку:
- фiнансовий стан ТОВ "Будiндустрiя ХХI столiття" задовiльний;
- надана iнформацiя дає дiйсне i повне уявлення про реальний склад активiв та пасивiв Товариства, що перевiряється;
- господарсько-фiнансова дiяльнiсть здiйснюється згiдно з чинним законодавством;
- прийнята система бухгалтерського облiку вiдповiдає законодавчим i нормативним вимогам.
У зв'язку з неможливiстю перевiрки фактiв, якi стосуються неучастi аудитора в iнвентаризацiї активiв та зобов'язань, ми не можемо дати висновок по вказаним моментам, однак цi обмеження мають незначний вплив на фiнансову звiтнiсть та на стан справ в цiлому.
Аудитор вважає за можливим пiдтвердити те, що за винятком обмежень, якi зазначенi вище, фiнансова звiтнiсть Товариства складена на основi дiйсних облiкових даних i у всiх суттєвих аспектах, достовiрно i повно подає iнформацiю про Товариства станом на 31 грудня 2006 року згiдно з нормативними вимогами щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi.
Достовiрнiсть бухгалтерської i фiнансової звiтностi, та рiчних звiтних даних ТОВ "Будiндустрiя ХХI столiття" станом на 31 грудня 2006 року пiдтверджуємо.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Господарська дiяльнiсть ТОВ "Будiндустрiя ХХI Столiття" на даний час пов'язана з реалiзацiєю проекту з iнвестування та будiвництва житлового будинку з вбудованими примiщеннями за будiвельною адресою: м .Севастополь, мiкрорайон "Омега-2А" (Корпус 2) вiдповiдно до положень iнвестицiйного договору мiж ТОВ "Будiндустрiя ХХI Столiття" та Управлiння капiтального будiвництва Севастопольської мiської державної Адмiнiстрацiї 2004/08 вiд 12.11.2004р.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть ТОВ "Будiндустрiя ХХI Столiття" можуть вплинути наступнi ризики:
- погiршення загальноекономiчної ситуацiї в Українi та на мiжнародних ринках;
- полiтичнi ризики;
- змiни в законодавствi України, в першу чергу в податковiй та митнiй сферi.
- форс-мажорнi обставини.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

В 2006 роцi до ТОВ "Будiндустрiя ХХI Столiття штрафних та компенсацiйних санкцiй не застосовувалося.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування дiяльностi ТОВ "Будiндустрiя ХХI Столiття" здiйснюється за рахунок залучення кредитних коштiв та розмiщення цiнних паперiв.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Дiяльнiсть ТОВ "Будiндустрiя ХХI Столiття" з будiвництва житлового будинку з вбудованими примiщеннями за будiвельною адресою: м .Севастополь, мiкрорайон "Омега-2А" (Корпус 2) здiйснюється шляхом договору генпiдряду з ТОВ "Агробудмеханiзацiя" 19-12/04 вiд 10.12.04р.. Вартiсть договору становить 60,8 млн. грн.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

В 2 кварталi 2007 року плануються закiнчити будiвництво житлового будинку з вбудованими примiщеннями за будiвельною адресою: м .Севастополь, мiкрорайон "Омега-2А" (Корпус 2) та ввести в експлуатацiю.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

д/н

Ознака рейтингового агентстваУповноважене рейтингове агентство
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуТОВ <Кредит-Рейтинг> 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента08.06.2005 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуДовгостроковий кредитного рейтинг випуску iменних безпроцентних облiгацiй серiї (A, B, C, D, E) ООО <Будiндустрiя XXI вiк> на суму 88,6 млн. Грн., термiном звернення до 01.04.2007 р. встановнено на рiвнi <uaCC+>. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуУповноважене рейтингове агентство
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуТОВ <Кредит-Рейтинг> 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента19.12.2006 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуДовгостроковий кредитного рейтинг випуску iменних безпроцентних облiгацiй серiї (A, B, C, D, E) ООО <Будiндустрiя XXI вiк> на суму 88,6 млн. грн., термiном звернення до 01.04.2007 р. пiдтверджено на рiвнi <uaCCC>.