Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Морський iндустрiальний комплекс"
Код за ЄДРПОУ32897734
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичнід/н д/нд/нд/нд/н 
Фінансово-економічнід/н д/нд/нд/нд/н 
Виробничо-технологічнід/н д/нд/нд/нд/н 
Соціальнід/н д/нд/нд/нд/н 
Екологічнід/н д/нд/нд/нд/н 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
судноремонт "Domen Shipyards" Україна   
судноремонт "Iллiчiвський судноремонтний завод" Україна   
судноремонт Завод "Залив" Україна   
судноремонт з-д "Україна" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
iншi товари (послуги): Ремонт суден д/н д/н 35.11.0 тис.грн. 8442.200 8442.200 8442.200 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:8442.200 8442.200 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Сировина i матерiали купiвельни напiвфабрикати та комплектуючi вроби 8442000,0 17.000 67.000 16.000 
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Морський iндустрiальний комплекс" зареестровано у Нахiмовськiй районнiй державнiй адмiнiстрацiї м.Севастополя 12.03.2004 р.
20.04.2004 р.ТОВ "МIК" реорганiзовано у ВАТ "МIК". До липня 2005 р. основною дяльнiстю товариства було сдача основних фондiв в аренду. Виробнича дiяльнiсть пiдприємства почалась 21.07.2005р.
На 1.01.2005 року на пiдприємствi працює 293 чоловiка.

Інформація про організаційну структуру емітента

Згiдно зi Статутом загальнi збори акцiонерiв є вищим органом управлiння товариством. Нагляд за дiями Правлiння ВАТ здiйснює Спостережна рада Товариства. Органiзацiйна структура ВАТ iснує у виглядi - Голова правлiння, заступники голови: з маркетингу; економiки та фiнансiв; по безпецi; по кадрам; по вiробництву; по технiчним питанням-головний iнженер;iнженер з охорони працi. Також iснує судноремонтне виробництво та машинобудувальне виробництво, служба головного iнженера, служба постачання, якi пiдроздiляються на цеха, дiлянки, бригади.

Опис обраної облікової політики

На протязi 2005 року пiдприємство керувалося облiковою полiтикою, затвердженою наказом по пiдприємству 07 вiд 20.03.2004 р., додаток 39 вiд 31.08.2005р.
1.Необоротнi активи:
1.1 Керуючись нормами п.5.П(С)БО "Основнi засоби", встановлюється вартiсна ознака обєктiв, що входять до складу основних засобiв, в розмiрi понад 500 грн.за одиницю та термiн служби бiльше року. Облiк ведеться в гривнях без копiйок.
1.2 Встановлюється вартiсна ознака предметiв, що входять до складу малоцiнних необоротних матерiальних активiв (М.Н.М.А.) у розмiрi до 500 грн. за одиницю i термiном служби бiльше року. До складу бiблiотечних фондiв включаються всi видання понад 30 грн. iз записом в iнвентарну книгу.Облiк вартостi М.Н.М.А. в бiблiотечних фондах ведеться в гривнях з копiйками.
1.3 Нарахування амортизацiї на основнi засоби здiйснюється за методом зменшення залишку по ставках, передбачених ст.8.6.1. Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємства" вiд 22.05.97 р. 283/97-ВР в розрiзi груп, порядок яких установлений п.8.2.2. цього ж Закону. Сумма амортiзацiї округяється до цiлих гривень.При сумi амортiзацiї менш 1 грн. вона округляється до 1 грн.Первiсна вартiсть основних засобiв вiизначається згiдно П(С) БУ 7 "Основнi засоби".
1.4. З огляду на очiкуванi економiчнi вигоди вiд використання спорудження 1 амортизацiя для цiлей бухгалтерського облаку нараховується прямолiнiйним методом, строк експлуатацiївстановлюється 46 рокiв.Аналiтичний облiк ведеться по наступних нопрямках використання амортизацiї на:
-будiвництво об'єктiв;
-придбання(виготовлення основних засобiв);
-полiпшення основних засобiв;
-придбанн(створення) нематерiальних активiв;
-iншi капiтальнi роботи;-погашення отриманих на капiтальнi iнвестицiї позик.
1.6. Переоцiнка основних засобiв провадиться на пiдставi експертної оцiнки, якщо їхня залишкова вартiсть значно(бiльше нiж на 10%) вдрiзняється вiд справедливої вартостi на дату балансу.Оцiнка основних засобiв для цiлей реалiзацiї провадиться постiйно дiючою комiсiєю, яка затверджується наказом по пiдприємству..
1.7.Реалiзацiя основних засобiв провадиться за справедливою вартiстю, обумовленної на рiвнi вiльних ринкових цiн на аналогiчнi об'єкти з урахуванням зносу i додаткових вимог.
1.8.Списання з балансу основних засобiв iз залишковою вартiстю або при повному зносi об'єктiву випадку невiдповiдностi критерiям визнання активiв провадиться на пiдставi технiчного акту з обгрунтуванням причин списання i висновку головного фахiвця i акту на списання основних засобiв.
1.9.Ремонт основних засобiв:
Поточний i капiтальний ремонт будiвель, споруджень, виробничого устаткування провадиться у вiдповiдностi з кошторисом на ремонт та по договорах зi стороннiми органiзацiями.У мiру виконання ремонту складається акт виконаних робiт.
Поточний ремонт оргтехнiки i транспортних засобiв провадиться по виходу деталей, запчастин з ладу по пред'явленнi акту вибракування або несправностей.Пiсля придбання зазначених в актi запчастин та їхньої установки, фахiвцями складається акт виконаних робiт з прикладеними вимогами на видачу запчастин.
При передачi основних засобiв в статутний капiтал пiдприємства їхньою первiсною вартiстю признається справедлива вартiсть.Основнi засоби, внесенi до статутного капiталу пiдприємства, не можуть мати нульову вартiсть.
Малоцiннi необоротнi матерiальнi активи, виданi пiд звiт працiвникам, враховуються на iхнiх особових картках.
Поточний ремонт малоцiнних необоротних матерiальних активiв провадиться по виходу деталей запчастин з ладу.При здiйсненнi поточного ремонту стороннiми органiзацiми пкти виконаних робiт надається органiзацiєю, що виконує ремонт.

При здiйсненнi поточного ремонту стороннiми органiзацiями, акт виконаних робiт та акт вибракування.

Витяг з аудиторського висновку

Згiдно договору 3/02/06 вiд 17.02.2006р. Аудиторською фiрмою "Родомисл"(м.Харкiв) проведений огляд фiнансової звiтностi Вiдкритого акцiонерного товариства "Морський iндустрiальний комплекс" за даними бухгалтерського облiку та звiтностi на 31.12.2005р..Аудиторськi послуги здiйсненi за перiод з 01.01.2005р. По 31.12.2005 р. в м.Харковi згiдно правил проведення фiнансового i бухгалтерського аналiзу та економiних методiв, використання яких не суперечить чинному законодавству україни.Аудиторський огляд проводився у вiдповiдностi до вимог Закону україни "Про аудиторську дiяльнiсть","Вимог до аудиторського висновку", який подається до державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України при реєстрацiї iнформацiї та випуску цiнних паперiв, а також при поданнi регулярної iнформацiї вiдкритими акцiонерними товариствами та пiдприємствами-емiтентами облiгацiй (крiм комерцiйних банкiв)", затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 5 вiд 25.01.2001р. (iз змiнами та доповненнями), П(С)БО та мiжнародних нормативiв аудиту 700, 710, 800.
Пiдставою для проведення аудиту є Закон України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999р. 996-XIV,"Положення(стандарти) бухгалтерського облiку", затвердженi наказом Мiнiстерства Фiнансiв України вiд 30.11.1999р. 291.
Згiдно зi звiтом про фiнансовi результати за 2005 рiк пiдприємство отримало прибуток за 2005 рiк 502,8 тис. гривень.
Валюта балансу зросла на 6327,6 тис.гривень i складає- 44 238,7 тис. гривень.Чистий рух грошових коштiв за звiтний перiод склав - 3341,7 тис. грн.
У 2005 роцi дивiдендiв пiдприємство не виплачувало.
На думку аудиторiв, фiнансова звiтнiсть представляє достовiрну та об'єктивну картину (крiм тих аспектiв, що обумовленi вище) фiнансового положення компанiї на 31 грудня 2005 року, результатiв її господасрької дiяльностi та руху грошових коштiв за рiк, який закiнчився у вказану дату у вiдповiдностi до МСА 700,710.
Концептуальною основою фiнансової звiтностi є "Положення (стандарти) бухгалтерського облiку", затвердженi наказом Мiнiстерства Фiнансiв України вiд 31.03.1999р. 87.
На пiдставi отриманих облiкових даних аудитор може здiйснити аналiз показникiв фiнансового стану товариства та зробити висновок, що пiдприємство лiквiдне, фiнансово стiйке та незалежне.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основнi напрямки дiяльностi: комерцiйний судноремонт та механосбiрне виробництво.
Пiдприємство надає повний комплекс послуг по ремонту судiв усiх типiв, реалiзує проекти любої важкостi по переобладнанню та модернизацiї судiв по технiчному завданню Замовника.
Технiчне обладнання:
- сухи й док, обладнаний усiм необхiдним енергетичним та вантажепiднiмальне обладнання;
- допомiжнi цеха.
Послуги, що надаються пiдприємством:
- комплекс докових робiт та послуг;
- ремонт механiчної чистини суднiв;
- чистка та фарбування корпусiв суднiв;
- замiна корпусних конструкцiй суднiв;
- ремонт електротехнiчних частин суднiв

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Iстотними проблемами, якi впливають на дiяльнiсть пiдприємства є економiчна та полiтична нестабiльнiсть, недосконалiсть законодавства., жорстка конкуренцiя зi сторони iнших судноремонтникiв, застарiле обладнання.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Протягом звiтного перiоду штрафи i компенсацiї за порушення чинного законодавство на пiдприємство на накладались.
Майно товариства не є предметом застави та не знаходиться пiд арештом. Обмежень на використання майна немає.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування дiяльностi пiдприємства здiйснюється шляхом часткового авансування.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Станом на 31.12.2005року ВАТ "МIК" укладено договорiв (контрактiв) на загальну суму - 2 116 277 грн.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

У 2006 роцi ВА Т "МIК" планує збiльшити асортимент надаваємих послуг, а саме:
з 01.01.2006 р. - замiна сталi на суднах
з 01.05.2006 р.- очистка та покраска суднiв.
План виробництва продукцiї та послуг на 2006р.

Судноремонт 41 157,5 тис. грн.
Литейне виробництво 4 950,0 тис. грн.
Машинобудування 7 000,0 тис. грн.
Всього за рiк: 53 107,5 тис. грн.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

У 2006 роцi пiдприємство ВАТ "МIК" планує придбати установку високого тиску Hammelman - 174 для очистки корпусiв суднiв водою тиском до 2, 5 тис.бар, що дозволе бистро та якiсно обробляти корпуса суднiв. Сухий док розрахован на ремонт суднiв рiзного класу водойомкостi до 100 тис. тн.
Перевагою ВАТ "МIК" є рельєф мiсцевостi де росташован сухий док, цеха литтєвого виробництва та машинобудування. Дуже розвинута транспортна iнфракструктура (залiзничнi путi, дороги для автотранспорту).

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н