Finance.ua
Назва емітентаЗакрите акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Континент"
Код за ЄДРПОУ32828854
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніПолiтична нестабiльнiсть, можливiсть дострокових парламентських та президентських виборiв   Може суттєво вплинути на зниження активностi потенцiйних користувачiв послуг в перiод виборчої кампанiї. 
Фінансово-економічніЗмiни в податковому, страховому законодавствi та в iнших сферах   Негативний вплив на дiяльнiсть емiтента в цiлому створюють змiни, щодо: бази оподаткування, обмеження вiднесення витрат на страхування на валовi витрати пiдприємства, обмеження дiяльностi страхових агентiв- суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, встановлення обмежень категорiй активiв, якими можуть бути представленi страховi резерви, введення нормативiв лiквiдностi та платоспроможностi страхових компанiй, тощо. 
Виробничо-технологічніВикористання новiтнiх технологiй в роботi   Не впливають в значнiй мiрi, але мають суттєве значення в дiяльностi емiтента застосування iснуючих передових технологiй що забезпечують комплексне, оперативне iнформування споживачiв про послуги компанiї та сприяють залученню потенцiйних клiєнтiв 
СоціальніРiвень доходiв населення, темпи залучення населення до страхування   Суттєвий негативний вплив на дiяльнiсть емiтента може дати: - уповiльнення темпiв зростання рiвня доходiв населення через iнфляцiйнi процеси та зменшення темпiв росту ВВП. 
ЕкологічніАварiї техногенного характеру   Не мають суттєвого впливу на дiяльнiсть, за виключенням проблем катастрофiчного характеру. 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Страховi послуги ЗАТ СГ "ТАС" Україна   
Страховi послуги ЗАТ СК "Кредо Класiк" Україна   
Страховi послуги ЗАТ СК "ПЗУ Україна" Україна   
Страховi послуги ЗАТ СК "Просто страхування" Україна   
Страховi послуги ЗАТ СК"Iнго -Україна" Україна   
Страховi послуги НАСК "Оранта" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Страховi послуги    грн. 0.000 5762.000 4203.100 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:5762.000 4203.100 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Страховi послуги Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Закрите акцiонерне товариство "СТРАХОВА КОМПАНIЯ "КОНТИНЕНТ" (ЗАТ "СК "КОНТИНЕНТ") зареєстроване 02 березня 2004 року Шевченкiвською районною у мiстi Києвi державною адмiнiстрацiєю, в журналi облiку реєстрацiйних справ зроблено запис за 20803 ( свiдоцтва держреєстрацiї), код ЄДРПОУ: 32828854. Юридична адреса: Україна, м. Київ, вул. Пимоненка, 13, корп. 5. Фактична адреса: Україна, м. Київ, вул. Пимоненка, 13, корпус 5, офiс 4.
Компанiєю на сьогоднi отримано лiцензiї на такi види страхової дiяльностi у формi добровiльного як:
- добровiльне медичне страхування (безперервне страхування здоров'я)
- страхування вiд вогневих ризикiв та ризикiв стихiйних явищ;
- страхування майна (iншого);
- страхування вiдповiдальностi перед третiми особами (iншої);
- страхування вантажiв та багажу (вантажобагажу);
- страхування наземного транспорту;
- страхування фiнансових ризикiв;
- страхування вiд нещасних випадкiв;
- страхування медичних витрат;
-страхування цивiльної вiдповiдальностi власникiв транспортних засобiв;
-обов'язкове страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв.
ЗАТ "СК "Континент" є членом Лiги страхових органiзацiй України та Моторного (транспортного) страхового бюро України.

Інформація про організаційну структуру емітента

Страхову дiяльнiсть ЗАТ "СК "Континент" здiйснює, крiм Київської областi та мiста Києва, на територiї Полтавської, Одеської, Черкаської, Днiпропетровської, Чернiгiвської, Донецької, Запорiзької, Харкiвської, Львiвської, Луганської, Iвано-Франкiвської областях та АР Крим шляхом утворення регiональної мережi продажу страхових продуктiв в обласних центрах.
Мiсцезнаходження Київських пiдроздiлiв компанiї:
Головний офiс:
Україна, м. Київ, вул. Пимоненка, 13, корпус 5, оф. 4
Тер. Вiддiлення 1:
Україна, м. Київ, вул. Московська 5/2
Тер.вiддiлення 2:
Україна, м. Київ, вул. Тимошенка 13-А
Тер.вiддiлення 3:
Україна, м. Київ, вул. Княжий Затон,14В

Фiлiї ЗАТ <СК <Континент>:
Черкаська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Черкаси, вул. Горького, 27/6
Днiпропетровська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Днiпропетровськ, вул. Ленiна, 1а, корп.1, к.75
Чернiгiвська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Чернiгiв, вул. Бойова, 3 к.2
ПФ ЗАТ "СК "Континент"
м. Полтава, вул. Паризької Комуни, 2/16
ОФ ЗАТ "СК "Континент"
м. Одеса, вул. Нiжинська,49 к.4-А
Запорiзька фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м.Запорiжжя вул.Кам'яногiрська,2 к.1
Харкiвська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м.Харкiв вул.Новгородська,11
Донецька фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Донецьк вул..Щорса,22 оф.8
Луганська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Луганськ вул. Карла Маркса,63
Iвано-Франкiвська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Iвано-Франкiвськ вул. Шеремети,2-А
Львiвська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Львiв вул. Сковороди,8 к.2
Сiмферопольська фiлiя ЗАТ "СК "Континент"
м. Сiмферополь вул.Київська,153-б.
З метою розвитку всiх форм добровiльного страхування, на якi компанiєю отримано лiцензiї, та регулювання оптимального обсягу власного покриття на сьогоднi в компанiї створено:
Вiддiл страхування майна;
Вiддiл особистого страхування;
Вiддiл страхування автотранспортних ризикiв;
Вiддiл перестрахування;
Вiддiл методологiї та андерайтингу;
Вiддiл врегулювання збиткiв
Для розширення споживачiв страхових продуктiв та пiдвищення якостi надання послуг планується створити вiддiл iз страхування по роботi з банками.

Опис обраної облікової політики

Згiдно з Наказом про облiкову полiтику нарахування амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi до українського податкового законодавства. Оцiнка запасiв при вибуттi здiйснюється за методом ФIФО.

Витяг з аудиторського висновку

Ми провели аудит фiнансової звiтностi пiдприємства, складеної у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО 1 "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi", П(С)БО 2 "Баланс", П(С)БО 3 "Звiт про фiнансовi результати", П(С)БО 4 "Звiт про рух грошових коштiв", П(С)БО 5 "Звiт про власний капiтал", затверджених наказом МФУ вiд 31.03.1999р. 87.
Оскiльки результати проведеної у 2006 роцi iнвентаризацiї будуть вiдображенi у балансi за 2007 рiк, ми не змогли впевнитись у достовiрностi вартостi заборгованостей шляхом виконання iнших аудиторських процедур. Таким чином, ми не змогли визначити чи iснувала необхiднiсть в проведеннi яких-небудь коригувань вартостi активiв компанiї на 31 грудня 2006 року i чистого прибутку за рiк, що закiнчився 31 грудня 2006 року. Аудиторська фiрма вiдмiчає, що за винятком впливу на фiнансовi звiти питань по вiдображенню витрат майбутнiх перiодiв та iнших питань, про якi йдеться в попереднiх параграфах, фiнансовi звiти справедливо вiдображають фiнансовий стан компанiї станом на 31.12.2006р., результати її дiяльностi, згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту i вiдповiдають вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" за 996-XIV вiд 16.07.1999р., Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України та iншим нормативним актам.
Показники Звiту про доходи i витрати страховика та Пояснювальної записки до звiтних даних страховика вiдповiдають первинним документам, бухгалтерському облiку компанiї та складенi у вiдповiдностi до Порядку складання звiтних даних страховика, затвердженого розпорядженням Державної комiсiї з регулювання ринкiв фiнансових послуг України вiд 03.02.2004р. 39 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України вiд 23.04.2004р. 517/9116.
Органiзацiя, ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi на пiдприємствi здiйснюється у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16 липня 1999р. 996-XIV, у вiдповiдностi до Порядку представлення фiнансової звiтностi, затвердженого Постановою КМУ вiд 28.02.2000р. 419. Облiкова полiтика за перiод перевiрки на ЗАТ "СК "Континент" не змiнювалась. Наказом про облiкову полiтику компанiї вiд 27.12.2005р. 268/1 не передбачено використання на пiдприємствi П(С)БО 23 "Розкриття iнформацiї вiдносно пов'язаних сторiн", затвердженого наказом Мiнфiну України вiд 18.06.2001р. 303.
Органiзацiя бухгалтерського облiку в ЗАТ "СК "Континент" здiйснюється в цiлому у вiдповiдностi до нормативно-правових актiв, що регулюють пiдприємницьку дiяльнiсть в Українi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

ЗАТ "СК "Континент" в поточному перiодi здiйснювала страхову дiяльнiсть за наступними напрямками добровiльного страхування:
- страхування вiд нещасного випадку;
- страхування наземного транспорту;
- страхування вантажiв та багажу;
- страхування вiд вогневих ризикiв та ризикiв стихiйних явищ;
- страхування майна;
- медичне страхування;
- страхування медичних витрат;
- страхування фiнансових ризикiв.
Прiоритетними напрямками дiяльностi СК "Континент" в поточному перiодi були такi добровiльнi види страхування:
- страхування наземного транспорту - 66,97 % вiд загального обсягу надходжень страхових платежiв.
- страхування майна - 18,70 % вiд загального обсягу надходжень страхових платежiв.
- страхування фiнансових ризикiв - 9,60 % вiд загального обсягу надходжень страхових платежiв.
- страхування вiд нещасних випадкiв - 3,7 % вiд загального обсягу надходжень страхових платежiв.
ЗАТ "СК "Континент" активно спiвпрацює в галузi перестрахування з вiдомими українськими компанiями на факультативнiй та облiгаторнiй основi.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Серед проблем, що впливають на дiяльнiсть ЗАТ "СК "КОНТИНЕНТ" можна видiлити полiтичнi, фiнансово-економiчнi та соцiальнi. Залишається високою залежнiсть основного бiзнесу вiд законодавчих та економiчних обмежень.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Штрафи i компенсацiї за порушення чинного законодавства не нараховувались та не виплачувались.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

На сьогоднi фiнансування дiяльностi емiтента здiйснюється за рахунок власних коштiв i при необхiдностi за рахунок позикових коштiв. Стратегiя залучення додаткових фiнансових ресурсiв базується на розширеннi обсягу власного статутного фонду за рахунок коштiв акцiонерiв.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

ЗАТ "СК "Континент" в звiтному перiодi було укладено договори, строки виконання яких передбаченi в 2007 р. Договори виконуються в межах встановлених строкiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

В стратегiчних планах розвитку компанiї на 2007 рiк виведення всiх структурних пiдроздiлiв (фiлiй, територiальних вiддiлень) на беззбитковий рiвень дiяльностi.
У 2007 роцi компанiя планує збiльшити обсяг надходження страхових платежiв шляхом розширення перелiку лiцензiй на види страхування, залучення нових клiєнтiв та розширення страхового захисту для iснуючих клiєнтiв.
З метою залучення потенцiйних клiєнтiв, компанiя дотримується полiтики iнтенсивного маркетингу, що включає постiйний монiторинг стану обраних сегментiв страхового ринку, вивчення iнтересiв потенцiйних клiєнтiв, активну рекламну полiтику, розробку нових страхових продуктiв та постiйне пiдвищення професiйного рiвня працiвникiв.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Всього власниками сплачено 40 000 000,00 грн. в оплату їх внескiв до статутного фонду , що складає 500 акцiй загальною номiнальною вартiстю 40 000 000,00 грн.
В таблицi <Iнформацiя про володiння посадовими особами емiтента акцiями емiтента> необхiдно врахувати, що Голова спостережної ради Осипа Юрiй Володимирович та член спостережної ради Палiєнко Свiтлана Василiвна обранi до спостережної ради як повноважнi представники акцiонерiв - юридичних осiб : ТОВ <Iнновацiйна компанiя <Злагода> та ПП <Сисоєва та Партнери> вiдповiдно, i зазначенi в Iнформацiї емiтента, акцiї належать безпосередньо вказаним юридичним особам - акцiонерам.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство не здiйснювало визначення рейтингової оцiнки щодо рiвня кредитного рейтингу суб'єкта господарювання, оскiльки воно не є акцiонерним товариством, у статутному фондi якого є державна частка, не є пiдприємством, що має стратегiчне значення для економiки та безпеки держави, не займає монопольного (домiнуючого) становища. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство не здiйснювало поновлення рейтингової оцiнки щодо рiвня кредитного рейтингу суб'єкта господарювання, оскiльки воно не проводило визначення рейтингової оцiнки взагалi.