Finance.ua
Назва емітентаАкцiонерне товариство закритого типу `Золоте Руно`
Код за ЄДРПОУ00306874
Організаційно-правова формаЗАТ

Текстова частина

Висновок аудитора

Аудиторською фiрмою `Донбас-Аудит` (свiдоцтво про внесення до Реєстру суб`єктiв аудиторської дiяльностi 0474 вiд 26.01.2001 р.) на пiдставi договору 27 вiд 04.04.2007 р. проведена перевiрка фiнансово-господарської дiяльностi АТЗТ `Золоте Руно` за перiод з 01.01.2006 р. по 31.12.2006р.
Ми перевiрили доданi до висновку бухгалтерський баланс АТЗТ `Золоте руно` станом на 31.12.2006 р. та вiдповiдний звiт про фiнансовi результати, якi показують змiни фiнансового стану за 2006 р., а також установчi документи, Головну книгу, журнали-ордери, оборотно-сальдовi вiдомостi, первинну бухгалтерську документацiю, касовi документи, виписки банку, податкову звiтнiсть за 2006 р.
Вiдповiдальнiсть за цю звiтнiсть несе управлiнський персонал пiдприємства.
В нашi обов`язки входить представлення висновку на основi даних аудиторської перевiрки цiєї звiтностi.
Ми проводили аудит у вiдповiдностi з Мiжнародними стандартами аудиту. Цi стандарти зобов`язують нас планувати та виконувати аудит таким чином, щоб забезпечити достатню впевненiсть у тому, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих перекручень. Аудит передбачає вивчення, на вибiрковiй основi, документiв, що пiдтверджують суми та вiдомостi, якi розкрито у фiнансових звiтах. Також аудит включає вивчення принципiв бухгалтерського облiку за значних оцiнок керiвництва i загального облiку за значних оцiнок керiвництва i загального оформлення фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що проведений нами аудит надає нам достатню пiдставу для висловлення нашої думки.
Аудиторський висновок складено у вiдповiдностi до вимог Мiжнародних стандартiв аудиту 700, 701, 720, а також `Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку`, затвердженого Рiшенням ДКЦП та ФР 1528 вiд 19.12.2006 р.
АТЗТ `Золоте руно` веде бухгалтерський облiк та надає звiтнiсть згiдно до вимог Українського законодавства, а саме: вимог Закону України ` Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi` 996-XIV вiд 16.07.1999 р., а також затвердженим Положенням (Стандартам) бухгалтерського облiку та нормативним документам по питанням органiзацiї бухгалтерського облiку.
На нашу думку, фiнансовi звiти об`єктивно в усiх суттєвих аспектах розкривають iнформацiю про `Основнi засоби`: їх наявнiсть, класифiкацiю, оцiнку, станом на 31.12.2006 року, вiдповiдно до вимог П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва` та П(С)БО 7 `Основнi засоби`.
На нашу думку, перевiренi фiнансовi звiти, що додаються, достовiрно в усiх суттєвих аспектах вiдображають iнформацiю про `Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї`, вiдповiдно до вимог П(С)БО 12 `Фiнансовi iнвестицiї` та П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва` .
Ми не спостерiгали за проведенням рiчної iнвентарiзацiї товарно-матерiальних запасiв, тому що дата її проведення передувала початку аудиторської перевiрки. Ми не змогли перевiрити кiлькiсть товарно-матерiальних запасiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
За нашою думкою, за винятком коригувань (при наявностi таких), якi могли б стати необхiдними, якби ми змогли перевiрити кiлькiсть товарно-матерiальних запасiв, фiнансовi звiти подають достовiрно у всiх суттєвих аспектах iнформацiю про `Запаси`, вiдповiдно вимогам П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва` та П(С)БО 9 `Запаси`.
На нашу думку, перевiренi фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають стан `Поточної дебiторської заборгованостi` АТЗТ `Золоте руно`, станом на 31.12.2006 року, вiдповiдно до вимог П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва` та П(С)БО 10 `Дебiторська заборгованiсть`.
На нашу думку, перевiренi фiнансовi звiти, що додаються, достовiрно, в усiх суттєвих аспектах вiдображають iнформацiю про наявнiсть грошових коштiв станом на 31.12.2006 року та їх рух за рiк, що скiнчився, вiдповiдно до вимог П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва` .
На нашу думку, доданi фiнансовi звiти, достовiрно, в усiх суттєвих аспектах вiдображають стан `Поточних зобов`язань за розрахунками` станом на 31.12.2006 року, вiдповiдно до вимог П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва` та П(С)БО 11 `Зобов`язання`.

Пiд час аудиторської перевiрки визначена вартiсть чистих активiв АТЗТ `Золоте руно` у вiдповiдностi з Методичними рекомендацiями щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств, затверджених Рiшенням ДКЦП та ФР 485 вiд 17 листопада 2004 року.
Пiд вартiстю чистих активiв акцiонерного товариства розумiється величина, яка визначається шляхом вирахування iз суми активiв, прийнятих до розрахунку, суми його зобов`язань, прийнятих до розрахунку.
Для визначення вартостi чистих активiв складається розрахунок за даними бухгалтерської звiтностi вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 2 `Баланс`, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України 31.03.99 р. 87 зi змiнами та доповненнями, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 21.06.99р. 396/3689.
При порiвняннi вартостi чистих активiв iз розмiром Статутного капiталу можна зробити висновок, що вартiсть чистих активiв перевищує розмiр Статутного капiталу на 1125,2 тис.грн., з врахуванням того, що на 31.12.2006 року Неоплачений та вилучений капiтал вiдсутнiй. Таким чином, вартiсть чистих активiв вiдповiдає вимогам статтi 155 `Статутний капiтал акцiонерного товариства` Цивiльного кодексу України.
На нашу думку, перевiренi фiнансовi звiти подають справедливо й достовiрно нформацiю про `Статутний капiтал`, вiдповiдно до вимог П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва`.
Станом на 31.12.2006 року Статутний капiтал становить 164124 грн. Статутний капiтал розподiлено на 164124 шт.простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 1 грн. кожна.
Протягом звiтного року випуску акцiй не було.

Станом на 31.12.2006 року заявлений розмiр Статутного капiталу сплачено повнiстю.

На нашу думку, перевiренi фiнансовi звiти подають справедливо i достовiрно iнформацiю про `Iнший додатковий капiтал`, вiдповiдно до вимог П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва` .
На нашу думку, доданi фiнансовi звiти подають справедливо i достовiрно iнформацiю про `Непокритий збиток`, вiдповiдно до вимог П(С)БО 25 `Фiнансовий звiт суб`єкта малого пiдприємництва`.
На нашу думку, додана фiнансова звiтнiсть подає справедливо та достовiрно iнформацiю про `Чистий збиток` АТЗТ `Золоте руно` за 2006 рiк, вiдповiдно до вимог П(С)БО 3 `Звiт про фiнансовi результати`.

Чистий збиток за 2006 рiк складає - 32,8 тис.грн.
Розкриття iнформацiї про дiї, якi вiдбулися протягом звiтного року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначенихчастиною першою статтi 41 Закону України `Про цiннi папери та фондовий ринок`
У звiтному роцi не вiдбувалось подiй, визначених частиною першої статтi 41 Закону України `Про цiннi папери та фондовий ринок`.
Ми провели аудиторську перевiрку балансу АТЗТ `Золоте руно`, який додається, станом на 31 грудня 2006 року, а також перевiрку Звiту про фiнансовi результати за рiк, що минув на зазначену дату. Вiдповiдальнiсть за цi фiнансовi звiти несе управлiнський персонал пiдприємства. Ми несемо вiдповiдальнiсть за висловлення думки щодо цих фiнансових звiтiв на пiдставi аудиторської перевiрки.
Ми не спостерiгали за проведенням рiчної iнвентарiзацiї товарно-матерiальних запасiв, тому що ця дата передувала початку аудиторської перевiрки. Ми не змогли перевiрити кiлькiсть товарно-матерiальних запасiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
За нашою думкою, за винятком коригувань (при наявностi таких), якi могли б стати необхiдними, якби ми змогли перевiрити кiлькiсть товарно-матерiальних запасiв, фiнансова звiтнiсть представляє достовiрно в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан АТЗТ `Золоте руно` на 31 грудня 2006 року, а також результат його дiяльностi та рух грошових коштiв за минулий рiк, згiдно до Закону України `Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi` 996/XIV вiд 16.07.1999 року, а також затверджених Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку в Українi.

Інша інформація

Акцiонерне товариство закритого типу (АТЗТ) `Золоте руно` створено шляхом реорганiзацiї колективного пiдприємства Донецької фiрми `Золоте руно` в акцiонерне товариство закритого типу `Золоте руно`. Акцiонерне товариство закритого типу `Золоте руно` є правонаступником прав та обов`язкiв колективного пiдприємства Донецької фiрми `Золоте руно`. Зареєстровано товариство виконкомом Кiровської райради м.Донецька рiшення 364 вiд 20.09.1993р. Мiсцезнаходження товариства м.Донецьк, вул.Бахметьєва, 24
Пiдприємство спецiалiзувалось на виробництвi та реалiзацiї пряжи та хiмiчних волокон трикотажного та ткацького призначення ( у тому числi вовняної,напiввовняної,акрилової,фасонної), а також на виробництвi та реалiзацiї трикотажних виробiв.
Метою створення пiдприємства було насищення ринку споживачив у товарах та послугах , а також одержання максимального прибутку. Головна мета за останнi роки досягнута не була. Тому на загальних зборах акцiонерiв було вiрiшено, що можна максимально досягти поставленої задачi шляхом створення двох спецiалiзованих пiдприємств,одне з яких буде займатись виключно виробництвом пряжi, а друге - трикотажних виробiв. За рiшенням загальних зборiв ( протокол 2/2001 вiд 16.08.2001) АТЗТ `Золоте руно` було реорганiзоване шляхом видiлення з нього закритого акцiонерного товариства `Золоте руно-Донецьк` . У зв`язку з тим, статутний фонд товариства зменшився. Змiни було зареєстровано виконкомом Кiровської райради м.Донецька рiшення 501/5 вiд 22.08.2001 р.
Тепер пiдприємство спецiалiзується на виробництвi трикотажних виробiв та реалiзацiї вовняної,напiввовняної, акрилової, фасонної пряжi та трикотажних виробiв. Виробництво складається з трикотажного цеху. Основнi постачальники сировини знаходяться: вовна- в Українi, нiтроновий джгут- республiка Бiлорусь.
Основними споживачами продукцiї є трикотажнi пiдприємства України у мiстах: Харкiв, Одеса, Київ, Днiпропетровськ, а також приватнi пiдприємства та особи. Ведеться пошук нових споживачiв пряжi на Українi, Росiї та у країнах дального зарубiжжя. Пiдприємство приймає участь у ярмарках, виставках,рекламує свою продукцiю.
Держава акцiй товариства не має ( оренда з викупом повнiстю за власнi кошти). Засновниками товариства є фiзичнi особи-громадяни України. Облiгацiй, привiлейованих акцiй та акцiй на пред`явника товариство не випускало. Станом на 31.12.2006 р. статутний капiтал становить 164124 грн., сплачений повнiстю, його розподiлено на 164124 штук простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 1,00 грн. кожна.
Перше свiдоцтво про реєстрацiю випуску акцiй було отримано 27.02.1997 р. за 181/1/197 на суму 1586163 грн. у кiлькостi 1586163 штук простих iменних акцiй номiналом 1,00 грн кожна. Донецьким теруправлiнням ДКЦПФР було здiйснено обмiн свiдоцтв на нове ( у зв`язку з формою випуску акцiй) за 258/05/1/98 вiд 25.08.1998 р. на суму 1586163 грн.у кiлькостi 1586163 штук простих iменних акцiй номiналом 1,00 грн кожна, форма випуску- документарна.
У зв`язку з вищезазначеною реорганiзацiєю товариства було отримане нове свiдоцтво про реєстрацiю випуску акцiй за 469/1/01 вiд 26.09.2001 року на суму 164124 грн. у кiлькостi 164124 штук простих iменних акцiй номiналом 1,00 грн кожна, форма випуску - документарна.
Дивiденди за 2006 р. не нараховувались та не виплачувались згiдно з рiшенням загальних зборiв в зв`язку зi збитками.
Єдиним джерелом фiнансування є оборотнi засоби (нерозподiлений прибуток). Кредитiв товариство не отримувало. Усi договори на кiнець звiтного перiоду виконанi, державних замовлень немає. Майно пiдприємства не знаходиться пiд заставою, обмежень на його використання немає.
Подiї пiсля дати балансу, якi б могли вплинути iстотним чином на фiнансове становище пiдприємства, не вiдбувались.