Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПЛАСТМАС-ПРИЛУКИ"
Код за ЄДРПОУ00203619
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНестабiльнiсть полiтичної системи   Коливання дiяльностi пiдприємства 
Фінансово-економічніВiдсутнiсть обiгових коштiв, постiйнi змiни в податковому законодавствi.   нестабiльнiсть процесу надання послуг, коливання обсягiв виробництва. 
Виробничо-технологічніЗастарiле, зношене обладнання, вiдсутнiсть запчастин, вiдсутнiсть передових технологiй.   Закупка нового обладнання, нових технологiй. 
СоціальніНизька заробiтна плата, вiдсутнiсть спецiалiстiв, калiфiкованих кадрiв.   Пiдвищення заробiтної плати та квалвфiкацiйного рiвня робiтникiв. 
ЕкологічніПеревищення на робочому мiсцi i в примiщеннi гранично допустимих викiдiв   Планується увести нове очисне обладнання. 
ПриміткиВраховуючи процедуру банкрутства полiпшити цi фактори, що впливають на дiяльнiсть емiтента майже неможливо.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
кабельний пластикат Одеса,ОЗОМ Україна   
кабельний пластикат Харкiв, "Промiнвест" Україна   
кабельний платикат Стерлiтамак, Каустiк Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Втулка 100.00.009.0 немає немає 3926 30 00 тис. шт. 972.000 1458.000 1798.900 
Фенопласт У2-301-07 немає немає 3909 40 00 тн 260.500 805.500 841.500 
Кабельний пластикат немає немає 2904 2 тн 684.400 2731.700 2878.300 
Інші товари (послуги):5791.400 3609.200 
Усього:10786.600 9127.900 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Усього: кабельний пластикат Україна 30.500 0.000 0.000 
П/е плiвка Україна, СНД 15.100   
пресовi вироби Україна, СНД 11.200 43.200  
     
Усього:56.800 43.200 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Прилуцький завод пластмас почав свою iсторiю з 1931 року. Спочатку вiн називався електроштампувальною фабрикою, на якiй працювало 50 робiтникiв. Асортимент продукцiї складали: чорнильницi, шашки, домiно, вимикачi, кроватнi ролики.
З зростанням об'ємiв та асортименту виготовляємої продукцiї у 1940 роцi фабрика змiнила назву на завод пластмас. З 1966 року на заводi почали випускати карбамiднi смоли, волокнiт, полiхлорвiнiльнi блоки, гальмiвнi колодки, пресовi вироби.
Одночасно йшла реконструкцiя заводу, освоювались новi види продукцiї. Велике значення для економiчного розвитку заводу мало введення в дiю у 1993 роцi виробництва полiвiнiлхлоридних пластикатiв.
З цього ж року державне пiдприємство "Прилуцький завод пластмас" було перетворено в процесi корпоратизацiї у вiдкрите акцiонерне товариство "Пластмас-Прилуки"

Інформація про організаційну структуру емітента

У 1995 роцi загальними зборами акцiонерiв було прийняте рiшення про створення на базi ВАТ "Пластмас-Прилуки" 10 дочiрнiх пiдприємств.
Рiшення акцiонерiв про змiну структури ВАТ "Пластмас- Прилуки" було викликано бажанням оздоровлення фiнансового стану пiдприємства, надання бiльшої самостiйностi для вирiшенн питань виробничої дiяльностi.
До складу ВАТ "Пластмас-Прилуки" увiйшли:
ДП "Завод Пластiзол"- спецiалiзувався на випуску кабельного пластикату;
ДП "Завод УПАК" - на випуску п/е плiвки;
ДП "Завод Тарапак" - на випуску п/е тари;
ДП "Пластмас - Меркурiй"- пiдприємство громадського харчування;
ДП "Завод Термопласт" - на випуску пресових та ливарних виробiв з пластмас;
ДП "РБП - Сервiс" - з обслуговування та ремонту обладнання, пресформ, штампiв;
ДП "Пластмас - Енерго" - з надання послуг з ененгопостачання;
ДП "Пластмас- Авто" - з надання транспортних послуг, ремонту та утримання транспортних засовбiв;
ДП "ТЦ - Сервiс" - торгове пiдприємство.

Перехiд до такої структури управлiння на той час дав позитивний результат. Обсяг виробництва у 1996 роцi склав, в порiвняннi з 1995 роком - 121,8%.
На даний час ця структура управлiння вичерпала свої можливостi. Дочiрнi пiдприємства, що спецiалiзувались з надання послуг, у зв'язку з зменшенням обсягiв виробництва, зазнали значних збиткiв. Це привело до виникнення бюджетних боргiв та припинення дiяльностi майже усiх дочiрнiх пiдприємств.
Ухвалами Господарського суду Чернiгiвської областi вiд 13 березня та 4 грудня 2001 року лiквiдованi вiдповiдно ДП "РБП-Сервiс" та ДП "Пластмас- Авто", вiд 04 грудня 2003 року - ДП "Завод Термопласт.
У 2001 роцi рiшенням загальних зборiв акцiонерiв припинено дiяльнiсть решти дочiрнiх пiдприємств, крiм ДП "Завод УПАК". На даний час iде лiквiдацiя решти ДП.
ВАТ "Пластмас- Прилуки" з 1995 року не мав виробничої дiяльностi, надавав лише в оренду нерухомiсть та обладнання, та iншi послуги. У 1997 роцi уклав договiр поруки з Прилуцьким вiддiленням Промiнвестбанку i поручився усiм майном товариства та уклав договори застави майна та обланання за дочiрнi пiдприємства "Завод Тарапак", "Завод Пластiзол", якi отримали кредити майже на 5,5 млн. дол. США. У зв'язку з неповерненням кредитiв дочiрнiми пiдприємствами та неможливiстю врегулювання цього питання з вiддiленням ПIБ в м. Прилуки шляхом переговорiв, за пропозицiєю акцiонерiв товариства було включено 06.06.2003року до порядку денного загальних зборiв товариства питання про банкрутство ВАТ "Пластмас - Прилуки".

Опис обраної облікової політики

Товариство та його дочiрнi пiдприємства, згiдно з наказом 124-А вiд 13.04.200 року з 04.01.2000 року перейшли на ведення бухгалтерського облiку по затвердженим Мiнфiном України Положенням /стандартам/ бухгалтерського облiку та фiнансової звiтностi.
Бухгалтерськiй облiк ведеться службою на чолi з головним бухгалтером по журнально-ордернiй формi з застосуванням 8-го та 9-го класу рахункiв.
Активи та зобов'язання товариства вiдображаються в балансi за умови, якщо оцiнка їх може бути достовiрно визначена i очiкується отримання в майбутньому економiчних вигод, пов'язаних з їх використанням.

Витяг з аудиторського висновку

ВИСНОВОК
Аудиторська перевiрка достовiрностi фiнансової звiтностi та аналiз фiнансового стану вiдкритого акцiонерного товариства "Пластмас-Прилуки" за 2003 рiк була проведена Аудиторським агенством "Чернiгiв-Аудит", що дiє на пiдставi свiдоцтва провнесення в Реєстр аудиторських фiрм та аудиторiв 2990 Аудиторської палати України, виданого 26 вересня 2002 року та чинного до 26 вересня 2007 року, на основi достатньо зiбраної iнформацiї, у вiдповiдностi до вимог нормативiв та стандартiв аудиту, що дiють в Українi.
Результати проведеної первiрки дозволяють скласти висновок про те, що фiнансова звiтнiсть вiдкритого акцiонерного товариства "Пластмас-Прилуки" станом на 31 грудня 2003 року вiдповiдає встановленим вимогам чинного законодавства України, даним бухгалтерського облiку та облiкової полiтики пiдприємства, та реально i точно вiдображає фiнансовий стан на дату складання звiтностi. Данi окремих форм звiтностi вiдповiдають один одному.
Розрахованi показники лiквiдностi, фiнансової стiйкостi та фiнансової незалежностi свiдчать про задовiльний стан пiдприємства.
Висновок складно на 10 (десяти) сторiнках.
Директор Аудиторського агенства "Чернiгiв-Аудит"
Сертифiкат серiї А 004721 В.Ю.Руденок

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

ВАТ "Пластмас-Прилуки" - єдиний господарчий комплекс, що створений з метою оримання прибутку за рахунок виробництва, комерцiйної та iнших, незаборонених законом, видiв дiяльностi. Протягом 2003 року ВАТ "Пластмас-Прилуки" надавав лише послуги з оренди нерухомостi та обладнання, випуском промислової продукцiї не займався.
Результати проведеної перевiрки дозволяють скласти висновок про те, що фiнансова звiтнiсть вiдкритого акцiонерного товариства "Пластмас-Прилуки" станом на 31 грудня 2003 року вiдповiдає встановленим вимогам чинного законодавства України, даним бухгалтерського облiку та облiкової полiтики пiдприємства, та реально i точно вiдображає його фiнансовий стан на дату складання звiтностi. Данi окремих форм звiтностi вiдповiдають один одному.
Розрахованi показники лiквiдностi, фiнансової стiйкостi та фiнансової незалежностi свiдчать про задовiльний фiнансовий стан пiдприємства.

Висновок складно на 10 (десяти) сторiнках.

Директор Аудиторського
агенства "Чернiгiв-Аудит"
Сертифiкат серiї А 004721

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Постiйнi змiни у податковому законодавствi, змiни ставок ввiзного мита, вiдсутнiсть обiгових коштiв, застава майна, поручительство майном товариства, вкрай незадовiльний стан обєктiв нерухомостi та майже 100% знос iснуючого обладнання, вiдсутнiсть замовлень завдають iстотних проблем, що впливають на дiяльнiсть емiтента.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

За 2003 рiк не сплачувались штрафи i компенсацiї за порушення чинного законодавства.:

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансова дiяльнiсть емiтента здiйснювалась за рахунок власних обiгових коштiв.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

На кiнець звiтного перiоду укладених та невиконаних договорiв немає.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

За iнiцiативою акцiонерiв, рiшенням загальних зборiв акцiонерiв товариства, що вiдбулися 06.06.2003 року припинена дiяльнiсь товариства шляхом лiквiдацiї через банкрутство.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Додаткової iнформацiї немає.