Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Сiмферопольський завод пластмас"
Код за ЄДРПОУ00203602
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніПроблеми вiдсутностi єдиного економiчного простору.   Дiєвий єдиний економiчний простiр на територiї СНД. 
Фінансово-економічніНестача обiгових коштiв.   Залучення кредитiв. 
Виробничо-технологічніНеобхiднiсть техничного переоснащення.   Залучення лiзiнгових пропозiцiй. 
СоціальніНизька платоспроможнiсть населення.   Соцiальна полiтика держави. 
Екологічнід/н   д/н 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Труби з полiмерiв етилену "Сiзакор", Рубежанський трубний завод, ВАТ "Укрполiмерконструкцiя" Україна   
Ємкостi полiмернi Приватнi пiдприємства, ЗАТ "Спецтехоснастка", ТОВ "Софтсвiт" Польша, Словаччина, україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Труби з полiмерiв етилену д/н д/н д/н кг. 79037.000 774.500 789.200 
Ємкостi харчовi д/н д/н д/н кг. 358204.000 4642.900 4689.300 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 514.900 1955.900 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:5932.300 7434.400 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Труби з полiмерiв етилену Країни СНД, зарубiжжя 100.000 0.000 0.000 
Ємкостi полiмернi Україна, зарубiжжя 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Iсторiя заводу починається з 1922 року. В 1995 роцi було створене вiдкрите акцiонерне товариство "Сiмферопольський завод пластмас" шляхом перетворення державного пiдприємства "Сiмферопольський завод пластмас" iменi 60-рiччя Великої Жовтневої соцiалiстичної революцiї в процесi приватизацiї державного майна. Засновником ВАТ "Сiмферопольський завод пластмас" є ФМ АРК.

Інформація про організаційну структуру емітента

Структура пiдприємства сформована за профiлем основної дiяльностi. Виробництво має лабораторне забезпечення, iнструментальний та ремонтно-механiчний цех. Пiдприємство не має фiлiй та дочiрнiх пiдприємств. Пiдприємство має базу вiдпочинку "Полiмер" в смт. Миколаївка Сiмферопольського р-ну.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була здiйснена згiдно iз стандартами бухгалтерського облiку.
Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку з урахуванням сум обов'язкових дооцiнок, якi були проведенi за рiшенням КМУ. Лiквiдна вартiсть основних засобiв прийнята рiвною нулю. Амортизацiя в 2005 роцi нарахована прямолiнiйним методом. Термiн корисного використання основних засобiв встановлений iндивiдуально для кожної одиницi з урахуванням їх технiчного стану. Власний капiтал на кiнець звiтного перiоду складається iз уставного фонду в сумi 2134,6 тис. грн., додаткового капiталу в сумi 12646.4 тис. грн., який створився в результатi iндексацiї основних засобiв на 01.04.96р. та збиткiв в результатi господарської дiяльностi в сумi 7200.9 тис. грн. Запаси в облiковiй звiтностi вiдображаються по їх чистiй вартостi реалiзацiї.
Iнша дебiторська заборгованiсть на кiнець звiтного перiоду складає 328.8 тис. грн.
Iншi довгостроковi зобов'язання на кiнець звiтного перiоду складають 1890.0 тис. грн.
Iншi поточнi зобов'язання складають 1397.7 тис. грн.
Сума доходу по бартерним операцiям у складi доходу вiд реалiзацiї продукцiї складає 28.1тис. грн.
Iншi операцiйнi витрати за звiтний перiод складають 841.7 тис. грн.
Поточний додаток на прибуток, визначений по пiдроздiлу, що знаходиться у складi ВАТ "СЗП" - базi вiдпочинку "Полiмер", є самостiйним платником податку на прибуток в сумi 2.6 тис. грн.

Витяг з аудиторського висновку

Система бухгалтерського облiку, визначена пiдприємством у цiлому вiдповiдає Закону України вiд 16.07.99р. 996-XIV "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" i затвердженим Мiнiстерством фiнансiв України положенням (Стандартам) бухгалтерського облiку.
Фiнансова звiтнiсть ВАТ "Сiмферопольський завод пластмас" пiдготовлена вiдповiдно до Положення (стандарта) бухгалтерського облiку 1 "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi", затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.03.99 87, i у всiх iснуючих аспектах вiрогiдно й повно надає фiнансову iнформацiю про дiяльнiсть пiдприємства за станом на 31.12.2005р.
На пiдставi вищезазначеного, аудиторська фiрма "Кримська аудиторська служба" вважає за можливе пiдтвердити фiнансову звiтнiсть ВАТ "Сiмферопольський завод пластмас" за станом на 31.12.2005р., як вiдповiдну чинному законодавству України з питань органiзацiї облiку й звiтностi.
На пiдставi результатiв проведеного аналiзу фiнансового стану пiдприємства за даними фiнансової звiтностi ВАТ "Сiмферопольський завод пластмас" за станом на 31.12.2005р. можна зробити висновок, що пiдприємство не має достатнього рiвня платоспроможностi й фiнансової незалежностi.
Фiнансовий стан пiдприємства є малостiйким.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Профiль основної дiяльностi пiдприємства - переробка пластичних мас у вироби рiзними методами, а саме: лиття, пресування, екструзiя плiвок полiетиленових, труб полiетиленових для водопостачання, газопостачання, екструзiя трубчатої заготовки з роздувом. Основними ринками збуту продукцiї, яка виробляється ВАТ, є регiони України.
Основнi споживачi господарських товарiв- магазини господарського профiлю, а також фiзичнi особи.
Основнi споживачi труб - СПМК, ПРIК ПРООН, приватнi пiдприємцi, населення.
Основнi споживачi ємкостей - ЗАТ "Чумак", м. Каховка, ВАТ "Троянда", м. Луцьк, ВАТ "Рибфлот", м. Севастополь, ЧП "Фелконс", м. Київ, Пологiвський МЕЗ м. Пологи.

На даний час багато невеликих пiдприємств почали виробляти продукцiю з пластмаси з малими накладними витратами. Конкуренцiя дуже значна. Основнi конкуренти пiдприємства на регiональному рiвнi: "Сiзакор", м. Сiмферополь, ОПЗ "Полiвтор", м. Красноперекопськ.
На загальнодержавному рiвнi:
- по виробництву труб - ВАТ "Укрполiмерконструкцiя", м. Київ, ТОВ "Укрпластпереробка", м. Бориспiль, Рубежанськiй трубний завод, м. Рубiжне;
- по виробництву господарських товарiв - заводи пластмас м. Одеси, Києва, Харкiва, Прилук, Луцька, Донецька, Днiпропетровська.
- по ємкостям - ПТВП "Полiтор", м. Київ, ЗАТ "Спецтехоснастка", м. Днепродзержинськ, ЗАТ "Стiролпак", м. Горлiвка, ТОВ "Софсвiт", м. Київ, ТОВ "Нова пласт", м. одеса, ТОВ "Спектр", м. Луганськ, ПП "Мiт", м. Хмельницький.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Обмеженiсть обiгових коштiв, дороговизна кредитних ресурсiв, вiдсутнiсть державної пiдтримки, постiйне зростання цiн на сировину.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

За 2005 рiк сплачено штрафiв та пенi 12,6 тис. грн за несвоєчасне внесенi платежi до бюджету.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Завод вiдчуває потребу в поповненнi обiгових коштiв. Тому завод змушений використовувати банковськi кредити.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Договори на поставку продукцiї ВАТ "СЗП" в основному укладаються пiд конкретне замовлення, яке
забезпечено грошовими коштами.
На 01.01.2006р. укладенi договори з наступними пiдприємствами:
- ТОВ "Троянда", м. Луцьк;
- ВАТ "Днепропетровський хладокомбiнат", м. Днепропетровськ;
- ТОВ "Крез", м. Запорiжжя;
- ТОВ "Фронт", м. Харкiв;
- ТОВ пiдприємство "Авiс", м. Вiнниця;
- ПП "МДДК", м. Київ;
- СК "СТА Iнтертерм-СРЛ", Молдова.
Не виконаних договорiв не має.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

На iснуючому обладнаннi планується випуск продукцiї для задоволення попиту на ринках Криму та України (господарчi товари, труби для водопосточання i каналiзацiї, ємкостi полiмернi вiд 1 до 10 л.). Також пiдприємством розроблено iнвестицiйнi програми з модернiзацiї iснуючого виробництва полiмерних ємкостей та запуску нового виробництва технологiчних добавок та концентратiв барвникiв для полiмерiв.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

д/н

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н