Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Новотроїцьке рудоуправлiння"
Код за ЄДРПОУ00191810
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичні1.Несприятливий iнвестицiйний клiмат в Українi. 2.Обмеженiсть ринку збуту.   1.Полiтична стабiльнiсть в Українi, iнтеграцiя загальноєвропейської i української економiки. 2.Подальший розвиток зв 'язкiв iз країнами СНД 
Фінансово-економічні1.Загальна криза неплатежiв. 2.Висока вартiсть покупних матерiалiв.   1.Пошук нових покупцiв, спроможних своєчасно вести розрахунки за продукцiю. 2.Загальне полiпшення економiчної ситуацiї у зв' язку з введенням в дiю нового Цивiльного Кодексу та iнших законодавчих актiв. 
Виробничо-технологічні1.Необхiднiсть оновлення парку виробничого обладнання. 2.Необхiднiсть в збiльшеннi виходу готової продукцiї.   1 .Установка грохоту та частотного перетворювача ДЗФ. 2.Видобути некондицiйний вапняк на Захiднiй дiлянцi в кiлькостi 8тис.куб.м; видобути з вiдходiв фабрики 20тис.т щебнев. матерiалу; продовжити пiдготовку вапнякiв металургiйних на Пiвнiчному борту Схiдної дiлянки. 
Соціальні1.Невистачання обiгових коштiв на утримання соцiальної iнфраструктури, та як слiдство цього її слабкий розвиток   1.Пошук джерел фiнансування соцiальної iнфраструктури, її поступовий розвиток. 2.Загальне полiпшення соцiального i економiчного стану регiону. 
Екологічні1.Поступове виснаження природних ресурсiв. д/нд/нд/н1.Виконати лiсотехнiчну рекультивацiю зовнiшнiх вiдвалiв. 
Примітки

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Вапняк металургiйний ВАТ "Комсомольське рудоуправлiння" Україна   
Доломiт сирий ВАТ "Докучаєвський флюсодоломiтний комбiнат" Україна   
Вапняк для виробництва вапна Балаклавське рудоуправлiння Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Вапняк металургiйний д/в д/в д/в тис.т 2626.700 39332.100 38857.000 
Доломiт сирий д/в д/в д/в тис.т 346.500 8132.400 8091.300 
Щебневий матерiал д/в д/в д/в тис.т 37.900 322.600 233.000 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 2945.900 3959.700 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:50733.000 51141.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Вапняк металургiйний Україна, країни СНД та Балтiї 99.000 1.000 0.000 
Доломiт сирий Україна 100.000 0.000 0.000 
Щебневий матерiал Україна 100.000 0.000 0.000 
Iншi товари (послуги) Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:99.800 0.200 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Новотроїцьке рудоуправлiння Державної акцiонерної компанiї "Укррудпром" - гiрнично-видобуткове пiдприємство за здобичею та переробкою металургiйних вапнякiв та доломiтiв.
Увеснi 1933 року почалася постiйна експлуатацiя вапнякiв i доломiтiв Новотроїцьким кар'єроуправлiнням тресту "Нерудсталь". Це вiдбулося одразу пiсля закiнчення будiвництва залiзної дороги до ст. Велико-Анадоль Єкатеринославської залiзної дороги.
У 1939-1940рр. був збудований доломiтообпалювальний завод з шахтною пiччу та почалося виробництво обпiченого доломiту. Але в першi роки вiйни завод було знищено i з того моменту не вiдновлювався.
Пiсля звiльнення Донбасу в вереснi 1943р. пiдприємство було вiдновлено.
У 1947р. було розпочато проектування та iнтенсивне будiвництво кар'єрiв, фабрик та iнших виробничих об'єктiв.
На початку 60-х рокiв почали використовуватись екскаватори ЕКГ-4, буровi станки, грохоти ГIЛ-52, увiйшов у дiю перший конвеєрний вiдвал вiдходiв фабрики.
У 1981р. було вироблено 4826,2 тис.т продукцiї, що у 2 рази перевищує проектну потужнiсть.
Надалi поступово вiдбувався зрiст випуску товарної продукцiї. Вводилася нова технiка, освоювалися новi технологiї. У 1990р. було вироблено 5770,2 тис.т продукцiї.
Економiчна криза, великi податки призвели до втрати стабiльностi працi у 1998р. виробництво товарної продукцiї склало лише 2302,8 тис.т.
У липнi 2000р. було прийняте рiшення на базi Новотроїцької дробильно-збагачувальної фабрики створити вiдкрите акцiоенрне товариство "Новотроїцьке рудоуправлiння".
ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" засновано Державною акцiонерно компанiєю"Укррудпром" на виконання спiльного наказу Державного комiтету промислової полiтики України та Фонду державного майна України вiд 17 березня 2000р. 28/542 "Про корпоратизацiю Новотроїцького державного рудоуправлiння". Створене шляхом корпоратизацiї товариство є правонаступником майнових та немайнових прав та обов'язкiв реорганiзованого Новотроїцького державного рудоуправлiння.

Інформація про організаційну структуру емітента

Органiзацiйна структура ВАТ має такий вигляд:
- Схiдна дiлянка ванякового кар'єру, на якiй вiдбувається розробка та здобича флюсового ваняку i супутного доломiтизованого вапняку з вiдвальним господарством.
- Захiдна дiлянка вапнякового кар'єру. Роботи по здобичi доломiтiв та супутнiх доломiтизованих вапнякiв припинено ще у 4 кварталi 2001 року у зв'язку з виснаженням природних ресурсiв. Державна комiсiя запасiв України протоколом 693 вiд 19.10.2002р. постановила признати обгрунтованою недоцiльнiсть подальшої розробки ЗДК 3, призвести списання запасiв корисних копалин та лiквiдацiю ЗДК 3. В теперiшнiй час продовжуються роботи з лiквiдацiї вищесказаного кар'єру.
- Дробильно-збагачувальна фабрика з комплексом переробки i збагачення доломiтiв i вапнякiв.
- Автогаражi технологiчних i господарських автомобiлей.
- Центральнi ремонтнi майстернi.
- Залiзничне i депове господарство, яке забезпечує прийом i вiдправку потягiв, завантаження i розвантаження сировини.
- Житловий фонд.

Опис обраної облікової політики

У 2003р. ведення бухгалтерського облiку ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" здiйснювалося згiдно Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть" вiд 16.07.99р. 996-ХIV та iнших нормативних документiв, що регламентують питання органiзацiї бухгалтерського облiку в Українi.
Фiнансова звiтнiсть ВАТ була пiдготовлена вiдповiдно до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та Наказу Мiнiстерства фiнансiв України щодо складу та порядку заповнення рiчного звiту пiдприємства.
Визначення та амортизацiя нематерiальних активiв.
Вартiсть нематерiальних активiв вiдображується в бухгалтерському облiку за цiноюпридбання з урахуванням мита, непрямих податкiв, якi належать вiдшкодуванню, та iнших витрат безпосереньо пов'язаних з їх придбанням та доведенням їх до стану придатного до використавуння. Амортизацiя нематерiальних активiв визначається протягом термiну їх корисного використання прямолiнiйним методом згiдно П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи".
Визначення та амортизацiя основних засобiв.
Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичною (iсторичною) собiвартiстю необiгових активiв, сплачених (переданих), витрачених для придбання (створення) необiгових активiв. Нарахуваггя амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi з українським податковим законодавством, а саме Законом України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" та Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби".
Визначення об'єктiв незавершеного будiвництва.
Незавершене будiвництво вiдображує вартiсть незавершених капiтальних iнвестицiй в будiвництво, створення, виготовлення, реконструкцiю, модернiзацiю, придбання необоротних активiв (включаючи необоротнi матерiальнi активи, призначенi для замiни дiючих, та обладнання до монтажу), здiйснюваємих пiдприємством, а також авансовi платежi для фiнансування капiтального будiвництва.
До складу запасiв вiдносяться сировина i матерiали, паливо, тара i тарнi матерiали, запаснi частини, незавершене виробництво, готова продукцiя, МШП на складi, товари.
Запаси облiковуються за собiвартiстю. Собiвартiсть запасiв облiковується вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 9 "Запаси". Вартiсть незавершеного виробництва включає прямi витрати та виробничi накладнi витрати. Готова продукцiя вiдображується за виробничою собiвартiстю. Оцiнка вибуття запасiв визначається методом ФIФО. Матерiальнi цiнностi, якi не мають реалiзацiйної вартостi не визнаються активами.
Резерв сумнiвних боргiв не створювався.
Визначення грошових коштiв.
Грошовi кошти включають суму грошей у касi пiдприємстваi грошовi кошти на поточному рахунку.
Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть вiдображується за реальною вартiсю. Врахування безнадiних боргiв провадиться в той перiод, коли керiвництво пiдприємствавизнало борги як безнадiйнi. Iнша дебiторська заборгованiсть складається з заборгованостi, що не пов'язана з продажем продукцiї та наданням послуг.
Визначення доходу.
Доход вiд реалiзацiї продукцiї визначається у вiдповiдностi з методом нарахувань при вiдвантаженнi продукцiї.
Податки.
Порядок обчислення та сплати податкiв здiйснюється згiдно до податкового законодавства України.

Витяг з аудиторського висновку

На пiдставi проведеної перевiрки та отриманих свiдоцтв, ТОВ "Аудиторська фiрма "Аспект-ХХI" має розумну основу для аудиторського висновку. У зв'язку з неможливiстю участi аудиторської фiрми в iнвентаризацiї активiв, а також у зв'язку з виявленими вiдхiленнями пiд час аудиту з причин обмеженостi, властивої аудиту, аудиторська фiрма вважає за доцiльне надати умовно-позитивний висновок вiдносно фiнансової звiтностi ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння", яка складена на основi дiйсних облiкових даних згiдно з вимогами дiючого законодавства України та ухваленою в товариствi облiковою полiтикою. За вирахуванням несуттєвих моментiв, фiнансова звiтнiсть первiряємого акцiонерного товариства достатньо реально вiдображує його фактичний фiнансовий стан на 31 грудня 2003 року за результатами господарсько-фiнансової дiяльностi за перiод з 01.01.2003р. по 31.12.2003р.
Результати аналiзу фiнансового стану ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" на 31.12.2003р. дозволяють аудиторам висловити думку, що в результатi нестачi високолiквiдних активiв та недостатностi власного капiталу фiнансове становище пiдприємства не можна назвати стiйким, що обумовлює його фiнансову залежнiсть вiд позикового капiталу. Але зрiст показникiв платоспроможностi в динамiцi свiдчить про полiпшення фiнансового становища.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Обсяги виробництва готової продукцiї в дiючих цiнах поточних рокiв (тис.грн.):
Найменування продукцiї 2001р. 2002р. 2003р.
1.Вапняк металургiйний 27773,8 29203,6 39332,1
2.Доломiт сирий 6914,5 7037,8 8132,4
3.Вапняк для виробництва вапна 279,4 13,1 -
4.Вапняк звичайний фр.80-130мм 1295,0 1304,2 943,2
5.Щебневий матерiал 989,8 470,1 322,6
6.Iншi 668,1 - 2002,7
Загалом 37920,6 38028,8 50733,0
Найвагомiшими видами готової продукцiї є вапняк металургiйний, долмiт сирий та вапняк звичайний фракцiї 80-130мм. Зрiст випуску товарної продукцiї спостерiгається в 2003р. по вапняку металургiйному та доломiту сирому, а по вапняку звичайному та щебневому матерiалу спостерiгається зниження в порiвняннi з попереднiми роками. В поточному вапняк для виробництва вапна не здобувався.
Процес виробництва не залежить вiд сезонних коливань, однак поступове виснаження природних ресурсiв має вплив на обсяги виробництва готової продукцiї.
Продукцiя ВАТ має високу якiсть i взагалi є конкурентноспроможньою на ринку. Основними споживачами продукцiї ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" є металургiйнi комбiнати як регiону, так i по Українi.
Структура споживання має наступний вигляд:
Вапняк металургiйний:
- пiдприємства металургiйної отраслi 88,1%;
- iншi споживачi 11,9%;
Доломiт сирий:
- пiдприємства металургiйної отраслi 68,8%;
- iншi споживачi 31,2%.
Протягом року за межi країни готова продукцiя була вiдвантажена на Молдовський металургiйний завод на загальну суму 364 тис.грн.
У порiвняннi з 2002р. за аналогiчними напрямками споживання прослiджується тенденцiя до встановлення стiйких зв'язкiв iз країнами СНД (Молдова).

Основними проблемами галузi є:
- обмежений обсяг обiгових коштiв (що призводить до залучення кредитiв);
- застарiлiсть виробничого обладнання;
- незадовiльнi умови працi та iн.
Всi перлiченi проблеми зтримують розвиток галузi в цiлому та не дозволяють пiдприємствам галузi працювати на повну потужнiсть.
Таке становище можна полiпшити шляхом досягнення полiтичної та економiчної стабiльностi в Українi, а також введення в дiю ряду заходiв щодо технiчного та технологiчного оновлення виробництва. Основними конкурентами в галузi для ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" є пiдприємства, якi виробляють продукцiю аналогiчного асортименту та якостi.
Якiсна та асортиментна рiзниця зумовлена поперед на все якiстю природної сировини та технологiєю її переробки.
Серед найбiльш впливових конкурентiв слiд вiдзначити ВАТ "Докучаєвський флюсодоломiтний комбiнат", ВАТ "Комсомольське рудоуправлiння", ВАТ "Балаклавське рудоуправлiння".

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основними проблемами, якi впливабть на дiяльнiсть пiдприємства як i в попередньому, так i в поточному роцi є фiнансово-економiчнi та виробничо-технологiчнi проблеми. Вони мають середнiй вплив на фiнансово-економiчний стан пiдприємства.
У 2003 роцi серед цих проблем найбiльш впливовими слiд вiдзначити наступнi: необхiднiсть проведення всiх видiв ремонтiв основних засобiв, що призводить до вiдхiлення обiгових коштiв та їх невистачання на iншi заходи; зрiст виробничої собiвартостi товарної продукцiї, в т.ч. за рахунок зрiсту:
- вартостi матерiалiв на 5907,6 тис.грн.;
- вартостi стрiчки транспортерної на 138,8 тис.грн.;
- вартостi iнших матерiалiв на 6020,0 тис.грн.;
- вартостi електроенергiї на 323,1 тис.грн.;
- сплачених податкiв, зборiв та iнших обов'язкових платежiв на 99,0 тис.грн.;
- витрат на оплату працi на 1803,2 тис.грн.;
- вiдрахувань на соцiальнi заходи на 646,3 тис.грн.;
- амортизацiйних вiдрахувань на 53,9 тис.грн.
Однак, зрiст виробничої собiвартостi вiдбувся головним чином за рахунок збiльшення обсягiв виробництва.
Рентабельнiсть товарної продукцiї за 2003 рiк склала 43,7%.
У 2004 роцi пiдприємство планує здiйснити наступнi заходи по забезпеченню виконання плану i збiльшенню виходу готової продукцiї:
- видобути некондицiйний вапняк на Захiднiй дiлянцi в обсязi 8 тис.куб.м;
- видобути з вiдходiв фабрики 20 тис.т щебневого матерiалу фракцiї 5-15мм;
- продовжувати пiдготовку вапнякiв металургiйних на Пiвнiчному борту Схiдної дiлянки;
- виконати лiсотехнiчну рекультiвацiю зовнiшнiх вiдвалiв;
- установити грохот та частотний перетворювач на ДЗФ.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У звiтному роцi на пiдприємство накладено штрафних санкцiй на загальну суму 243,0 тис.грн., з яких: -за порушення чинного законодавства - 4,0 тис.грн., в тому складi з прибуткового податку з громадян в сумi 2,0 тис.грн. та по iнших податках - 2,0 тис.грн.
-за порушення договiрної дисциплiни - 239,0 тис.грн.
Накладенi фiнансовi санкцiї були сплаченi в бюджет.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Структура капiталу ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" на 01.01.2004р. становить: 37,0% - власний капiтал, 63,0% - зобов'язання. Структура зобов'язань має наступний вигляд:
- короткостроковий кредит банку - 613,0 тис.грн.;
- вартiсть майна, що пiдлягає передачi на баланс iншої юридичної особи в складi iнших довгострокових зобов'язань - 1099,0 тис.грн.;
- заборгованiсть за виданими векселями - 21113,0 тис.грн.
- кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги - 4907,0 тис.грн.;
- поточнi зобов'язання за рiзними розрахунками - 1156,0 тис.грн.;
- iншi поточнi зобов'язання - 1,0 тис.грн.
Пiдприємство спроможнє покривати необхiднi платежi у зазначенi термiни.
Суттєвих змiн в структурi капiталу, крiм запланованого повернення кредиту в сумi 613,0 тис.грн., не передбачається.
Форма фiнансування товариства - самофiнансування.
У 2003р. отримано цiльове фiнансування в сумi 32,0 тис.грн. Всю суму отриманого цiльового фiнансування (32,0 тис.грн.) з врахуванням залишку на початок року (3,0 тис.грн.) було витрачено протягом поточного року.
Таким чином, залишку невитрачених коштiв цiльового фiнансування на кiнець звiтного року на балансi ВАТ не iснує.
ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" дотацiй не одержує.
Оцiнка лiквiдностi акцiонерного товариства :
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття), характеризуює наскiльки обсяг поточних зобов'язань можна згасити за рахунок усiх мобiлiзованих обiгових активiв, його позитивне значення прийнято вважати 1,0-2,0
За станом на 31.12.03р. цей коэфiцiєнт фактично складає 0,5 (на 01.01.03р. - 0,6), що свiдчить про недостатнiсть ресурсiв акцiонерного товариства, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобов'язань, а також вiдмiчається зменшення показника в порiвняннi з 2002р.
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi показує яка частина короткострокових зобов'язань акцiонерного товариства може бути негайно погашена високолiквiдними активами , його нормальне значення прийнято вважати 0,25 - 0,5, оскiльки термiни платежiв не доводяться на один день.
За станом на 31.12.03р. фактичне значення цього коефiцiєнта близько до нульового та складає 0,0001, що свiдчить про нестачу високолiквiдних активiв до негайного погашення термiнових платежiв товариства. В порiвняннi з попереднiм роком (на 01.01.03р. - 0,003) спостерiгається зменшення цього показника, що свiдчить про ззменшення частки високолiквiдних активiв в балансi товариства.
Оцiнка i аналiз платоспроможностi (фiнансової стiйкостi):
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi (автономiї, платоспроможностi) показує питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi коштiв, авансованих в його дiяльнiсть, його позитивне значення прийнято вважати бiльшим за 0,5.
За станом на 31.12.03р. цей коэфiцiєнт фактично складає 0,4. Значення цього коефiцiєнта означає, що на 1 грн. власних коштiв, вкладених в дiяльнiсть акцiонерного товариства, доводиться 0,60грн. позичкових. Збiльшення цього показника в динамiцi (на 01.01.03р. - 0,3) свiдчить про бiльш стiйку незалежнiсть пiдприємства вiд iнвесторiв та кредиторiв.
Коефiцiєнт покриття власних зобов'язань власним капiталом розраховується як вiдношення власного капiталу до суми позикового, його оптимальне значення вважається 1,0-2,0 та вище i показу, яка частина поточних зобов'язань може бути погашена власним капiталом пiдприємства.
За станом на 31.12.03р. цей коэфiцiент фактично складає 0,6 i характерiзує не стiйке фiнансове положення акцiонерного товариства незважаючи на незначне збiльшення показника в порiвняннi з 2002р. (станом на 01.01.03р. - 0,5)
Коефiцiєнт маневреностi вiдображує яка частина власного капiталу використовується для фiнансування поточної дiяльностi, тобто вкладена в оборотнi кошти, а яка - капiталiзована.
За станом на 31.12.03р. цей коэфiцiєнт фактично складає - 0,8 в порiвняннi з 2002 р. вiдбулася позитивна динамiка цього показника ( станом на 01.01.02р. - 1,0).

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

На початок 2004 року укладено 26 договорiв на загальну суму близько 48000 тис.грн.
Розмiр очiкуваного прибутку складає 15-20% вiд вартостi укладених договорiв. Зобов'язання за укладеними договорами пiдприємство повинно виконати ротягом 2004 року.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

З метою полiпшення фiнансового становища, пiдприємство застосовує наступнi заходи пiдвищення ефективностi виробництва: у 2004 роцi намагається призвести ряд заходiв щодо зростання випуску товарної продукцiї, зниження виробничої собiвартостi, зростання рiвню рентабельностi виробництва в цiлому.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Загальнi збори акцiонерiв не проводились тому, що 100% акцiй належить Державнiй акцiонернiй компанiї "Укррудпром". Сертифiкати акцiй не замовлювались.
Подiї, якi виникли пiсля дати балансу та вказують на умови, якi виникли пiсля цiєї дати та не потребують коригування статей фiнансової звiтностi ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння":
- Згiдно до Протоколу засiдання правлiння ДАК "Укррудпром" вiд 30.04.2004р. 111 за результатами дiяльностi за 2003р. нараховуються дивiденди в розмiрi 10% вiд суми прибутку, що складає 6,0 тис.грн.
Виплату дивiдендiв намагається здiйснити шляхом перерахування грошових коштiв на рахунок ДАК "Укррудпром" в термiн 60 днiв пiсля дати прийняття рiшення про виплату дивiдендiв.
У роздiлi звiту "Основнi вiдомостi про емiтента" за звiтний 2003 рiк щодо iнформацiї про посадових осiб емiтента та iнформацiї про володiння посадовими особами емiтента акцiями емiтента наведений склад спостережної ради товариства iз врахуванням як посадових осiб-членiв спостережної ради, що є працiвниками ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" згiдно до штатного розпису, так i посадових осiб-членiв спостережної ради, якi не знаходяться iз пiдприємством в трудових вiдносинах, тобто не є працiвниками ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння". Тому як 100% акцiй належить державi та знаходиться в корпоративному управлiннi Фонду державного майна України, посадовi особи акцiями товариства не володiють та призначення посадових осiб, якi введенi до складу спостережної ради ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" затверджено протоколом засiдання спiльної постiйно дiючої комiсiї Мiнекономiки, Мiнфiну та Фонду державного майна України вiд 07.08.2000р. 95.
Змiни у персональному складi посадових осiб спостережної ради вiдбулися протягом 2003р. шляхом звiльнення з посади голови спостережної ради Мiзiна Валерiя Олександровича та призначення на вищеозначену посаду Путрю Юрiя Васильовича згiдно до протоколу спiльної постiйно дiючої комiсiї Мiнекономiки, Мiнфiну та фонду державного майна України вiд 26.12.2003р. 138.