Finance.ua
Назва емітентаВАТ"Новотроїцьке рудоуправлiння"
Код за ЄДРПОУ00191810
Організаційно-правова формаВАТ

Додаток 6
до Положення про надання регулярної
інформації відкритими акціонерними
товариствами та підприємствами -
емітентами облігацій

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичні1.Несприятливий iнвестицiйний клiмат в Українi. Х   1.Полiтична стабiльнiсть в Українi, iнтеграцiя загальноєвропейської i української економiки. 
Фінансово-економічні1.Загальна криза неплатежiв. 2. висока вартiсть покупних матерiалiв.  Х  1.Пошук нових покупцiв, спроможних своєчасно вести розрахунки за продукцiю.2.Загальне полiпшення економiчної ситуацiї у зв'язку з прийняттям податкового Кодексу. 
Виробничо-технологічні1.Обмежене постачання дизельного палива та електроенергiї. 2.Необхiднiсть оновлення парку виробничого обладнання. 3.Висока аварiйнiсть парку екскаваторних машин.  Х  1.Змiна норм витрат, складу використовуваних сировини та матерiалiв. 2.Оновлення, модернiзацiя та реконструкцiя виробничого обладнання. 3.Змiна структури та обсягу розкривних робiт. 
Соціальні1.Невистачання обiгових коштiв на утримання соцiальної iнфраструктури, та як слiдство цього її слабкий розвиток. Х   1.Пошук джерел фiнансування соцiальної iнфраструктури, її поступовий розвиток. 2.Загальне полiпшення соцiального i економiчного стану регiону. 
Екологічні1.Поступове виснаження природних ресурсiв.  Х  1.Лiквiдацiя Захiдно-доломiтної дiлянки може привести до залученння додаткових коштiв на цi заходи та, як слiдство, пiдприємство вiдчує недостатнiсть обiгових коштiв для здiйсненя основної дiяльностi . 2. Спад обсягiв виробництва - здобичi. 

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Вапняк металургiйний ВАТ Комсомольське рудоуправлiння Україна  Х  
Доломiт сирий ВАТ Докучаєвський флюсодоломiтний комбiнат Україна  Х  
Вапняк для виробництва вапна Балаклавське Рудоуправлiння Україна  Х  

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Вапняк металургiйний    тис.т 2062.1 29203.6 29539.1 
Доломiт сирий    тис.т 311.2 7037.8 7095.3 
Інші товари (послуги):1787.4 5047.6 
Усього:38028.8 41682.0 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та на зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Вапняк металургiйний Україна 99.30 0.70 0.00 
Доломiт сирий Україна 100.00 0.00 0.00 
Вапняк для виробництва будiвельного вапна Україна 100.00 0.00 0.00 
Усього:99.50 0.50 0.00 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства

Новотроїцьке рудоуправлiння Державної акцiонерної компанiї "Укррудпром"-гiрничовивибуткове пiдприємство за здобичею та переробкою металургiйнихвапнякiв та доломитiв. У веснi 1933 року почалася постiйна експлуатацiя вапнякiв i доломитiв Ново-троїцьким кар'єроуправлiнням тресту "Нерудсталь". Це вiдбулося одразу пiслязакiнчення будiвництвазалiзної дороги до ст. Велико-Анадоль Єкатерино-славської залiзної дороги. У 1939-1940рр. був збудований доломитообпалювальний завод з шахтною пiччута почалося виробництво обпiченогодоломиту. Але в першi роки завод булознищено i з того моменту не вiдновлювався. Пiсля звiльнення Донбасу в вереснi 1943р. пiдприємство було вiдновлено.У 1947р. було розпочато проектування та iнтенсивне будiвництво кар'єрiв,фабрик та iнших виробничих об'єктiв. На початку 60-х рокiв почали використовуватись екскаватори ЕКГ-4, буровiстанки,грохоти ГIЛ-52,увiйшов у дiю перший ковеєрний вiдвал вiдходiв фабрики.У 1981р. було вироблено 4826,2 тис.т продукцiї,що у 2 рази перевищує проектнупотужнiсть. Надалi поступово вiдбувався зрiст випуску товарноє продукцiї. Вводиласянова технiка,освоювалися новi технологiї.У 1990р. було вироблено 5770,2тис.т.продукцiї. Економична криза,великi податки призвели до втрати стабiльностi працi у 1998р.виробництво товарної продукцiї склало лише 2302,8тис.т. Улипнi 2000р. було прийняте рiшення на базi Новотроїцької дробильно-збагачувальної фабрики створити вiдкрите акцiонерне товариство "Новотроїцькерудоуправлiння". ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння засновано Державною акцiонерною компанiєю"Укррудпром" на виконання спiльного наказу Державного комiтету промисловоїполiтики України та Фонду державного майна України вiд 17 березня 2000р. 28/542"Про корпоратизацiю Новотроїцького державного рудоуправлiння".Створене шляхомкорпоратизацiї товариство є правонаступником майнових та немайнових прав таобов'язкiв реорганiзованого Новотроїцького державного рудоуправлiння.

Інформація про організаційну структуру емітента

Органiзацiйна структура ВАТ має такий вигляд:-Схiдна дiлянка вапнякового кар'єру, на якiй вiдбувається розробка та здобичафлюсового вапняку i супутного доломiтизованого вапняку з вiдвальним господарством.-Захiдна дiлянка вапнякового кар'єру, де також йде здобича вапняку, з вiдвальнимгосподарством.-Захiдно-доломiтна дiлянка вапнякового кар'єру. Роботи по здобичi доломитiвта супутних доломитизованих вапнякiв припинино ще у 4 кварталi 2001 року узв'язку з виснаженням природних ресурсiв. Державна комiсiя запасiв Українипротоколом 693 вiд 19.10.2002р. постановила признати обгрунтованою недоцiльнiстьподальшої розробки ЗДК 3, призвести списання запасiв корисних копалин та лiквi-дацiю ЗДК 3. В теперiшнiй час готується проект лiквiдацiї вищевказаного кар'єру.-Дробiльно-збагачувальна фабрика з комплексом з переробки i збагачення доломитiвi вапнякiв.-Автогаражи технологiчних i господарських автомобилей.-Центральнi ремонтнi майстернi.-Залiзничне i депове господарство, яке забезбечує прийом i вiдправку потягiв,завантаження i розвантаження сировини.-Житловий фонд.

Опис обраної облікової політики

У 2002р.ведення бухгалтерського облiку ВАТ "Новатроїцьке рудоуправлiння"здiйснювалося згiдно Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансовузвiтнiсть" вiд 16.07.99р. 996-ХIV та iншiх нормативних документiв з питаньорганiзацiї бухгалтерського облiку в Українi. Фiнансова звiтнiсть ВАТ була пiдготовлена вiдповiдно до Положень (стандартив)бухгалтерського облiку та Наказу Мiнiстерства фiнансiв України щодо складу тапорядку заповнення рiчного звiту пiдприємства. Визначення та амортизацiя нематерiальних активiв. Вартiсть нематерiальних активiв вiдображується в бухгалтерському облiку зацiною придбання з урахуванням пошлiн, непрямих податкiв, якi не належатьвiдшкодуванню, та iнших витрат безпосередньо пов'язаних з їх прибаннямта доведенням їх до стану придатного до використання.Амортизацiя нематерi-альних активiв визначається протягом термiну їх корисного використання прямо-лiнейним методом згiдно П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи". Визначення та амортизацiя основних засобiв. Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичною (iсторичною) собiвартiстюнеобiгових активiв, сплачених (переданих), витрачених для придбання (створення)необiгових активiв. Нарахування амортизацiї основних засобiв проводится у вiд-повiдностi з українським податковим законодавством, а саме Законом України"Про оподаткування прибутку пiдприємств" та Положенням (стандартом) бухгалтерсь-кого облiку 7 "Основнi засоби". Визначення об'єктiв незавершеного будiвництва. Незавершене будiвництво вiдображує вартiсть незавершених капiтальних iнвестицiйв будiвництво, створення, виготовлення, реконструкцiю, модернiзацiю, придбаннянеоборотних активiв (включаючи необоротнi матерiальнi активи, призначенi длязамiни дiючих, та обладнання до монтажу), здiйснюваємих пiдприємством, а такожавансовi платежi для фiнансування капiтального будiвництва. Запаси включают сировину, матерiали, паливо, запаснi частини, незавершеневиробництво, готову продукцiю, МШП на складi. Запаси облiковуються за собiвартiстю. Собiвартiсть запасiв облiковується вiдпо-вiдно до Положення (стандарту) бухгалтнрського облiку 8 "Запаси". Вартiсть незавер-шеного виробництва включає прямi витрати та виробничi накладнi витрати. Готовапродукцiя вiдображується за виробничою собiвартiстю. Оцiнка вибуття запасiв визнача-ється методом середньозважувальної вартостi. Матерiальнi цiнностi, якi не маютьреалiзацiйної вартостi не визнани активами. Резерв сумнiвних боргiв не створювався, так як важко визнати вiдповiднiсть де-бiторської заборгованостi критерiю безнадiйностi згiдно з Положенням (стандартом) 10 "Дебiторська заборгованнiсть". Визначення грошових коштiв. Грошовi кошти включають суму грошей у касi пiдприємства i грошовi кошти напоточному рахунку. Дебiторська заборгованiсть вiдображується за реальною вартiстю. Врахуваннябезнадiйних боргiв провадиться в той перiод, коли керiвництво пiдприємства виз-нало борги як безнадiйнi. Iнша дебiторська заборгованiсть складається з заборго-ванiстю, що не пов'язана з продажем продукцiї та наданням послуг. Визначення доходу. Доход вiд реалiзацiї продукцiї визначається у вiдповiдностi з методом нараху-вань при вiдвантаженнi продукцiї. Податки. Витрати на податок на прибуток включають податки, розрахованi у вiдповiдностiз податковим законодавством України.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент

Обсяги виробництва готової продукцiї в дiючих цiнах поточних рокiв(тис.грн.): 2000р. 2001р. 2002р. -вапняк металургiйний 29543,0 27773,8 29203,6 -доломiт сирий 6635,5 6914,5 7037,8 -вапняк для виробництва вапна 225,1 279,4 13,1 -вапняк звичайний фр.80-130мм 352,1 1295,0 1304,2 -щебневий матерiал 732,1 989,8 470,1 -iншi(теплоенергiя) 1680,9 668,1 - Загалом 39168,6 37920,6 38028,8 Найвагомiшими видами готової продукцiї є вапняк металургiйний, доломiтсирий та вапняк звичайний фракцiї 80-130мм. Як ми бачимо, по всiх вищеперлi-чених видах готової продукцiї спостерiгається зрiст в 2002 роцi в порiвняннiз поперднiми 2000 та 2001рр. Процес виробництва не залежить вiд сезонних коливань, однак поступове висна-ження природних ресурсiв має вплив на обсяги виробництва готової продукцiї. Продукцiя ВАТ має високу якiсть i взагалi є конкурентноспроможньою наринку.

Інформація про основні ринки збуту та основних клієнтів

Основними споживачами продукцiї ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" є металургiй-нi комбiнати як регiону, так i України. Структура споживання має наступний вигляд: Вапняк металургiйний -пiдприємства металургiйної отраслi 93,9 %; -iншi споживачi 6,1 %; Доломiт сирий -пiдприємства металургiйної отраслi 65,5%; -iншi споживачi 34,5%. Протягом року за межi країни готова продукцiя була вiдвантажена на Молдов-ський металургiйний завод на загальну суму 202,4 тис.грн. У порiвняннi з 2001р. за аналогiчними напрямками споживання прослiджуєтьсязрiст попиту вiтчизняних пiдприємств металургiйної отраслi, а також тенеденцiядо встановлення стiйких зв'язкiв iз странами країн СНД (Молдова). Таким чином, у 2002р. вiдбулося розширення ринкiв збиту продукцiї ВАТ. Втрати деяких постачальникiв виробничого обладнання не можуть серйозно впли-нути на дiяльнiсть пiдприємства.

Інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент

На сьогоднiшний день фiнансове становище галузi залишає бажати кращого. Такi проблеми як обмежений обсяг обiгових коштiв (що призводить до залученнякредитiв), застарiлiсть виробничого обладнання, незадовiльнi умови працi та iн.не дозволяють пiдприємствам галузi працювати на повну потужнiсть. Таке становище можна полiпшити шляхом досягнення полiтичної та економiчноїстабiльностi в Українi, а також введення в дiю ряду заходiв щодо технiчногота технологiчного оновлення виробництва. Завдяки дiї Закону України "Про подальший розвиток гiрнично-металургiйноїгалузi" (ст.3) ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" отримало невеличку можливiстьполiпшити свiй економiчний стан. Пiдприємством було додатково спрямовано377 тис.грн. на оновлення основних фондiв та виведення надлишкових потужностей.

Інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента

Основними конкурентами в галузi для ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" єпiдприємства, якi виробляють продукцiю аналогiчного асортименту та якостi.Якiсна та асортиментна рiзниця зумовлена поперед за все якiстю природної сиро-вини та технологiєю її переробки. Серед найбiльш впливових конкурентiв слiд вiдзначити ВАТ "Докучаєвськийфлюсодоломитний комбiнат", ВАТ "Комсомольське рудоуправлiння", ВАТ "Бала-клавське рудоуправлiння".

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основними проблемами, якi впливають на дiяльнiсть пiдприємства є фiнансово-економiчнi та виробничо-технологiчнi проблеми. Вони мають сероеднiй вплив нафiнансово-економiчний стан пiдприємства. У 2002 роцi серед цих проблем найбiльшвпливовими були: необхiднiсть проведення всiх видiв ремонтiв основних засобiв,що призводить до вiдхилення обiгових коштiв та їх невистачання на iншi заходи,несвоєчаснi розрахунки за вiдвантажену продукцiю, що зменшує обсяг обiговихкоштiв; невистачання електроенергiї i дизельного палива; висока аварiйнiстьвиробничого обладнання, поступове виснаження природних ресурсiв. У 2003р. пiдприємство намагається здолати цi проблеми i вживає конструктивнiзаходи щодо полiпшення iснуючої ситуацiї, а саме:- видобути некондицiйний вапняк на Захiднiй дiлянцi;- видобути з вiдходiв фабрики щебневого матерiалу фракцiї 5Х15 мм;- продовжувати пiдготовку вапнякiв металургiйних на Пiвнiчному борту Схiдної дiлянки;- виконати рекультивацiю 1 га землi на Ольгiнському вiдвалi;- установка грохота та частотного перетворювача на ДЗФ.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У звiтному роцi на пiдприємство накладено штрафних санкцiй на загальну суму409 тис.грн., в тому складi за актами перевiрок на пiдприємство накладенофiнансових санкцiй на загальну суму 13 тис.грн., а також пенi насуму 1 тис.грн. за порушення податкового законодавства України. Накладенiфiнансовi санкцiї були сплаченi в бюджет.

Політика щодо фінансування діяльності

Структура капiталу ВАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" на 01.01.2003р. становить:30,9%-власний капiтал, 69,1%-зобов'язання. Структура зобов'язань має такийвигляд:-цiльове фiнансування - 3 тис.грн.-короткостроковий кредит банку - 299 тис.грн.;-вартiсть майна, що пiдлягає передачi на баланс iншої юридичної особи-1124тис.грн.;-заборгованiсть за виданими векселями 24228тис.грн.;-кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги - 5929тис.грн.;-поточнi зобов'язання за рiзними розрахунками - 534 тис.грн.;-iншi поточнi зобов'язання - 3тис.грн. Пiдприємство спроможнє покривати необхiднi платежи у зазначенi термiни. Суттєвих змiн в структурi капiталу, крiм запланованого повернення кредитув сумi 299тис.грн., не передбачається. Форма фiнансування товариства - самофiнансування. У 2002р. було отримано цiльове фiнансування в сумi та спрямовано наЗалишок коштiв цiльового фiнансування на кiнець року - 3 тис.грн. ЗАТ "Новотроїцьке рудоуправлiння" дотацiї не одержує.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів

На початок 2003року укладено 18 договорiв на загальну суму 61942,0 тис.грн.Розмiр очiкуваного прибутку 10-15% вiд вартостi укладених договорiв. Зобов'язанняза укладеними договорами пiдприємство повинно виконати протягом 2003року.

Прогнози та плани

З метою полiпшення фiнансового становища, пiдприємство застосовуєрiзнi заходи пiдвищення ефективностi виробництва. Так, у 2003роцiнамагається призвести ряд заходiв щодо зниження собiвартостi продукцiї,зростання рiвню рентабельностi виробництва в цiлому.

Інша інформація

Д/н