Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Кiндратiвський вогнетривкий завод"
Код за ЄДРПОУ00191767
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНеудосканалене податкове законодавство   Змiна податкового законодавства 
Фінансово-економічніЕкономiчна нестабiльнiсть, iнфляцiйнi процеси в економiцi України, зростання цiн на енергоносiї, залежнiсть вiд коливання курсу iноземних валют при виконаннi договорiв iз закордонними партнерами   Передивитись цiни на постачальну продукцiю та довести цiну її реалiзацiї до прейскурантної, змiни в законодавствi та оподаткуваннi 
Виробничо-технологічніЗастарiле технологiчне обладнання   Придбання нового обладнання. 
СоціальніНе впливають д/нд/нд/нд/в 
ЕкологічніНе впливають д/нд/нд/нд/в 
ПриміткиОсновною проблемою є тенденцiя росту цiн на енергоносiї.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
лiтник ВАТ"Часов-Ярський вогнетривкий комбiнат" Україна   
сифон ВАТТД "Запорiзький вогнетривкий завод" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Вогнетриви (сифон, лiтник, плита БРС та iншi) д/н д/н д/н тис.тн 92252.000 77392.000 81156.500 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 1232.300 1199.100 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:78624.300 82355.600 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
сифон Україна 80.300 19.700 0.000 
лiтник Україна 82.900 17.100 0.000 
плита БРС Україна 69.600 30.400 0.000 
Усього:77.600 22.400 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Кiндратiвський вогнетривкий завод є одним з найстарiших заводiв вогнетривкої промисловостi. Вiн був заснован в 1893 роцi. До 1917 р. завод належав приватним iноземним власникам та являв собою кустарне виробництво з виработки гончарного посуду та незначної кiлькостi нормальної вогнетривкої цегли. В 1917 роцi завод було розширено, частково механiзовано та крiм нормальної цегли почав випускати простi i складнi фасони.
З кiнця 1917 року по травень 1922 року завод не працював. З травня 1922 року вiн почав пряцювати i увiйшов в склад Костянтинiвського вогнетривкого заводу. В 1923 роцi завод видiлився в самостiйний та йому було надано назву "Червона зiрка". Додатково почав випускати ссифоннi вироби.
В 1928-1929 роках були проведенi роботи з розширення заводу та механiзацiї ручних робiт.
В 1931 роцi почав будуватися, а в 1933 роцi був введен в експлуатацiю цех 2 з закiнченим циклом виробництва, з рiчною виробничною потужнiстю 45,0 тис.тн.
В перiод з 1960 року по 1975 рiк на заводi нарощувався випуск сталерозливочних виробiв за рахунок скорочення випуску нормальної цегли, а також за рахунок проведення органiзацiйно-технiчних заходiв.
В 1985 роцi до ладу було введено цех 3 з виробництва мулiтокорундових плит.
В 1995 роцi шляхом корпоратизацiї завод перетворено на вiдкрите акцiонерне товариство "Кiндратiвський вогнетривкий завод".
Пiдприємство спецiалiзується на виробництвi алюмосилiкатних виробiв для металургiї, машинобудiвництва, гiрничо-збагачувальних комбiнатiв та iнших галузей промисловостi.
Розвиток пiдприємства вiдбувався у вiдповiдностi до вимог технiчного розвитку виробництва металургiчних заводiв. Постiйне ускладнення металургiйних процесiв пiд час виплавки сталi, ускладнення умов експлуатацiї сталерозливочних та теплових агрегатiв вимогало удосконалення технологiї, пiдвищення якостi вогнетривiв, розробки та освоєння нових видiв виробiв.
Щорiчно зростають об'єми вiдвантажуємої продукцiї. Вогнетриви, що виробляються на пiдприємствi, застосовуються усiма металургiйними пiдприємствами України, а також металургiйними заводами Росiї, Прибалтики, Азербайджану, Молдови, Узбекистану.
Пiдприємство активно спiвпрацює з провiдними iнститутами в галузi вогнетривних технологiй ХПI, УкрНIIО, Белгородською Державною Академiєю будiвельних матерiалiв.
Починаючи з 2005 року власником основного пакету акцiй став ВАТ "ММК iм. Iллiча". З цього часу на пiдприємствi почався розвиток позитивних тенденцiй у всiх аспектах дiяльностi:
- збiльшився обсяг виробництва,
- знизилася собiвартiсть продукцiї,
- вiдбулося розширення ринку збуту виробляємих вогнетривiв - освоєння нових ринкiв збуту на Українi та просунення на закордоннi ринки;
- впроваджуються заходи, спрямованi на освоєння та розробку нових технологiй i збiльшення виробництва продукцiї;
- збiльшення розмiру заробтної платнi;
- спiвробiтництво з провiдними iнститутами в областi вогнетривких технологiй (ХПI, УкрНIIО, Белгородська державна академiя будiвельних матерiалiв).
На заводi органiзована дiльниця для виробництва мулiтокорундових ковшевих стаканiв, стаканiв-колекторiв методом вiброформування, виготовлених на основi висококонцентрованої керамiчної в'яжучої суспензiї, якi прогнозуються, як вогнетриви майбутнього. Впровадження цiєї технологiї надасть змогу отримати вироби з пiдвищеною корозiйною стiйкiстю та деформацiйною устойчивостю. Також розроблена технологiя виробництва нових видiв неформованих матерiалiв - торкретмас.
Високi показники якостi вогнетривiв досягаються за рахунок застосування високочистого вiтчизняної та закордонної сировини. Працює лабораторiя якостi, яка забезпечує 100 %-й вхiдний контроль сировини i матерiалiв, а потiм виробляємої готової продукцiї. Заводська лабораторiя пройшла акредитацiю на технiчну компетентнiсть, вироби, що вiдвантажуються маюсь сертифiкат якостi.
Кадрова полiтика заводу спрямована на омоложення колективу, просування та кар'єрний зрiст молодих висококвалiфiкованих спецiалiстiв. Середнiй вiк робiтникiв заводу складає 40 рокiв. За рахунок коштiв заводу навчаються студенти в вищих учбових закладах з послiдуючим працевлаштуванням на завод.
Iснуючий виробничий та соцiальний потенцiал, квалiфiкована структура управлiння i квалiфiкований робiтничий персонал дозволяє ВАТ "Кiндратiвський вогнетривкий завод" бути одним з провiдних пiдприємств у вогнетривкiй галузi України.
Продукцiя пiдприємства є високоякiсною про що свiдчить сертифiкат якостi на пiдтвердження вимогам EN ISO 9001:2000.
ВАТ "Кiндратiвський вогнетривкий завод" визнано лiдером гiрничо-металургiйного комплексу України за 2005-2006 роки.
Товариство приймало участь у конференцiї, яка проводилась в квiтнi 2006 року в м.Москва в Росiйськiй академiї Державної служби при Президентi РФ на тему "Сучаснi вогнетривкi матерiали. Служба вогнетривiв в пiчних агрегатах чорної та кольорової металургiї.Технологiї, обладнання та сировина для виробництва вогнетривiв".

Інформація про організаційну структуру емітента

Структура пiдприємства складається з:
- трьох основних цехiв з закiнченим технологiчним циклом з виробництва алюмосилiкатних виробiв i мулiтокорундових плит (два шамотних цеха та цех з виробництва високоглиноземистих виробiв);
- залiзничного цеху, який займається вiдвантаженням продукцiї власного виробництва i розвантаженням сировини;
- гаража, який займається доставкою запчастин та товарно-матерiальних цiнностей;
- механiчного цеху - виготовлення запчастин, приладiв та здiйснення ремонтiв обладнання;
- будiвельної дiльницi - ремонти примiщень;
- електродiльницi - ремонти електроприладiв;
- електроподстанцiї - розподiляє та подає на цеха електричний струм;
- енергетичної дiльницi - обслуговує електрообладнання електроподстанцiї та електричних мереж;
- лабораторiї метрологiї - обслуговує вимiрювальнi прилади;
- газової дiльницi - обслуговує та ремонтує обладнання, яке розподiляє промисловий та побутовий газ;
- центральної заводської лабораторiї i вiддiлу технiчного контролю - стежать за якiстю виробляємої продукцiї, а також за якiстю придбаної сировини;
- конструкторського бюро - займається технiчною документацiєю;
- заводоуправлiння - виконує адмiнiстративнi функцiї правлiння;
- матерiального складу - прийом, збарiгання та видача запчастин, матерiальних цiнностей, необхiдних для роботи пiдприємства;

На балансi пiдприємства знаходяться також об'єкти невиробничого призначення:
- база вiдпочинку "Корунд" в с. Ятскому;
- житловi будинки (2-х, 3-х, 5-ти поверховi) - 29 одиниць;
- їдальня - забезпечує харчування робiтникiв пiдприємства;
- кафе;
- дитячий садок "Пiвник" на 140 мiсць (не працює);
- клуб на 400 мiсць.

Опис обраної облікової політики

Пiдприємство обрало облiкову полiтику у вiдповiдностi з Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" 996-ХIV вiд 16.07.1999 р., наказу 21 вiд 25.03.2002 р. "Про облiкову полiтику пiдприємства та органiзацiю бухгалтерського облiку" та наказу 52/1 вiд 01.07.2004 р. "Змiни до наказу "Про облiкову полiтику".
За П(С)БО звiтний перiод складає календарний рiк. Передбачається також складання промiжної звiтностi (квартальної та мiсячної) нарастаючим пiдсумком з початку року.
Баланс вiдображає фактичну вартiсть майнового стану пiдприємства з урахуванням зносу основних засобiв, малоцiнних та швидкозношувальних предметiв, торгiвельної нацiнки та резерву сумнiвних боргiв.

Основнi засоби.
Основнi засоби вiдображаються в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення, спорудження i виготовлення.
Визначення, облiк та оцiнка основних засобiв здiйснюється у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО 7. Одиницей облiку враховується окремий об'єкт. Термiн отримання майбутньої економiчної користi вiд їх експлуатацiї - бiльше року.
Нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється за єдиними встановленими податковим законодавством нормами, тобто амортизацiя нараховується методом зменшення залишку, шляхом використання єдиних, встановлених податковим законодавством, норм до залишкової вартостi основних засобiв на початок звiтного перiоду.
Встановлено вартiсну межу для предметiв, якi входять до складу малоцiнних необоротних матерiальних активiв 1000 грн. без ПДВ.
Встановлено для МНМА та бiблiотечних фондiв метод нарахування амортизацiї у розмiрi 50 % пiд час передачi до експлуатацiї, останнi 50 % - в момент списання.
Прийнято, що лiквiдацiйна вартiсть необоротних активiв для цiлей амортизацiї дорiвнює нулю.

Строк амортизацiї нематерiальних активiв визначається строком їх корисного використання (але не бiльше 10 рокiв). Амортизацiя нараховується прямолiнiйним методом.

Запаси.
Облiк запасiв здiйснювати у вiдповiдностi з П(С)БО 9.
Встановлено, що одиницей запасiв є кожне найменування виду запасiв:
- виробничi запаси (сировина, основнi та допомiжнi матерiали, комплектуючi вироби та iншi);
- малоцiннi та швидкозношувальнi предмети (МШП);
- товари придбанi (отриманi для продажу).
Зарахування запасiв на баланс здiйснюється за їх первiсною вартiстю, визначеною у вiдповiдностi з нормами П(С)БО 9.
Методом оцiнки руху запасiв є метод FIFO, тобто за собiвартiстю перших за часом отримання запасiв.

Грошовi кошти.
Грошовi кошти включають суму грошей в касi та на поточних рахунках в нацiональнiй та iноземнiй валютах.

Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю.
Згiдно П(С)БО 10 поточна дебiторська заборгованiсть включається в пiдсумок валюти балансу за чистою реалiзацiйною вартiстю, тобто за вирахуванням резерву сумнiвних боргiв. Сума резерву сумнiвних боргiв визначається на пiдставi клiсифiкацiї дебiторської заборгованостi шляхом групування її за строками непогашення. Периодичнiсть спостереження для визначення коефiцiєнту сумнiвностi встановлена - 12 мiсяцiв.

Зобов'язання.
Облiк зобов'язань здiйснюється у вiдповiдностi до вимог П(С)БО 11 "Зобов'язання".
Зобов'язання визнаються у разi, якщо товари, послуги або роботи отриманi пiдприємством вiд постачальникiв. В балансi поточнi зобов'язання вiдображаються за сумою погашення.

Визнання доходу.
Визначення доходiв, їх класiфiкацiя та оцiнка здiйснюється вiдповiдно вимогам П(С)БО 15 "Доходи". Доходи вiд господарської дiяльностi класiфiкуються в бухгалтерському облiку та фiнансовiй звiтностi за видами дiяльностi, що дає можливiсть визнавати дохiд, враховуючи особистiсть кожної операцiї i забезпечувати пiдставу для подальшого аналiзу дiяльностi пiдприємства:
- доход вiд реалiзацiї готової продукцiї;
- iншi доходи (наприклад, вiд реалiзацiї основних засобiв, запасiв, надання послуг робiтникам та iншi).
Доход вiд реалiзацiї визначається вiдповiдно iз методом нарахування при вiдвантаженнi продукцiї.
Доход вiд надання послуг вiдображається коли надання послуг здiйснено.

Витрати.
Облiк витрат здiйснюється у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО 16 "Витрати".
Витрати вiдображаються в бухгалтерському облiку одночасно зi зменшенням активiв або збiльшенням зобов'язань. Витрати вважаються витратами поточного перiоду одночасно з визначенням доходу, для отримання якого вони здiйсненi.
Пiд час формування собiвартостi реалiзованої продукцiї до її складу включаються:
- прямi матерiальнi витрати;
- прямi витрати на оплату працi;
- загально-виробничi витрати.
Витрати операцiйної дiяльностi групуються за елементами з використанням рахункiв дев'ятого класу. Класифiкацiя витрат здiйснюється у вiдповiдностi з затвердженим перелiком та складом статей калькулювання виробничої собiвартостi.
Для розрахунку розподiлу загальновиробничих витрат виробнично-технiчний вiддiл надає в бухгалтерiю iнформацiю про фактичну потужнiсть виробництва.
Всi витрати, здiйсненi протягом року розподiляються на собiвартiсть, адмiнiстративнi витрати, iншi витрати, фiнансовi витрати та витрати вiд iнвестицiйної дiяльностi згiдно вимогам П(С)БО 16 "Витрати".

Принципами складання бухгалтерської звiтностi є:
1. Безперервнiсть функцiонування пiдприємства.
2. Постiйнiсть методiв, застосовуємих у бухгалтерському облiку.
3. Облiк витрат та доходiв вiдображаються у тому звiтному перiодi, у якому вони мали мiсце.

На пiдставi Наказу Мiнфiну України вiд 19.05.2005 р. 412, яким затверджено П(С)БУ 29 "Фiнансова звiтнiсть за сегментами", починаючи з рiчної фiнансової звiтностi за 2005 рiк розкривається вартiсно-текстова iнформацiя у складi рiчної фiнансової звiтностi. Вартiснi показники упорядоченi в формi рiчної звiтностi - "Додаток до рiчної фiнансової звiтностi "Фiнансова звiтнiсть за сегментами" - форма 6. В цьому додатку наводиться iнформацiя про звiтнi сегменти. Приоритетним сегментом, враховуючи органiзацiйно-управлiнчеську структуру пiдприємства, внутрiшню пiдзвiтнiсть, облiк характеру ризикiв та вплив на фiнансовий результат, обрано господарський сегмент.

Витяг з аудиторського висновку

Аудитор здiйснив перевiрку у вiдповiдностi з вимогами та положеннями Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", iнших законодавчих актiв України та у вiдповiдностi з вимогами Мiжнародних стандартiв аудиту, надання впевненостi та етики (далi - МСА) Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, прийнятих в якостi Нацiональних стандартiв аудиту рiшенням Аудиторської палати України 122 вiд 18 квiтня 2003 року, в тому числi у вiдповiдностi iз МСА 700 "Аудиторський висновок про фiнансову звiтнiсть", 701 "Модифiкацiя висновку незалежного аудитора", 720 "Iнша iнформацiя в документах, що мiстять перевiренi фiнансовi звiти".
Цi стандарти зобов'язують аудитора планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання обгрунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми й розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах, а також оцiнку i застосування принципiв бухгалтерського облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв.
У своїй роботi аудитор використовував принцип вибiркової перевiрки. Пiд час перевiрки до уваги бралися тiльки суттєвi викривлення.
На думку аудитора, отриманi аудиторськi докази є достатньою та вiдповiдною основою для висловлення аудиторської думки.
Аудиторський висновок складено з урахуванням вимог Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19 грудня 2006р. 1528.
В результатi проведення аудиторської перевiрки встановлено, що в перевiряємому перiодi, протягом звiтного фiнансового року, Пiдприємством були допущенi окремi порушення в частинi органiзацiї бухгалтерського облiку, якi мають обмежений вплив на стан справ в цiлому та не перекручують загальної картини фiнансового стану пiдприємства.
На думку аудитора, фiнансова звiтнiсть Пiдприємства складена на основi дiйсних облiкових даних i в цiлому об'єктивно вiдображає фактичний фiнансовий стан на 31.12.2006р. за результатами операцiй за перiод з 01.01.2006р. по 31.12.2006р.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Пiддприємство займається виробництвом алюмосилiкатних виробiв для забезпечення сталерозливних виробництв металургiйної промисловостi України та мулiтокорундових плит для них.
На заводi освоєно виробництво шамотних мертелей марок МШ-36, МШ-28, мулiтокорундової бетонної сумiшi марки МКБГС, проводяться роботи з освоєння виробництва мулiтокорундової маси марки ММК-72 для ММК iм. Iллiча.
Крiм того проводиться велика робота по розширенню номенклатури виробляємих високоглиноземистих виробiв, освоєнню та впровадженню енергозберiгаючих технологiй, таких як виробництво безобжигових периклазових виробiв: бiкерамiчних плит марки ПУБП, стаканiв-колекторiв марок ПБС-88, ПГРБС-90, леточних блокiв марки ПЛКУ-90 i складаючих комбiнованих плит марки ПСПБ-96, якi пройшли успiшнi випробування та найшли пристосування на металургiйних заводах України.
Лабораторiя якостi, яка забезпечує 100 вiдсотковий вхiдний контроль сировини та матерiалiв, а потiм випускаємої готової продукцiї пройшла акредитацiю на технiчну компетентнiсть. Тому вiдвантажуванi вироби мають сертифiкат якостi.
Аналiз основних показникiв дiяльностi Товариства за останнi три роки свiдчить, що обсяг виконаних робiт складає:
у 2004 роцi:
- обсяг виробленої продукцiї - 89480,0 т;
- чистий дохiд вiд реалiзацiї продукцiї - 44297,2 тис.грн.;
- собiвартiсть реалiзованої продукцiї - 33464,7 тис.грн.
- фiнансовий результат (прибуток) - 1553,6 тис.грн.
у 2005 роцi:
- обсяг виробленої продукцiї - 91387,0 т.
- чистий дохiд вiд реалiзацiї продукцiї - 66083,7 тис.грн.;
- собiвартiсть реалiзованої продукцiї - 43736,7 тис.грн.;
- фiнансовий результат (прибуток) - 5274,5 тис.грн.
у 2006 роцi:
- обсяг виробленої продукцiї - 92252,0 т.;
- чистий дохiд вiд реалiзацiї продукцiї - 82355,6 тис.грн.;
- собiвартiсть реалiзованої продукцiї - 60591,9 тис. грн.;
- фiнансовий результат (прибуток) - 4473,0 тис.грн.
Аналiз показав, що виробництво продукцiї в натуральному виразi протягом трьох рокiв зростає. Чистий дохiд вiд реалiзацiї постiйно збiльшується. Собiвартiсть реалiзованої продукцiї iз року в рiк має тенденцiю росту. При цьому вiдсоток росту доходiв майже дорiвнює вiдсотку росту собiвартостi, тобто рентабельнiсть реалiзованої продукцiї не змiнюється. Загальний фiнансовий результат дiяльностi пiдприємства з року в рiк покращується.

Данi про обсяги виробництва основних видiв виробляємої продукцiї наведено нижче:
у 2004 роцi:
- сифон - 25,4 тис.тон - 12451,5 тис.грн.;
- литник - 16,9 тис.тон - 7693,1 тис.грн.;
- плита БРС МКСПК - 0,5 тистон - 3970,1 тис.грн.
у 2005 роцi:
- сифон - 24,3 тис.тон - 19391,7 тис.грн.;
- литник - 14,9 тис.тон - 10867,6 тис.грн.;
- плита БРС МКСПК - 0,5 тистон - 4438,4 тис.грн.
у 2006 роцi:
- сифон - 22,9 тис.тон - 22860,2 тис.грн.;
- литник - 16,9 тис.тон - 13316,9 тис.грн.;
- плита БРС МКСПК - 0,5 тистон - 4624,2 тис.грн.

Динамика виробництва основних видiв продукцiї така, що обсяг виробництва в натуральному виразi за три роки практично залишився на одному рiвнi, але завдяки зростанню цiн на виробляєму продукцiю вiдбулося зростання загального обсягу виробництва у грошовому виразi у 2006 роцi на 70 % у порiвняннi з 2004 роком.

Основнi характеристики продукцiї дають змогу вiдповiдати встановленим ГОСТам. Так, при виробленi сифонiв i литникiв дотриманi норми якiсних характеристик, що дає змогу вiдповiдати вимогам ГОСТу 11586-69; плити МКСПК вiдповiдають ТУ У 322-7-00190503-143-98.
Основнi ринки збиту знаходяться на Українi та основними клiєнтами є металургiйнi пiдприємства, такi як: ВАТ "Азовсталь", ВАТ "Алчевський мет.к-т", Днiпропетровський НТЗ, ВАТ "Металургiйний завод iм.Iллiча" та iншi.
Джерела сировини - Дружковське рудоуправлiння (глина), ЗАТ "Мiнерал" (каолiн), ВеликоАнад. вогнетривкий з-д (шамот кусковий). Цiни на сировину постiйно зростають. Динамiка цiн такова, що за перiод з 2004 по 2006 роки цiни на глину зросли на 70 %, на шамот кусковий - 80 %, на каолiн - 70 %. Якiсть сировини задовольняє вимогам виробництва, тому в перспективi планується спiвробiтничати з цими ж постачальниками.

Пiдприємство спецiалiзується на виробництвi алюмосiлiкатних виробiв для металургiї, машинобудування, гiрничо-збагачувальних комбiнатiв та iнших галузей промисловостi.
Техничний розвiток пiдприємства тiсно пов'язаний з техничним розвитком сталеплавильних виробництв металургiйної галузi. Постiйне ускладнення металургiйних процесiв при виплавленнi сталi, посилення умов експлуатацiї сталерозливочних та теплових агрегатiв вимогало удосконалення технологiї, пiдвищення якостi вогнетривiв, розробки та освоєння нових видiв виробiв. Техничний рiвень вироблених пiдприємством вогнетривiв вiдповiдає попиту металургiв.
Пiдприємство виробляє мулiтокорундовi плiти для безстопорної розливки сталi. В останнiй час на металургiйних заводах здiйснюється переориєнтацiя з використання мулiтокорундових дороговартiсних плит для безстопорного розливу сталi на бiльш дешевi переклазовi вироби.
Технiчний прогрес з виплавки сталi в майбутньому прогнозується в основному за рахунок збiльшення питомої ваги виплавки сталi безперервним засобом та непiчної обробки. Вiдповiдно на пiдприємствi освоєно виробництво складеної плити для затворiв стальковшiв та продовжується освоєння виробництво нових видiв продукцiї - переклазових, переклазовуглеродистих та вуглеродистих вогнетривiв.
В умовах ринкової економiки у металургiв намiтилася тенденцiя до зниження попиту на алюмосиликатнi вироби для сифонного та стопорного розливу сталi. Тому основними перспективами розвитку пiдприємства є:
- проведення робiт зi збiльшення випуску переклазових виробiв для безстопорного розливу сталi;
- освоєння виробництва переклазошпинелидних, корундошпинелидних шиберних плит для затворiв конструкцiї "книжка";
- розширення виробництва неформованих вогнетривiв та ковшових виробiв;
- збiльшення об'ємiв поставок вогнетривiв на зовнiшнiй ринок.

Основнi конкуренти у галузi виробництва вогнетривiв є ВАТТД "Запорiзький вогнетривкий завод", а також ВАТ "ЧасовЯрський вогнетривкий завод".
Головними показниками, якi впливають на конкуренцiю в галузi є цiна та якiсть продукцiї.
Пiдприємство виробляє мулiтокорундовi плити для безстопорної розливки сталi.
Крiм основних видiв продукцiї на заводi виробляються також такi види вогнетривких виробiв: сiфоннi, центровi, стопорнi трубки, зiрочки, фасони, нормальна та ваграночна цегла, воронки, шамотографiтнi вироби. Продукцiя, що виробляється на заводi характеризується високими показниками якостi та достатньо низькою цiною, що робить її конкурентоспроможною як в Українi, так i за її межами.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

У своєму виробництвi пiдприємство використовує привозну сировину, цiни на яку постiйно зростають. Негативно впливає також iнфляцiя та зрiст цiн на газ та електроенергiю.
Так за перiод з 2004 року по 2006 рiк цiни на газ виросли з 361,80 грн. до 580,26 грн., тобто на 60 %. Цiни на електроенергiю за цей же перiод часу зросли з 0,1617 грн. до 0,2341 грн., тобто на 45 %.
Крiм того основними проблемами товариства є:
- тенденцiя розту цiн на енергоресурси
- нестабiльне законодатство
- неудосканалене податкове законодатство
- криза неплатежездатностi покупцiв
- економiчна нестабiльнiсть
- iнфляцiйнi процеси в економiцi України
- залежнiсть вiд коливання курсу iноземних валют при виконаннi договорiв iз закордонними партнерами

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Протягом року пiдприємством було сплачено штрафiв у сумi 48,8 тис.грн., у тому числi:
- податок на прибуток - 28,4 тис.грн.;
- штраф за невиконання плану перевезень - 5,3 тис.грн.;
- прибутковий податок - 0,1 тис.грн.;
- ПДВ - 10,1 тис.грн.;
- штраф за пошкодження вагонiв - 2,5 тис.грн.;
- податок на землю - 0,6 тис.грн.;
- соцiальне страхування - 0,7 тис.грн.;
- комунальний податок - 0,3 тис.грн.;
- iншi - 0,8 тис.грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансова дiяльнiсть пiдприємства здiйснюється шляхом самофiнансування, за рахунок власних коштiв. Кредитами банку протягом 2006 року пiдприємство не користувалося. Капiтальнi iнвестицiї (придбання основних засобiв, нематерiальних активiв) здiйснювались за рахунок власних коштiв, а також за договором фiнансового лiзингу (обладнання їдальнi).
Отриманi значення коефiцiєнту покриття показують, що на початок та кiнець року на кожну одиницю короткострокових зобов'язань приходилося вiдповiдно 1,38 та 1,43 грошових одиниць оборотних коштiв. Значення коефiцiєнту покриття на початок та на кiнець року вiдповiдають нормативному значенню. Але, треба звернути увагу на те, що за нормальних обставин пiдприємство нiколи не лiквiдує свої оборотнi активи за даною оцiнкою. Через це коефiцiєнт покриття не може бути абсолютним показником спроможностi повернути борги, оскiльки вiн характеризує лише наявнiсть оборотних активiв, а не їх якiсть.
Значення коефiцiєнту абсолютної лiквiдностi, як на кiнець, так i на початок звiтного року значно нижче нормативу, що свiдчить про неможливiсть погасити коростроковi зобов'язання за рахунок грошових коштiв.
Значення коефiцiєнтiв фiнансової стiйкостi показують, що власнi кошти на початок та на кiнець звiтного перiоду складають вiдповiдно 67 % i 69 % у загальнiй вартостi пiдприємства, тобто ступiнь фiнансової автономностi вiдповiдає орiєнтованому значенню коефiцiєнту.
Значення коефiцiєнту структури капiталу на початок та на кiнець року вiдповiдає нормативному, тобто пiдприємство володiло достатньою часткою власного капiталу для гарантування захищеностi iнтересiв iнвесторiв та кредиторiв.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Усi договори, укладенi протягом 2006 року на 31.12.2006 р.виконанi.
Договори на 2007 рiк укладаються на час замовлень.
Основними замовниками є металургiйнi пiдприємства Донецької, Луганської, Днiпропетровської та Запорiжської областей.
Портфель замовлень на 2007 рiк - обсяг випуску продукцiї близько 94305 тон, що дасть змогу отримати доходiв близько 96494,1 тис.грн.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Товариством проводиться робота по збiльшенню у 2007 роцi обсягiв виробництва продукцiї. Технiчний прогрес з виплавки сталi в майбутньому прогнозується в основному за рахунок збiльшення питомої ваги виплавки сталi безперервним засобом та непiчної обробки, тому, вiдповiдно, на пiдприємствi освоєно виробництво составної плити для затворiв сталековшiв та продовжується освоєння виробництво нових видiв продукцiї - переклазових, переклазоуглеродистих та углеродистих вогнетривiв.
В 2007 роцi планується продовження програми технiчного переозброєння, розробка нових технологiй та освоєння виробництва нових видiв вогнетривiв, таких як: фасони складнi, мулiтова пробка для стопорного розливу сталi з ковша, високовогнетривкi фасони, складенi мулiтокорундованi безобжиговi плити для шиберних затворiв сталерозливних ковшiв, переклазовi шибернi плити обжиговi, безобжиговi та комбiнованi, а також високотемпературний вогнетривкий бетон для футеровки теплових агрегатiв.
Планується i далi здiйснювати роботи з органiзацiї виробництва неформованих вогнетривiв (мертелей, бетонiв, торкретмас), що забезпечить економiю енергетичних матерiальних та трудових ресурсiв.
Для збiльшення об'ємiв випускаємих шамотно-графитових та шамотних виробiв, полiпшення якостi обжигу виробiв здiйснюються роботи з реконструкцiї двокамерної периодичної печi, реконструкцiї системи вiдбору вторичного тепла iз кольцевої печi з подачею на тунельнi сушила.
Наряду з виробничими завданнями одним з основних напрямкiв стратегiї пiдприємства є соцiальна захищенiсть працiвникiв: оздоровлення, освiта, вiдпочинок, спорт та житловi питання. Планується продовження заходiв з розвитку соцiальної iнфраструктури, проводяться роботи з облаштування квартир iндивiдуальним опаленням по вул.Серго, виконано робочий проект селищної опалювальної котельної ЖЕУ.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Звiт емiтента за 2005 рiк в 2006 роцi в пресi не публiкувався. Вiдповiдно до рiшення ДКЦПФР вiд 30.06.2003 р. 221 звiт емiтента було оприлюднено на сайтi www.finance.ua 26.05.2006 р.

Кiлькiсть виданих бланкiв сертифiкатiв акцiй - 1556 од., з них:
- погашено 337 од.
- дiйсних 1219 од.

Продукцiя пiдприємства є високоякiсною про що свiдчить сертифiкат якостi на пiдтвердження вимогам EN ISO 9001:2000.
ВАТ "Кiндратiвський вогнетривкий завод" визнано лiдером гiрничо-металургiйного комплексу України за 2005-2006 роки.
Товариство приймало участь у конференцiї, яка проводилась в квiтнi 2006 року в м.Москва в Росiйськiй академiї Державної служби при Президентi РФ на тему "Сучаснi вогнетривкi матерiали. Служба вогнетривiв в пiчних агрегатах чорної та кольорової металургiї.Технологiї, обладнання та сировина для виробництва вогнетривiв".

Володiння акцiями, вiдображене у "Iнформацiї про осiб, що володiють 5 % та бiльше акцiй емiтента", у "Iнформацiї про володiння посадовими особами емiтента акцiями емiтента", у ф.2 "Звiт про фiнансовi результати" роздiл 3 "Розрахунок показникiв прибутковостi акцiй", у ф.4 "Звiт про власний капiтал" та у формi 2Б "Звiт про випуск, реалiзацiю та обiг цiнних паперiв" заповненi виходячи з отриманого нового Свiдоцтва про реєстрацiю випуску акцiй 20/05/1/06 вiд 19.06.2006 р. Але на дату складання звiту згiдно умов пiдписки та статутних вимог 30 % вiд запланованої додаткової емiсiї було сплачено до проведення Загальних зборiв акцiонерiв, остання частина суми повинна бути сплачена протягом року вiд дати реєстрацiї змiн до Статуту, пов'язаних зi збiльшенням статутного фонду Товариства, тобто до 16.05.2007 р. Всi внески повиннi бути внесенi грошовими коштами. Станом на 31.12.2006 р. в оплату за акцiї надiйшло 2337463,57 грн., а на момент подання рiчного звiту до ДКЦПФР - 4320147,97 грн.
Таким чином сума несплаченого капiталу на 31.12.2006 р. складала 2549618,18 грн. Боржниками залишалися ВАТ "ММК iм. Iллiча" на суму 2524618,18 грн. та ЗАТ "Торгiвець цiнними паперами "Восток-Маклер" на суму 25000 грн.
На момент подання рiчного звiту до ДКЦПФР сума несплаченого капiталу складає 566933,78 грн. Боржниками залишилися ВАТ "ММК iм. Iллiча" на суму 551933,78 грн. та ЗАТ "Торгiвець цiнними паперами "Восток-Маклер" на суму 15000 грн.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в