Finance.ua
Назва емітентаВАТ "Кривбасрудоремонт"
Код за ЄДРПОУ00190874
Організаційно-правова формаВАТ

Додаток 6
до Положення про надання регулярної
інформації відкритими акціонерними
товариствами та підприємствами -
емітентами облігацій

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНестабiльнiсть у державi   х Стабiльнiсть у державi 
Фінансово-економічніЗаборгованiсть замовникiв за виконанi обсяги робiт. Вiдсутнiсть належних обсягiв робiт.   х Пiдвищення платiжеспроможностi пiдприємств-замовникiв та надання достатньої кiлькостi обсягiв робiт. 
Виробничо-технологічніСтаре обладнання  х  Поновлення технiчного устаткування 
СоціальніЗ причини дебiторської заборгованностi-несвоєчасна виплата заробiтної плати.   х Зниження дебiторської заборгованностi для своєчасної виплати заробiтної плати. 
ЕкологічніНе впливає     

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Ремонт основного технологiчного устаткування Ремонтнi служби гiрничо-збагачувальних комбiнатiв Україна   х 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Ремонт основного техн.устаткування ВАТ "КРР" д/н д/н д/н 0.0 1907.5 2289.2 
Інші товари (послуги):0.0 0.0 
Усього:1907.5 2289.2 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та на зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Ремонт основного техн.устаткування Україна 100.00 0.00 0.00 
Усього:100.00 0.00 0.00 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства

ВАТ "Кривбасрудоремонт" - акцiонерне товариство з ремонту технологiчного устаткуваннягiрничозбагачувальних комбiнатiв, шахт та кар*єрiв України. Пiдприємство було створене у 1964р.як трест "Кривбасрудоремонт". У 1973р.на базi треста було створено виробниче об*єднанняз ремонту гiрничорудного устаткування "Кривбасрудоремонт" з пiдлеглими йому спецiалiзованимиуправлiннями на правах виробничих одиниць.27.12.1991р., реєстрацiйний номер 53-37 уКриворiзькiй мiськiй радi народних депутатiв,виробниче об*єднання "Кривбасрудоремонт" було перереєстрованоу державне пiдприємство "Кривбасрудоремонт". У серпнi 1995р. державне пiдприємство у процесiприватизацiї було перетворено у вiдкрите акцiонерне товариство "Кривбасрудоремонт". У червнi1998р.у товариствi була проведена реструктурiзацiя структурних пiдроздiлiв - їх укрупнення.Створенi два спецiалiзованi пiдприємства:СПП "Пiвдень" та СПП "Пiвнiч". В зв*язку iз зниженням обсягiв ремонтних робiт i керуючись програмою реструктурiзацiї ВАТ "КРР", з вересня 2002р.були закритi структурнi пiдроздiли:СПП "Ремонтник" та СПУ14.

Інформація про організаційну структуру емітента

У складi ВАТ "Кривбасрудоремонт" знаходяться такi структурнi пiдроздiли: СПП "Пiвдень",СПП "Пiвнiч", СПУ3, СПУ11, СПУ13, та управлiння механiзацiї. Всi структурнiпiдроздiли ведуть самостiйну виробничу дiяльнiсть.

Опис обраної облікової політики

В акцiонерному товариствi передбачена журнально-ордерна система бухгалтерського облiку.Облiкова полiтика на пiдприємствi установлена згiдно наказу 45 вiд 27.04.2000р.i 93 вiд 18.09.2000р.На пiдставi Закону України вiд 16.07.99р. 996-ХIV "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi",i також наказа 291 вiд 30.11.99р.,а саме:1. З метою формування показникiв фiнансової звiтностi пiдприємства встановити межу суттєвостi в розмiрi 0,1тис.грн.;2. Термiн операцiйного циклу з метою класифiкацiї активiв дорiвнювати одному мiсяцю;3. Бухгалтерський облiк об*єктiв основних засобiв ведеться з використанням типових форм первiсного облiку,ствердженного наказом 352;4. Малоцiннi необоротнi матерiальнi активи, термiн використання яких бiльше року, враховуються на рахунку 112 "МНМА",з нарахуванням зносу 50%.5. Дебiторська та кредiторська заборгованiсть в бухгалтерському облiку ведеться згiдно ПБУ 10 "Дебiторська заборгованiсть" i ПБУ 11 "Зобов*язання";6. Нарахування амортизацiї основних засобiв та iнших необоротних матерiальних активiв ведеться прямолiнiйним методом. Фiнансовi iнвестицiї на дату баланса на пiдприємствi вiдсутнi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент

ВАТ "Кривбасрудоремонт" виконує ремонтнi роботи технологiчного устаткуваннягiрничозбагачувальних комбiнатiв, шахт та кар*єрiв не тiльки на терiторiї Криворiжжя,але i за його межами.

Інформація про основні ринки збуту та основних клієнтів

Основними замовниками на виконання ремонтних робiт є: гiрничозбагачувальнi комбiнати, шахтита кар*єри України.

Інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент

В зв*язку з тим, що державна частка майна в статутному фондi ВАТ "КРР" вiдсутня, товариствоне входить до складу пiдприємств пiдпорядкованих Мiнiстерству промислової полiтики України iне має iнформацiї про стан розвитку галузi виробництва, в якiй воно здiйснює свою дiяльнiсть.

Інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента

За час iснування пiдприємства (з 1964р.)виконуються роботи з ремонту устаткування на дiючих гiрничо-збагачувальних фабриках, кар*єрах, шахтах, проводяться капiтальнi ремонти та реставрацiя будiвель i споруд виробничого призначення, ремонт та будiвництво житла на замовлення населення, реконструкцiя, модернiзацiя та технiчне переоснащення технологiчного обладнання. Виробляються гумотехнiчнi вироби, проводиться вулканiзацiя гумотехнiчних стрiчок.Нашi замовники це:Криворiзькi Пiвнiчний та Пiвденний,Марганецький та Орджонiкiдзевський гiрничозбагачувальнi комбiнати,ВАТ "Суха Балка" та iнш.Основними конкурентами пiдприємства є ремонтнi служби, створенi на пiдприємствах-замовниках, хоча такого досвiду проведення ремонтних робiт у них немає. Ремонтнi бригади наших структурних пiдроздiлiв мобiльнi i, у разi виникнення потреби,ми маємо можливiсть без витрат для пiдприємства переставляти їх з одного робочого мiсця на iнше, з однiєї фабрики на їншу, бо бригади володiють широким спектром ремонтних робiт.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основними проблемами, якi впливають на дiяльнiсть ВАТ "КРР" є неплатiжеспроможнiстьпiдприємств-замовникiв, а також неспроможнiсть забезпечити пiдприємство достатнiм обсягомремонтних робiт.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У 2002р. штрафи i компенсацiї за порушення чинного законодавства не виплачувались.

Політика щодо фінансування діяльності

Пiдприємство знаходиться на госпрозрахунку. Фiнансування пiдприємства здiйснюється за рахунок коштiв, отриманих вiд пiдрядної та iнших дiяльностей пiдприємства. У теперiшнiй час ВАТ "КРР"знаходиться у тяжкому фiнансово-економiчному станi у зв*язку з рiзким падiнням обсягiв робiт.Тому коштiв на технiчне переозброєння, реконструкцiю та розширення виробництва немає. Але, незважаючи на труднощi, керiвництво розробляє заходи щодо полiпшення фiнансово-економiчного стану пiдприємства. Проводиться робота iз замовниками з питань пiдвищення обсягiв пiдрядних робiт. Також проводиться претензiйна робота з поверненння дебiторської заборгованностi боржникiв.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів

Замовник Рiчна сума договору(грн.) Недовиконання(грн.)ВАТ "ПiвГЗК" 400000 18233ВАТ "ОГЗК" 450000 72065Крив.завод гiрн.обладнання 25000 15876ВАТ "Суха балка" 20000 654ВАТ "ПiвнГЗК" 398772 77476ГНПП "Укрмеханоб" 100000 97722Усього: 1949252 255343

Прогнози та плани

Основним завданням для пiдприємства у 2003р. є нарощування обсягiв виробництва шляхом пошукiвнових платiжеспроможних замовникiв, розширення номенклатури та освоєння нових видiв робiт та послуг.На вiдмiну вiд iснуючого у даного пiдприємства технологiчного обладнання, поступово замiнити моральнозастарiлi механiзми на бiльш ефективнi та високопродуктивнi. Планується бiльш рацiонально використовувати вивiльнену площу, устаткування та механiзмишляхом здавання їх в аренду та продаж. На пiдприємствi проведена реструктурiзацiя пiдроздiлiвi ця робота продовжується. Планується застосування мобiльної ремонтної структури для виконанняробiт на контрактнiй основi на терiторiї країни та за її межами, що дозволить органiзувати додатковiробочi мiсця та покращати технiко-економiчнi показники пiдприємства. Одним з головних питань єпоновлення пiдприємства кадрами високої квалiфiкацiї, а також пiдбiр резерву на замiщення посадкерiвникiв структурних пiдроздiлiв. ВАТ "КРР" буде i далi працювати над реалiзацiєю боргiв,скороченням заборгованостi по заробiтнiй платi, платежам в бюджет, а також додавати зусиль,щоб покращати свої економiчнi показники.

Інша інформація

У 2002р. структурними пiдроздiлами було виконано робiт та послуг на суму 1907,5 тис.грн., iз них пiдрядних робiт на суму 1704,0тис.грн.Фiнансовий результат за звiтнiй перiод 1574,2тис.грн. Збитки по пiдприємству отриманi внаслiдок зменьшення обсягiв робiт, що призвело допростою виробництва, неповному використанню робочої сили. Внаслiдок цього чисельнiсть працiвникiв пiдприємства знизилась на 278 чол.Дебiторська заборгованiсть по пiдприємству на 01.01.2003р. складає 27335тис.грн.Кредиторська заборгованiсть складає 35251тис.грн., у тому числi:платежi в бюджет 3726,5позабюджетнi платежi 3026,4зарплата працiвникам 3846,5iншi 8564Однiєю з основних причин виникнення кредиторської заборгованостi є несвоєчаснi розрахування пiдприємств-замовникiв за виконанi роботи.Керiвництвом пiдприємства ведеться претензiйна робота щодо пiдприємств-боржникiв. По багатьом з них є рiшення суду на користь ВАТ "КРР",але деякi з них в цей час знаходяться у стадiї банкрутства i на них введено мораторiй щодо задоволення вимог кредиторiв. З цiєї причиниїх борги не погашенi. Керiвництвом ВАТ "Кривбасрудоремонт" вживаються заходи по зменьшенню кредиторської заборгованостi та полiпшенню фiнансового становища.пiдприємства. Вiдбувається реструктурiзацiя,реалiзуються не використане у виробничому процесi обладнання та механiзми, а також ведетьсяробота з пiдприємствами-замовниками по своєчасним розрахункам за виконанi обсяги робiт, укладання угод на новi обсягi робiт, що приведедо пiдвищення ефективностi та рентабельностi усього пiдприємства.