Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Тернопiльвтормет"
Код за ЄДРПОУ00190762
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичнід/н д/нд/нд/нд/н 
Фінансово-економічнід/н д/нд/нд/нд/н 
Виробничо-технологічнід/н д/нд/нд/нд/н 
Соціальнід/н д/нд/нд/нд/н 
Екологічнід/н д/нд/нд/нд/н 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Брухт чорних металiв ПП "Метал" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Металобрухт чорних металiв д/н д/н д/н д/н 0.000 57981.000 50081.600 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:57981.000 50081.600 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Металобрухт чорних металiв Україна 40.000 60.000 0.000 
Усього:40.000 60.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "Тернопiльвтормет" засноване вiдповiдно до Установчого договору , укладеного мiж Регiональним вiддiленням Фонду державного майна України по Тернопiльськiй областi та органiзацiєю орендного пiдприємства "Втормет" шляхом перетворення орендного пiдприємства "Втормет" у вiдкрите акцiонерне товариство згiдно наказу РВ ФДМУ по Тернопiльськiй областi 347 вiд 14.07.1995 року .

Інформація про організаційну структуру емітента

Починаючи з липня 1999 року, стратегiчне управлiння ВАТ "Тернопiльвтормет" здiйснює Спостережна рада, а оперативне управлiння здiйснює Правлiння i виконавча дирекцiя. ВАТ "Тернопiльвтормет" включає в себе правлiння i чотири дiльницi по прийому металобрухту: Тернопiльський цех, Гадинкiвська дiльниця, Кременецька дiльниця, Бучацька дiльниця. Дiльницi являються структурними пiдроздiлами Товариства i не мають статусу юридичних осiб. Дочiрних фiлiй i представництв Товариство не має.

Опис обраної облікової політики

На пiдприємствi органiзовано бухгалтерський облiк вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 року 996-XIV з наступними змiнами, Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, а також дiючого Плану рахункiв бухгалтерського облiку виробничо-господарської дiяльностi. Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення, спорудження i виготовлення. Нарахування амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi з дiючим податковим законодавством. Оцiнка запасiв здiйснюється методом цiни продажу товарiв. Облiк та оцiнка вартостi фiнансових iнвестицiй проводиться згiдно дiючого законодавства.

Витяг з аудиторського висновку

В процесi перевiрки аудиторами в облiку i звiтностi виявленi несуттєвi окремi помилки i неточностi. Враховуючи те, що данi помилки i неточностi суттєвого впливу на загальний фiнансовий стан i розрахунки пiдприємства не мали, аудитори вважають за можливе пiдтвердити фiнансову звiтнiсть за 2006 рiк. Концептуальною основою фiнансової звiтностi, яку використано при пiдготовцi фiнансових звiтiв, є Нацiональнi стандарти бухгалтерського облiку. Бухгалтерський баланс, валюта якого складає 20163,0 тис.грн., i iнша звiтнiсть за 2006 рiк вiдповiдає встановленим вимогам чинного законодавства України та прийнятої облiкової полiтики та в цiлому достатньо повно i достовiрно (за виключенням зазначених неточностей) вiдображають фiнансовий стан ВАТ "Тернопiльвтормет".

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основними видами дiяльностi Товариства в 2006 роцi були : - збiр та переробка брухту чорних металiв , торгiвля акумуляторами , шинами , металопрокатом. Основними споживачами продукцiї ВАТ "Тернопiльвтормет" в 2006 роцi були ПП "Метал", ТОВ " Молдавський металургiйний завод". Довгостроковi договори з цими пiдприємствами забезпечують реалiзацiю практично всього об'єму виробництва запланованого на 2006 рiк. Починаючи з сiчня 2006 року, Товариство збiльшує об'єми виробництва. 80% продукцiї Товариства iде на експорт. Iмпорт продукцiї вiдсутнiй. Прямi контракти iз зарубiжними i вiтчизняними споживачами брухту чорних металiв дають можливiсть продавати готову продукцiю по високих цiнах. Реалiзацiя продукцiї за валюту забезпечує захист доходiв Товариства вiд iнфляцiї. Основними конкурентами ВАТ "Тернопiльвтормет" є фiрма ПП "Метал", яка заготовляє 1,5 - 2 тис.тонн брухту в мiсяць, ТОВ "Металресурс", СП "Галтекс".
В порiвняннi з 2005 роком в 2006 роцi дохiд (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) зрiс на 23,41% i становить 57981,0 тис.грн., собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) зросла на 25,27% i становить 44508,7 тис.грн., iншi операцiйнi доходи зменшились на 29,67% i становлять 10669,2 тис.грн., iншi операцiйнi витрати становлять 11308,4тис.грн. Чистий прибуток за 2006 рiк становить 1268,2 тис.грн.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основною проблемою, яка впливає на дiяльнiсть Товариства, є те, що Тернопiльська область є сiльськогосподарською i об'єми металобрухту значно нижчi в порiвняннi з промисловими областями. С/г специфiка областi вiдбивається i на сезонностi цього виду бiзнесу, оскiльки основнi постачальники сировини є с/г пiдприємства в перiод збору врожаю (жовтень - листопад) значно скорочують поставку металобрухту .

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Фактiв виплати штрафiв i компенсацiй за порушення чинного законодавства в звiтному перiодi не було .

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

В звiтному перiодi ВАТ "Тернопiльвтормет" було забезпечено в достатнiй кiлькостi робочим капiталом, який використовувався на виробничi цiлi. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi має високе значення, що свiдчить про спроможнiсть товариства повнiстю покривати свої борги за рахунок мобiлiзацiї коштiв в розрахунках з дебiторами та отримання доходiв вiд господарської дiяльностi.. Товариство спроможне виконувати свої функцiї. Стан забезпеченостi власними коштами характеризується високими значеннями коефiцiєнтiв фiнансової стiйкостi та структури капiталу. Позитивним моментом в дiяльностi пiдприємства є чистий прибуток в розмiрi 1268,2тис.грн .В цiлому, фiнансовий стан товариства можна вважати стабiльним.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Укладених, але не виконаних договорiв у 2006 роцi не було.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

На 2007 рiк розроблено бiзнесплан по всiх видах дiяльностi, в яких передбачено збiльшення обсягу робiт на 10%, розробленi заходи по зниженню витрат шляхом впровадження в виробничо-технiчний процес нових технологiй та засобiв виробництва. Виконання даних планiв дасть можливiсть ще бiльше пiдвищити лiквiднiсть пiдприємства.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Податковими пiльгами товариство у звiтному перiодi не користувалось. До об'єднань та асоцiацiй Товариство не належить. ВАТ "Тернопiльвтормет" брав кредит на поповнення обiгових коштiв на суму 2000 тис. грн. в АКБ "Форум", пiд 19,5 % рiчних. Дивiдендiв в звiтному перiодi товариство не виплачувало. Загальнi збори акцiонерiв плануються на III квартал 2006 року. Облiгацiй та привiлейованих акцiй товариство у звiтному перiодi не випускало. Майно товариства не перебуває в заставi. На бiржових та органiзацiйно оформлених позабiржових ринках торгiвля цiнними паперами не здiйснювалась. Заяви стосовно включення до лiстингу не подавались. Позови до товариства не виставлялись i товариство не виставляло позовiв. Посадовi особи непогашеної судимостi за злочини проти власностi, господарськi та службовi злочини не мають. Посадовi особи протягом останнiх 5 рокiв покарань у виглядi позбавлення права займати певнi посади або права займатися певними видами дiяльностi не мають. Посадовi особи протягом останнiх 3 рокiв до адмiнiстративної вiдповiдальностi за правопорушення в галузi фiнансiв не притягувались. Посадовi особи протягом останнiх 5 рокiв не були на керiвних посадах пiдприємств, якi були лiквiдованi за рiшенням суду або визнанi банкрутом.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н