Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ВТОРМЕТ"
Код за ЄДРПОУ00190644
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНедосконала законодавча база   Прийнятя законiв, що пiдтримували б працюючi пiдприємства 
Фінансово-економічніВисока вартiсть банкiвських кредитiв   Зменшення ставок кредитiв 
Виробничо-технологічніСкладнiсть придбання сучасних технологiй   Д/н 
СоціальніД/н д/нд/нд/нД/н 
ЕкологічніД/н д/нд/нд/нД/н 
ПриміткиД/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Чорний металобрухт Харрiсон Транссервiс Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Переробка брухту чорних металiв 17 Д/н 7204493000 т 458.760 45876.600 45876.600 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:45876.600 45876.600 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Брухт чорних металiв Брухт чорних металiв 0.000 100.000 0.000 
Усього:0.000 100.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Мiнiстерством чорної металургiї Української РСР у 1966 роцi затверджене Одеське державне спецiалiзоване обласне виробничо-заготiвельне пiдприємство" Вторчормет". Дiлянки, розташованi на територiї iнших областей i Молдавiї вiдiйшли в зв'язку iз створенням у цих областях обласних управлiнь " Вторчермет".
З 1 жовтня 1974 року наказом Мiнчормет УРСР вiд 05.08.74 р. 404 створене Одеське обласне виробниче госпрозрахункове об'єднання "Вторчормет".
Наказом ГПО "Южвторчормет" 86 вiд 29.10.90 р. лiквiдоване Одеське ПО "Вторчормет" i створене Одеське обласне виробниче мале пiдприємство "Вторчормет".
12 листопада 1990 р. рiшенням 767 виконкому Суворiвської районної Ради народних депутатiв вiдповiдно до постанови Ради Мiнiстрiв СРСР "Про заходи для створення i розвитку малих пiдприємств"- зареєстроване Одеське мале пiдприємство "Вторчермет".
20 грудня 1991 р. рiшенням 816/11 виконкому Суворiвської районної Ради народних депутатiв м. Одеси вiдповiдно до Закону УРСР "Про пiдприємства в УРСР"- зареєстроване мале орендне пiдприємство "Вторчермет".
Рiшеням Суворiвського райвиконкому 1309/1 вiд 22.05.92 р. зареєстроване Одеське обласне виробниче мале орендне пiдприємство "Вторчермет".
16 жовтня 1992 р.рiшенням 2445 Суворiвського РВК м. Одеси вiдповiдно до Закону України "Про оренду майна державних пiдприємств i органiзацiй" зареєстроване Положення про органiзацiї орендарiв Одеського обласного виробничого малого орендного пiдприємства "Вторчермет".
10 червня 1993 р. наказом 99 регiонального вiддiлення Фонду держмайна України по Одеськiй областi вiдповiдно до наказу Голови Правлiння ФДМ України 370 "Про порядок утворення i реєстрацiї товариств покупцiв у процесi приватизацiї" було зареєстровано товариство покупцiв, створене членами трудового колективу Одеського ОПМАП "Вторчермет".
У ходi приватизацiї вiдповiдно до Закону України "Про приватизацiю майна державних пiдприємств" i Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7.12.92 р. 686 "Про затвердження порядку перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств i вiдкритi акцiонернi товариства" на його базi створене Вiдкрите акцiонерне товариство "Втормет" (розпорядження регiонального вiддiлення Фонду держмайна України по Одеськiй областi 64-р вiд 12.11.93 р.) i зареєстровано 26.01.94 р. розпорядженням Суворiвського РВК м. Одеси 1226.
Розпорядженням Iллiчiвського райвиконкому м. Одеси 124 вiд 31.10.94 р. Вiдкрите акцiонерне товариство "Втормет" включено до реєстру пiдприємств Iллiчiвського району м. Одеси.

Інформація про організаційну структуру емітента

Протягом усього перiоду дiяльностi керування пiдприємства знаходилося за адресою: м. Одеса, вул. Болгарська, 64.
У складi пiдприємтва знаходиться 8 виробничих дiлянок, розташованих на територiї Одеської областi, а саме: на 21 км Старокиївської дороги, Кулиндрово, м. Одеса; м. Iзмаїл; м. Арциз; м. Котовськ; м. Бiлгород-Днiстровський; м. Роздiльна; м.Березовка; станцiя Заплази Любашевського району Одеської областi.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємтва була пiдготовлена вiдповiдно до Наказу Мiнiстерства фiнансiв України щодо складу та порядку заповнення рiчного звiту товариства.
Запаси облiковуються за собiвартiстю. Собiвартiсть запасiв включає витрати на придбання, доставку та переробку. Товариство не проводило переоцiнку ТМЦ.
Грошовi кошти включають суму грошей на розрахунковому рахунку.
Суми в iноземних валютах перерахованi по курсу НБУ на момент складання звiту.
Дебiторська та кредиторська заборгованiсть вудображається за реальною вартiстю.
Доход визнається у вiдповiдностi з методом нарахувань.
Витрати на податок на прибуток вiдсутнi, у вiдповiдностi до дiючого податкового законодавства України.

Витяг з аудиторського висновку

Ми перевiрили фiнансову звiтнiсть ВАТ " Втормет", в подальшому товариство, станом на 31 грудня 2004 року, яка характеризує змiни фiнансового становища за рiк. Вiдповiдальнiсть за представлену для перевiрки фiнансову звiтнiсть несе керiвництво товариства. Нашим обов'язком є висловлення висновку стосовно цiєї iнформацiї та фiнансової звiтностi на пiдставi проведеного аудиту.
Господарсько- фiнансова дiяльнiсть здiйснюється згiдно з чинним законодавством. Прийнята система бухгалтерського облiку вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Звiтнiсть складена у вiдповiдностi до Закону України " Про бухгалтерський облiкта фiнансову звiтнiсть" в Українi вiд 16.07.1999 року за 996 до затверджених стандартiв та iнших нормативних документiв.
Методологiя й органiзацiя бухгалтерського облiку, господарсько-фiнансової дiяльностi, прийнята на товариствi вiдповiдає вимогам законодавчим й нормативним актам, дiючим на Українi.
Перевiрка проводилася у вiдповiдностi з Законом України "Про аудиторську дiяльнiсть", з урахуванням Мiжнародних стандартiв аудиту. За цими нормативами ми повиннi спланувати й провести аудиторську перевiрку з метою отримання достатнього рiвня впевненостi у тому, що звiтнiсть не мiстить суттєвих перекручень.
Аудиторська перевiрка включає вивчення (шляхом текстування) доказiв, якi пiдтверджують показники у фiнансовiй звiтностi товариства. Також у перевiрку входить оцiнка використаних на товариствi принцiпiв бухгалтерського облiку й виявлення суттєвих помилок, та оцiнка загальних тверджень фiнансової звiтностi. Ми вважаємо, що проведена аудиторська перевiрка забезпечує розумну основу для формування висновку.
Надана iнформацiя дає дiйсне й повне уявлення про реальний склад активiв та пасивiв суб'єкта, що перевiрявся. Система бухгалтерського облiку, що використовувалася на товариствi, вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Фiнансову звiтнiсть пiдготовлено на пдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку i достовiрно та повно подає фiнансову iнформацiю про товариство станом на 31 грудня 2004 року.
Завданням товариства була пiдготовка фiнансової звiтностi, основаної на облiку грошових коштiв товариства у вiдповiдностi з iснуючими на товариствi принципами визначення прибуткiв i витрат, прибуток визнається у час його отримання або нарахування, а не тiльки у час нарахування, а витрати визнаються в час виникнення, а не тiльки в час виплати.
На наш погляд, звiтнiсть представлена об'єктивно i вiдношеннях понесених витрат товариства протягом 2004 фiнансового року.
За результатами проведення аудиту аудиторська фiрма "Респект" пiдтверджує форми якi Затвердженi Мiнфiном України за погодженням з Держкомстатом України для рiчної звiтностi 2004 року:
1.Баланс товариства станом на 31 грудня 2004 року в сумi-7987,3 тис.гривень.
2.Звiт про фiнансовi результати за 2004 фiнансовий рiк в сумi непокритого збитку-53,3 тис.грн.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

ВАТ " Втормет" займається збором, заготiвлею, переробкою i продажем металобрухту i вiдходiв чорних металiв. Переробка металобрухту включає пакетування металобрухту, вогневе рiзання брухту, сортування брухту i просiвання. Перероблений металобрухт, тобто пiдготовлений до безпосереднього плавильного процесу, вiдвантажується в основному на металургiйнi пiдприємства україни: "Криворiжсталь", "Запорiжсталь", "Днiпроспецсталь" та iншi.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Недосконала законодавча база.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Фактiв виплати штрафiв та компенсацiй, за порушення дiючого законодавства, за результатами роботи за 2004 рiк не було.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Самофiнансування

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Усi договори укладенi на 2004 рiк - виконанi.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Прогнозiв та планiв щодо дiяльностi пiдприємства не має.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Вимоги до рiчного звiту емiтента не передбачають надання iнформацiї, розкриття якої може негативно вплинути на конкурентоспроможнiсть пiдприємства. Узвязку з цим вважаємо, що надана iнформацiя є вичепною.