Finance.ua
Назва емітентаДЕРЖАВНЕ ВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СВЕРДЛОВСЬКЕ ШАХТОПРОХIДНИЦЬКЕ УПРАВЛIННЯ ПО БУРIННЮ СТВОЛIВ I СВЕРДЛОВИН" ДОЧIРНЄ ПIДПРИЄМСТВО ДХК "СПЕЦШАХТОБУРIННЯ"
Код за ЄДРПОУ00181993
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніСкорочення пiдприємств вiiльної промисловостi   Збiльшення обсягiв виробництва за рахунок виконання робiт в iнших галузях промисловостi. 
Фінансово-економічніНадтяжка система оподаткування   Завантаження виробничих потужностей на пiдприємствi. 
Виробничо-технологічніЗастарiле обладнання та технологiя   Закупiвля нового обладнення та ремонт старого 
СоціальніЗаборгованiсть по зарабiтнiй платi та травматизм   Лiквiдацiя по зарабiной платi 
ЕкологічніЗабруднення навколишнього середовища   Установка очисного обладнення 
ПриміткиУ зв'язку з тим, що Свердловське ШПУ по бурiнню стволiв та свердловин виконує роботи по бурiнню стволов та свердловин на територiї України, робота пiдприємства залежить вiд сезонних змiн, особливо взимку.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Спорудження шахтних стволiв великого дiаметра Первомайське ШПУ Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Спорудження шахтних стволiв великого дiаметра вiдсутнi вiдсутнiй немає метри 429.000 34868.000 29057.000 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:34868.000 29057.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Спорудження шахтних стволi великого дiаметра Україна, Дрогобич 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Державне пiдприємство "Свердловське ШПУ по бурiнню стволiв i скважин" засновано у квiтнi 1963 року. У 1996 роцi, наказом Мiнiстерства вугiльної промисловостi України, шляхом перетворення державного пiдприємства у вiдкрите акцiонерне товариство до Указу Президента України вiд 15.06.93року 210 "Про корпоратизацiю державних пiдприємств" i вiд 07.02.96 року 116 "Про структурну перебудову вугiльної промисловостi".

Інформація про організаційну структуру емітента

До структури ДВАТ "Свердловське ШПУ" входять:
- 4 бурових дiлянок з устаткуванням для бурiння стволiв i свердловин;
- електромеханiчний цех;
- будiвельний цех;
- механiчний цех;
- автотранспортний цех.
Дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв Товариство не має.
Змiни в органiзацiйнiй структурi не вiдбувалися.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена вiдповiдно до Закону Украиїни "Про бухгалтерський облiк та звiтнiсть 996-XIV вiд 16.07.99 року, Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку в Українi, затвержених Наказом Мiнiстерства Фiнансiв України 77 вiд 31.03.99 року, Постанови Кабiнету мiнiстрiв України "Про затвердження порядку подання фiнансової звiтностi" 419 вiд 28.02.2000 року.
Визнаня та амортизацiя основних засобiв i нематерiальних активiв.

Пiдприємство, виходячи з Положень П(С)БО 7 "Основнi засоби", визнало основними засобами вктиви, якi використовуваються у господарськiй дiяльностi протягом бiльше одного року (чи операцiйного циклу, якщо вiн бiльше року).
Основнi засоби облiковуються за собiвартiстю з урахуванням всiх витрат, знижок та пiльг, що мали мiсце для придбання та пiдготовки основних засобiв щодо вiкористання за призначенням.
У балансi основнi засоби вiдображаються за залишковою вартiстю, з врахуванням зносу.
До малоцiнних та швидкозношуваних активiв пiдприємство вiдносить активи, що вiдрiзняються вiд основних засобiв (п.5 П(С)БО 7 "основнi засоби"), вартiсна оцiнка яких становить меньш 1000грн.
Амортизацiя основних засобiв нараховується прямолiнiйним методом (крiм землi).
Амортизацiя малоцiнних необоротних активiв нараховується прямолiнiйним методом.

Запаси.
Запаси включають сировину та матерiали, придбанi напiвфабрикати, паливо, запаснi частини, незавершене виробництво, тару, готову продукцiю, товари для перепродажу, МШП на складi. Запаси облiковуються за мобiвартiстю. Собiвартiсть виробничих запасiв i товарiв складається з цiни придбання, транспортно-заготiвельних витрат, ввiзного мита, iнших витрат, якi прямо пов'язанi з придбанням.
Собiвартiсть готової продукцiї та незавершеного виробництва складається з витрат, пов'язаних з використанням сировини, матерiалiв, палива, енергiї, трудових ресурсiв, основних засобiв, iнших витрат на виробництво продукцiї.
Не включаються в первiстну вартiсть, а вiдносяться до витрат того перiоду в якому вони були здiйсненi:
- сверхнормативнi витрати i нестачi запасiв;
- витрати, якi не пов'язанi з придбанням та доставкою запасiв.
Виходячи з П(С)БО 9 "Запаси" пiдприємство встановило методи оцiнки вибуття запасiв:
- при списаннi на виробництво та реалiзацiю - метод iдентифiкацiї iндивiдуальної собiвартостi запасiв, що використовуються.
Малоцiннi та швидкозношуванi активи при вiдпусцi у експлуатацiю списуються на витрати виробництва i їх вартiсть виключається iз складу активiв.

Дебiторська заборгованiсть.

При складаннi роздiлу "Балансу" "Дебiторська заборгованiсть" пiдприємством були використанi методи та процедури П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть".
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги включає заборгованiсть за реалiзованi в кредит продукцiю, товари або наданi послуги, iнша дебiторська забогованiсть складається iз заборгованостi, що не пов'язана з продажем продукцiї та наданням послуг.
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги вiдображається у балансi за чистою вартiстю реалiзацiї, тобто з урахуванням оцiнених сумнiвних боргiв.
Розмiр резерву сумнiвних боргiв встановлюється, виходячи з платiжеспроможностi окремих дебiторов. Дебiтор рахується неплатiжеспроможним, якщо проти нього порушено справу о банкрутствi, вiн знаходиться у розшуку або в iнших випадках по рiшенню керiвництва пiдприємства. Виходячи з цього, резерв сумнiвних боргiв у 2005 роцi не нараховувся.

Грошовi кошти та їх еквиваленти.

Грошовi кошти та їх еквiваленти - це кошти в касi, на поточних та iнших рахункаху банках, якi можуть бути використанi для поточних операцiй, а також еквiваленти грошових коштiв.
Суми в iноземних валютах перерахованi по курсу НБУ на момент складання звiту.

Забеспечення.

Забезпечення наступних витрат i платежiв - це нарахованi пiдприємством у звiтному перiодi майбутнi витрати та платежi..
Пiдприємство протягом року не створювало забезпечення на сплату майбутнiх вiдпусток, виногород за вислугу рокiв, включаючи вiдрахування на державне соцiальне страхування.

Забов'язання.

Вiдповiдно до П(С)БО 11 "Забов'язання" в цiлях бухгалтерського облiку забов'язання розподiляються на довгостроковi та поточнi.
Поточнi забов'язання облiковуються в балансi по сумi погашення.

Визнання доходу i витрат.

Доходи i витрати пiдприємство визнає i нараховує вiповiдно до П(С)БО 15 "Доходи" i П(С)БО 16 "Витрати".
Тобто доходи це - збiльшення економiчних вигод пiдприємства у виглядi надходження активiв або зменшення забов'язпнь, якi приводять до зростання капiталу.
Витрати - це зменьшення активiв, або зростання забов'язань, якi приводять до зменьшення власного капiталу пiдприємства.
Доход вiд реалiзацiї продукцiї пiдприємством визнається у вiдповiдностi з методомнарахувань при вiдвантаженнi продукцiї.
Доход зменьшується на суму знижок та повернень продукцiї покупцями.
Доход вiд надання послуг вiдображається в облiку, коли надання послуг здiйснено.
Витрати визначаються витратами разом з визнанням доходу, для отримання якого вони були здiйсненi.

Податки.

Витрати на податок на прибуток, включають податки, розрахованi у вiдповiдностi до дiючого податкового законодавства України.

Витяг з аудиторського висновку

Аудиторська перевiка проведена Товариством з обмеженою вiдповiдальнiстю "Аудиторська фiрма "Аудит ЛТД", яка розташована за адресою: м.Донецьк, пр-т Тiтова, буд.8-б, офiс 308.

Концептуальною основою складеної фiнансової звiтностi Державного вiдкритого акцiонерного товариства "Свердловське шахтопрохiдницьке управлiння по бурiнню стволiв i свердловин" станом на 31.12.2005 р є Закон України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" та Нацiональнi Положення (стандарти) бухгалтерського облiку. Вiдповiдальнiсть за цi звiти несе управлiнський персонал товариства. Аудитор несе вiдповiдальнiсть за висловлення думки щодо цих фiнансових звiтiв на пiдставi аудиторської перевiрки.
Аудиторську перевiрку проведено згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту. Цi стандарти зобов'язують нас планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання об'рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих видiлень. Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку i суттєвих попереднiх оцiнок, здiйсненних управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. Аудитор вважає, що проведена аудиторська перевiрка забезпечує об'рунтовану пiдставу для висловлення своєї думки.
На нашу думку фiнансовi звiти подають достовiрно, в усiх суттєвих аспектах фiнансову iнформацiю про Державне акцiонерне товариство "Свердловське шахтопрохiдницьке управлiння по бурiнню стволiв i свердловин" станом на 31 грудня 2005 року, що вiдповiдає Нацiональним Положенням (стандартам) бухгалтерського облiку в Українi, Закону України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" iз змiнами i доповненнями вiд 16.07.1999 року 996-XIV та вiдповiдних Наказiв Мiнiстерства фiнансiв України.

Згiдно з Рiшеннями Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 485 вiд 17.11.2004 року та 688 вiд 01.12.2005 року проведений розрахунок вартостi "чистих активiв" пiдприємства ДВАТ "Свердлвське шахтопрохiднецьке управлiння по бурiнню стволiв i свердловин".
Станом на 31.12.2005 року розмiр "чистих активiв" пiдприємства складає 226,4тис.грн.
Статутний капiтал пiдприємства станом на кiнець звiтного перiоду дорiвнює 2467,7тис.грн.
Вiдповiдно до Рiшення ДКЦПФР 485 вiд 17.11.2004 року статутний капiтал треба зменшити до вартостi чистих активiв.
Згiдно з пунктом 3 статтi 155 Цивiльного кодексу України "якщо пiсля закiнчення другого та кожного наступного фiнансового року вартiсть чистих активiв акцiонерного товариства виявиться меньшою вiд статутного капiталу, товариство зобов'язане оголосити про зменьшення свого статутного капiталу та зареєструвати вiдповiднi змiни до статуту у встановленому порядку. Якщо вартiсть чистих активiв товариства стає меньшою вiд мiнiмального розмiру статутного капiталу, встановленного законом, товариство пiдлягає лiквiдацiї". Оскiльки розмiр чистих активiв Товариства менший за мiнiмальний розмiр статутного капiталу, встановлений законодавством для акцiонерних товариств, пiдприємство пiдлягає лiквiдацiї.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основнi види послуг, що надає ДВАТ "Свердловське ШПУ":
- проходження вертикальних гiрничих виробок способом бурiння, дiаметром вiд 1 до 5 метрiв, глибиною до 1300 метрiв залежно вiд геологiчних умов;
- бурiння вертикальних сведловин дiаметром до 300 мм;
- розробка технiчної документацiї на спорудження стволiв i свердловин, органiзацiя будiвництва, технологiчнi погодження бурiння стволiв з загальною технологiєю будiвництва;
- розробка ефективних технiчних засобiв та технологiї руйнування породи та очистки вибою вiд вiдбуреної породи з використанням сучасних досягнень науки;
- виконання ремонтно-будiвельних робiт;
- проведення тематичних, дослiдницьких, конструкторських i експериментальних робiт, пов'язаних з спорудженням стволiв i свердловин;
- проведення вантажних робiт автокранами вантажопiдйомнiстю до 75 тон;
- автотранспортне перевезення вантажiв;
- зберегання паливо-мастильних матерiалiв;
- випуск виробiв виробнично-технiчного призначення;
- бурiння свердловин на воду.
Iнформацiя про основну продукцiю, що виробляє пiдприємство за останнi 4 роки:
____________________________________________________________________________
Найменування : Рiк :Обсяг виробництва:Обсяг виробництва:Чистий дохiд
продукцiї : :в натур.одиницях :у грошов.виразi : вiд реалiзацiї
: :(метрiв готового : (тис.грн.) : (тис.грн.)
: : ствола) : :
____________________________________________________________________________
Спорудження 2002 698 9535,0 7987,0
шахтних 2003 288 12472,0 10439,0
стволiв 2004 410 18640,0 15534,0
великого 2005 429 34868,0 29057,0
дiаметра
_______________________________________________________________________________ На протязi звiтного року Свердловське ШПУ по бурiнню стволiв та свердловин виконує роботи по бурiнню стволiв та свердловин на терiторiї України.
Основними замовниками послуг управлiння є шахти якi знаходятся на терiторiї Лугалнької областi, у тому числi:
- шахти iм.Дзержинського i iм.Космонавтiв Державного пiдприємства "Ровенькиантрацит";
- шахти iм.Свердлова i iм.Червоних Партизанiв Державного пiдприємства "Свердловантрацит";
- шахта Бiлореченська Державного пiдприємства "Луганськвугiлля".
Державною Прорграмою "Українське вугiлля 2010" передбаченi заходи що до розвитку вугiльної промисловости в Украиїнi. Цiєю Програмою затверджено слiдуючi напрямки розвитку:
- реконструкцiя i технiчне переозброєння шахт та збагачувальних фабрик за рахунок кредитiв;
- нове шахтне будiвництво за рахунок державних капiтальних вкладень з залученням iноземних iнвесторiв;
- розвиток соцiальної сфери.
Основним конкурентом ДВАТ "Свердловське шахтопрохiднецьке управлiння по бурiнню стволi i скважин" є ДВАТ "Первомайське шахтопрохiднецьке управлiння по бурiнню стволi i скважин". Первомайське ШПУ займається спорудженням шахтних стволiв великого дiаметра.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

У зв'язку з тим, що " Свердлвське ШПУ по бурiнню стволiв та свердловин" виконує роботи по бурiнню стволiв та свердловин на територiї України, робота пiдприємства залежить вiд сезонних змiн, особливо в зимку.
Основним видом дiяльностi ДВАТ "Свердловське ШПУ" є проходження гiрничих виробок способом бурiння, дiаметром вiд 1 до 5 метрiв: бурiння вертикальних свердловин дiаметром до 300 мм.
Процесс бурiння є не шкiдливим для навколишнього середовища. Рiдина, яка використовується у процесi бурiння має замкнутий цикл циркуляцiї. З вiдстойника рiдина потрапляє до бурових машин, а з них знову до вiдстiйника. По закiнченню робiт по бурiнню рiдина очищується, тому для пiдприємства придбання та установка очистного обладнення є iстотною проблемою, яка має вплив на його дiяльнiсть.
Пiдприємство планує збiльшити обсяг виробництва за рахунок виконання робiт в iнших галузях промисловостi.
Крiм того iстотною проблемою, яка впливає на дiяльнiсть пiдприємства є залежнiсть вiд законодавчого обмеження.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Протягом 2005 року пiдприємство сплатило пеню, штрафи у сумi 82,0тис.грн., у тому числi:
- за несвоєчасну сплату обов'язкових платежiв до бюджету - 18,0тис.грн.;
- до пенсiйного фонду України - 64,0тис.грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування дiяльностi пiдприємства вiдбувається за рахунок власних коштiв.
Управлiння дебiторською та кредиторською заборгованiстю - це заходи, щодо повних та своєчасних розрахункiв за виконанi роботи та послуги:
-ведеться постiйний облiк дебiторської та кредиторської заборгованостей,
-не припускаються випадки укладення договорiв на невигiдних умовах,
-тостiйно ведеться претензiйно-позовна робота з метою погашення заборгованости.
У створених в Українi економiчних умовах пiдприємство здiйснює свою дiяльнiсть в умовах пiдвищеного ризику. Анализ показує, що найбiльшими небезпечними фiнансово-економiчними факторами ризику є:
-неплатоспроможнiсть замовника,
-нестiйкiсть попитьу на буровi роботи,
-нестача оборотних запасiв,
-рiст iнфляцiї,
-зростання цiн на матерiали.
Зниження ризику планується:
- вiдмовлення вiд "неперевiрених партнерiв",
- пошук гарантiв,
страхування вiдповiдальнiстю у договорах.
Фiнансування дiяльностi пiдприємства вiдбувається шляхом самофiнансування.
1. Лiквiднiсть пiдприємства:
1.1. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi.
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi розраховується як вiдношення грошових коштiв та їх еквiвалентiв до поточних зобов'язань пiдприємства i дорiвнює:
а) на 01/01/2005р.
kа.л.= 0,07
б) на 31/12/2005р.
kа.л.= 0,05
В свiтовiй практицi оптимальним значенням цього коефiцiєнту вважається 0,25-0,5. В даному випадку на початок та кiнець аналiзуємого перiоду значення цього коефiцiєнту знаходиться нижче межи оптимального значення i показує, що на початок року тiльки 7% поточних зобов'язань може бути сплачено негайно. На кiнець звiтного року цей показник незначно зменшився i показую що тiльки 5% поточнi зобов'язання пiдприємства, в разi потреби, не можуть бути негайно сплаченi iз - за недостатку грошових коштiв та їх еквiвалентiв за станом на 31.12.2005 р.
1.2. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття).
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi характеризує те, наскiльки ймовiрне погашення поточних зобов'язань за рахунок оборотних активiв. Вiн дорiвнює:
а) на 01/01/2005 р.
kп.= 0,93
б) на 31/12/2005 р.
kп.= 0,88
Орiєнтовно позитивним значенням показника вважається значення 2. Бачимо, що на кожну одиницю поточних зобов'язань припадає 0,93 та 0,88 одиниць оборотних активiв вiдповiдно на початок i кiнець звiтного перiоду, тобто на початок та кiнець року оборотних активiв не достатньо для погашення поточних зобов'язань. Баланс пiдприємства нелiквiдний.
1.3. Чистий оборотний капiтал.
Розмiр чистого оборотного капiталу розраховується як рiзниця мiж оборотними активами пiдприємства i його поточними зобов'язаннями. Його наявнiсть свiдчить про спроможнiсть пiдприємства сплачувати свої поточнi зобов'язання та розширювати подальшу дiяльнiсть.
Розмiр чистого оборотного капiталу дорiвнює
а) на 01/01/2005 р.
Рк = 9024,0 - 9700,6 = -676,6тис.грн.

б) на 31/12/2005 р.
Рк = 11147,0 - 12618,6 = -1471,6тис.грн.
На пiдставi аналiзу показникiв, що розрахованi вище, аудитор немає змоги пiдтвердити лiквiднiсть Балансу пiдприємства i наявнiсть чистого оборотного капiталу для фiнансування його подальшої дiяльностi.
2. Платоспроможнiсть пiдприємства
2.1. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi (автономностi).
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi розраховується як вiдношення власного капiталу до пiдсумку балансу i показує питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi засобiв, авансованих у його дiяльнiсть. Вiн дорiвнює:
а) на 01/01/2005 р.
kф.с.= 0,16
б) на 31/12/2005 р.
kф.с.= 0,017
Чим вище значення цього коефiцiєнту, тим кращим вважається фiнансовий стан пiдприємства. В свiтовiй практицi оптимальним значенням цього коефiцiєнту вважається 0,5. В даному випадку значення коефiцiєнту на кiнець року значно нижчий нiж треба i показу є що тiльки невелика частка фiнансування дiяльностi пiдприємства здiйснюється за рахунок зобов'язань перед кредиторами.
2.2. Коефiцiєнт структури капiталу (фiнансування).
Коефiцiєнт фiнансування розраховується як спiввiдношення залучених та власних засобiв i дорiвнює:
а) на 01/01/2005 р.
kф.= 5,42
б) на 31/12/2005 р.
kф.= 55,94
Коефiцiєнт фiнансування характеризує залежнiсть пiдприємства вiд залучених коштiв, орiєнтовно його позитивне значення знаходиться в межах 0,5-1,0 i чим менше його значення, тим краще. У даному випадку значення розрахованого коефiцiєнту на початок та кiнець року знаходиться за межами припустимого, що свiдчить про те, що дiяльнiсть пiдприємства залежить вiд залучених коштiв майже у 56 разiв бiльше, нiж вiд власних.
2.3. Коефiцiєнт забезпеченостi власними оборотними засобами.
Коефiцiєнт розраховується як вiдношення величини чистого оборотного капiталу до величини оборотних активiв пiдприємства i показує забезпеченiсть пiдприємства власними оборотними засобами:
а) на 01/01/2005 р.
kф.= -0,075
б) на 31/12/2005 р.
kф.= -0,132
Вважається, що значення цього коефiцiєнту повинно бути бiльше 0,1. В даному випадку станом на 31/12/2005р. Товариство не забезпечено власними оборотними коштами.
Усi вище перелiченi показники пiдтверджуються даними Балансу пiдприємства на 31.12.2005 року та характеризують його як неплатоспроможним та фiнансово залежним вiд залучених коштiв для поповнення оборотних коштiв.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Пiдприємство на кiнець 2005 року не має невиконаних договорiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Пiдприємство планує збiльшення використання виробничих потужностей. Собiвартiсть продукцiї збiльшилась за рахунок матерiальних витрат, заробiтної плати та вiдрахувань на соцiальнi заходи.
Пiдприємством планується подальше скорочення собiвартостi за рахунок збiльшення обсягiв будiвельно-монтажних робiт на умовно-постiйних витратах.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Змiна реквiзитiв аудитра, послугами якого користується пiдприємство, сталося за рахунок реорганiзацiї фiрми.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуIнформацiя вiдсутня. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуIнформацiя вiдсутня.