Finance.ua
Назва емітентаДЕРЖАВНЕ ВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ПЕРВОМАЙСЬКЕ ШАХТОПРОХIДНИЦЬКЕ УПРАВЛIННЯ ПО БУРIННЮ СТВОЛIВ ТА СВЕРДЛОВИН ДП ДХК "СПЕЦШАХТОБУРIННЯ"
Код за ЄДРПОУ00181987
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніСкорочення вугiльних пiдприємств   Реструктуризацiя вугiльної прормисловостi 
Фінансово-економічніСистема оподаткування i цiн   Значних змiн у державнiй податковiй полiтицi не передбачається 
Виробничо-технологічніВiдсутнiсть коштiв для закупiвлi нового обладнення i технологiй   Закупiвля нового обладнення, реструктуризацiя виробництва 
СоціальніНемає   Д/н 
ЕкологічніЗабруднення навколишнього середовища продуктами згорання дизпалива   Д/н 
ПриміткиУ зв'зку з тим, що ПШПУ по бурiнню стволiв та свердловин виконує роботи по бурiнню стволiв та свердловин як на територiї України так i за її межами у Росiї, робота пiдприємства залежитьвiд сезонних змiн, особливо в зимку.
Основним видом дiяльностi ДВАТ "Первомайське ШПУ" є бурiння вентиляцiйних стволiв, водовiдливних, дегазацiйних свердловин та свердловин пiд воду.
Процес бурiння є не шкiдливим для навколишнього середовища. Рiдина, яка використовується у процесi бурiння має замкнутий цикл циркуляцiї. З вiдстiйника рiдина потрапляє до свердловини, а з неї знов до вiдстiйника, По закiнченню робiт по бурiнню рiдина очищується, а вiдстiйник рекультивується.
У дiяльностi пiдприємства забруднення навколишнього середовища вiдбувається тiльки за рахунок спалення вугiлля у котельнiй в зимовий перiод та забруднення вiд дiяльностi транспортного цеху.
Природозахiснi заходи будуть здiйснюватися у 2006 роцi за власний рахунок ДВАТ.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Бурiння стволiв ДВАТ "Свердловське ШПУ по бурiнню стволiв та свердловин" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Бурiння стволiв та свердловин д/н АБ 104836 45252 метри 45252.000 30102.000 28288.000 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:30102.000 28288.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Бурiння стволiв та свердловин д/н 33.000 67.000 0.000 
Усього:33.000 67.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Державне вiдкрите акцiонерне товариство Первомайське шахтопрохiдницьке управлiння по бурiнню стволiв та свердловин є дочiрнiм пiдприємством Державної холдiнгової компанiї "Спецшахтобурiння". Пiдприємство знаходится за адресою: Луганська область, мiсто Первомайськ, вул.Воровського, 22.
За перiод виробничої дiяльностi з 1992 по 1996 роки в найменуваннi змiн не вiдбувалося.
У 1996 роцi згiдно наказу Мiнiстрства вугiльної промисловостi "Про структурну перестройку вугiльної промисловостi i створення Державної холдiнгової компанiї "Спецшахтобурiння" за 621 вiд 12.12.96 року, вiдбулися змiни в найменуваннi управлiння - Державне вiдкрите акцiонерне товаристов "Первомайське шахтопрохiдницьке управлiння по бурiнню стволiв та свердловин" дочiрнє пiдприємство Державної холдiнгової компанiї "Спецшахтобурiння" (ДВАТ ПШПУ по бурiнню стволiв та вердловин).
Даннi пiдприємтсва зареєстрованi у Первомайському мiському виконкомi 26.02.97р. за 2451.

Інформація про організаційну структуру емітента

До структури ДВАТ "Первомайське ШПУ входять:
1. Адмiнiстративно-управлiнський персонал;
2. Планово-виробничий вiддiл;
3. Бухгалтерия;
4. Юридична служба;
5. Вiддiл кадрiв;
6. Енерго-механчна служба.
В теперешнiй час на основi наказу 12 вiд 27.01.2000 року зроблено чергове упорядкування архiвних документiв.
В управлiннi є профспiлкова органiзацiя,
Дочiрнiх пiдприємств немає.
У процесi управлiння персоналом ДВАТ "Первомайське ШПУ", передбачено удосконалення системи пiдбору, найму, навчання та органiзацiї працi. Крiм того , важливими шляхами удосконалення системи управлiння персоналом є забезпечення максимально комфортних умов працi буровикiв на об'єктах, покращення морального клiмату у колективi, а також розвиток системи пiдбору кадрiв.
Заслуговує уваги та введення в дiю стимулювання працiвникiв за пiдвищення професiйних знань. Суть системи "оплати за квалiфiкацiю" полягає в тому, що рiвень оплати працi залежить не тiльки вiд складностi працi, яка виконується , але в вiд набору професiй та навичок, якими оволодiв працiвник i може використовувати вiдповiднi знання у своїй дiяльностi.
Система заробiтної плати та матерiального стимулювання працiвникiв у поточному роцi не змiнилася.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена вiдповiдно Закону України "Про бухгалтерський облiк та звiтнiсть 996-XIV вiд 16.07.99 року, Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку в Українi, затвердженних наказом Мiнiстерства Фiнансiв України 77 вiд 31.03.99 року, кабiнету Мiнiстрiв України "Про затвердження порядку подання фiнансової звiтностi" 419 вiд 28.02.2000року.

Визнання та амортизацiя основних засобiв i нематерiальних активiв.

Пiдприємство, виходячи з Положень П(С)БО 7 "Основнi засоби", визнало основними засобами активи, якi використовiються у господарськiй дiяльностi протягом бiльше одного року (чи операцiйного циклу, якщо вiн бiльше року), Основнi засоби облiковуються за собiвартiстью з урахуванням всiх витрат, знижок та пiльг, що мали мiсце для придбання та пiдготовки основних засобiв щодо використання за призначенням. У балансi основнi засоби вiдображаються за залишковою вартiстю, з врахуванням зносу.
Амортизацiя основних засобiв нараховується прямолiнейним методом.
Амортизацiя малоцiнних необоротних активiв нараховується методом - 50% первинної вартостi при передачi їх вексплуатацiю та 50% при списаннi.

Нематерiальнi активи.
Облiк нематерiальних активiв вiдбувається на пiдприємствi згiдно до П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи".
Нематерiальнi активи облiковуються за цiною придбання за вирахуванням суми накопиченного зносу.
Амортизацiя нематерiальних активiв здiйснюється у розмерi 100% при вводi в експлуатацiю.

Запасi.
Запаси включають сировину та матерiали, паливо, запаснi частини, будiвельнi матерiали, МШП на складi, Запаси облiковуються за собiартiстю. Собiвартiсть виробничих запасiв i товарiв складається з цiни придбання, транспортно-заготiвельних витрат, ввiзного мита, iнших витрат, якi прямо пов'язанi з придбанням.
Не включаються в первiсну вартiсть, а вiдносяться к витратам того перiоду в якому вони були здiйсненi:
- зверхнормативнi витрати i нестачi запасiв;
- вiдсотки за користування займами;
- витрати на збут;
- витрати, якi не пов'язанi з придбанням та доставкою товарiв.
Виходячи з П(С)БО 9 "Запаси" пiдприємство встановило такi методи оцiнки вибуття запасiв:
- при списаннi у виробництво метод середньозваженої оцiнки,
- при реалiзацiї метод - iдентифiкованої собiвартостi.
До МШП вiдносяться предмети, строк корисної експлуатацiї яких не перевищує один рiк. МШП, якi переданi в експлуатацiю в поточному перiодi, визнаються витратами цього перiоду. Тип витрат визнається залежно вiд призначення МШП.

Дебiторська заборгованiсть.
При складаннi роздiлу "Балансу" "Дебiторська заборгованiсть" пiдприємством були використанi методи та процедури П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть".
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги включає заборгованiсть за реалiзованi в кредит продукцiю, товари або наданi послуги. Iнша дебiторська заборгованiсть складається iз заборгованостi, що не пов'язана з продажем продукцiї та наданням послуг. Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги вiдображається у балансi за чистою вартiстю реалiзацiї.
Керiвництво пiдприємства вважає доцiльним нарахувати резерв сумнiвних боргiв в тих випадках, коли дебiтор визнається неплатоспроможним, або проти нього порушено справу про банкрутство, вiн знаходиться у розшуку.
Частина дебiторської заборгованостi, вiдносно якої iснує ймовiрнiсть неповернення боржником, вираховується iз загальної
суми дебiторської заборгованостi i списується на витрати перiоду (статя "Iншi операцiйнi витрати" Звiту про фiнансовi результати. Але якщо борг був сплачений, вiн вiдображається у статтi "Iншi операцiйнi доходи" у тому перiодi, коли була здiйснена оплата.

Грошовi кошти.
Грошовi кошти та їх еквiваленти - це кошти в касi, на поточних та iнших рахунках в банках, якi можуть бути використанi для поточних операцiй, а також еквiваленти грошових коштiв.

Зобов'язання.
Вiдповiдно до П(С)БО 11 "Зобов'язання" в цiлях бухгалтерського облiку зобов'язання розподiляються на довгостроковi та поточнi.
Тi зобов'язання, на якi нараховуються вiдсотки i якi треба погсити протягом дванядцяти мiсяцiв с дати балансу, пiдприємство вiдносило до довгострокових зобов'язань.
Довгостроковi зобов'язання на якi нараховуються вiдсотки облiковуються в балансi по їх теперешнiй вартостi.
Поточнi зобов'язання облiковуються в балансi по сумi погашення.

Визнання доходу i витрат.
Доходи i витрати пiдприємство визнає i нараховує вiдповiдно до П(С)БО 15 "Доходи" та П(С)БО 16 "Витрати".
Тобто доходи це збiльшення економiчних вигод пiдприємства у виглядi надходження активiв або зменьшення зобов'язань, якi приводять до зростання капiталу.
Витрати це - зменьшення активiв, або зростання зобов'язань, якi приводять до зменьшення власного капiталу пiдприємства
Доход вiд реалiзацiї продукцiї пiдприємством визнається у вiдповiдностi з методом нарахувань при вiдвантаженнi продукцiї. Доход зменьшується на суму знижок та повернень продукцiї покупцями.
Доход вiд надання послуг вiдображається в облiку, коли надання послуг здiйснено. Витрати визначаються витратами разом з визнанням доходу, для отримання якого вони були здiйсненi.

Витяг з аудиторського висновку

Концептуальною основою складеної фiнансової звiтностi Державного вiдкритого акцiонерного товариства "Первомайське шахтопрохiдницьке управлiння по бурiнню стволiв i свердловин" є Закон України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" та нацiональнi Положення (стандарти) бухгалтерського облiку.
В результатi аудиторської перевiрки аудитор пiдтверджує, що фiнансова звiтнiсть складена на пiдставi достовiрних даних поточних облiкових регiстрiв та Головної книги, якi не мiстять суперечностей, фiнансовi звiти пiдготовлено вiдповiдно до загальноприйнятих принципiв ведення облiку та затвердженої на пiдприємствi облiкової полiтики.
Аудитор не мав змоги спостерiгати за iнвентаризацiєю основних засобiв, товарно-материальних цiнностей, грошових коштiв, дебiторської та кредиторської заборгованостi, проведеної пiдприємством станом на 1листопада 2006 року (наказ ДВАТ "Первомайське шахтопрохiдницьке управлiння по бурiнню стволiв i свердловин" вiд 31.10.2006 року 246а), оскiльки ця дата передувала призначенню аудитора на пiдприємствi.
На думку аудитора, за винятком впливу на фiнансовi звiти питань, про якi буде сказано в наступних параграфах аудиторського висновку, фiнансовi звiти вiдображають достовiрну i справедливу iнформацiю щодо фiнансового стану Державного вiдкритого акцiонерного товариства "Первомайське шахтопрохiдницьке управлiння по бурiнню стволiв i свердловин" станом на 31 грудня 2006 року, його фiнансових показникiв, руху грошових коштiв та власного капiталу на кiнець перiоду, що закiнчився на вказану дату.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Пiдприємтво має державну лiцензiю ЛГ 1070, яка надає право на виконаня видiв робiт:
Проектнi роботи.
Будiвельно-могтажнi роботи.
Пiдготовчi роботи (розчищення територiй, демогтаж будiвель i будiвельних конструкцiй, улаштування тимчасових дорiг).
Землянi роботи.
Улаштування основ та фундаментiв, спецiальнi роботи у грунтах.
Будiвельне водозниження (водовiдiв, глибинне водозниження).
Закрiплення слабких грунтiв.
Польовi роботи.
Гiрничопрохiдницькi та тунельнi роботи, якi виконуються пiдземним способом.
Спорудження шахтних стволiв спецiальними способами (способом бурiння),
Бурiння свердловин на воду та улаштування їх для експлуатацiї.
Зведення несучих та огороджувальних конструкцiй будiвель та споруд.
Монтаж металевих конструкцiй.
Монтаж збiрних бетонних та залiзобетонних конструкцiй.
Роботи з улаштування внутрiшнiх i зовнiшнiх iнженерних мереж.
ДВАТ "Первомайське ШПУ" має виробничу потужнiсть, яка дозволяє виконувати щорiчно будiвельно-монтажних робiт на суму бiля 10 млн.гривень.
Аналiз показникiв дiяльностi ДВАТ "Первомайське ШПУ":
-------------------------------------------------------------------------------
Найменування : Рiк : Обсяг виробництва : Обсяг виробництва :Чистий дохiд
продукцiї : : у натур. Одиницях : у грошовому :вiд реалiзацiї
: :( метрiв готового : виразi (тис.грн.) : (тис.грн.)
: : ствола) : :
-------------------------------------------------------------------------------
Спорудження 2002 1726,6 13473,0 13056,0
шахтних 2003 2273,0 11234,0 11037,0
стволiв 2004 2920,0 18575,0 17423,0
великого 2005 1858,0 17618,0 16287,0
дiаметру 2006 1934,0 30102,0 28288,0
-------------------------------------------------------------------------------
Зрост виробництва, вiдбувається у зв'язку з тим, що пiдприємство шукає додатковi ринки збуту своїх послуг на Українi та за кордоном (Росiя).
Основними ринками збуту робiт та послуг якi здiйсньє пiдприємствоє пiдприємства України та Росiї
Виконання робiт здiйснюється на пiдставi укладених договорiв з пiдприємствами Росiї та України:
1. ДВАТ "Шахта Краснокутська",
2. ТОВ "Спец Буд",
3. ТОВ "Шахтобурiння". Державною Прорграмою "Українське вугiлля 2010" передбаченi заходи що до розвитку вугiльної промисловости в Украиїнi. Цiєю Програмою затверджено слiдуючi напрямки розвитку:
- реконструкцiя i технiчне переозброєння шахт та збагачувальних фабрик за рахунок кредитiв;
- нове шахтне будiвництво за рахунок державних капiтальних вкладень з залученням iноземних iнвесторiв;
- розвиток соцiальної сфери. Основними конкурентами даної пiдгалузi є ДВАТ "Свердловське ШПУ по бурiнню стволiв та свердловин", яке знаходится у мiстi Свердлвську Луганської областi.
Дiяльнiсть пiдприємства вiд сезонних змiн не залежить.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

У зв'зку з тим, що ПШПУ по бурiнню стволiв та свердловин виконує роботи по бурiнню стволiв та свердловин як на територiї України так i за її межами у Росiї, робота пiдприємства залежитьвiд сезонних змiн, особливо в зимку.
Основним видом дiяльностi ДВАТ "Первомайське ШПУ" є бурiння вентиляцiйних стволiв, водовiдливних, дегазацiйних свердловин та свердловин пiд воду.
Процес бурiння є не шкiдливим для навколишнього середовища. Рiдина, яка використовується у процесi бурiння має замкнутий цикл циркуляцiї. З вiдстiйника рiдина потрапляє до свердловини, а з неї знов до вiдстiйника, По закiнченню робiт по бурiнню рiдина очищується, а вiдстiйник рекультивується.
У дiяльностi пiдприємства забруднення навколишнього середовища вiдбувається тiльки за рахунок спалення вугiлля у котельнiй в зимовий перiод та забруднення вiд дiяльностi транспортного цеху.
Природозахiснi заходи будуть здiйснюватися у 2007 роцi за власний рахунок ДВАТ.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Протягом звiтного року пiдприємтсвом було сплачено 9,0 тис.грн. нарахованих штрафiв, пенi, у тому числi:
- з податку на прибуток - 1,0тис.грн.,
- з ПДВ - 1,0тис.грн.,
- з податку на доходи фiзичних осiб- 1,0тис.грн.,
- з зовнiшньоекономiчної дiяльностi - 4,0тис.грн.,
- з забруднення навколишнього середовища - 2,0тис.грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування дiяльностi пiдприємства вiдбувається за рахунок власних коштiв.
Управлiння дебiторською та кредиторською заборгованiстю - це заходи, щодо повних та своєчасних розрахункiв за виконанi роботи та послуги:
ведеться постiйний облiк дебiторської та кредиторської заборгованостей,
не припускаються випадки укладення договорiв на невигiдних умовах,
тостiйно ведеться претензiйно-позовна робота з метою погашення заборгованости.
У створених в Українi економiчних умовах пiдприємство здiйснює свою дiяльнiсть в умовах пiдвищеного ризику. Анализ показує, що найбiльшими небезпечними фiнансово-економiчними факторами ризику є:
-неплатоспроможнiсть замовника,
-нестiйкiсть попитьу на буровi роботи,
-нестача оборотних запасiв,
-рiст iнфляцiї,
-зростання цiн на матерiали.
Зниження ризику планується:
- вiдмовлення вiд "неперевiрених партнерiв",
- пошук гарантiв,
страхування вiдповiдальнiстю у договорах.
Фiнансування дiяльностi пiдприємства вiдбувається шляхом самофiнансування.

1. Лiквiднiсть пiдприємства:

1.1. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi.
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi розраховується як вiдношення грошових коштiв та їх еквiвалентiв до поточних зобов'язань пiдприємства i дорiвнює:
а) на 01/01/2006р.
kа.л.= 0,136
б) на 31/12/2006р.
kа.л.= 0,053
В свiтовiй практицi оптимальним значенням цього коефiцiєнту вважається 0,25-0,5. В даному випадку на початок аналiзуємого перiоду значення цього коефiцiєнту знаходиться нижче межi оптимального значення i показує, що на початок року тiльки 13,6% поточних зобов'язань може бути сплачено негайно. На кiнець звiтного року цей показник зменшився до 5,5%, це говорить про те що всi поточнi зобов'язання пiдприємства, в разi потреби, не можуть бути негайно сплаченi iз - за недостатку грошових коштiв та їх еквiвалентiв за станом на 31.12.2006 р.

1.2. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття).
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi характеризує те, наскiльки ймовiрне погашення поточних зобов'язань за рахунок оборотних активiв. Вiн дорiвнює:
а) на 01/01/2006 р.
kп.= 1,13
б) на 31/12/2006 р.
kп.= 1,11
Орiєнтовно позитивним значенням показника вважається значення 2. Бачимо, що на кожну одиницю поточних зобов'язань припадає 1,13 та 1,11 одиниць оборотних активiв вiдповiдно на початок i кiнець звiтного перiоду. На протязi року пiдприємство незначно погiршало свої показники Тобто на початок та кiнець року оборотних активiв не достатньо для погашення поточних зобов'язань.

1.3. Чистий оборотний капiтал.
Розмiр чистого оборотного капiталу розраховується як рiзниця мiж оборотними активами пiдприємства i його поточними зобов'язаннями. Його наявнiсть свiдчить про спроможнiсть пiдприємства сплачувати свої поточнi зобов'язання та розширювати подальшу дiяльнiсть.
Розмiр чистого оборотного капiталу дорiвнює
а) на 01/01/2006 р.
Рк = 8334,0 - 7383,0 = 951,0тис.грн.

б) на 31/12/2006 р.
Рк = 7623,0 - 6596,0 = 1027,0тис.грн.
На пiдставi аналiзу показникiв, що розрахованi вище, аудитор має змогу пiдтвердити лiквiднiсть Балансу пiдприємства i наявнiсть чистого оборотного капiталу для фiнансування його подальшої дiяльностi.

2. Платоспроможнiсть пiдприємства

2.1. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi (автономностi).
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi розраховується як вiдношення власного капiталу до пiдсумку балансу i показує питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi засобiв, авансованих у його дiяльнiсть. Вiн дорiвнює:
а) на 01/01/2006 р.
kф.с.= 0,39
б) на 31/12/2006 р.
kф.с.= 0,42
Чим вище значення цього коефiцiєнту, тим кращим вважається фiнансовий стан пiдприємства оптимальним значенням цього коефiцiєнту вважається 0,5. В даному випадку значення коефiцiєнту на кiнець року незначно полiпшилося i показує що невелика частка фiнансування дiяльностi пiдприємства здiйснюється за рахунок зобов'язань перед кредиторами.

2.2. Коефiцiєнт структури капiталу (фiнансування).
Коефiцiєнт фiнансування розраховується як спiввiдношення залучених та власних засобiв i дорiвнює:
а) на 01/01/2006 р.
kф.= 1,549
б) на 31/12/2006 р.
kф.= 1,402
Коефiцiєнт фiнансування характеризує залежнiсть пiдприємства вiд залучених коштiв, орiєнтовно його позитивне значення знаходиться в межах 0,5-1,0 i чим менше його значення, тим краще. У даному випадку значення розрахованого коефiцiєнту на початок року знаходиться в межах припустимого, на кiнець року його не значення полiпшилося, що свiдчить про те, що дiяльнiсть пiдприємства незначно почала полiпшуватися, хоча значно ще залежить вiд залучених коштiв.

2.3. Коефiцiєнт забезпеченостi власними оборотними засобами.
Коефiцiєнт розраховується як вiдношення величини чистого оборотного капiталу до величини оборотних активiв пiдприємства i показує забезпеченiсть пiдприємства власними оборотними засобами:
а) на 01/01/2006 р.
kф.= 0,11
б) на 31/12/2006 р.
kф.= 0,13
Вважається, що значення цього коефiцiєнту повинно бути бiльше 0,1. В даному випадку станом на 31/12/2006р. Товариство забезпечено власними оборотними коштами на 13%.

2.4. Коефiцiєнт рентабельностi активiв.
Коефiцiєнт розраховується як вiдношення величини чистого прибутку до середньорiчної вартостi активiв i вимiрює частку чистого прибутку у кожнiй гривнi активiв пiдприємства.
а) на 31/12/2006 р.
kф.= -0,004
Коефiцiєнт рентабельностi активiв характеризує прибутковiсть вкладених у бiзнес активiв. Чим вище значення цього коефiцiєнта тим краще працює пiдприємство. Вiдповiдно до розрахунку цього коефiцiєнту пiдприємство є нерентабельним.

Усi вище перелiченi показники пiдтверджуються даними Балансу пiдприємства на 31.12.2006 року та характеризують його як платоспроможним, фiнансово залежним вiд залучених коштiв для поповнення оборотних коштiв .

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Пiдприємство протягом року буде виконувати роботи по ранiш укладеним договорам, вартiсть яких становить - 22160,0тис.грн.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

ДВАТ "Первомайське ШПУ" є одним провiдних пiдприємств, яке виконує роботи по спорудженню вентиляцiйних, водозабiрних, водовiдвiдних чвердловин а також стволiв спецiальними способами бурiння. У 2006 роцi пiдпрємство уклало низку довгострокових пiдрядних договорiв на спорудження свердловин в Українi та Росiї.
Управлiнням була розроблена методологiя реставрацiї бурових долот, чка дасть змогу двiчi, а то i втричi вiдновлювати працездатнiсть бурового iнструменту. Завдяки цiй технологiї пiдприємство зекономить до 30% коштiв, призначених на купiвлю нового рiжучого iнструменту.
У 2007 роцi ДВАТ "Первомайське ШПУ" буде продовжувати будiвельно-монтажнi роботи на об'єктах по яких вже укладенi договори пiдряду а також на тих, де вже є попереднi домовленостi i протоколи намiрiв на будiвництво.
Основнi плановi показники виробництва на 2007 рiк наведенi у таблицi:
---------------------------------------------------------------------------------------------
: Об'єкт роботи : Найменування : План 2006 : План 2007
п/п : : виконаних робiт : року (тис.грн.): рiк (тис.грн.)
---------------------------------------------------------------------------------------------
1. Свердловина ф 3,6м Вентиляцiйна 5800 5276
ТОВ "Будпрофi" свердловина
2. Свердловина ф 1,22м Дегазацiйна 3100
шахта "Кiрова" свердловина
3. ДП ОД "Луганськвуглереструктуризацiя"
- Свердловина 1 та 2 Водовiдливна 2961 4284
шахта "Родiна"
- Будiвництво водовiдливу Водовiдлив -
шахта "Чорноморка"
4. Свердловина ф. 530мм Дегазацiйна 2624 1500
ТОВ "Тiсса" свердловина
5. Матроська площа Газова 2400 1200
свердловина
6. ДП "Донвуглереструктуризацiя"
Свердловина 1 та 3 Водовiдливнi 6900
Шахта "Московська"
7. ДП "Макiїввугiлля"
Свердловина ф 3,8м
глибиною 750м Вентиляцiйна 3000
---------------------------------------------------------------------------------------------
Разом 16885 22160

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Товариство не має факсу, є тiльки E-mail.
Бланки сертифiкатiв товаристом не замовлялися та не видавалися.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н