Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство трест "Луганськвуглеавтоматика"
Код за ЄДРПОУ00181970
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНе впливаюти   д/н 
Фінансово-економічніНеспороможнiсть вугiльних пiдприємств сплачувати виконаннi ВАТ роботи   Полiпшення фiнансового стану у вугiльної галузi 
Виробничо-технологічніНе впливають   д/н 
СоціальніНе впливають   д/н 
ЕкологічніНе впливають   д/н 
ПриміткиНа дiяльнiсть ВАТ трест "Луганськвуглеавтоматика" має значний вплив фiнансово-економiчнi фактори.Пiдприємства вугiльної промисловостi,на котрих ми працюємо ,не спроможнi сплатити нам за виконаннi роботи.iншi фактори не впливають на дiяльннiсть нашого пiдприємства.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Монтажно-налагоджувальнi роботи ДАК "Донбасвуглеавтоматика" Україна   
Монтажно-налагоджувальнi роботи ТОВ "Донбасiндустрiя" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Монтажно-налагоджувальнi роботи д/в Лiцензiя АВ 153116 д/в тис.грн. 0.000 8757.500 8757.500 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:8757.500 8757.500 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Монтажно-налагоджувальнi роботи д/в 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ трест "Луганськвуглеавтоматика" засновано вiдповiдно до наказу Мiнвуглепрому України вiд 27 червня 1996року за номером 290 шляхом перетворення державного пiдприємства трест "Лугаськвуглеавтоматика", заснованого вiдповiдно до Постанови Ради народного господарства Ворошиловградського економiчного адмiнiстративного району вiд 15 липня 1957 року за номером 25.

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ВАТ трест "Луганськвуглеавтоматика" входить 11 дiльниць, у тому числi : 2 -шахтоспецмонтажних, 4 - з ревiзiї та налагоджування шахтного пiдземного , поверхневого устаткування, 1- монтажне- заготiвельна , 1 - допомiжна, 1 - вiддiл головного механiка, 1 - автотранспортна, 1 - аппарат управлiння ВАТ. Усi дiльницi знаходяться на територiї Луганської областi. У мiстi Луганську - 2 дiльницi з ремонту, ревiзiї та налагоджування шахтного пiдземного та поверхневого устаткування, а також з ремонту контрольно- вимiрювальної апаратури; 1 - вiддiл головного межанiка; 1 - автотранспортна; 1 - апарат управлiння ВАТ. На територiї мiста Антрацита : 1- шахтоспецьмонтажна дiльниця, 1- монтажна-заготiвельна дiльниця. На територiї мiста Краснодона - 1 шахтоспецьмонтажна дiльниця , 1-дiльниця з ревiзiї та налагоджування шахтного пiдземного та поверхневого устаткування, 1- допомiжна дiльниця. На територiї мiста Лисичанська - 1 дiльниця з ремонту та налагоджування контрольно-вимiрювальної шахтної апаратури. ВАТ трест "ЛВА" виконує на пiдприємствах вугiльної промисловостi та iнших галузях господарства роботи по налагоджуванню та ремонту обладнання, роботи по електро та механомонтажу устаткувань та комплексiв. ВАТ не має дочiрних пiдпртємст , фiлiй та представництв.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства за звiтний перiод складена вiдповiдно норам П(С)БО. Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними на її придбання, доставку, встановлення, спорудження та виготовлення. Нарахування амортiзацiї основних засобiв проводиться у вiдпоiвдностi з податковим методом. Запаси включають матерiали, паливо, запасни частини, товари для перепродажу, МШП на складi. Придбаннi запаси зараховуються на баланс пiдприємства за початковою вартiстю, включая транспортнi та заготовельнi витрати. Вибуття запасiв здiйснюється за методом фiфо. Грошовi кошти включають суму грошей у касi та на разрахункових рахунках ВАТ. Дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю, тобто з вирахуванням оцiнених сумнiвних боргiв. Дохiд вiд реалi-зацiї визначається у вiдповiдностi з методом нарахувань при вiдвантаженнi продукцiї (робiт). Витрати на податок на прибуток включають податки, розрахованi у вiдповiдностi до дiючого Законодавства Українни. Метод облiку та оцiнки вартостi фiнансових iнвестицiй у облiкової полiтики ВАТ вiдсутнiй.

Витяг з аудиторського висновку

На нашу думку фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан ВАТ трест "Луганськвуглеавтоматика" станом на 31 грудня 2006 року, її фiнансовi результати та рух коштiв за рiк , що минув на зазначену дату, у вiдповiдальностi до концептуальної основи Нацiональних стандартiв та Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтность в Українi". На пiдставi проведеної аудиторської перевiрки у визначених обсягах ми висловлюємо думку стосовно : -У застосованiй облiкової полiтицi розкритi не всi принципи , методи i процедури , якi використовувались для складення фiнансового звiту; - Розкриття у рiчному звiтi iнформацiї щодо нематерiальних активiв , вiдповiдає вимогам П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи"; - Розкриття у рiчному звiтi iнформацiї щодо основних засобiв , вiдповiдає вимогам П(С)БО 7 "Основнi засоби" ; - iнформацiя щодо запасiв , яка надана безпосередньо у фiнансових звiтах , вiдповiдає вимогам П(С)БО 9 "Запаси" , але ми не спостерiгали за iнвентарiзацiєю наявних запасiв за станом на 1 листопада 2006 року , оскiльки ми були призначенi аудиторами товариства у березнi 2007 року i ми не мали змоги одержати задовальняючих нас даних , пiдтвердити кiлькiсть запасiв на вказану дату за допомогою iнших аудиторських процедур. -iнформацiя щодо дебiторської зоборгованостi розкрита достовiрно , вiдповiдно вимог П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть"; - iнформацiя про зобов"язання розкрита справедливо i достовiрно , вiдповiдно вимогам П(С)БО 11 "Зобов"язання" ; - iнформацiя щодо отриманого за звiтний перiод чистого прибутку , яка надана у фiнансових звiтах, розкрита достовiрно вiдповiдно вимогам П(С)БО , весь прибуток був направлен в резервний фонд; - Розкриття у рiчному звiтi iнформацiї про власний капiтал , вiдовiдає вимогам П(С)БО. Згiдно со Статутом ВАТ трест "Луганськвуглеавтоматика" , який був зареєстрований 06.08.1996 року , i данних бухалтерського рахунку "Статутний капiтал" за станом на 31 грудня 2006 року , статутний капiтал складає 2439162,00 грн., який подiлений на 9756648 штук простих iмених акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна. Станом на 31.12.2006 року статутний капiтал сплачений повнiстю. Протягом звiтного року додатковий випуск акцiй не здiйснювався. На кiнець звiтного року власний капiтал у структурi загального капiталу складає 10,4%. На кiнець звiтного року чистi активи ВАТ трест "Луганськвуглеавтоматика" бiльше розмiру статутного капiталу , що вiдповiдає вимогам п.3 ст. 155 "Статутний капiтал акцiонерного товариства " Цивiльного Кодексу України". За рiшенням загальних зборiв акцiонерiв (протокол 4 вiд 18 серпня 2006 року ) вiдбулися змiни генерального директора. До ДКЦПФР подавалась особлива iнформацiя ( реєстр. 2294 вiд 19.08.2006року) про прийняття рiшення , про змiни в персональному складi службових осiб емiтента. iншi дiї , якi протягом звiтного року могли вплинути на фiнансово- господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв , не вiдбувалися.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

ВАТ трест "Луганськвуглеавтоматика" є одним з провiдних пiдприємств, яке виконує роботи по монтажу , пусконалагоджуванню, налагоджувально-регламентнi, ремонтно-вiдновлювальнi роботи будь- якого профiлю на пiдприємствах вугiльної промисловостi Луганської областi. У 2007 роцi пiдприємство планує продовжувати виконання своїх догострокових та короткострокових планiв , пов"язаних з розширенням ринкiв збиту своїх робiт, покрашенням сервiсного обслуговування, розробкою нової маркетингової стратегiї та стратегiї цiноутворення. Зниження цiни на роботи в середньому на 2% дозволить збiльшити обсяг реалiзацiї на 8%. Основним конкурентом на ринку збуту наших робiт - ДАК "Донбасвуглеавтоматика".

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть ВАТ iстотно впливає неспроможнiсть заказникiв сплачувати виконаннi роботи.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

За несвоєчастнiсть сплати платежiв до бюджету на товариство були накладенi штрафнi санкцiї Державною податковою iнспекцiєю.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Аналiз лiквiдностi товариства здiйснюється за даними балансу i дозволяє визначити здатнiсть товариства сплатити свої поточнi зобов"язання. Для оцiнки платоспроможностi товариства використуються показники : коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi ,коефiцiєнт загальної лiквiдностi ,якi вiдрiзняються набором лiквiдних засобiв та джерела покриття зобов"язань товариства. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi дорiвнюється - 0,11 . Вiн показує , яка частина короткострокових зобов"язань може бути негайно погашена за рахунок грошових коштiв на рахунках в банку. Розрахунковий коефiцiєнт нижче за норму, що свiдчить про обмеження грошових коштiв на рахунках в банках. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття) дорiвнюєтьс - 1,30. Вiн є узагальнюючим коефiцiєнтом лiквiдностi i показує , яку частину поточних зобов"язань по кредитах i розрахунках можна погасити , мобiлiзуючи усi оборотнi активи. Значення розрахункового коефiцiєнта в нормi , тобто лiквiдна вартiсть оборотних активiв више поточних зобов"язань i показує про наявнi ресурси товариства, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобов"язань.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

У 2006 роцi виконувались договори з пiдприємствами , якi спроможнi були сплачувати кошти за виконаннi роботи.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

На майбутнє ВАТ планує поширити ринок збиту , тобто знайти нових замовникiв робiт у iнших галузях господарства. Пiдприємство планує виконувати роботи по будiвництву та ремонту пiд"їмних та вентиляцiйних устаткувань на шахтах Луганської та Донецької областях , збiльшив обсяг виконаних робiт на 10% вiд обсягу 2006 року.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

На дiяльнiсть ВАТ iстотно впливає неспроможнiсть заказникiв сплачувати виконаннi роботи.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуУ 2006 роцi не визначалась рейтингова оцiнка емiтента , тому що ВАТ не є стратегiчним пiдприємством , не є монополiстом , а також не має державної частки. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуПротягом 2006 року не поновлювалась рейтингова оцiнка емiтента.