Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Луганськшахтобудмонтаж"
Код за ЄДРПОУ00181763
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНапруженiсть полiтичної ситуацiї   Можливi змiни у обсягах державних замовлень, змiни у полiтицi щодо пiдприємств вугiльної отраслi. 
Фінансово-економічніВисокий тиск податкових зобов'язань, низький рiвень платоспроможного попиту   Покращення загальноекономiчного стану суб'єктiв ринку 
Виробничо-технологічніВисокий ступiнь зносу основних засобiв, обладнання   поновлення основних засобiв при наявностi достатньої кiлькостi коштiв. 
СоціальніВисока заборованiсть iз заробiтної плати   погашення заборгованостi iз заробiтної плати при наявностi коштiв. 
Екологічнізагальнi проблеми екологiчного стану регiону   не прогнозуються 
ПриміткиЕкологiчнi фактори не мають значного впливу на пiдприємство.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Будiвельно-монтажнi роботи ДВАТ "Краснодоншахтобуд" Україна   
Будiвельно-монтажнi роботи ДВАТ "Луганськвуглебуд" Україна   
Будiвельно-монтажнi роботи ДВАТ "Свердловськшахтобуд" Україна   
Будiвельно-монтажнi роботи ДВАТ "Стахановвугебуд" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Будiвельно-монтажнi роботи немає д/н д/н тис.грн. 0.000 11015.000 9178.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:11015.000 9178.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Будiвельно-монтажнi роботи д/н 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "Луганськшахтобудмонтаж" створене у 1994 роцi на базi тресту "Луганськшахтобудмонтаж" наказом ФДМУ 475 шляхом перетворення в процесi приватизацiї державного майна державного спецiалiзованого тресту "Луганськшахтобудмонтаж" у ВАТ "Луганськшахтобудмонтаж".

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ВАТ "ЛШБМ" входять наступнi структурнi пiдроздiли:
1. Стахановське шахтобудмонтажне управлiння в м. Стаханов Луганської областi;
2. Свердловське шахтобудмонтажне управлiння в м. Свердловськ Луганської областi;
3. Краснодонське шахтобудмонтажне управлiння в м. Краснодон Луганської областi;
4. Луганське шахтомонтажне управлiння в м. Луганськ;
5. Краснолуцькее шахтобудмонтажне управлiння в м. Красний Луч Луганської областi;
6. Стахановський Ремонтно-механiчний завод в м. Стаханов Луганської областi;
7. Луганська фiлiя ВАТ "Луганськшахтобудмонтаж".

Опис обраної облікової політики

Вiдповiдно вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", затверджених Положень (Стандартiв) бухгалтерського облiку, з метою забезпечення єдиних принципiв та методiв вiдображення поточних операцiй в облiку та при складаннi фiнансової звiтностi, у наказi по пiдприємству ВАТ "Луганськшахтобудмонтаж" були викладенi основнi положення облiкової полiтики на 2005 рiк. Впродовж звiтнього перiоду Товариство дотримувлось обраної облiкової полiтики. Протягом року облiкова полiтика не змiнювалась. Активи признанi при умовi, що у майбутньому вони принесуть пiдприємству економiчну вигоду. Доходи визначались у момент збiльшення активiв, або зменшення зобов'язань, якi призвели до зростання власного капiталу. Витрати визначались у момент зменшення економiчних вигод у виглядi вибуття активiв або збiльшення зобов'язань, якi призвели до зменшення власного капiталу.
Основнi засоби вiдображенi в бухгалтерському облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення, спорудження або виготовлення.
Дебiторська заборгованiсть визнається активом, коли iснує вiрогiднiсть її повернення, а також Iї розмiр можливо визначити. У балансi дебiторську заборгованiсть визнають за винятком резерву сумнiвних боргiв, який визначають аналiзом платоспроможностi окремих дебiторiв. Грошовими коштами згiдно ПБО 4 визнаються грошовi кошти на розрахункових рахунках, у касi, в дорозi, депозити до запитання.
Фiнансових iнвестицiй немає i протягом року не було. У разi появи короткостроковi фiнансовi iнвестицiї облiковуються за собiвартiстю, довгостроковi - методом участi в капiталi.

Витяг з аудиторського висновку

Данi бухгалтерського облiку вiдображенi у фiнансової звiтностi за 2005 рiк дають справедливу та дiйсну iнформацiю, згiдно визначеною концептуальною основою фiнансової звiтностi в Українi, про фiнансовий стан, результати дiяльностi, рух грошових коштiв та власний капiтал пiдприємства, пiд умовою i з урахуванням змiн i доповнень якi виявленi у процесi перевiрки i будуть виправленi у наступному звiтному перiодi.
Фiнансова звiтнiсть вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", а також вимогам нацiональних Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Данi вiдображенi у бухгалтерському облiку пiдтвердженi первинними документами.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi товариства є виконання будiвельно-монтажних робiт на будiвництвi та реконструкцiї об'єктiв паливно-енергетичного комплексу та iнших галузей народного господарства,г азифiкацiя сiл, капiтальний ремонт обладнання та комунiкацiй, будiвництво об'єктiв електропостачання та зв'язку, демонтаж будiвель, споруд та устаткування в шахтах, якi закриваються.
Стахановський РМЗ виготовляє металоспоруди, сантехзаготовки, iзолює труби.
Управлiння можуть надавати послуги населенню по монтажу та ремонту систем опалення та водопостачання у житлових будiвлях, надавати вантажний транспорт та пiд'ємнi механiзми.
На Стахановському РМЗ можуть виготовлятись товари для населення: металевi гаражi, ворота, дверi, сантехдеталi.
Замовлення на основнi об'єкти та роботи розподiляються, в сновному, через тендери та конкурси.
Перспективнiсть робiт та послуг залежить вiд ринку та їх попиту iз боку основних замовникiв - пiдприємств вугiльної промисловостi.
У 2005 роцi попит на послуги поступово зменшувався.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть пiдприємства негативно впливають наступнi фактори:
- фiнансово-економiчнi - вiдсутнiсть грошових коштiв на рахунках замовникiв, низький рiвень платiжоспроможнього попиту, значний тиск податкових зобов'язань.
-полiтичнi - змiни в державнiй полтицi щодо фiнансування та пiдтримки вугiльної промисловостi.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Товариство здiйснює дiяльнiсть вiдповiдно до чинного законодавстваУкраїни. Протягом звiтного року сплачено штрафiв, пенi, неустойки на 274 тис грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємств працює на госпрозрахункових засадах, тому кошти отримує за реалiзованi товари та наданi послуги.
Фiнансування дiяльностi товариства вiдбувається за рахунок власного капiталу, який на кiнець звiтного перiоду склав 6046тис. грн.
Непогашених кредитiв на кiнець звiтного перiоду немає.
Кредиторська заборгованiсть за товари , роботи, послуги складає 819 тис грн., iншi поточнi зобов'язання - 390тис. грн.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

ВАТ "Луганськшахтобудмонтаж" на кiнець звiтного перiоду має укладенi, але не виконанi договори, так як бiльшiсть договорiв мають тривалий характер. Надання послуг i виконання робiт, реалiзацiя товарiв здiйснюється товариством вiдповiдно укладених договорiв та котрактiв. Керiвництво пiдприємства контролює виконання усiх укладених договрiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

У 2006 роцi товариство планує продовжувати виконання своїх планiв, покращити фiнансовi показники шляхом пiдвищення обсягу реалiзацiї товарiв та надних послуг.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Чистий дохiд за звiтний перiод, у порiвняннi з минулим роком збiльшився на 1083тис грн., у звiтному перiодi товариство має чистий збиток у розмiрi 1215 тс грн, який у порiвняннi з минулим роком зменшився на 426 тис грн.
Iнформацiю про адресу електронної пошти та веб сторiнки реєстратором не надано.
Даних щодо наявностi факсу, електронної пошти, веб сторiнки аудитора немає.
Емiтент не входить до будь-яких обєднань .
Осiб, що володiють бiльше 5% статутного фонду Товариства немає. Юридичнi особи акцiями товариства не володiють.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство не має державної частки, та/або не має стратигiчного значення
для економiки та безпеки держави, та/або не займає монопольне (домiнуюче) становище, тому рейтингову оцiнку не емiтента не здiйснювало. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство не має державної частки, та/або не має стратигiчного значення
для економiки та безпеки держави, та/або не займає монопольне (домiнуюче) становище, тому рейтингову оцiнку не емiтента не здiйснювало.