Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Антрацитшахтобуд"
Код за ЄДРПОУ00181473
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНе впливають д/нд/нд/нд/н 
Фінансово-економічнібрак обiгових коштiв   покращення економiчної ситуацiї у країнi 
Виробничо-технологічніморально та фiзично застарiле обладнання   оновлення матерiально-технiчної бази 
Соціальнінизький рiвень платоспроможностi населення   пiдвищення добробуту населення 
ЕкологічніНе впливають д/нд/нд/нд/н 
ПриміткиПолiтичнi та економiчнi фактори на дiяльнiсть товариства не впливають.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
будiвельно-монтажнi роботи ДВАТ "Луганськшахтопроходка" Україна   
будiвельно-монтажнi роботи ДВАТ "Свердловшахтобуд" Україна   
будiвельно-монтажнi роботи ДВАТ "Краснодоншахтобуд" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
будiвельно-монтажнi роботи д/н д/н д/н грн 0.000 329.000 274.000 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:329.000 274.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
будiвельно-монтажнi роботи Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "Антрацитшахтобуд" засноване вiдповiдно до наказу Мiнiстерства вугiльної промисловостi України вiд 16.08.1996 р. 398 шляхом перетворення державного пiдприємства "Антрацитiвський трест по будiвництву шахт i пiдприємств вугiльної промисловостi" у вiдкрите акцiонерне товариство згiдно з Указами Президента України вiд 15.06.1993р. 210 "Про корпоратизацiю державних пiдприємств" та вiд 07.02.1996р. "Про структурну перебудову вугiльної промисловостi".

Інформація про організаційну структуру емітента

ВАТ "Антрацитшахтобуд" має у своєму складi 6 структурних пiдроздiлiв:
-гiрничий цех 1;
-гiрничмй цех 2;
-гiрничий цех 3;
-будiвельний цех;
-дiльниця шахтобудмеханiзацiї;
-автоколона.
Дочiрнiх пiдприємств та фiлiй товариство не має.

Опис обраної облікової політики

Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, установук з урахуванням сум декiлькох обов`язкових дооцiнок, якi були проведенi за рiшенням Кабiнету Мiнiстрiв України у зв`язку з iнфляцiєю, починаючи з 1992 р. Долипня 1997 р. нарахування амортизацiї проводилось прямолiнiйним методом за єдиними нормами, встановленими державою. З 01.07.1997 р. амортизацiя нараховується методом зменшення залишку шляхом використання встановлених норм до залишкової вартостi основних засобiв на початок звiтного перiода. Запаси зараховуються на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю. Грошовi кошти та їх еквiваленти облiковуються згiдно з П(С)БО 4. Дебiторська заборгованiсть визначається активом, якщо iснує ймовiрнiсть отримання пiдприємством майбутнiх економiчних вигод та може бути достовiрно визначена її сума. Доход визнається пiд час збiльшення активу або зменшення зобов`язання, що зумовлює зростання власного капiталу, за умови, що оцiнка доходу може бути достовiрно визначена. Фiнансовi iнвестицiї облiковуються вiдповiдно до П(С)БО 11 "Фiнансовi iнвестицiї".

Витяг з аудиторського висновку

Аудитор провiв перевiрку спецiального призначення на пiдтвердження достовiрностi рiчної фiнансової звiтностi вiдкритого акцiонерного товариства "Антрацитшахтобуд" станом на 31.12.2004 року i вважає можливим пiдтвердити, що рiчна фiнансова звiтнiсть ВАТ "Антрацитшахтобуд" пiдготовлена на основi дiйсних даних бухгалтерського облiку, у вiдповiдностi до вимог, встановлених положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, затверджених Мiнiстерством фiнансiв України, та достовiрно i повно в усiх суттєвих аспектах подає фiнансову iнформацiю.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основними видами дiяльностi товариства є будiвництво шахт, капiтальний ремонт i вiдновлення будiвель i споруд, виробництво стiнних блокiв та автотранспортне господарство. У 2004р. чистий дохiд вiд реалiзацiї становив 274 тис. грн., що у порiвняннi з 2003р. меньше на 459 тис. грн.. Собiвартiсть послуг у 2004р. склала 446 тис. грн., що на 637 тис. грн. меньше нiж у 2003р. Основними замовниками виступають пiдприємства вугiльної промисловостi. В зв'язку з тим, що масштаби капiтальних вкладень в вугiльну промисловiсть зменьшилися, пiдприємству не вдалося зберегти обсяги будiвельних робiт. Чистий дохiд вiд реалiзацiї зменьшився бiльш нiж у два рази. Галузь шахтобудування в теперiшнiй час знаходиться у скрутному становищi. Шахтне будiвнецтво залежить значною мiрою вiд загальних економiчнох умов наявностi джерел фiнансування та наявностi державних контрактiв. Крiм того, пiдприємства, що займаються подiбною дiяльнiстю, вiдчувають вплив ризику надмiрного будiвництва конкурентами, екологiчного ризику, ризику перевищення кошторису витрат, ризику, що пов'язаний зi змiною державних правил та зростанням податкiв. Основними конкурентами товариства є наступнi державнi вiдкритi акцiонернi товариства: "Луганськшахтопроходка", "Свердловшахтобуд", "Краснодоншахтобуд". Основними замовниками виступають пiдприємства вугiльної промисловостi. В зв'язку з тим, що масштаби капiтальних вкладень в вугiльну промисловiсть зменьшилися, пiдприємству не вдалося зберегти обсяги будiвельних робiт. Чистий дохiд вiд реалiзацiї зменьшився бiльш нiж у два рази. Галузь шахтобудування в теперiшнiй час знаходиться у скрутному становищi. Шахтне будiвнецтво залежить значною мiрою вiд загальних економiчнох умов наявностi джерел фiнансування та наявностi державних контрактiв. Крiм того, пiдприємства, що займаються подiбною дiяльнiстю, вiдчувають вплив ризику надмiрного будiвництва конкурентами, екологiчного ризику, ризику перевищення кошторису витрат, ризику, що пов'язаний зi змiною державних правил та зростанням податкiв. Основними конкурентами товариства є наступнi державнi вiдкритi акцiонернi товариства: "Луганськшахтопроходка", "Свердловшахтобуд", "Краснодоншахтобуд".

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основними проблемами, що впливають на дiяльнiсть товарисва, є низький рiвень платоспроможностi потенцiйних замовникiв, брак обiгових коштiв, застарiле обладнання.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Протягом звiтного року фактiв виплати штрафiв та компенсацiй за порушення чинного законодавства не було.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Структура капiталу ВАТ "Антрацитшахтобуд" станом на 31.12.2004р. становила: власний капiтал - 32%, зобов'язання 68%. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi, який показує, яку частину поточних зобов'язань по кредитам та розрахункам можно погасити, мобiлiзуючи всi оборотнi засоби. Фактичне значення коефiцiєнта становить 0,85(при ориєнтованому позитивному значеннi показника 1-2). тобто мобiлiзуючи всi оборотнi активи пiдприємство не може покрити всi поточнi зобов'язання в повному обсязi. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi показує, яка частина короткострокових зобов'язань може бути погашена за рахунок коштiв на розрахунковому рахунку та iнших рахунках банку. Фактичне значення становить 0.01 (при ориєнтованому позитивному значеннi показника 0,25-0,50). Це свiдчить про недостатнысть грошових коштiв, а також про те що основну частину пiдприємства складають запаси, дебiторська заборгованiсть та необоротнi активи, що потребує додаткової уваги при визнаннi та оцiнцi статей балансу з метою реального контролю за їх лiквiднiстю.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Укладенi, але ще не виконанi договора на кiнець звiтного року вiдсутнi.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Лiквiдацiя товариства у зв'язку зi збитковою дiяльнiстю.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

E-mail, www-адреси товариство не має. Валютного рахунку товариство не має. Види дiяльностi, якими займається товариство не лiцензуються. Товариство не входить до буль-яких об'днань пiдприємств. Дивiденди протягом звiтного року не нараховувались та не сплачувались.