Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО СТАХАНОВСЬКИЙ ЗАВОД ГУМОТЕХНIЧНИХ ВИРОБIВ
Код за ЄДРПОУ00178732
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніМожливi змiни у торгiвельно-економiчних стосунках з країнами - постачальниками сировини   Можливi змiни в геополiтичнiй орiєнтацiї України у звязку з орiєнтацiєю на розвинення економiчних стосункiв з Євросоюзом 
Фінансово-економічніВисокий податковий тиск. Нестача обiгових коштiв, висока вартiсть енергоносiїв.   Достовiрнiсть прогнозу низька. 
Виробничо-технологічніЗастарiле устаткування. Високий ступiнь фiзичного та функцiонального зносу.   На 2005 рiк не прогнозуються. 
СоціальніНе впливають   Не прогнозуються 
ЕкологічніНе впливають   Не прогнозуються 
ПриміткиСоцiальнi та екологiчнi фактори не мають значного впливу на пiдприємство.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Гумово - технiчнi вироби Курський завод ГТВ Росiя   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Електролiт д/н д/н д/н т 40.000 73.900 61.600 
Неформовi ГТВ д/н д/н д/н т 45.200 654.600 545.500 
Формовi ГТВ д/н д/н д/н т 112.100 1572.200 1310.100 
Інші товари (послуги):32.300 26.800 
Усього:2333.000 1944.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
ГТВ Україна, Росiя 96.900 0.000 0.000 
Електролiт Україна 3.100 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "Стахановський завод гумовотехн_чних вироб_в" було засновано у липн_ 1936 року.
У липн_ 1996 року п_дприємство "Стахановський завод гумовотехн_чних вироб_в" було перетворено в процес_ приватизац_ї у в_дкрите акц_онерне товариство "Стахановський завод гумовотехн_чних виробiв"

Інформація про організаційну структуру емітента

ВАТ "Стахановський завод гумовотехн_чних вироб_в" має 2 головн_ цехи:
- цех 1 - переробляє каучук з добавкою _нгрид_єнт_в у сиру гуму;
- цех 2 - виробляє гумовотехн_чн_ вироби для потреб вуг_льної промисловост_ та для Торг_вельного дому "Луганськакумулятор".
Кр_м цього в допом_жних цехах виробляється електрол_т для акумуляторних батарей.

Опис обраної облікової політики

Ф_нансова зв_тн_сть п_дприємства в_дпов_дає вимогам МСБО _ надається у формат_, який визначається НП(С)БО.
Основн_ засоби в_дображен_ у зв_тност_ за фактичною соб_варт_стю за вирахуванням накопиченої амортизац_ї, кр_м транспортних засоб_в, обл_к яких ведеться за переоц_неною сумою за вирахуванням накопиченої амортизац_ї.
Амортизац_я основних засоб_в зд_йснюється методом прямол_нейного списання, виходячи з_ строк_в корисної експлуатац_ї.
Об'єктами нематер_альних актив_в п_дприємства було визнано комп'ютерне програмне забезпечення, з_ строком використання до 10 рок_в та прямол_нейною амортизац_єю. Обл_к програм ведеться за переоц_неною сумою (за вирахуванням накопиченої амортизац_ї).
Запаси включають сировину та матер_али, придбан_ нап_вфабрикати, паливо, запасн_ частини, незавершене виробництво, тару, готову продукц_ю, товари для перепродажу, МШП на склад_.
Запаси обл_ковуються за соб_варт_стю, яка включає витрати на придбання, доставку та переробку, або за чистою варт_стю реал_зац_ї, якщо вона менше н_ж соб_варт_сть. Для розрахунку соб_вартост_ реал_зованої продукц_ї застосовується метод конкретної _дентиф_кац_ї запас_в, що використан_ у виробництв_.
Фiнансових iнвестицiй немає. При появi фiнансовi iнвестицiї облiковуються за собiвартiстю.

Витяг з аудиторського висновку

Аудитор провiв аудиторську перевiрку вiдповiдно до вимог Мiжнародних стандартiв аудиту, якi зобов'язують планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання об_рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Аудитор проводить перевiрку шляхом аналiзу та перевiрки доказiв, якi пiдтверджують суми та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв.
Аудиторська перевiрка проводилась вибiрковим методом. Вважаємо, що проведена аудиторська перевiрка забезпечує об_рунтовану пiдставу для висловлення квалiфiкованої думки.
По пiдсумкам проведення аудиту встановлено: надана емiтентом iнформацiя дає дiйсне i повне уявлення про реальний склад активiв та пасивiв суб'єкта, що перевiряється.
Система бухгалтерського облiку, що використовувалася на пiдприємствi ВАТ <Стахановський завод ГТВ>, вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Фiнансова звiтнiсть пiдготовлена на пiдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку, достовiрно та повно подає фiнансову iнформацiю про Товариство станом на 31 грудня 2004 року. Фiнансова звiтнiсть вiдповiдає прийнятiй облiковiй полiтицi та реально i точно вiдображає його фiнансовий стан на дату складання звiтностi.
Фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають iнформацiю згiдно з визначеною концептуальною основою фiнансової звiтностi та вiдповiдають вимогам законодавства.

Товариство має достатню кiлькiсть оборотних ресурсiв для погашення своїх поточних зобов'язань, його активи не забезпеченi джерелами власних кошт_в, але Товариство залежне вiд зовнiшнiх джерел фiнансування та обмежене у вiльних грошових коштах.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основними видами продукцiї, що виробляє товаросиство є:
- формов_ гумовотехн_чн_ вироби;
- неформов_ гумовотехн_чн_ вироби;
- електрол_т для акумуляторних батарей.
Вказанi основнi види продукцiї є перспективним, оскiльки формовi гумовотехнiчнi вироби використовуються у рiзних отраслях промисловостi у тому числi при виробництвi шин для автомобiлiв; електролiт постачається для виробництва акумуляторних батарей автомобiлiв, iншої технiки та є у теперiшнiй час користується високим попитом.
Сезонних змiн попиту основне виробництво практично не зазнає.
Основним ринком збуту та споживачами продукцiї є пiдприємства України.
Сировина для виробництва гумово-технiчних виробiв постачається з Росiї. У теперiшнiй час при динамiцi виробництва, що склалася, гострого дефiциту сировини не вiдчувається, але при рiзкому збiльшеннi об'ємi виробництва можливi тимчасовi перебої з постачанням.
Динамiка цiн на сировину та готову продукцiю корiлює з загальним iндексом споживчих цiн та курсом основних вiльно конвертуємих валют. Та суттєвих змiн протягом звiтного перiоду не зазнали.
Впровадження нових технологiй у виробництвi ГТВ для Товариства є важливим та достатньо проблематичним завданням, оскiльки для впровадження сучасних свiтових технологiй необхiдно залучити величезнi iнвестицiї, а iнозенi iнвестори поки що не заiнтересованi в цьому процесi.
Конкуренцiя в галузi виробництва ГТВ в Українi не вилика, оскiльки пiдприємства цього сегменту ринку спецiалiзованi та виробляють рiзнi групи ГТВ. Суттєво вiдчувається конкуренцiя з боку росiйських виробникiв; для Товариства конкурентомє Курський завод ГТВ.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основною проблемою з якою стикається п_дприємство є проблема з постачанням сировини, якою виступають каучуки - натуральний та синтетичн_. Сировина виробляється та постачається з Рос_ї.
Дiяльнiсть товариства у значнiй мiрi залежить вiд законодавчих та еконмiчних обмежень, оскiльки виробництво ГТВ є досить складним, ресурсо - та енергоємним. Будь-якi змiни на енергетичному ринку, який дуже чутливий до полiтичних та економiчних змiн у державi призводить до змiн на ринку сировини для виробництва ГТВ.
Ринок споживачiв ГТВ у меншiй мiрi залежний вiд полiтичних змiн, якщо такi змiни, звiсно, не призводять до структурних змiн в економiцi та виробництвi в цiлому.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У 2004 роц_ пiдприємством виплаченi пенi, штрафи та неустойки на загальну суму 27 тис грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Джерелом надходження грошових кошт_в є виручка в_д реал_зац_ї гумовотехн_чних вироб_в.
Фiнансування дiяльностi вiдбувається як за рахунок власних, так i за рахунок залучених фiнансових коштiв.
На початок року короткостроковi кредити банкiв складали 150 тис грн, на кiнець року - 147 тис грн. Протягом року сплаченi вiдсотки становлять 30 тис грн.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Станом на кiнець 2004 року Товариство не має укладених, але не виконаних договорiв. Всi договори виконанi, їх виконання контролюються керiвництвом. Довгостроковi договори переукладаються на початку 2005 р.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Планується випуск продукц_ї для Кременчуцького автомоб_льного заводу; налагоджується випуск продукц_ї для с_льського господарства.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Фiнансовий результат дiяльностi товариства у звiтному перiодi склав чистий збиток у сумi 235 тис грн. Непокритий збиток на кiнець року збiльшивiся та склав 1890 тис грн.
Фiнансовий стан Товариства в цiлому можна охарактеризувати як стабiльне, показники, якi характиризують фiнансовий стан, знаходяться в рамках нормативних вимог. Вирогiднiсть банкротства низька.
Електронної пошти, веб-сторiнки товариство не має.
Лiцензiї товариство не отримувало.
Товариство не входить до асоцiацiй, корпорацiй, консорцiумiв, концернiв.
Дивiденди у звтному перiодi не нараховувались та не сплачувались.
Веб-сторiнки реєстратор не має.
Веб сторiнки, електронної пошти, факсу аудитор не має.
Фiзичних осiб, що володiють бiльше 5% статутного фонду товариства немає.