Finance.ua
Назва емітентаВАТ "Брянкiвський рудоремонтний завод "
Код за ЄДРПОУ00178713
Організаційно-правова формаВАТ

Додаток 6
до Положення про надання регулярної
інформації відкритими акціонерними
товариствами та підприємствами -
емітентами облігацій

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніПолiтична нестабiльнiсть державної полiтики щодо приватизацiї у вугiльної промисловостi   х Прийняття законодавчих та нормативних актыв щодо прискорення проыесуприватизацыъ 
Фінансово-економічніВiдсутнiсть джерел фiнансування,скорочення ринку збуту   х Загальне полiпшення фiнансового стану пiдприємств-партнерiв 
Виробничо-технологічніЗастарiле обладнання,недостатньо коштiв заохочення   х Оновлення виробничо-технологiчного обладнання та технологiй 
СоціальніЗаборгованiсть перед працiвниками,поганi умови працi,що пiдвищують траматизм   х Погашення заборгованостi по заробiтнiй платi, полiпшення умов працi 
ЕкологічніЗбiльшення забрудненостi навколишнього середовища   х Впровадження у виробництво технологiй, якi не наносять збиток навколишньому середовищу 

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Машини та обладнення вугiльної промисловостi ДХК"Луганськвуглеремонт" Україна    
Машини та обладнення вугiльної промисловостi Горловський машзавод Україна    

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Комбайн IК 101   шт. 4.0 377.0 314.2 
Погрузочна машина 2 ПНБ2 д/н д/н шт. 1.0 82.7 68.9 
Редуктор СП-63; СП-202   шт. 5.0 47.4 39.5 
Iншi товари(послуги)     0.0 3527.6 2939.7 
породопогрузочна машина 1 ПНБ 2 д/н д/н шт. 3.0 163.4 136.2 
Зiрка у сборi СП 202 д/н д/н шт 150.0 96.4 80.3 
Зiрка лита СП 202 д/н д/н шт 346.0 77.5 64.2 
Інші товари (послуги):0.0 0.0 
Усього:4372.0 3643.0 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та на зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Машини та обладнення вугiльної промисловостi Україна 100.00 0.00 0.00 
Усього:100.00 0.00 0.00 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства

На базi Серговськiй електромеханiчної майстернi у 1936 роцi був створений Кадiївський Рудоремонтний завод. Назва заводу зменялася зi змiною назви мiста з Кадiївки на Брянку На базi Брянкiвського рудоремонтного заводу у 1996 роцi було створено вiдкрите акцiонернетовариство "Брянкiвський рудоремонтний завод"

Інформація про організаційну структуру емітента

ВАТ "БРРЗ" входить до складу ДХК "Луганськвуглеремонт", засновником товариства є Мiнiстерство вугiльної промисловостi (у теперiшнiй час Мiнiстерство палива та енергетики )яке передало в управлiння 51% акцiй товариства, що знаходиться у загальнодержавноївласностi, компанiї "Луганськвуглеремонт". Загальнi площi зайнятих заводом земель становить 14,97 га. Для забеспеченнявиробничого циклу та апаратурного управлiння на ВАТ "БРРЗ" є такi пiдроздiли та виробничiдiлянки: * апарат при керiвництвi, * економiчна служба, *бухгалтерiя,вiддiл кадрiв та вiддiл маркетiнгу, * служба охорони працi та технiки безпеки, * дiлянка пiдготовчих робiт, * вiддiл технiчного контролю, * адмiнiстративно-побутовий комбiнат. У звiтному перiодi змiни в органiзацiйних структурах пiдприємства -прохыдна машина 2НБ2, 1ИМБ2. Нове виробництво скыпыв для шахт, запчастини-зырка СП 202В,венец СП202В

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена шляхом трансформацiїбухгалтерських звiтiв, що складенi: за 2000 рiк вiдповiдно до Наказуiнiстерства фiнансiв України щодо складу та порядку з дотриманням схвалених.ДКЦПФР методичних рекомендацiй з трансформацiї бухгалтерської звiтностiВАТ та пiдприємств-емiтентiв облiгацiй у фiнансову звiтнiсть за МСБО. Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання,доставку з урахуванням обов'язкових дооцiнок, якi були проведенi за рiшеннямКабiнету Мiнiстрiв України у зв'язку з iнфляцiєю, починаючи з 1992 року. Данi українського бухгалтерського облiку не дохволяють визначити iсторичну собiвартiстьоб'єктiв основних засобiв або їх справедливу вартiсть, як вимагають МСБО. Iндексацiї балансової вартостi основних фондiв проводилися згiдно з механiзмомта iндексами встановленими державними органами. Загальнi для всiх пiдприємств iндекси, що були визначенi Мiнiстерствомстатистики, не могли привести облiкову вартiсть об'єктiв основних засобiв увiдповiдальнiсть до реальної ринкової вартостi. Нарахування амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi з українськимподатковим законодавством. До 01.07.97.року нарахування амортизацiї проводилосьпрямолiнiйно за встановленим державою нормами. З 01.07.97. року амортизацiя нараховується методом зменьшення залишку,шляхом використання встановлених норм до залишкової вартостi основних засобiвна початок звiтного перiоду. Строк, протягом якого здiйснюється нарахування амортизацiї згiдно з встанов-леним державою методами та нормами, є бiльшим, iнодi суттєво бiльшими нiжстрок корисного використання активiв. ЗАПАСИ. Запаси включають сировину та матерiали,прдбанi напiвфабрикати, паливо, запаснi частини,незавершене виробництво, тару, готову продукцiю, товари для перепродажу, МШП наскладi. Запаси облiковуються за найменьшою з двох оцiнок - собiвартiстью або чiстоюцiною реалiзацiї. Собiвартiсть запасiв включає витрати на придбання, доставку. Спосiб оцiнки запасiв проводиться по цiнам продажу. ВИЗНАННЯ ГРОШОВИХ КОШТIВ. Грошовi кошти включають суму грошей на розрахунковому рахунку в нацiональнiйвалютi. ДЕБIТОРСЬКА ЗАБОРГОВАНIСТЬ. Дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю.Врахуваннябезнадiйних боргiв здiйснюється в той перiод, коли керiвництво пiдприємствавизначило як безнадiйнi. Дебiторськазаборгованiсть за товари включає авансипередплаченi. Iнша дебiторська заборгованiсть складається iз заборгованостi,що не пов'язана з продажем товарiв. ВИЗНАННЯ ДОХОДIВ. Доход вiд реалiзацiї товарiв визнається коли покупцям переданi права власностii грошовi кошти зарахованi на рахунковий рахунок. ПОДАТКИ. Витрати податка на прибуток включають податки, розрахованi у вiдповiдностiдо дiючого податкового законодавства України, з врахуванням суттєвихтимчасових рiзниць, якi були компенсованi або визнанi у звiтному перiодi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент

Основнi види товарiв по ВАТ "БРРЗ" є ремонт гiрничного обладнення, такого як: * комбайн IК 101 У; * режуча частина комбайну IК 101 У; * подаюча частина Г 405; * редуктори: СП 202 В,IЛ-80, 2 Л-79; *прохiдна машина 2ПНБ 2. Нове виробництво скiпiв для шахт, запчастини: "зiрочки СП 202 В""венец СП 202 В" путьовi стопори.

Інформація про основні ринки збуту та основних клієнтів

Основнi ринки збуту - шахти об'єднань "Луганськвугiлля", "Жовтеньвугiлля","Краснодонвугiлля", ДХК "Торезантрацит", "Лiсiчанськвугiлля", УМТС "Снiжноєантрацит".Основнi клiєнти шахти: "Талiвська", "Постнiковська", "Кiрова", "Вергульовська""Черкаська", Криворiзька ТЕС, ЧП "Паралель" м.Донецьк, АОЗТ "Валентин"м.Донецьк.

Інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент

Вугiльна промисловiсть, до складу якої входить ВАТ "БРРЗ", знаходиться укризовому станi. Головна причина кризи галузi - вiдсутнiсть коштiв на оновлення обладнаннята розвитку робiт.Неодноразово Мiнпаленерго розробляли програми з оздоровленнягалузi, однак жодна з них не запрацювала, тому що не було забеспеченофiнансування.

Інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента

Основними конкурентами ВАТ "БРРЗ" є Горловський рудоремонтний завод таРутченовський рудоремонтний завод. Вони мають бiльш високу тезнiчну опри-ладненiсть, займаються капiтальним ремонтом,виготовленням запчастин та випуском арочної крепi.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Закриття вугiльних шахт у регiонi привело до значного зменьшення ринку збутупослуг ВАТ "БРРЗ". Хоча попит на послуги та продукцiю заводу, у зв'язкуз великим моральним та фiзичним зносом обладнення шахт,вiдсутнiсть грошовихкоштiв у замовникiв також ускладнює збут продукцiї, яка зроблена заводом.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Протягом 2002 року на ВАТ "БРРЗ" було накладено штрафних санкцiй за результа-тами перевiрки податкової iнспекцiї за податкавi зобов'язання на суму тис.грн.

Політика щодо фінансування діяльності

Дiяльнiсть пiдприємства фiнансується за рахунок власних коштiв та авансовихплатежiв покупцiв продукцiї. Таким чином фiнансовий стан в цiлому неможливо харектизувати, як стабiльний.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів

Пiдприємство ВАТ "БРРЗ" уклали договори на виконання готової продукцiї, зтакими покупцями: * ГХК "Луганськвугiлля" на суму 1281 тис.грн. * ГХК "Лисичансвугiлля" на суму 229 тис.грн. * КХК "Донбасантрацит" на сумму 38 тис.грн. * ГХК "Антрацит" на суму 100 тис.грн. * ГКХ "Ровенькиантрацит" на суму 76 тис.грн. * Комерцiйнi пiдприємства на суму 282 тис.грн.

Прогнози та плани

Пiдприємство ВАТ "БРРЗ" розробляє програму дiй, спрямованих на розширенняринку збуту продукцiї та пошук потенцiйних клiєнтiв як на регiональномуринку, так i за його межами. Пiдприємство планує збiльшити випуск та реалiзацiю продукцiї на 6%.

Інша інформація

---