Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ГРУПОВА ЗБАГАЧУВАЛЬНА ФАБРИКА "МИХАЙЛIВСЬКА"
Код за ЄДРПОУ00178554
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніПолiтика держави щодо пiдприємств вугiльної отраслi   Зменшення кiлькостi бюджетних асигнувань та субсидiй у вугiльну отрасль держави 
Фінансово-економічніЗмiн податкового законодавства, високий податковий тиск, вiдсутнiсть грошових коштiв у замовникiв.   Посилення податкового тиску, вiдмiна пiльг у ВЕЗ 
Виробничо-технологічніМоральний та фiзичний знос основних засобiв, вiдсутнiсть пiдготовки кадрiв   Посилення вимог щодо зменшення споживання енергоресурсiв. 
СоціальніЗменшення кiлькостi населення, та квалiфiкованих кадрiв.   Подадльше зменшення кiлькостi населення та квалiфiкованих кадрiв. 
Екологічнід/н д/нд/нд/нд/н 
ПриміткиЕкологiчнi фактори не мають суттєвого впливу на товариство.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Збагачення вугiлля Збагачувальнi фабрики ДХК "Донбасантрацит" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Послуги з виробництва вугiльного концентрату д/н д/н д/н тис грн 0.000 8816.300 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:8816.300 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Вугiльний концентрат Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ДВАТ ГЗФ "Михайлiвська" заснована у 1952 роцi за проєктом "Южгiпрошахт" згiдно наказу МВП СРСР вiд 05.07.1946 року 122 на промисловому майданчику шахти Первомайська.
26.05.1956 р. фабрику було здано в єксплуатацiю, проектна потужнiсть 900 тис. тн.. вугiлля у рiк, виробнича потужнiсть складає 1,5 млн. тн переробки рядового вугiлля у рiк.
Фабрика вiдносилась до тресту Луганськвуглезбагачення Донецького раднаргоспу. З 01.01.1975 р.,згiдно наказу МВП вiд 30.12.1974 р. 287 фабрика входить до об'єднання "Ворошиловградвуглезбагачення".
Згiдно Указу Президента України вiд 11.05.1994 р. 224/94 створено ДВАТ "Луганськвуглезбагачення - сервiс", до якого увiйшла фабрика "Михайлiвська". Наказом Мiнистерства вугiльної промисловостi України вiд 12.12.1996 року 629 на базi ДВАТ"Луганськвуглезбагачення - сервiс"створюється ДХК "Луганськвуглезбагачення - сервiс" та ГЗФ "Михайлiвська" перетворюється у дочiрнє пiдприємство ДХК "Луганськвуглепереробка".
В 2005 роцi ДВАТ ГЗФ "Михайлiвська " ДП ДХК ДХК "Луганськвуглепереробка" було перейменованоу ВАТ "ГЗФ "Михайлiвська".

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ДВАТ ГЗФ "Михайлiвська" входить адмiнистративний апарат з 4 осiб. Все майно товариство передано як внесок до статутного фондк ЗАТ "Михайлiвське" . Товариство дочiрнiх пiдприємств та фiлiй не має.

Опис обраної облікової політики

Облiкова полiтика на ДВАТ "ГЗФ"Михайлiвська" визначена наказом по пiдприємству 1 вiд 01.04.2005р.
Межа суттєвостi встановлена в розмiрi 0,5 тис. грн.
Фiнансова звiтнiсть товариства була пiдготовлена згiдно з Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" i прийнятими нацiональними стандартами бухгалтерського облiку.

Визнання та амортизацiя основних засобiв.
Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку i виготовлення. Нарахування амортизацiї основних засобiв проводилось по податковому методу, шляхом використання встановлених норм до залишкової вартостi основних засобiв.

Запаси.
Запаси включають тiльки паливо. Запаси облiковуються за фактичною собiвартiстю.
Списання запасiв на виробництво здiйснюється по iдентифiкованiй собiвартостi. Вартiсть незавершеного виробництва включає прямi витрати та виробничi накладнi витрати.
Готова продукцiя вiдображається за виробничою собiвартiстю.

Визначення грошових коштiв.
Грошовi кошти включають суму грошей в касi i на рахунках у банку. Товариство не має iноземної валюти.

Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається за чистою реалiзацiйною вартiстю. Врахування безнадiйних боргiв здiйснюється у той перiод, коли керiвництво пiдприємства визначило борги як безнадiйнi.
Iнша дебiторська заборгованiсть складається iз заборгованостi, що не пов'язана з виконанням робiт i продажем продукцiї.

Визнання доходу.
Доход вiд реалiзацiї продукцiї та виконаних робiт визнається у вiдповiдностi з методом нарахувань при вiдвантаженнi продукцiї.
Доход оцiнюється у вiдповiдностi до П(С)БО 15.

Податки.
Витрати на податок на прибуток включають податки, розрахованi у вiдповiдностi до чинного податкового законодавства України.
Фiнансовi iнвестицiї облiковуються за собiвартiстю (короткостроковi, або довгостроковi якщо частка активiв незначна) або за методом участi (довгостроковi при значнiй частцi).

Резерви майбутнiх витрат та платежiв не створюються.

Витяг з аудиторського висновку

На нашу думку, за винятком впливу коригувань, що могли б бути потрiбними, якщо б ми були в змозi пiдтвердити кiлькiсть запасiв та основних засобiв, фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан вiдкритого акцiонерного товариства <Групова збагачувальна фабрика <Михайлiвська> станом на 31 грудня 2006 року, а також результатiв його господарської дiяльностi за рiк, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та Закону України <Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi>.
На пiдставi проведеної аудиторської перевiрки у визначених обсягах ми висловлюємо думку стосовно:
- iнформацiї щодо основних засобiв, яка наведена у фiнансових звiтах, розкрита достовiрно, в усiх суттєвих аспектах i вiдповiдає вимогам П(С)БО 7 <Основнi засоби>;
- iнформацiя щодо запасiв, яка наведена безпосередньо у фiнансових звiтах, розкрита достовiрно, в усiх суттєвих аспектах i вiдповiдає вимогам П(С)БО 9 <Запаси>;
- iнформацiї щодо дебiторської заборгованостi, яка наведена безпосередньо у фiнансових звiтах, розкрита достовiрно, в усiх суттєвих аспектах i вiдповiдає вимогам П(С)БО 10 <Дебiторська заборгованiсть>;
- iнформацiї про зобов'язання, яка наведена безпосередньо у фiнансових звiтах, розкрита справедливо та достовiрно i вiдповiдає вимогам П(С)БО 11 <Зобов'язання>;
- iнформацiї щодо отримання чистого прибутку за звiтний перiод, яка наведена в фiнансових звiтах, розкрита достовiрно, в усiх суттєвих аспектах i вiдповiдає вимогам П(С)БО.
- iнформацiї про власний капiтал, яка наведена в фiнансових звiтах, розкрита достовiрно, в усiх суттєвих аспектах i вiдповiдає вимогам П(С)БО.
Статутний капiтал ВАТ був сформований згiдно iз наказом Мiнiстра вугiльної промисловостi України вiд 25.08.1999 року 410. Станом на 31.12.2006 року статутний капiтал сплачений повнiстю. Державi Україна в особi Мiнiстерства вугiльної промисловостi належить 49% простих iменних акцiй Товариства. На кiнець звiтного року чистi активи Товариства бiльше розмiру статутного капiталу, що вiдповiдає вимогам ст. 155 <Статутний капiтал акцiонерного товариства> Цивiльного Кодексу України.
На пiдставi наданої iнформацiї Товариством за звiтний перiод, дiї, якi могли б вплинути на фiнансово-господарський стан та привести до значної змiни вартостi його цiнних папаперiв, не вiдбувались, тому iнформацiя не надається.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi товариства є збагачення рядового вугiлля, яке поставляють шахти та iншi посереднiцькi пiдприємства.
В 2006 роцi товариство основну продукцiю не виробляло. Доходи отриманi вiд передачi майна товариства в оренду.
Виробництво даного виду продукцiї перспективно, оскiльки пiдприємство знаходиться бiля ринкiв сировини - кам'яного вугiлля, а також споживачiв - пiдприємств металургiйної промисловостi.
Основними конкурентами ВАТ "ГЗФ "Михайлiвська" в галузi є збагачувальнi фабрики ДХК "Донбасантрацит".
Дiяльнiсть Товариства не залежить вiд сезонних змiн.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть пiдприємства негативно впливають наступнi фактори:
- фiнансово - економiчнi : вiдсутнiсть обiгових грошових коштiв на рахунках пiдприємства та
- технологiчнi -старiння виробничого обладнання, недостатнє поповнення необоротних засобiв та недопоставка рядового вугiлля з шахт.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Товариство здiйснює дiяльнiсть вiдповiдно до чинного законодавства України. За звiтний перiод товариство сплатило нарахованих штрафiв, пенi, неустойки в сумi 4,81 тис грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємство працює на госпрозрахунку. Власний капiтал товариства на 31.12.2006 року становить - 7297,9 тис. грн. у тому числi:
- статутний капiтал - 1187,8 тис. грн.
- iнший додатковий капiтал - 6840,5 тис. грн.
- непокритий збиток - 730,4 тис. грн.
Статутний капiтал складає 1187774,0 грн.i розподiлений на 4751096 штук простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна. У звiтному роцi додаткового випуску простих iменних акцiй не було. На кiнець року власний капiтал у структурi капiталу складає 16,3%.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

ВАТ "ГЗФ "Михайлiвська" не має укладених , але не виконаних у 2006 роцi договорiв. Надання послуг i виконання робiт здiйснюється вiдповiдно укладених договорiв та контрактiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

У 2007 роцi товариство не планує змiн, оскiльки основнi фонди товариства переданi як внесок до статутного фонду ЗАТ.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Е - mail вiдсутнiй , тому даних не має;
www - адреса вiдсутнiй, тому даних не має;
Виконавчий орган представлений одноособово в обличчi директора.
Лiцензiї товариство не отримувало.
До обєднань товариство не входить. Фiзичних осiб-акцiонерiв немає. Посадовi особи акцiями товариства не володiють.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуРейтингова оцiнка емiтента протягом календарного року, що передує поданню звiту, не визначалась. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуРейтингова оцiнка емiтента протягом календарного року, що передує поданню звiту, не визначалась.