Finance.ua
Назва емітентаДЕРЖАВНЕ ВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ГРУПОВА ЗБАГАЧУВАЛЬНА ФАБРИКА "МИХАЙЛIВСЬКА" ДОЧIРНЄ ПIДПРИЄМСТВО ДХК "ЛУГАНСЬКВУГЛЕПЕРЕРОБКА"
Код за ЄДРПОУ00178554
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ДВАТ ГЗФ "Михайлiвська" заснована у 1952 роцi за проєктом "Южгiпрошахт" згiдно наказу МВП СРСР вiд 05.07.1946 року 122 на промисловому майданчику шахти Первомайська.
26.05.1956 р. фабрику було здано в єксплуатацiю, проектна потужнiсть 900 тис. тн.. вугiлля у рiк, виробнича потужнiсть складає 1,5 млн. тн переробки рядового вугiлля у рiк.
Фабрика вiдносилась до тресту Луганськвуглезбагачення Донецького раднаргоспу. З 01.01.1975 р.,згiдно наказу МВП вiд 30.12.1974 р. 287 фабрика входить до об'єднання "Ворошиловградвуглезбагачення".
Згiдно Указу Президента України вiд 11.05.1994 р. 224/94 створено ДВАТ "Луганськвуглезбагачення - сервiс", до якого увiйшла фабрика "Михайлiвська". Наказом Мiнистерства вугiльної промисловостi України вiд 12.12.1996 року 629 на базi ДВАТ"Луганськвуглезбагачення - сервiс"створюється ДХК "Луганськвуглезбагачення - сервiс" та ГЗФ "Михайлiвська" перетворюється у дочiрнє пiдприємство ДХК "Луганськвуглепереробка".

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ДВАТ ГЗФ "Михайлiвська" входять:
1.Адмiнистративний апарат;
2.Механiчний цех;
3.Елекричний цех;
4.Цех основного виробництва;
5.Парокотельна;
6.Цех зв'язку;
7.Цех погрузки;
8.Склад;
9.Будiвельний цех.

Товариство дочiрнiх пiдприємств та фiлiй не має.

Опис обраної облікової політики

Облiкова полiтика на ДВАТ "ГЗФ"Михайлiвська" не визначена, так як вiдповiдно наказу Мiнпаливенерго вiд 17.10.2001 року 496 цiлiсний майновий комплекс фабрики наприкiнцi 2001року переданий в оренду термiном на 5 рокiв ТОВ "Кассiопея".

Витяг з аудиторського висновку

Незалежною аудиторською фiрмою "Донбас - Лугаудит", що здiйснює свою дiяльнiсть на пiдставi Свiдоцтва про внесення до Реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi 0697, зареєстрованого та виданого за рiшенням Аудиторської Палати України вiд 26.01.2001 р. 98, виконана аудиторська перевiрка балансу ДВАТ ГЗФ"Михайлiвська" станом на 31 грудня 2003 року, а також вiдповiдного звiту про фiнансовi результати , що минув на зазначену дату. Фiнансова звiтнiсть пiдготовлена вiдповiдно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 м 996 - Х IV i Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Вiдповiдальнiсть за складання цих звiтiв несе керiвництво ДВАТ ГЗФ "Михайлiвська".
Ми провели аудиторську перевiрку вiдповiдно до Мiжнароднох стандартiв аудита. Цi стандарти зобов'язують нас планувати й проводити аудиторську перевiрку таким чином , щоб забезпечити достатню впевненiсть у вiдношеннi того, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень. Аудит також включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерского облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. Аудиторська перевiрка проводилась вибiрковим методом. Розмiр суттєвостi iз замовником не обговорювався, тому оцiнка суттєвостi визначалася на пiдставi професiйного судження аудитора з урахуванням МСА 320.
При перевiрцi ми не змогли пiдтвердити дебiторську заборгованiсть через обмеження товариством обсягу нашої роботи.
У наслiдок суттевостi питань, про якi йдеться в попередньому параграфi, ми не висловлюємо думки щодо фiнансових звiтiв.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi товариства є збагачення рядового вугiлля, яке поставляють шахти та iншi посереднiцькi пiдприємства.
У звiтному перiодi товариство дiяльностi за основним видом не здiйснювало.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть пiдприємства негативно впливають наступнi фактори:
- фiнансово - економiчнi : вiдсутнiсть обiгових грошових коштiв на рахунках пiдприємства та
- технологiчнi -старiння виробничого обладнання, недостатнє поповнення необоротних засобiв та недопоставка рядового вугiлля з шахт.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Товариство здiйснює дiяльнiсть вiдповiдно до чинного законодавства України. За звiтний перiод товариство не має нарахованих штрафiв, пенi, неустойки.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємство працює на госпрозрахунку. Власний капiтал товариства на 31.12.2003 року становить - 8512,9 тис.грн.у тому числi:
- статутний капiтал - 1187,8 тис. грн.
- iнший додатковий капiтал - 7373,3 тис. грн.
- непокритий збиток - 48,2 тис. грн.
Статутний капiтал складає 1187774,0 грн.i розподiлений на 4751096 штук простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна. У звiтному роцi додаткового випуску простих iменних акцiй не було. На кiнець року власний капiтал у структурi капiталу складає 91,8%.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

ДВАТ "ГЗФ "Михайлiвська" ДП ДХК "Луганськпереробка" не має укладених , але не виконаних у 2003 роцi договорiв. Надання послуг i виконання робiт здiйснюється вiдповiдно укладених договорiв та контрактiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Все майно товариства передано в аренду та дiяльнiсть за основним видом пiдприємство не здiйснює.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Е - mail вiдсутнiй , тому даних не має;
www - адреса вiдсутнiй, тому даних не має.
Наглядова рада вiдсутня, ревiзiйна комiсiя вiдсутня.