Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЦЕНТРАЛЬНА ЗБАГАЧУВАЛЬНА ФАБРИКА "КРИВОРIЗЬКА"
Код за ЄДРПОУ00178548
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніЗмiни у полiтичних силах та вiдношення держави щодо пiдприємств вугiльної промисловостi, що може призвести до нестабiльного постачання сировини.   Зменшення державних iнвестицiй у вугiльну отрасль. 
Фінансово-економічніВiдсутнiсть грошових коштiв на рахунках товариства   Можливе покращення фiнансового стану товариства 
Виробничо-технологічніРизик старiння виробничого обладнання, недостатнє поповнення основних та оборотних засобiв   У разi покращення фiнансовго стану можливе поновлення обладнання. 
СоціальніЗменшення кiлькостi пiдготовлених квалiфiкованих кадрiв в регiонi.   Подальше зменшення кiлькостi пiдготовлених квалiфiкованих кадрiв в регiонi. 
Екологічнід/н   не прогнозується 
ПриміткиЕкологiчнi фактори не мають суттєвого впливу на дiяльнiсть товариства.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
збагачення вугiлля ВАТ "ГЗФ "Бiлорiченська" Україна   
збагачення вугiлля ВАТ "ЦЗФ "Луганська" Україна   
збагачення вугiлля ВАТ "ЦЗФ "Михайлiвська" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
вугiльний концентрат Д/Н Д/Н д/н ТИС ТН 0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
РЯДОВЕ ВУГIЛЛЯ Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

У 1931 рокi на шахтi 1 бiс "Криворiзька" була побудована мойка для збагачування вугiлля, яке видобувається шахтою. Пропускна потужнiсть мойки до 300 тисяч тонн у рiк.

В результатi цього бiльша частина вугiлля добування шахти вiдправлялась в незбагачувально виглядi. У 1944 роцi "Пiвденьшахтопроект" був складен проект завдання вiдновити шахту 1 бiс "Криворiзька" i провести розширення мойки.
Пiдприємство було засновано як ДВАТ "ЦЗФ "Криворiзька" дочiрнє пiдприємство ДХК "Луганськвуглеререробка" i вiдповiдно до наказу Мiнiстра вугiльної промисловостi України вiд 25.08.99 року 410 шляхом перетвореня ДВАТ "ЦЗФ "Криворiзька".
ВАТ "ЦЗФ "Криворiзька" є правонаступником всiх прав та обов'язкiв Дочiрнього пiдприємства "ЦЗФ "Криворiзька" Державної холдингової компанiї "Луганськвуглепереробка".

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу вiдкритого акцiонерного товариства входять :

1. административний аппарат;
2. механичний цех;
3. електричний цех;
4. цех основного виробництва;
5. парокотельна;
6. цех зв'язку;
7. цех погрузки;
8. склад;
9. будiвельний цех;

Товариство дочерних пiдприємств та фiлiй не має.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена згiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" i прийнятими стандартами бухгалтерського облiку.

Визнання та амортизацiя основних засобiв.
Основнi засоби вiдображаються в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення, спорудження i виготовлення.
Амортизацiя нараховується методом зменшення залишку, шляхом викоростання встановлених норм податкового законодавства до залишкової вартостi основних засобiв на початок звiтного перiоду.

Запаси.
Запаси включають матерiали, паливо, запаснi частини, товари для перепродажу, МШП на складi. При отриманнi та виготовленнi запаси облiковуються за фактичною собiвартiстю. При вибуттi запаси оцiнiються по середньозваженою собiвартостю.

Визначення грошових коштiв.
Грошовi кошти включають суму грошей в касi i депозитiв до запитання. Iноземної валюти Товариство не має.

Дебиторська заборгованiсть.
Дебиторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю. Врахування безнадiйних боргiв здiйснюється в той перiод, коли керiвництво пiдприємства визначило боргi як безнадiйнi.
Iнша дебiторська заборгованiсть складається iз заборгованостi, що не пов'язана з продажем продукцiї та наданням послуг.

Визнання доходу.
Доход вiд надання рiзних послуг вiдображається в облiку, коли надання послуг здiйснено.
Доход вiд реалiзацiї продукцiї визначається у вiдповiдностi з методом нарахувань при вiнвантаженнi продукцiї.

Податки.
Витрати на податок на прибуток включають податки, розрахованi у вiдповiдностi до дiючого податкового законодатства України.

Фiнансовi iнвестицiї.
Фiнансовi iнвестицiї облiковуються вiдповiдно П(с)БОУ 12 "Фiнансовi iнвестицiї" за собiвартiстю.

Витяг з аудиторського висновку

Незалежною аудиторською фiрмою "ДОНБАС-ЛУГАУДИТ", що здiйснює свою дiяльнiсть на пiдставi Свiдоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фiрм i аудиторiв 0697, яке видано за рiшенням Аудиторської Палати України вiд 26.01.2001 року 98 i продовжено рiшенням АПУ вiд 15.12.2005 року 156/6 до 15.12.2010 року, виконана аудиторська перевiрка бухгалтерського балансу вiдкритого акцiонерного товариства <Центральна збагачувальна фабрика <Криворiзька> станом на 31 грудня 2005 року, а також перевiрка вiдповiдних звiтiв про фiнансовi результати, рух грошових коштiв, змiн власного капiталу за рiк, що минув на зазначену дату. Вiдповiдальнiсть за цi фiнансовi звiти несе управлiнський персонал товариства. Ми несемо вiдповiдальнiсть за висловлення думки щодо цих фiнансових звiтiв на пiдставi аудиторської перевiрки.
Ми провели аудиторську перевiрку згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту. Висновок складений у вiдповiдностi до вимог Мiжнародного стандарту аудиту 700. Нами перевiрена достовiрнiсть статей балансу, обсяги яких є, на нашу думку, суттєвими. Цi стандарти зобов'язують нас планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання обгрунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. Суттєвiсть з замовником не обумовлювалась i розмiр суттєвостi стосовно встановлених вiдхилень показникiв визначався вiдповiдно до професiйної думки аудитора з урахуванням МСА 320. Аудиторська.перевiрка проводилась вибiрковим методом.
При проведеннi аудиту ми не.були присутнi при iнвентаризацiї активiв та зобов'язань, мали обмежений час та обсяг перевiрок. Ми вважаємо, що проведена аудиторська перевiрка забезпечує обiрунтовану пiдставу для висловлення нашої думки.
На нашу думку, за винятком обмежень, якi зазначенi вище i могли б вплинути, фiнансова звiтнiсть справедливо, достовiрно i повно подає iнформацiю про вiдкрите акцiонерне товариство <ЦЗФ <Криворiзька> станом на 31.12.2005 року, а також результати його дiяльностi за минулий рiк, складена згiдно з Законом України <Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi> i вiдповiдає вимогам Нацiональних стандартiв бухгалтерського облiку.
Аудиторський висновок про фiнансову звiтнiсть складено у вiдповiдностi до МСА 700 "Аудиторський висновок про фiнансову звiтнiсть". Iнформацiя про компоненти рiчної фiнансової звiтностi ВАТ <ЦЗФ <Криворiзька> викладена у Звiтi, що додається до цього висновку.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi товариства є збагачення рядового вугiлля, який поставляють шахти та iнши посередницькi пiдприємства. Перспективнiсть дiяльностi, що здiйснюється ттовариством висока у зв'язку з розвиненою металургiйною промисловiстю в Донбасi та необхiднiстю проводити збагачення добутого вугiлля для його подальшого ефективного використання.
У зв'язку з тим, що ЦМК товариства переедано у якостi внеску до статутного фонду iншого товариства, за звiтний перiод товариством товарна продукцiя не випускалась. Випуск вугiльного концентрату за 2003 рiк становив 90,5 тис.тн. Товариство в звiтному роцi продукцiю не випускало, послуги не надавало. Дiяльнiсть Товариства не залежить вiд сезонних змiн.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть пiдприємства негативно впливають фактори :
- фiнансово-економiчнi - вiдсутнiсть грошових коштiв на рахунках пiдприємства та замовникiв;
- виробничо-технологiчнi -ризик старiння виробничого обладнання, недостатне поповнення необоротних засобiв та недопоставка рядового вугiлля з шахт.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Товариство здiйснює дiяльнiсть вiдповiдно чинного законодавства Украiни.
За звiтний перiод товариство штрафiв, пенi, неустойки не сплачувало.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

ВАТ "ЦЗФ "Криворiзька" працює на госпрозрахунку, тому кошти повинно отримувати за виконанi ним роботи та реалiзовану продукцiю.

Структура капiталу Товариства на кiнець 2005 року становила :
власний капитал - 6067,6 тис.грн., або 47,3% усiй валюти балансу;
зобов'язання товариства складають - 6750,4 тис.грн., або 52,7%.
Перевищення позикових коштiв понад власними свiдчить про фiнансову нестабiльнiсть товариства.
Товариство має нульовий показник абсолютної лiквiдностi, що свiдчить про вiдсутнiсть коштiв на поточних рахунках пiдприємства.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

ВАТ "ЦЗФ "Криворiзька" на кiнець 2005 року не має укладнених, але не виконаних договорiв.

Надання послуг i робiт по збагаченню вугiлля здiйснюється вiдповiдно укладнених контрактiв та договорiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

У 2006 роцi Товариство планує продовжити дiяльнiсть. Збiльшення обсягiв виробництва не планується . Можливо знов почати здiйснення збагачення вугiлля, при наявностi достатнiх коштiв.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

У звiтному перiодi отриманий чистий прибуток у розмiрi 479 тис грн. Непокритий збиток минулих рокiв складає 3445 тис грн.
Факсу, електронної пошти, веб-сторiнки, валютного рахунку Товариство не має.
Лiцензiй Товариство не отримувало.
Товариство не входить до асоцiацiй, корпорацiй, концернiв, консорцiумiв.
Дивiденди у 2005 роцi не нараховувались та не сплачувались.
Посадовi особи Товариства акцiями Товариства не володiють.
Фiзичних осiб - акцiонерiв немає.
Даних щодо веб-сторiнки, електронної пошти реєстратора та аудитора немає.
Головного бухгалтера немає.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство не визначало рейтингову оцiнку емiтента протягом календарного року, що передує поданню звiту.. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуТовариство не поновлювало рейтингову оцiнку емiтента протягом календарного року, що передує поданню звiту.