Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЦЕНТРАЛЬНА ЗБАГАЧУВАЛЬНА ФАБРИКА "КРИВОРIЗЬКА"
Код за ЄДРПОУ00178548
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніЗмiни у полiтичних силах та вiдношення держави щодо пiдприємств вугiльної промисловостi, що може призвести до нестабiльного постачання сировини.   Зменшення державних iнвестицiй у вугiльну отрасль. 
Фінансово-економічніВiдсутнiсть грошових коштiв на рахунках товариства   Можливе покращення фiнансового стану товариства 
Виробничо-технологічніРизик старiння виробничого обладнання, недостатнє поповнення основних та оборотних засобiв   не прогнозується 
Соціальнід/н   не прогнозується 
Екологічнід/н   не прогнозується 
ПриміткиСоцiальнi та екологiчнi фактори не мають суттєвого впливу на дiяльнiсть товариства.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
збагачення вугiлля ВАТ "ГЗФ "Бiлорiченська" Україна   
збагачення вугiлля ВАТ "ЦЗФ "Луганська" Україна   
збагачення вугiлля ВАТ "ЦЗФ "Михайлiвська" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
вугiльний концентрат Д/Н Д/Н д/н ТИС ТН 0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
РЯДОВЕ ВУГIЛЛЯ Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

У 1931 рок_ на шахт_ 1 б_с "Кривор_зька" була побудована мойка для збагачування вуг_лля, яке видобувається шахтою. Пропускна потужн_сть мойки до 300 тисяч тонн у р_к.

В результат_ цього б_льша частина вуг_лля добування шахти в_дправлялась в незбагачувально вигляд_. У 1944 роцi "П_вденьшахтопроект" був складен проект завдання в_дновити шахту 1 б_с "Кривор_зька" _ провести розширення мойки.
Пiдприємство було засновано як ДВАТ "ЦЗФ "Кривор_зька" доч_рнє п_дприємство ДХК "Луганськвуглеререробка" _ в_дпов_дно до наказу М_н_стра вуг_льної промисловост_ України в_д 25.08.99 року 410 шляхом перетвореня ДВАТ "ЦЗФ "Кривор_зька".
ВАТ "ЦЗФ "Кривор_зька" є правонаступником вс_х прав та обов'язк_в Доч_рнього п_дприємства "ЦЗФ "Кривор_зька" Державної холдингової компан_ї "Луганськвуглепереробка".

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу в_дкритого акц_онерного товариства входять :

1. административний аппарат;
2. механичний цех;
3. електричний цех;
4. цех основного виробництва;
5. парокотельна;
6. цех зв'язку;
7. цех погрузки;
8. склад;
9. буд_вельний цех;

Товариство дочерних п_дприємств та ф_л_й не має.

Опис обраної облікової політики

Ф_нансова зв_тн_сть п_дприємства була п_дготовлена зг_дно до Закону України "Про бухгалтерський обл_к та ф_нансову зв_тн_сть в Україн_" _ прийнятими стандартами бухгалтерського обл_ку.

Визнання та амортизац_я основних засоб_в.
Основн_ засоби в_дображаються в обл_ку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення, спорудження _ виготовлення.
Амортизац_я нараховується методом зменшення залишку, шляхом викоростання встановлених норм податкового законодавства до залишкової вартост_ основних засоб_в на початок зв_тного пер_оду.

Запаси.
Запаси включають матер_али, паливо, запасн_ частини, товари для перепродажу, МШП на склад_. При отриманнi та виготовленнi запаси обл_ковуються за фактичною соб_варт_стю. При вибуттi запаси оц_н_ються по середньозваженою соб_вартостю.

Визначення грошових кошт_в.
Грошов_ кошти включають суму грошей в кас_ _ депозит_в до запитання. _ноземної валюти Товариство не має.

Дебиторська заборгован_сть.
Дебиторська заборгован_сть в_дображається за реальною варт_стю. Врахування безнад_йних борг_в зд_йснюється в той пер_од, коли кер_вництво п_дприємства визначило борг_ як безнад_йн_.
_нша деб_торська заборгован_сть складається _з заборгованост_, що не пов'язана з продажем продукц_ї та наданням послуг.

Визнання доходу.
Доход в_д надання р_зних послуг в_дображається в обл_ку, коли надання послуг зд_йснено.
Доход в_д реал_зац_ї продукц_ї визначається у в_дпов_дност_ з методом нарахувань при в_нвантаженн_ продукц_ї.

Податки.
Витрати на податок на прибуток включають податки, розрахован_ у в_дпов_дност_ до д_ючого податкового законодатства України.

Фiнансовi iнвестицiї.
Фiнансовi iнвестицiї облiковуються вiдповiдно П(с)БОУ 12 "Фiнансовi iнвестицiї" за собiвартiстю.

Витяг з аудиторського висновку

Незалежною аудиторською фiрмою <ДОНБАСС-ЛУГАУДИТ>, що здiйснює свою дiяльнiсть на пiдставi Свiдоцтва про внесення до Реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi 0697, зареєстрованого й виданого рiшенням Аудиторською Палатою України вiд 26.01.2001р. 98. виконано аудиторську перевiрку балансу ВАТ <ЦОФ <Криворiзька> за станом на 31 грудня 2004 року, а також вiдповiдних звiтiв про фiнансовi результати, рух грошових коштiв i змiн власного капiталу за рiк, що закiнчився на зазначену дату. Фiнансова звiтнiсть пiдготовлена вiдповiдно до вимог Закону України <Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi> вiд 16.07.99 м 996-Х1У и Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Вiдповiдальнiсть за складання цих звiтiв несе керiвництво ВАТ <ЦОФ <Криворiзька>. Наш обов'язок полягає в тому, щоб виразити думку про цю фiнансову звiтнiсть на пiдставi проведеної аудиторської перевiрки.
Ми провели аудиторську перевiрку вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудита. Цi стандарти зобов'язують нас планувати й проводити аудиторську перевiрку таким чином, щоб забезпечити достатню впевненiсть у вiдношеннi того, що фiнансова звiтнiсть не мiстить iстотних перекручувань. Аудиторська перевiрка включає одержання, на основi проведення тестiв, доказiв, що пiдтверджують суми у фiнансовiй звiтностi й вiдомостi, що розкривають у нiй. Аудит також включає дослiдження принципiв бухгалтерського облiку, якi використовувались керiвництвом, а також оцiнку загального подання фiнансової звiтностi. Аудиторська перевiрка проводилася вибiрковим методом. Розмiр iстотностi iз замовником не обговорювалася, тому оцiнка iстотностi визначалася на пiдставi професiйного судження аудитора з урахуванням МСА 320. При перевiрцi ми мали обмеження: не були присутнi на iнвентаризацiї активiв i зобов'язань, мали обмеження в часi. Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевiрка надає достатню пiдставу для вираження нашої думки.
ВАТ <ЦОФ <Криворiзька> за станом на 31.12.2004 року має стiйкий фiнансовий стан i, на нашу думку, допущення про безперервнiсть дiяльностi товариства в найближчому майбутньому є доречним.
На нашу думку, за винятком обмежень, якi викладенi вище й могли б вплинути, фiнансова звiтнiсть об'єктивно, у всiх iстотних аспектах, вiдображає фiнансовий стан ВАТ <ЦОФ <Криворiзька> на 31 грудня 2004 року, а також результати його господарської дiяльностi, вiдповiдає Нацiональним положенням (стандартам) бухгалтерського облiку й складена вiдповiдно до вимог Закону України <Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi>.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом д_яльност_ товариства є збагачення рядового вуг_лля, який поставляють шахти та _нши посередницькi п_дприємства. Перспективнiсть дiяльностi, що здiйснюється ттовариством висока у зв'язку з розвиненою металургiйною промисловiстю в Донбасi та необхiднiстю проводити збагачення добутого вугiлля для його подальшого ефективного використання.
У зв'язку з тим, що ЦМК товариства переедано у якостi внеску до статутного фонду iншого товариства, за зв_тний пер_од товариством товарна продукцiя не випускалась. Випуск вуг_льного концентрату за 2003 р_к становив 90,5 тис.тн. Товариство в зв_тному роц_ продукцiю не випускало, послуги не надавало. Дiяльнiсть Товариства не залежить вiд сезонних змiн.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На д_яльн_сть п_дприємства негативно впливають фактори :
- ф_нансово-економ_чн_ - в_дсутн_сть грошових кошт_в на рахунках п_дприємства та замовник_в;
- виробничо-технолог_чн_ -ризик стар_ння виробничого обладнання, недостатне поповнення необоротних засоб_в та недопоставка рядового вуг_лля з шахт.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Товариство зд_йснює д_яльн_сть в_дпов_дно чинного законодавства Укра_ни.
За зв_тний пер_од товариство штрафiв, пенi, неустойки не сплачувало.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

ВАТ "ЦЗФ "Кривор_зька" працює на госпрозрахунку, тому кошти повинно отримувати за виконан_ ним роботи та реал_зовану продукц_ю.

Структура кап_талу Товариства на кiнець 2004 року становила :
власний капитал - 5589 тис.грн., або 40,76% ус_й валюти балансу;
зобов'язання товариства складають - 7955 тис.грн., або 59,24%.
Перевищення позикових кошт_в понад власними св_дчить про ф_нансову нестаб_льн_сть товариства.
Товариство має нульовий показник абсолютної л_кв_дност_, що св_дчить про в_дсутн_сть кошт_в на поточних рахунках п_дприємства.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

ВАТ "ЦЗФ "Кривор_зька" на кiнець 2004 року не має укладнених, але не виконаних договор_в.

Надання послуг _ роб_т по збагаченню вуг_лля зд_йснюється в_дпов_дно укладнених контракт_в та договор_в.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

У 2005 роцi Товариство планує продовжити дiяльнiсть. Збiльшення обсягiв виробництва не планується . Можливо знов почати здiйснення збагачення вугiлля, при наявностi достатнiх коштiв.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

У звiтному перiодi отриманий чистий збиток у розмiрi 318 тис грн. Непокритий збиток минулих рокiв складає 3 924 тис грн.
Факсу, електронної пошти, веб-сторiнки, валютного рахунку Товариство не має.
Лiцензiй Товариство не отримувало.
Товариство не входить до асоцiацiй, корпорацiй, концернiв, консорцiумiв.
Дивiденди у 2004 роцi не нараховувались та не сплачувались.
Посадовi особи Товариства акцiями Товариства не володiють.
Фiзичних осiб - акцiонерiв немає.
Даних щодо веб-сторiнки, електронної пошти реєстратора та аудитора немає.
Головного бухгалтера немає.