Finance.ua
Назва емітентаВАТ "Укрзахiдвуглебуд
Код за ЄДРПОУ00177158
Організаційно-правова формаВАТ

Додаток 6
до Положення про надання регулярної
інформації відкритими акціонерними
товариствами та підприємствами -
емітентами облігацій

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніЛобiювання потрябних законопроектiв певними полiтичними колами  х   
Фінансово-економічніЗаборгованiсть за виконанi роботи   х  
Виробничо-технологічніРобота на амортизованому обладнаннi   х  
СоціальніНизький рiвень купiвельної спроможностi клiєнтiв  х   
ЕкологічніСтихiйнi лиха х    

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Загальнобудiвельнi послуги Загальнобудiвельнi органiзацiї Україна   х 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Загальнобудiвельнi послуги     0.0 20080.0 15810.0 
Інші товари (послуги):0.0 0.0 
Усього:20080.0 15810.0 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та на зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Загальнобудiвельнi послуги Україна 100.00 0.00 0.00 
Усього:100.00 0.00 0.00 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства

ДвАТ "Укрзахiдвуглебуд" ранiше iменований як трест "Укрзахiдвуглебуд" був створений в 1982 р. на базi двох будiвельних управлiнь:1.Шахтобудiвельного (створений в 1969р.);2. Шахтомонтажного (створений в 1980р.).Вiдповiдно до наказу Мiнвуглепром України вiд 27 червня 1996р. 290 трест "Укрзахiдвуглебуд" перетворений у Державне вiдкрите акцiонерне товариство "Укрзахiдвуглебуд".20 березня 2002 року на загальних зборах акцiонерiв ДВАТ "Укрзахiдвуглебуд" було перетворено у ВАТ "Укрзахiдвуглебуд".

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ВАТ "Укрзахiдвуглебуд" входять 8 структурних пiдроздiлiв на правах структурних одиниць, а саме:1. Шахтобудiвельне управлiння;2. Шахтомонтажне управлiння;3. Управлiння транспорту i дорожних робiт;4. Завод будiвельних матерiалiв;5. Нововолинське шахтобудiвельне управлiння;6. Нововолинське будiвельне управлiння;7. Нововолинський завод ЗБВ;8. Фiлiя "Волиньвуглебудсервiс".

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена шляхом трансформацiї бухгалтерських звiтiв, що складенi пiдприємством за 2002 рiк вiдповiдно до наказу Мiнiстерства фiнансiв України щодо складу та порядку заповнення рiчного звiту пiдприємства здотриманням схвалених ДКЦПФР методичних рекомендацiй з трансформацiї бухгалтерської звiтностi вiдкритих акцiонерних товариств та пiдприємств-емiтентiв облiгацiй у фiнансову звiтнiсть за МСБО.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент

ВАТ "Укрзахiдвуглебуд" здiйснює будiвельно-монтажнi роботи, реставрацiйно оформлювальнi, ремонтно-будiвельнi та шляхобудiвельнi роботи та iншi, визначенi Державною лiцензiєю 00666 ЛВ вiд 12.01.1999 року.

Інформація про основні ринки збуту та основних клієнтів

Основними замовниками на будiвництво є:- ДП "Дирекцiя по будiвництву об"єктiв", м.Червоноград;- Державне управлiння "Будiнвест", м.Червоноград;- шахти ДХК "Укрзахiдвугiлля".За межами України будiвельнi роботи не ведуться.

Інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент

Галузь, в якiй емiтентом здiйснюється дiяльнiсть, знаходиться в станi розвитку.

Інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента

У своєму регiонi ВАТ "Укрзахiдвуглебуд" еонкурентiв немає.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть ВАТ "Укрзахiдвуглебуд" впливають фактори, якi створюють проблеми:- несвоєчасне фiнансування виконаних будiвельно-монтажних робiт;- значна дебiторська заборгованiсть за виконанi роботи i наданi послуги в минулi роки;- вiдсутнiсть замовникiв i замовлень на роботи, якi здiйснює пiдприємство;- недостаток обiгових коштiв на виконання робiт (послуг).

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

За 2002 рiк ВАТ "Укрзахiдвуглебуд" предявлено штрафiв i санкцiй всього на 95 тис.грн., в тому числi штрафи:пенi до бюджету - 67 тис.грн.;iншi штрафи - 28 тис.грн.

Політика щодо фінансування діяльності

Фiнансування ВАТ "Укрзахiдвуглебуд" здiйснюється за рахунок державних коштiв (будiвництво шахти 10 "Нововолинська" та породного комплексу шахти 10 "Великомостiвська"), а також за рахунок власних кощтiв замовникiв.За 2002 рiк отримано коштiв 13449 тис.грн., витрачено 13436 тис.грн.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів

Договори (контракти), заключенi iз замовником у 2002 р. на загальну суму 22 млн. грн. виконано робiт на 17 млн.грн. Враховуючи значну тривалiсть будiвництва об"єктiв, використання їх продовжується.

Прогнози та плани

ВАТ "Укрзахiдвуглебуд" планує будiвництво шахти 10 "Нововолинська", реконструкцiю породного комплексу шахти 10 "Великомостiвська", ремонт i капiтальнi роботи по пiдтримцi експлуатацiї шахт, реконструкцiю АЗС (в 2003 р.).Важливою перспективою в найближчому майбутньому є будiвництво житлового будинку 2 Добрячинський до 2004р.

Інша інформація

---