Finance.ua
Назва емітентаДержавне вiдкрите акцiонерне товариство "Стаханiвський ремонтно-механiчний завод" Дочiрнє пiдприємство Державної холдингової компанiї "Луганськвугiлля"
Код за ЄДРПОУ00176934
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичніне має можливостi мати зв'язок з закордоном   Затвердження зв'язку з закордоном. 
Фінансово-економічніподатковi зовов'язання   зписання пенi, платежеспроможнiсть замовникiв. 
Виробничо-технологічнівiдсутнiсть сировини, знос обладнання   розширення ринку збуту 
Соціальнівтратв кадрiв   пiдвищення заробiтної платнi 
Екологічнізапильоннiсть   озеленення 
Приміткиданi вiдсутнi

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
ремонт ГШО Завод РГШО "Супутник" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
ремонт та монтаж машин для гiрничо-добувної промисловостi д/н д/н д/н шт. 0.000 4019.000 3349.200 
чавунне ливарство д/н д/н д/н тн 0.000 2227.900 1856.600 
виготовлення панельних конструкцiй д/н д/н д/н тис. тн. 0.000 2490.100 2075.200 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:8737.000 7281.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Капремонт ГШО Україна 27.000 0.000 0.000 
Чавунне литво Україна 6.200 0.000 0.000 
iншi послуги Україна 66.800 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ДВАТ Стахановский РМЗ ДП ДХК "Лугансквугiлля" почав своє iснування з 1932 роцi та заснован як ЦЕММ (центрально-механiчнi майстернi) на базi механiчної майстернi при шахтi iм.Iлiча у складi треста "Кадiєввугiлля". Цiль сиворення ЦЕММ полягала у своєчасному ремонтi та монтажi гiрночо-шахтного обладнання: насосiв, компресорiв, лебiдок, електродвигунiв, пiдземних машин, обслуговуваннi шахтних поверхневих електропiдстанцiй. У 1966 роцi для ЦЕММ по вул. Трамвайна,38 були збудованi новi цеха: механiчний, кузнечний, електроремонтний, ливарний, котельний, в яких було встановлено нове обладнання. В 1969 роцi був створен цех очисних споруд по очистцi i обезараженнi шахтних вод, що спускатимуться у водойоми. У 1973 роцi за рiшенням Мiнвуглепрому УРСР була органiзована спецiалiзована дiльниця по монтажу, демонтажу i налагодженню механiзованих комплексiв. У 1975 роцi за рiшенням Кадiєвського виробничого об'єднання по видобутку вугiлля "Кадiєввугiлля"на базi двох центральних електромеханiчних майстерень Кiровських i Кадiєвських був створен Ремонтно - механiчний завод, який був виробничою одиницею у складi виробничого об'єднання "Кадiєввугiлля". У 1978 роцi одночасно з замiною назви мiста Кадiєвка на Стаханов завод прийняв назву "Стахановський ремонтно-механiчний завод виробничого об'єднання по видобутку вугiлля "Стахановвугiлля". У зв'язку з реорганiзацiєю пiдприємства були вiддiленi дiльницi: гiрничо-монтажна, очисних споруд i енергодiльниця в самостiйнi пiдприємства. У 1989 роцi згiдно з наказом виробничого об'єднання по видобутку вугiлля "Стахановвугiлля" 238 вiд 26.10.1989 року Кiровськi ЦЕММ були вiдокремленi зi складу Стахановського РМЗ. У 1996 роцi вiдповiдно Указу Президента України вiд 07.02.1996 року 116 "Про структурну перебудову вугiльної промисловостi" Наказом Мiнiстра вугiльної промисловостi Наказ 503 вiд 04 жовтня 1996 року завод був перетворен у Державне вiдкрите акцiонерне товариство Стахановський ремонтно-механiчний завод, а з 01.01.1998 року наказом Мiнвуглепрому України 509 вiд 24.11.1997 року завод був занесен до складу Державної холдiнгової компанiї "Луганськвугiлля" i одержав статус його Дочiрнього пiдприємства. У 1998 роцi у зв'язку з тяжким фiнансово-економiчним станом пiдприємства, занепадом виробництва, хронiчною несплатою заробiтної платнi загальними зборами трудового колективу заводу було прийнято рiшення клопотатися перед ДХК "Луганськвугiлля" i Мiнвуглепромом про передачу в оренду виробничих- площ i обладнання. На основi листа Мiнвуглепрома України 2-4724/120 вiд 09.07.1998 року i наказа ДВАТ "Стахановський РМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля" вiд 01.10.1998 року. 30% виробничих площ i обладнання були переданi в оренду ЗАТ СУВК "Донбасметвугiлля" i укладен договiр оренди 382 вiд 13.08.1998 року. З 01.03.2000 року договiр оренди був достроково розiрваний. Весь штатний склад був повернений на збереженi робочi мiста ДВАТ "Стахановський РМЗ".

Інформація про організаційну структуру емітента

Пiдприємство вiдноситься до iндiвiдуального i дрiбносерiйного типу виробництва ДВАТ "Стахановський РМЗ" мiстить у собi 5 дiлянок:
- ремонтно-механiчна;
- електро-ремонтна;
- котельно-ковальна;
- ливарна;
- господарська;
- служба головного механiка.
За органiзацiйною структурою керування ДВАТ "Стахановський РМЗ" головi правлiння пiдлеглi головний iнженер i заступник директора iз службами.
Схематично цехову структуру керування можно показати у такому виглядi:
- голова правлiння;
- головний iнженер;
- начальник дiлянки;
- майстер.
Повноправним керiвником роботи дiлянки є начальник, безпосередньо пiдлеглий головному iнженеру пiдприємства. Начальник дiлянки несе повну вiдповiдальнiсть за всi сторони виробничо-господарської дiяльностi дiлянки, забезпечує виконання планових завдань по якiсним i кiлькiсним показникам.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена згiдно методичних рекомендацiй Мiнiстерства фiнансiв України, а також зроблена трансформацiя залишкiв на 01.01.2000 року згiдно з Наказом Мiнiстерства фiнансiв України "Про склад i порядок заповнення рiчної звiтностi пiдприємства".
Бухгалтерський облiк на пiдприємствi ведеться вiдповiдно до вимог нацiональних стандартiв бухгалтерського облiку.
Фiнансова звiтнiсть складена за станом на 31 грудня 2006 року й охоплює перiод з 01.01.2006 р. по 31.12.2006 року.

Визнання та амортизацiя основних засобiв i нематерiальних активiв.
Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення, спорудження i виготовлення, з урахуванням сум декiлькох обов'язкових дооцiнок, якi було проведено за рiшеннями Кабiнету Мiнiстрiв України у зв'язку з iнфляцiєю, починаючи з 1992 року. Данi українського бухгалтерського облiку не дозволяють визначити iсторичну собiвартiсть об'єктiв основних засобiв або їх справедливу вартiсть (реальну ринкову вартiсть), як вимогають МСБО. Iндексацiї балансової вартостi основних засобiв проводились згiдно з механiзмом та iндексами, встановленими державними органами. Загальнi для всiх пiдприємств iндекси, що були визначенi Мiнiстерством статистики, не могли привести облiкову вартiсть об'єктiв основних засобiв у вiдповiднiсть до їх реальної ринкової вартостi. До основних засобiв вiдносяться видатки на незакiнченi роботи з капiтального ремонту, якi по його завершенню будуть вiднесенi на вартiсть вiдповiдного об'єкта з подальшою амортизацiєю. Нарахування амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi з українським податковим законодавством. До 01.07.1997 року нарахування амортизацiї проводилось прямолiнейно за єдиними встановленими державою нормами. З 01.07.1997 року амортизацiя нарахувується методом зменьшення залишку, шляхом використання встановленних норм до залишкової вартостi основних засобiв на початок звiтного перiоду. Строк, протягом якого здiйснюється нарахування амортизацiї згiдно встановленими державою методами та нормами, є бiльшим, iнодi суттєво бiльшим, нiж строк корисного використання активiв. Строк амортизацiї нематерiальних активiв визначається строком їх корисного життя (але не перевищує 10 рокiв). Амортизацiя нараховується прямолiнейним методом.
На протязi 2006 року пiдприємством придбанi основнi засоби на суму 200 тис. грн. З них придбано за рахунок власних коштiв пiдприємства на 147 тис. грн.

Фiнансовi iнвестицiї
Фiнансовi iнвестицiї пiдприємство за звiтний рiк не одержувало.

Запаси
Запаси облiковуються по собiвартостi. Собiвартiсть запасiв включає витрати на придбання, доставку та переробку. Для розрахунку собiвартостi реалiзованої продукцiї застосовується метод конкретної iдентифiкацiї запасiв, що фактично використанi.

Визначення грошових коштiв
Грошовi кошти включають суму грошей в касi та на розрахунковому рахунку.

Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю, тобто за вирахуванням оцiнених сумнiвних боргiв. Врахування безнадiйних боргiв здiйснюється в той перiод, коли керiвництво пiдприємства визначило борги як безнадiйнi. Iнша дебiторська заборгованiсть складається iз заборгованостi, що не пов'язана з продажем продукцiї i наданням послуг.

Визначення доходу
Доход вiд надання послуг вiдображається в облiку, коли надання послуг здiйснено.

Податки
Витрати на податок з прибутку включають податки, розрахованi у вiдповiдностi до дiючого податкового законодавства України, з урахуванням суттєвих тимчасових рiзниць, якi були компенсованi або виникли у звiтному перiодi.

Витяг з аудиторського висновку

Активи балансу.
Облiк основних засобiв, нематерiальних активiв та їх зносу.
Бухгалтерський обдiк основних засобiв, нематерiальних активiв та їх зносу, товарно-матерiальних цiнностей здiйснюється вiдповiдно до чинного законодавства П(С)БО 7 "Основнi засоби", затвердженого наказом МФУ вiд 27.04.2000 р. 92 i станом на 31.12.2006 р., вiдповiдає даним головної книги i пiдтверджується аналiтичним облiком.
Аналiтичний облiк вiдповiдає синтетичному облiку.
Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю наявних основних засобiв, запасiв, товарiв станом на 31.12.2006 року, оскiльки ця дата передувала призначенню нас аудиторами товариства. через характер облiкових записiв товариства ми не мали змоги пiдтвердити кiлькiсть основних засобiв, запасiв, товарiв за допомогою iншiх аудиторських процедур.
Оцiнка i визнання реальностi дебiторської заборгованностi ведеться вiдповiдно до П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть", затвердженого наказом МФУ вiд 8.10.1999 р. 237.
Резерв сумнiвних боргiв не визначався.
Данi аналiтичного облiку дебiторської заборгованостi вiдповiдають синтетичному облiку, пiдтверджено актами звiрок та iнвентаризацiєю i вiдповiдає формi 1 Баланс на 31.12.2006 р. на початок i кiнець року.

Пасиви:
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги вiдповiдає П(С)БО 11 "Зобов'язання" затвердженим наказом МФУ вiд 31.01.2000 р. 20 та iншими П(С)БО.
Розрахунки з бюджетом, позабюджетними фондами i внески на соцiальнi заходи проводилися вiдповiдно до законодавчих актiв.
Розрахункiв з засновниками i учасниками в 2006 р. не було.
На дату балансу поточнi зобов'язання вiдображено вiрно, аналiтичний облiк зобов'язань вiдповiдає синтетичному облiку та пiдтверджено iнвентаризацiєю та даним форми 1 баланс на 31.12.2006 р. на початок i кiнець року, облiк та оцiнка зобов'язань вiдповiдає вимогам П(С)БО 11.
Розрахунок вартостi чистих активiв товариства станом на 31.12.2006 р. є бiльшою за суму статутного фонду товариства, що вiдповiдає вимогам ст. 155 Цивiльного кодексу України.

Власний капiтал:
Статутний капiтал ДВАТ "Стахановський РМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля" сформований в процесi корпоратизацiї на базi майна державного пiдприємства "Стахановський ремонтно-механiчний завод" виробничого об'єднання "Стахановвугiлля" вiдповiдно до наказу Мiнiстра вугiльної проммисловостi України вiд 4.10.1996 р. 503 на пiдставi Законiв України "Про пiдприємство", "Про пiдприємства України, "Про господарськi товариства", Указiв Президента України вiд 11.05.1994 р. 224 "Про холдинговi компанiї, що створюються в процесi корпоратизацiї та приватизацiї" вiд 07.02.1996 р. 116 "з дотриманням вимог Закону у "Про структурну перебудову вугiльної промисловостi, для здiйснення фiнансово-господарської дiяльностi передбаченої статутними документами.
Статутний фонд товариства складає 1015627 гривень; статутний фонд роздiлений на 4062508 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 гривнi кожна (25 копiйок).
Пiдприємство знаходиться у процесi корпоратизацiї, тому пiдписка на акцiї не проводилась, акцiї не викупались, угоди з незалеєним реєстратором не укладалась.
Iнший додатковий капiтал склав - 2750 тис. грн.:
- iндексацiя основних засобiв - 2750, тис. грн.
Непокритий збиток - 239 тис. грн.
На кiнець року власний капiтал збiльшився на 243 тис. грн.

Чистий прибуток
В звiтi про фiнансовi результати за 2006 р. згiдно П(С)БО 3 затвердженим наказом МФУ вiд 21.06.1999 р. 397/3690 "Чистий прибуток" до оподаткування складає - 644 тис. грн.

Особлива Iнформацiя ДВАТ "Стахановський РМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля":
У 2006 р. не було рiшення про розмiщення цiнних паперiв на суму, якi первищують 25 вiдсоткiв статутного капiтала.
Рiшення про викуп власних акцiй не приймалось.
Факти лiстингу/делiстингу цiнних паперiв по фондовiй бiржi не було.
ДВАТ "Стахановський РМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля" у 2006 р. яких-небудь позик, якi перевищують 25 вiдсоткiв активiв емiтента, не одержувало.
У складi посадових осiб в 2006 р. змiн не було.
За перiод з 01.01 по 31.12.2006 р. змiн власникiв акцiй, яким належать 10 та бiльше % акцiй не сталося.
Рiшення емiтента про утворення, припинення його фiлiй не було.
В ДВАТ "Стахановський РМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля" зменьшення статутного капiталу в 2006 р. не було.
Про затвердження порядку розподiлу прибутку отриманого в 2006 р. загальних зборiв акцiонерiв не проводилось.

Висновок
Аудиторська фiрма "Сан" провела аудиторську перевiрку балансу ДВАТ "Стахановський РМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля" станом на 31.12.2006 р. i вiдповiдних до нього звiтiв на таку саму дату, у вiдповiдностi з "Нацiональними нормативами аудиту" i вiдповiдно до вимог "Мiжнародних стандартiв аудиту".
На нашу думку фiнансовi звiти представляють достовiрно, в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан товариства станом на 31.12.2006 р.
Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю наявних основних засобiв, запасiв, товарiв станом на 31.12.06 р., оскiльки ця дата передувала призначенню нас аудиторами товариства. Через характер облiкових записiв товариства ми не мали змоги пiдтвердитикiлькiсть основних засобiв, запасiв, товарiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
вважаєм, що фiнансова звiтнiсть товариства вiдповiдає встановленим вимогам чинного законодавства України та прийнятої облiкової полiтики, Мiжнародними стандартами аудиту i точно вiдображає його фiнансовий стан на дату складання звiтностi, по якiй зроблено аудит, та на пiдставi якої вона була складена.
Розкриття у рiчному звiтi iнформацiї щодо активiв про зобов'язання та про власний капiтал вiдповiдає вимогам, встановленим Нацiональними положеннями (стандартами облiку).
Аудиторський висновок є умовно-позитивний.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основними видами дiяльностi, що надає ДВАТ "Стахановський РМЗ":
- ремонт та монтаж машин для гiрничо-довувної промисловостi (46%);
- чавунне ливарство (25,5%);
- виготовлення панелiй конструкцiй панелiй та iнших виробiв з чорних та алюмiнiєвих металiв (28,5%).
Ремонт та монтаж насосiв та машин для гiрничо-добувної промисловостi залежить вiд сезонних змiн, особливо пiдвищується обяг ремонту насосiв у вiсiнню повiнь, коли прибуток води у шахтах значно зростає. Основним ринком збуту є пiдприємства вугiльної промисловостi, зокрема державної холдiнгової компанiї "Луганськвугiлля". Послуги здiйснюються по попереднiм замовленням, або по укладеним договорам, переважно постiйним клiєнтам. Як правило пiдприємство реалiзує свою продукцiю, через постiйнi контакти з пiдприємствами - кiнцевими користувачами. Для всiх видiв дiяльностi основними i єдиними постачальниками сировини та запасних частин є пiдприємства України. У зв'язку з тим, що за останнiй час значно зросли цiни на енергоносiї, сировину та запаснi частини подорожчали. Послуги, якi надає ДВАТ "Стахановський РМЗ", конкурентноспроможнi в порiвняннi з послугами конкурентiв завдяки якостi та своєчасностi виконання договiрних зобов'язань. Перспективнiсть розвитку пiдприємства та впровадження нових технологiй потребують значнi iнвестицiї, якi можуть надати лише стороннi iнвестори, або головне пiдприємство ДХК "Луганськвугiлля". Основним ринком збуту є територiя України. Емiтент проводить капремонт ГШО, чавунне литво та iншi полуги.
Основнi споживачi продукцiї Товариства є комерцiйнi структури, у тому числi ТОВ "Електромаш", ТОВ "Олiмп", ТОВ "Сегмент" та iншi. В останнi роки вугiльна промисловiсть, до якої i належить ДВАТ "СРМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля", не має тенденцiї до зростання розвитку iз-за неплатежеспроможностi замовникiв. ДВАТ "Стахановський РМЗ" ДП ДХК "Луганськвугiлля" має найбiльш впливого конкурента - Завод РГШО "Супутник", який виробляє та ремонтує гiрничо-шахтне обладнання пiдприємств України.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основними проблемами дiяльностi пiдприємства стають економiчнi та технологiчнi. Тобто незначнi надходження грошових коштiв на банкiвський рахунок, велики суми податкiв та iнфляцiя знижують платежеспроможнiсть пiдприємства. Застарiле обладнання та вiдсутнiсть грошових коштiв на технiчне переобладнання та реконструкцiю пiдприємства не сприяють перспективному розвитку виробництва.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У звiтному перiодi на Емiтента накладенi наступнi штрафи:
за несвоєчасну сплату податкiв та за порушення чинного закондавства - 7,0 тис. грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Структура капiталу вiдкритого акцiонерного товариства у 2006 роцi становила 83,4% - власний капiтал та 16,6% - зобов'язання.
Реконструкцiю виробництва та його розширення Емiтент намагається зробити за рахунок власних коштiв. Iнвестицiйних зобов'язань iнвесторiв перед емiтентом не iснує. Для розвитку пiдприємства необхiднi значнi фiнансовi iнвестицiї, якi сприяють збiльшити обсяг реалiзацiї послуг. У звiтному роцi Емiтент не мав достатньо робочого капiталу для поточних потреб. На пiдставi проведеного аналiзу аудиторiв можно зробити оцiнку фiнансового стану пiдприємства:
основнi засоби зношенi в основному на 73%, основою у структурi собiвартостi є матерiальнi витрати (56,7%). Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi (0,91) свiдчить, що пiдприємство має високолiквiднi активи (грошовi кошти). Розраховуватися зi своїми кредиторами та погасити свої зобов'язання може лише у випадку своєчасного проведення розрахункiв iз дебiторами.
У звiтному перiодi Товариство отримало чистий прибуток у розмiрi 243,0 тис. грн.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Укладених та не виконаних договорiв протягом звiтного року не було.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Планується забезпечити пiдготовку виробництва та випуск таких видiв продукцiї:
1. Рештак на конвейєр СБ 202
2. Литво сталi
3. Пiдвищення об'ємiв виробництва у 1,5 раза
Наступного року пiдприємство планує збiльшити обсяг виконання робiт шахтам iнших вугледобувних об'єднань.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Iншої iнформацiї, що може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента не має.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуРейтиногова оцiнка емiтента протягом звiтного року не проводилась, у зв'язку з вiдсутнiстю коштiв на їх проведення. 100% акцiй Товариства належать Державi. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуIнформацiя щодо рейтингової оцiнки емiтента протягом звiтного року не поновлювалась, данi вiдсутнi.