Finance.ua
Назва емітентаДержавна холдингова компанiя "Луганськвугiлля"
Код за ЄДРПОУ00176868
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніПолiтична нестабiльнiсть, вiдсутнiсть єдиної державної полiтики, щодо приватизацiї у вугiльної промисловостi.   Прийняття нормативних та законодавчих активiв вiдносно процесу приватизацiї вугiльної промисловостi з урахуванням особливостей її дiяльностi, у тому числi ДХК. 
Фінансово-економічніВiдсутнiсть джерел фiнансування, наявнiсть боргiв. Пiдприємство на цей час знаходиться пiд впливом циклiчних коливань та пiд значною залежнiстю вiд загальних економiчних умов.   Загальне полiпшення фiнансового стану в економiцi, вiдшкодування боргiв перед пiдприємством. 
Виробничо-технологічніВелика ступiнь зносу основних засобiв та вiдстала технологiя видобутку та переробки вугiлля на дочiрнiх пiдприємствах.   Придбання нового виробничо-технологiчного обладнання та технологiй, оптимiзацiя iнвестування, пiдвищення ефективностi виробництва. 
СоціальніНизька продуктивнiсть працi, заборгованiсть перед працiвниками.   Погашення заборгованостi по заробiтнiй платнi, зниження соцiальної напруги у галузi. 
ЕкологічніВiдсутнiсть "чистих" технологiй на дочiрнiх пiдприємствах   Впровадження у виробництво технологiй, якi не наносять збиток навколишньому середовищу, iнформацiйна забезпеченiсть щодо наявностi таких технологiй. 
Приміткиданi вiдсутнi

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
послуги з управлiння пiдприємством данi вiдсутнi данi вiдсутнi д/нд/нд/н

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
послуги з управлiння пiдприємством данi вiдсутнi данi вiдсутнi данi вiдсут д/н 0.000 382.000 334.000 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:382.000 334.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
данi вiдсутнi данi вiдсутнi 0.000 0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Державна холдингова компанiя "Луганськвугiлля", розташова в м. Луганськ, вул.Лермонтова, 1в.
Створена вiдповiдно до наказу Мiнiстра вугiльної промисловостi України вiд 26.11.1996 р. 602 на базi Державного вiдкритого акцiонерного товариства "Луганськвугiлля" на пiдставi Законiв України "Про пiдприємництво", "Про пiдприємства в Українi", "Про господарськi товариства", Указiв Президента України вiд 15.06.1993 р. 210 "Про корпоратизацiю державних пiдприємств", вiд 11.05.1994 р. 224 "Про холдинговi компанiї, що створюються в процесi корпоратизацiї та приватизацiї", вiд 07.02.1996 р. 116 "Про структурну перебудову вугiльної промисловостi".
Зареєстрована, як Державна холдингова компанiя "Луганськвугiлля" (далi по тексту ДХК) в органах державної влади виконкомом Луганської мiської ради 30.12.1996 р. за 151/743. Засновником ДХК є держава в особi Мiнiстерства вугiльної промисловостi України, правонаступником якого є Мiнiстерство палива та енергетики України.
Фiзичнi та посадовi особи акцiями ДХК не володiють.Пiдприємство знаходиться у процесi корпоратизацiї, тому пiдписка на акцiї не проводилась, акцiї не випускались, випуск акцiй у ДКЦПФР не реєструвався (данi в таблицi "Iнформацiя про випуск акцiй" заповненi у вiдповiдностi зi Статутом ДХК "Луганськвугiлля"), угоди з незалежним реєстратором не укладалось. Послугами реєстратора, депозитарiю, зберегача, торгiвця цiнними паперами та iнших юридичних осiб, якi надають послуги емiтента, ДХК "Луганськвугiлля" не користувалось. Загальнi збори акцiонерiв не проводились.
ДХК "Луганськвугiлля" є самостiйним пiдприємством, складається з виконавчого апарату та його структурного пiдроздiлу "Комбiнат комунальних пiдприємств".
У складi дочiрнiх пiдприємств ДХК "Луганськвугiлля":
- ДВАТ "Шахта Бiлорiченська" - 28057378 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ шахта iм. Артема - 54910553 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ "Шахта Перевальська" - 1383750 грн. (або 26,4% акцiй);
- ДВАТ "Шахта Ломовотська" - 6088310 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ "Трупова збагачувальна фабрика "Луганська" - 1631882 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ "завод по ремонту ГШО "Супутник" - 699680 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ "Стахановський РМЗ" - 517970 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ "Енергоуправлiння" - 1118746 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ "Стахановське енергоуправлiння" - 251040 грн. (або 51,0% акцiй);
- ДВАТ "Стахановський вузол виробничо-технологiчного зв'язку" - 186012 грн. (або 51,0% акцiй).
Вiдносно вищенаведених ДВАТ прийнято рiшення про їх видiлення з ДХК, тому, ДХК не має контролю над 51% акцiй цих пiдприємств на суму 142350508 грн., тому в балансi за рядком 040 данi не наводяться.

Інформація про організаційну структуру емітента

Державна холдингова компанiя "Луганськвугiлля" проводить науково-технiчну полiтику, займається координацiєю та контролем дiяльностi дочiрнiх пiдприємств, органiзує систему внутрiшнiх зв'язкiв компанiї. ДХК здiйснює маркетингову дiяльнiсть:
вивчає, прогнозує ринкову кон'юктуру, визначає попит на власну продукцiю дочiрнiх пiдприємств, вимоги до продукцiї з боку замовникiв, забезпечує рекламу проводить узгоджену цiнову полiтику у вiдношеннi цiєї продукцiї, формує необхiдну комерцiйну iнформацiю, влаштовує зв'язки з замовниками та споживачами продукцiї, здiйнює контроль якостi та збут вугiлля.
Пiсля реорганiзацiї, проведеної вiдповiдно до наказу Мiнiстерства палива та енергетики вiд 13.02.2003 року 82, бiльша частина ДВАТ, 51% акцiй яких належали ДХК згiдно статуту, було перетворено у структурнi пiдроздiли Державного пiдприємства "Луганськвугiлля", i виключено iз складу ДХК. ДХК "Луганськвугiлля" як самостiйне пiдприємство складається з виконавчого апарату та його структурного пiдроздiлу "Комбiнат комунальних пiдприємств". Компанiю очолює генеральний директор - голова правлiння. Йому пiпорядкованi: головний бухгалтер з бухгалтерiєю та економiст, який також виконує функцiї вiддiлу кадрiв. Всi iншi пiдроздiли лiквiдованi у зв'язку з реорганiзацiєю.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена вiдповiдно до Закону України "Про бухгатерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 р. 996-ХIV та дiючими Положеннями (Стандартами) бухгалтерського облiку.
У вiдповiднностi з п. 23 П(С)БО 1 "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi" пiдприємство самостiйно обирає свою облiкову полiтику. Облiкова полiтика ВАТ затверджена Наказом голови правлiння вiд 05.01.2004 р. за 3.
Згiдно з облiковою полiтикою пiдприємства:
Визначення та амортизацiя основних засобiв регулюється П(С)БО 7 "Основнi засоби", затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.04.2000 р. 352.
До основних засобiв вiднесенi тi матерiальнi об'єкти, якi пiдприємство утримує з метою використання їх у процесi виробництва або постачання товарiв, надання послуг, надання в оренду iншим особам або для здiйснення адмiнiстративних та соцiально-культурних функцiй, очiкуваний строк корисного використання яких бiльш одного року.
Об'єкт основних засобiв та iншi статтi активiв визначаються ВАТ активом тiльки якщо iснує ймовiрнiсть отримання в майбутньому економiчних вигод вiд його використання та його вартiсть можно достовiрно визначити. Якщо пiдприємство не очiкує отримати вказанi вигоди вiд використання активiв, данi по таким об'єктам не включають у вiдповiднi статi бухгалтерської звiтностi незалежно вiд стану документального оформлення їх руху.
Нарахування амортизацiї проводиться за методом передбаченим податковим законодавством, за нормами, встановленими ст.6 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" вiд 22.05.1997 року 283/97-ВР, з змiнами та доповненнями, у розрiзi груп, порядок формування яких встановлений п.п. 8.2.2 ст.8 Закону про оподаткування прибутку, вiд балансової вартостi груп основних засобiв з вiднесенням суми амортизацiї по виробничим основним засобам на видатковi рахунки, що вiдповiдає порядку, передбаченому п.п.29-30 П(С)БО 7 "Основнi засоби". Придбанi (створенi) основнi засоби зараховується на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю, визначеною у вiдповiдностi з п.8-13 П(С)БО 7 "Основнi засоби". Первiсна вартiсть основних засобiв збiльшується на суму витрат, пов'язаних з полiпшенням об'єкта у вiдповiдностi з п.14 П(С)БО 7 "Основнi засоби".
Первiсна вартiсть основних засобiв зменьшується у зв'язку з частковою лiквiдацiєю об'єкту основних засобiв у вiдповiдностi з п. 14 П(С)БО 7. Витрати, здiйсненi для пiдтримки об'єкта в робочому станi i отримання первiсно визначеної суми економiчних вигiд вiд його використання включаються до складу витрат у вiдповiдностi з п.15 П(С)БО 7. Облiк вибуття основних засобiв здiйснюється у вiдповiдностi з п.п.33-35 П(С)БО 7.

Iнвестицiї
Фiнансовi iнвестицiї (крiм iнвестицiй, що утримуються пiдприємством до їх погашення або облiковуються за методом участi в капiталi) на дату балансу вiдображається за справедливою вартiстю.
Сума збiльшення або зменьшення балансової вартостi фiнансових iнвестицiй на дату балансу (крiм iнвестицiй, що облiковуються за методом участi в капiталi) вiдображується у складi у складi iнших доходiв або витрат вiдповiдно.
Фiнансовi iнвестицiї, справедливу вартiсть яких достовiрно визначити не можливо, вiдображаються на дату балансу за їх собiвартiстю з урахуванням зменьшення корисностi iнвестицiї. Витрати вiд зменьшення корисностi фiнансових iнвестицiй вiдображаються у складi iнших витрат з одночасним зменьшенням балансової вартостi фiнансових iнвестицiй. Фiнансовi iнвестицiї, що утримуються пiдприємством до їх погашення, вiдображаються на дату балансу за амортизованою собiвартiстю фiнансових iнвестицiй.

Запаси
Запаси включають сировину та матерiали, придбанi напiвфабрикати, паливо, запаснi частини, незавершене виробництво, тару, готову продукцiю, товари для перепродажу, МШП на складi. Запаси визначаються активом, якщо iснує ймовiрнiсть того, що пiдприємство отримає в майбутньому економiчнi вигоди, пов'язанi з їх використанням, та їх вартiсть може бути достовiрно визначена.
Одиницею бухгалтерського облiку запасiв є їх найменування або однорiдна група. Прдбанi (отриманi) або виробленi запаси зараховуються на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю. Первiсною вартiстю запасiв, що виготовляютьсмя власними силами пiдприємства, визначається собiвартiсть їх виробництва. Первiсною вартiстю запасiв, що внесенi до статутного капiталу пiдприємства визначається погоджена засновниками пiдприємства їх справедлива вартiсть.
Первiсна вартiсть одиницi запасiв, придбаних у результатi обмiну на подiбнi запаси дорiвнює балансовiй вартостi переданих запасiв. Вибуття запасiв у виробництво облiковується за методом середньозваженої собiвартостi.
Вартiсть незавершеного виробництва включає прямi витрати та виробничi накладнi витрати.
Готова продукцiя вiдображається за виробничою собiвартiстю.

Визначення грошових коштiв
Грошовi кошти - готiвка, кошти на рахунку в банках та депозити до запитання. Надходження та вибуття грошових коштiв та їх еквiвалентiв облiковується згiдно з П(С)БО 4.

Дебiторська заборгованiсть
Дебiторська заборгованiсть - сума заборгованостi дебiторiв пiдприємству на певну дату. Чиста реалiзацiйна вартiсть дебiторської заборгованостi - сума поточної дебiторської заборгованостi за товари, роботи, послуги з вирахуванням резерву сумнiвних боргiв. Вирахування сумнiвних боргiв здiйснюється у той перiод, коли керiвництво визначило борги як безнадiйнi.
Дебiторська заборгованiсть визначається активом, якщо iснує ймовiрнiсть отримання пiдприємством майбутнiх економiчних вигод та може бути достовiрно визначена її сума. Облiк дебiторської заборгованостi здiйснюється згiдно з П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть".

Визначення доходу
Облiк доходу здiйснюється згiдно з П(С)БО 15 "Доход".
Доход визначається пiд час збiльшення активу або зменьшення зобов'язання, що зумовлює зростання власного капiталу (за винятком зростання капiталу за рахунок внескiв учасникiв пiдприємства), за умови, що оцiнка доходу може бути достовiрно визначена. Визнанi доходи вiд звичайної дiяльностi класифiкуються в бухгалтерському облiку за такими групами:дохiд (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг); iншi операцiйнi доходи. Дохiд вiдображається в бухгалтерському облiку в сумi справедливої вартостi активiв, що отриманi, або пiдлягаютьотриманню.
Якщо справедливу вартiсть товарiв, робiт, послуг, якi отриманi або пiдлягають отриманню за бартерним контрактом, достовiрно визначити неможливо, то дохiд визначається за справедливою вартiстю активiв, що переданi за цим бартерним контрактом.

Витрати
Облiк витрат здiйснюється вiдповiдно до П(С)БО 16 "Витрати".

Зобов'язання
Облiк кредиторської заборгованостi здiйснюється з урахуванням вимог П(С)БО 11 "Зобов'язання".

Податки
Витрати на податки розраховується у вiдповiдностi до дiючого податкового законодавства України.

Витяг з аудиторського висновку

Аудитор провiв перевiрку фiнансової звiтностi ДХК "Луганськвугiлля" станом на 31.12.2005 р. на пiдставi котрої була пiдготовлена узагальнена фiнансова звiтнiсть у вiдповiдностi з "Нацiональними нормативами аудиту". Фiнансова звiтнiсть представлена об'єктивно в усiх вiдношеннях i вiдповiдає вимогам П(С)БО.
Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю наявних запасiв станом на 31.12.05 р., оскiльки ця дата передувала призначенню нас аудиторами товариства. Через характер облiкових записiв ДХК ми не мали змоги пiдтвердити кiлькiсть запасiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
Пiсля реорганiзацiї, проведеної до наказу Мiнiстерства палива та енергетики вiд 13.02.2003 року 82, бiльша частина ДВАТ, 51% акцiй яких належали ДХК згiдно статуту, було перетворено у дочiрнi пiдприємства Державного пiдприємства "Луганськвугiлля" тобто фактично виключено з складу ДХК. Вiдносно ДВАТ, якi ще не перейшли до ДП "Луганськвугiлля", також прийнято рiшення про їх видiлення з ДХК, тому, на професiйну думку аудитора, ДХК не має контролю над 51% акцiй цих пiдприємств на суму 281571533 грн., тому в балансi за рядком 040 данi не наводяться.
Пiсля реорганiзацiї та виключення бiльшої кiлькостi ДВАТ з складу ДХК, ДХК має неоплачений капiтал на суму 282076 тис. грн., тобто статутний капiтал є повнiстю не сплаченим.
Вiдповiдно до п.3 ст. 155 Цивiльного кодексу України, "якщо по закiнченнi другого та кожного фiнансового року вартiсть чистих активiв акцiонерного товариства виявиться меньш статутного капiталу, товариство зобов'язано об'явити про зменьшення свого статутного капiталу та зареєструвати вiдповiднi змiни до статуту у встановленому порядку. Якщо вартiсть чистих активiв товариства стає меньш мiнiмального розмiру статутного капiталу, встановленого законом, товариство пiдлягає лiквiдацiї". Таким чином, згiдно з вказаною статею ДХК пiдлягає лiквiдацiї в будь-який момент, дiяльнiсть ДХК може бути припинена. Ця сiтуацiя свiдчить про наявнiсть суттєвої невизначенностi, яка може стати пiдставою для зазначених сумнiвiв у здатностi ДХК продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi, а отже ДХК може виявитися не здатним реалiзувати свої активи та виконати свої зобов'язання у процесi звичайної дiяльностi. Фiнансова звiтнiсть ДХК пiдготовлена на пiдставi припущення пробезперервнiсть дiяльностi пiдприємства, тобто не вiдображає дiйсний фiнансовий та майновий стан пiдприємства.
На нашу думку, внаслiдок впливу на фiнансовi звiти питань, про якi йдеться у попередньому параграфi, фiнансовi звiти не подають достовiрно у всiх суттєвих аспектах фiнансовий стан ДХК "Луганськвугiлля" станом на 31.12.2005 року, а також результатiв його дiяльностi та рух грошових коштiв за минулий рiк, згiдно з Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку.
Розкриття у рiчному звiтi iнформацiї щодо активiв, про зобов'язання та про власний капiтал вiдповiдає вимогам, встановленим Нацiональними положеннями (стандартами) облiку.
Для кращого розумiння фiнансового стану товариства i результатiв його дiяльностi за вищенаведений перiод та характеру проведеної перевiрки узагальнена фiнансова звiтнiсть повинна вивчатися разом з фiнансовою звiтнiстю, на основi якої вона була пiдготовлена, i пов'язаним з нею аудиторським висновкам, та додатками 1.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi ДХК "Луганськвугiлля" є господарче керування промисловiстю. Згiдно до своїх функцiональних обов'язкiв перед Державою та Мiнiстерством палива та енергетики України, ДХК "Луганськвугiлля" здiснює координацiю, контроль за дiяльнiстю своїх дочiрнiх пiдприємств на предмет збiльшення видобутку вугiлля, його збагаченню, забезпечення основного процесу видобутку вугiлля своєчасними, якiсними та в повному обсязi наданими послугами допомiжними та обслуговуючими пiдприємствами. Основним ринком є територiя України. ДХК здiйснює органiзацiю та контроль за дiяльнiстю дочорнiх пiдприємств. Тому ДХК "Луганськвугiлля" самостiйно не займається збутом продукцiї, данi вiдсутнi. В останнi роки вугiльна промисловiсть, до якої належить ДХК "Луганськвугiлля" не має тенденцiї до зростання розвитку iз-за неплатежеспроможностi замовникiв. ДХК "Луганськвугiлля" здiйснює координацiю, контроль за дiяльнiстю своїх дочiрнiх пiдприємств, тому нiчого не виробляє, данi вiдсутнi.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

У зв'язку з тим, що холдингова компанiя виконує функцiї по керуванню та координацiї роботи своїх дочiрнiх пiдприємств та структурних пiдроздiлiв, то проблеми, якi впливають на дiяльнiсть цих пiдприємств - це одночасно проблеми компанiї.
На пiдприємствi спостерiгається подальше накопичування та збiльшення iстотних проблем, що негативно впливають на його дiяльнiсть: великий ступiнь зносу основних фондiв, брак коштiв на проведення ремонту примiщень та на технiчне переоснащення, заборгованiсть iз заробiтної платнi та iнше.
На сьогодняшнiй день на вугiльному ринку дiє ряд обмежуючих факторiв, що негативно впливають на господарську дiяльнiсть пiдприємства, а саме: недосканала система цiноутворювання, порядок сплати за реалiзовану продукцiю, забезпечення фiнансами та робочою силою.
Досвiд показує, що стабiльна фiнансово-господарча дiяльнiсть товариства знаходиться пiд значною залежнiстю вiд загальних економiчних умов, у тому числi фiнансових можливостей продукцiї пiдприємства, наявностi джерел фiнансування та вартостi кредитiв. Крiм того пiдприємство вiдчуває вплив наступних ризикiв, наприклад, ризику перевищення кошторису витрат, ризику недостатностi розвитку iнфраструктури.
Зростання виробництва неможливе без активiзацiї iнвестицiйної дiяльностi. На теперешнiй час не має антикризової державної програми, яка повинна включати комплекс суворопослiдовних заходiв, якi б у порядку системного ранжирування усували причини кризи вугiльної промисловостi.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У 2005 роцi ДХК "Луганськвугiлля" було нараховано штрафи за порушення чинного законодавства на суму 3,0 тис. грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансова дiяльнiсть пiдприємства спрямована на збiльшення грошових коштiв у розпорядженнi пiдприємства для фiнансового забезпечення його основної дiяльностi.
Структура капiталу ДХК "Луганськвугiлля" у 2005 роцi склалася iз власного капiталу та зобов'язань. Власний капiтал складається iз статутного капiталу, iншого додаткового капiталу та непокритого збудку. Статутний капiтал ДХК, згiдно Статуту пiдприємства, становить 282075930 грн., з яких 504397 грн. - власне майно правопопередника ДХК "Луганськвугiлля" - ВАТ "Луганськвугiлля", а 281571533 грн. - вартiсть контрольних пакетiв акцiй пiдприємств ДХК. У 2005 роцi згiдно установчим документам змiн у розмiрi статутного капiталу не вiдбулося, незважаючи на змiни, якi вiдбулися у структурi ДХК згiдно з вищенаведеним наказом Мiнiстерства палива та енергетики України.
Iнший додатковий капiтал складається iз сум безкоштовно отриманого майна, майна, що не увiйшло у статутний фонд при корпоратизацiї, фонду дооцiнки необоротних активiв, фонду соцiальної сфери. Вiдповiдно до облiкових регiстрiв непокритий збиток склав на кiнець 2005 року 191,0 тис. грн. Протягом звiтного року власний капiтал зменьшився на 1628,0 тис. грн., за рахунок змiн у iншому додатковому капiталi та збiльшенням за рахунок отриманого прибутку протягом звiтного року на суму 131,0 тис. грн. Станом на 31.12.2005 року власний капiтал дорiвнює 8985,0 тис. грн.
Загальна сума зобов'язань складає 2407,0 тис. грн.
Пiдприємство у звiтному роцi мало нестабiльне фiнансове становище, низьку платоспроможнiсть, невисоку залежнiсть вiд заємних коштiв. У пiдприємства недостатньо поточних активiв для погашення боргiв. Мобiлiзувавши усi обiговi кошти, воно може погасити лише 82% поточних зобов'язань.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

"Портфель" замовлень пiдприємства складають договори, укладенi його дочiрнiми пiдприємствами та структурними пiдроздiлами. На дату затвердження звiту дочiрнi пiдприємства та структурнi пiдроздiли не мають "портфелю" замовлень. У зв'язку з вiдсутнiстю державного замовлення вони укладають договори по мiрi появи замовника.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

ДХК "Луганськвугiлля", як материнська компанiя, в контекстi розглядання проблем, пов'язаних з дiяльнiстю своїх дочiрнiх пiдприємств та структурних пiдроздiлiв, проводить аналiз фiнансово-господарської дiяльностi Компанiї, пошук шляхiв виходу їз кризової ситуацiї, в якiй набуває Компанiя, розробляє плани стабiлiзацiї її роботи та подальшого розвитку.
Не виключно, що в умовах енергетичної кризи, вугiлля може знову стати конкурентоспроможним i вiдпаде необхiднiсть в державних дотацiях. Тодi енергетичне благополуччя держави буде залежить вiд того, наскiльки при всiх реструкторизацiях та згортаннях вугледобувна галузь зберiгла свiй потенцiал.
Керiвництво холдингової компанiї вживає заходiв по збiльшенню рентабельностi своїх вугледобувних пiдприємств, вуглепереробного та вуглезбутового комплексiв. А збiльшення рентабельностi в значнiй мiрi залежить вiд збiльшення обсягiв видобутку вугiлля.
Досягнення плануємих результатiв може стати реальним при умовi:
- приведення органiзацiйно-правових форм пiдприємства у вiдповiднiсть з вимогами ринкової економiки та дiючого законодавства;
- створення конкурентного середовища;
- пiдвищення ефективностi дiяльностi пiдприємства шляхом приватизацiї;
- створення умов для залучення додаткових iнвестицiй.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Iншої iнформацiї, що може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента не має, данi вiдсутнi.
Рейтингова оцiнка емiтента протягом звiтного року не проводилась, данi вiдсутнi. 100% акцiй Товариства належить Державi.
Iнформацiя щодо рейтингової оцiнки емiтента протягом звiтного року не поновлювалась, данi вiдсутнi.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi. 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi.