Finance.ua
Назва емітентаДержавне вiдкрите акцiонерне товариство завод по ремонту гiрничошахтного обладнання "Супутник" - Дочiрнє пiдприємство Державної холдингової компанiї "Луганськвугiлля"
Код за ЄДРПОУ00171121
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичніданi вiдсутнi д/нд/нд/нданi вiдсутнi 
Фінансово-економічніВiдсутнiсть грошових коштiв   Не прогнозується 
Виробничо-технологічніМоральний та фiзичний знос устаткування, вiдсутнiсть пiдготовки робочих кадрiв, високi цiни на метал.   Не прогнозується 
Соціальніданi вiдсутнi д/нд/нд/нданi вiдсутнi 
Екологічніданi вiдсутнi д/нд/нд/нданi вiдсутнi. 
ПриміткиВiдсутнiсть грошових коштiв не дає можливостi ДВАТ вiдновлювати устаткування, розширювати виробництво.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
ремонт гiрничо-шахтного обладнання завод iм. Пархоменко Україна   
Ремонт гiрничо-шахтного обладнання ДВАТ "Стахановський РМЗ" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
виробництво та ремонт насосiв ЦНС-300*120...780 та ЦНС-180*85...425 д/н д/н штук 58.000 557.000 464.000 
секцiї КД 80 д/н д/н шт 121.000 1742.000 1452.000 
секцiї Супутник д/н д/н шт 60.000 545.000 454.000 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 97.000 81.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:2941.000 2451.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
ремонт гiрничо-шахтного обладнання Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Державне пiдприємство завод по ремонту гiрнично-шахтного обладнання засновано у 1998 роцi.
Державне вiдкрите акцiонерне товариство "Завод по ремонту гiрнично-шахтного обладнання "Супутник" є дочiрнiм пiдприємством Державної холдингової компанiї "Луганськвугiлля". Як державне вiдкрите акцiонерне товариство створено вiдповiдно до наказу Мiнiстерства вугiльної промисловостi України вiд 18.09.1996 р. 471 на пiдставi Указу Президента України вiд 07.02.1996 р. 116 "Про структурну перебудову вугiльної промисловостi" на базi державного пiдприємства "Завод по ремонту гiрничо-шахтного обладнання "Супутник" з наступним перетворенням його спочатку у дочiрнє пiдприємство Завод по ремонту гiрничо-шахтного обладнання "Супутник " ДХК "Луганськвугiлля" шляхом передачi контрольного пакету акцiй компанiї згiдно наказу Мiнвуглепрома вiд 26.11.1996 р. 602.
ДВАТ Завод по ремонту ГШО "Супутник" - ДП ДХК "Луганськвугiлля" засновано шляхом змiни назви товариства вiдповiдно до Наказу Мiнвуглепрому України вiд 21.09.1998 року 395.

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ДВАТ Завод по ремонту ГШО "Супутник" входять наступнi структурнi пiдроздiли:
- апарат управлiння;
- основне виробництво:
гiдроцех, ремонтно-механiчний цех;
- допомiжне виробництво:
iнструментальний цех;
енергомеханiчна служба;
служба технiчного контролю;
дiлянка по ремонтно-будiвельним роботам.
Дочiрнiх пiдприємств та фiлiй Товариство не має.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства була пiдготовлена згiдно з Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" i прийнятими нацiональними стандартами бухгалтерського облiку.

Визначення та амортизацiя основних засобiв.
Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, встановлення, спорудження i виготовлення.
Нарахування амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi до українського податкового законодавства.
Амортизацiя нараховується методом зменьшення залишку, шляхом використання встановленних норм до залишкової вартостi основних засобiв на початок звiтного року.

Запаси.
Запаси включають матерiали, паливо, запаснi частини, товари для продажу, МШП на складi.
Запаси облiковуються за фактичною собiвартiстю.
При вибуттi запасiв на виробництво пiдприємство застосовує метод iдентифiкованої собiвартостi.

Визначення грошових коштiв.
Грошовi кошти включають суму грошей в касi i депозитiв до запитання. Iноземної валюти товариство не має.

Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю. Врахування безнадiйних боргiв здiйснюється в той перiод, коли керiвництво визначило борги як безнадiйнi.
Iнша дебiторська заборгованiсть складається iз заборгованостi, що не пов'язана з реалiзацiєю продукцiї.

Фiнансовi iнвестицiї.
Згiдно наказу емiтента про облiкову полiтику, облiк i визнання фiнансових iнвестицiй пiдприємства здiйснюється у вiдповiдностi з П(С)БО 12 Фiнансовi iнвестицiї" i iншими П(С)БО.У звiтному роцi фiнансовi iнвестицiї вiдсутнi.

Визначення доходу.
Доход вiд реалiзацiї продукцiї визнається у вiдповiдностi з методом нарахувань при вiдвантаженi продукцiї. Доход зменьшується на суму знижок та повернень продукцiї покупцями.

Податки.
Витрати на податок на прибуток включають податки, розрахованi у вiдповiдностi до чинного податкового законодавства України.

Витяг з аудиторського висновку

Пiд час аудиторської перевiрки, застосовуючи метод вибiркової перевiрки вивчення показникiв фiнансової звiтностi, аудитор зiбрав достатню кiлькiсть даних для висновку:
- аудитор не спостерiгав безпосередньо за проведенням iнвентаризацiї товарно-матерiальних цiнностей пiдприємства, тому що договiр на проведення аудиту був укладений пiсля проведення iнвентаризацiї. По характеру облiкових записiв не було можливостi перевiрити ще раз кiлькiсть товарно-матерiальних цiнностей за допомогою iнших аудиторських процедур.
- за перiод господарської дiяльностi декiлька разiв проводилась змiна керiвництва Товариства, що не дає аудитору впевненностi висловити думку про дiйсний фiнансовий стан емiтента.
Виходячи з вищевикладеного аудитор вважає за можливе надати умовно-позитивний висновок, що фiнансова звiтнiсть державного вiдкритого акцiонерного товариства "Завод по ремонту гiрничо-шахтного обладнання "Супутник" ДХК "Луганськвугiлля" складена на основi дiйсних облiкових даннихi достовiрно вiдображає фiнансовий стан емiтента на 1 сiчня 2005 р. за результатами господарських операцiй за перiод з 01 сiчня 2005 р. по 31 грудня 2005 р.
Валюта балансу ДВАТ складає 9090,0 тис. грн.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi товариства є ремонт гiрничо-шахтного обладнання шахт ДХК "Луганськвугiлля". Основними клiєнтами пiдприємства у звiтному роцi були шахти ДХК "Луганськвугiлля". В останнi роки вугiльна галузь, до якої належить ДВАТ "Завод по ремонту гiрничо-шахтного обладнання "Супутник" ДП ДХК "Луганськвугiлля", не має тенденцiї до зростання розвитку виробництва через неплатежеспроможнiсть замовникiв. ДВАТ "Завод по ремонту гiрничо-шахтного обладнання "Супутник" ДП ДХК "Луганськвугiлля" має конкурента - машинобудiвельний завод iм. Пархоменко, який виробляє та ремонтує гiрничо-шахтне обладнання пiдприємств України, а також ДВАТ "Стахановський РМЗ".

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основним видом дiяльностi є ремонт гiрничо-шахтного обладнання шахт ДХК "Луганськвугiлля". Значний вплив на дiяльнiсть емiтента має вiдсутнiсть грошових коштiв у замовникiв, тобто вугiльних шахт. Через вiдсутнiсть грошових коштiв несвоєчасно замiнюється виробниче устаткування, несвоєчасно виплачується заробiтна платня, неможливо придбати метал через високi цiни.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Товариство здiйснює дiяльнiсть вiдповiдно до чинного законодавства України. У звiтному роцi ДВАТ сплачено 2,0 тис. грн. штрафу за порушення стандартiв якостi при виготовленнi продукцiї.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Структура капiталу товариства у 2005 роцi становила: власний капiтал - 5174,0 тис. грн. або 56,9% усiєї валюти балансу; зобов'язання товариства складають 3916,0 тис. грн. або 43,1%.
Перевищення власних коштiв над позиковими свiдчить про фiнансову стiйкiсть товариства.
Капiтальне будiвництво не фiнансується через вiдсутнiсть грошових коштiв.
Iноземнi iнвестицiї не залучаються. Загальний коефiцiєнт лiквiдностi у 2005 роцi складає 1,47.
Значення коефiцiєнту у межах нормативного, тобто лiквiдна вартiсть оборотних засобiв може погасити поточнi зобов'язання.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

У звiтному перiодi ДВАТ "Завод "Супутник" не має укладених, але не виконаних договорiв.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

ДВАТ "Завод "Супутник" у 2006 роцi продовжує виконання своїх планiв по ремонту гiрничо-шахтного обладнання згiдно договорiв з шахтами ДХК "Луганськвугiлля" та iншими пiдприємствами м. Луганськ i Луганської областi.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Чистий доход вiд реалiзацiї продукцiї товариства за 2005 рiк становив 2451,0 тис. грн. У звiтному роцi по фiнансовiй дiяльностi товариство мало збиток у сумi 485,0 тис. грн., який збiльшився у порiвняннi з 2004 роком на 287,0 тис. грн.
По всiм формам звiту емiтента позначки: "Данi вiдсутнi (д/н)", "0", "-" - означають, що iнформацiя у звiтах за звiтний 2005 рiк вiдсутня.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуРейтингова оцiнка емiтента протягом року не проводилась, данi вiдсутнi.
100% акцiй Товариства належать Державi. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуданi вiдсутнi 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуIнформацiя щодо рейтингової оцiнки емiтента протягом звiтного року не поновлювалась, данi вiдсутнi.