Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Одеський завод гумових техничних виборiв"
Код за ЄДРПОУ00152276
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "Одеський завод гумовiх технiчних виробiв" засновано на базi артелi "Хiмарт". Яка почала свою дiяльнiсть 17.04.1944р. Вона виробляла косистентнi змазки оборонного значення та гумовi тканини. В 1950р. Було освоєно виробництво гумового взуття. Яке продовжувалось до переходу на виробництво неформових виробiв. В 1957р. Артель "Хiмарт" була переведена в мiську промисловiсть та було її переiменовоно у завод гумових технiчних виробiв. Свiй основний розвиток завод отримав в перiод 70-90-х р.р., перетворившисьз артелi у пiдпрiємство зi складним технологiчним комплексом. В 1985 р. в наслiдок реконструкцiї заводу освоєнi потужностi випуску гумових технiчних виробiв, якi задовольняли потреби м. Одеси та пiвденних регiонiв України. З серпня 1995 р. завод перетворен у Вiдкрите акцiонерне товариство "Одеськиї завод гумових технiчних виробiв". На сьогодняшнiй день завод спецiалiзується на випуску ГТВ та товарiв народного споживання.

Інформація про організаційну структуру емітента

ВАТ "ОзГТВ" має таку структуру:
Генеральному директору - головi правлiння безпосередньо пiдпорядкованi:
Головний iнженер, якому пiдпорядкованi:
- енерго - механiчне вiддiлення, яке займається монтажем, ремонтом та обслуговуванням обладнання
- цех по виробництву гумових технiчних виробiв
- технiчний вiддiл
Виконавчий директор, якому пiдпорядкованi:
- бухгалтерiя
- плановий вiддiл
- юристконсульт
Комерцiйний директор, якому пiдпорядкованi:
- вiддiл матерiально - технiчного постачання
- адмiнiстративно - господарський вiддiл
- транспортний вiддiл

Опис обраної облікової політики

Облiкова полiтика пiдприємства визначається наказом по пiдприємству та не протиречить вимогам дiючого законодавства.

Витяг з аудиторського висновку

Ми перевiрили фiнансову звiтнiсть Товариства станом на 31.12.2006 року, яка характеризує змiни фiнансового становища за перевiряємий перiод. Вiдповiдальнiсть за представлену для перевiрки фiнансову звiтнiсть несе керiвництво Товариства. Нашим обов'язком є висловлення висновку стосовно цiєї iнформацiї та фiнансової звiтностi на пiдставi проведеного незалежного аудиту. Господарсько - фiнансова дiяльнiсть на Товариствi здiйснюється згiдно з чинним законодавством. Прийнята система бухгалтерского облiку вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Первиннi бухгалтерськi документи оформленi вiдповiдно до порядру подання фiнансової звiтностi затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 лютого 2000 року за 419 зi змiнами та доповненнями. Методологiя й органiзацiя бухгалтерского облiку, господарсько- фiнансової дiяльностi, прийнята на Товариствi вiдповiдає вимогам законодавчим й нормативним актам, дiючим на Українi. На думку незалежного аудитора рiвень корпоративного управлiння на Товариствi задовiльний.
Незалежна аудиторська перевiрка була проведена згiдно з Нацiональними стандартами аудиту з урахуванням Мiжнародних норм та стандартiв аудиту. Цi стандарти зобов'язують нас планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одерження обгрунтової впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Аудит включає перевiрку (шляхом тестування) доказiв, якi пiдтверджують суми й розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах.
Незалежна аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерского облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом Товариства, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевiрка забезпечує обгрунтовану пiдставу для висловлення нашої думки.
Надана iнформацiя дає дiйсне й повне уявлення про реальний склад активiв та пасивiв суб'єкта, що перевiрявся. Система бухгалтерського облiку, що використовувалася на Товариствi, вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Фiнансову звiтнiсть пiдготовлено на пдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку i достовiрно та повно подає фiнансову iнформацiю про Товариство станом на 31.12.2006 року. За результатами проведення незалежного аудиту аудиторська фiрма "Респект" пiдтверджує форми Товариства, якi завердженi Мiнфiном України за погодженням з Держкомстатом України для звiтностi, вiдповiднiсть бухгалтерського облiку вимогам нормативних документiв законовавства України, дотримання Товариством вимог чинного законодавства України та нормативних актiв України.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

"ОзГТВ" спецiалiзується на випуску формових та неформових гумово - технiчних виробiв. Завод освоює новi види продукцiї.


д/н
д/н
д/н

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Однiєю з впливових проблем для пiдприємства є вiдсутнiсть державних заказiв. Значна частина обладнання, що має стратегiчне призначення не може бути переобладнана. Що приводить до неефективного використання виробничої площi. На фiнансовий стан пiдприємства також впливає недосконолiсть податкового законодавства України, вiдсутнiсть захисту вiтчизняного виробника.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Пiдприємство дiє вiдповiдно до вимог чинного законодавства. Фактiв застосування значних штрафiв за порушення чинного законодавства не було.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємство веде полiтику самофiнансування.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

На даний момент всi укладенi договори були виконаннi.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Пiдприємство планує в подальшому нарощувати обсяги виробництва, освоювати новi види продукцiї, розширювати профiль пiдприємства, а також залучати до справи нових дiлових партнерiв.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

д/н

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н