Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО КИЇВСЬКИЙ ЗАВОД ГУМОВИХ I ЛАТЕКСНИХ ВИРОБIВ
Код за ЄДРПОУ00149593
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНестабiльна полiтична ситуацiя   Змiни полiтичних факторiв не впливають на дiяльнiсть емiтента 
Фінансово-економічніНестача власних обiгових коштiв, що змушує залучати кредити пiд високi вiдсотки , нестабiльнiсть податкового законодавства   нарощування власного капiталу, прийнятя сприятливого для пiдприємства податкового законодавства 
Виробничо-технологічніНеобхiднiсть утримувати велику кiлькiсть основних засобiв та їх модернiзацiя   заключення довгострокових договорiв оренди обладнання, що збiльшить коефiцiєнт оновлення основних засобiв i повисить рентабельнiсть виробництва 
СоціальніНезначний рiвень платоспроможностi населення   змiн не прогнозується 
ЕкологічніЕкологiчнi фактори не мають впливу на дiяльнiсть емiтента   змiн не прогнозується 
ПриміткиВ 2006 роцi проведене збiльшення статутного капiталу та зареєстрований додатковий випуск акцiй. Т Залучення iнвестицiй значно покращить фiнансове становище емiтента i дозволить зайняти бiльш вигiдну позицiю на внутрiшньому ринку.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Шумооблицювальнi матерiали, iншу гумовi вироби Нафтокамський завод штучних шкiр; ДП "Бобруйськрезинотехнiка", Балаковський завод резиново-технiчних виробiв Росiя, Бiлорусiя   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Гумово-технiчнi вироби д/н д/н д/н д/н 0.000 32963.000 30534.700 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:32963.000 30534.700 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Гумово-технiчнi та гумово-облицювальнi матерiали Україна, Росiя, Бiлорусiя, Iталiя, Нiмеччина 20.000 80.000 0.000 
Усього:20.000 80.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Київська фабрика гумових виробiв створена згiдно наказу Управлiння мiсцевої та паливної промисловостi Київського мiськвиконкому за 257 вiд 29 вересня 1956 року. Фабрика випускала пресованi гумовi вироби для побутової технiки, дитячi iграшки. Згодом пiдприємство було перейменоване у Київський завод гумових та латексних виробiв, а наказом ФДМУ вiд 19.10.95р. 1705-ЗПР перетворене у Вiдкрите Акцiонерне Товариство <Київський завод гумових та латексних виробiв>.
Пiдприємство розташоване у Голосiївському районi мiста Києва, за адресою вул. Амурська, 6. Завод має 5 виробничих дiльниць, транспортну, електродiльницю, ремонтно-механiчний цех, паро-силове господарство, 3 склади, лабораторiю.
Загальна виробнича площа складає 18832 кв. м.
Основною продукцiєю заводу являються гумовi вироби, деталi та шумооблицювальнi матерiали, що застосовуються для виробництва автомобiльної та сiльськогосподарської технiки.

Інформація про організаційну структуру емітента

Вищим керiвним органом ВАТ <Київський завод гумових та латексних виробiв> являються загальнi збори акцiонерiв товариства, що збираються не рiдше 1 разу на рiк. Спостережна Рада складається з трьох осiб та Ревiзiйна комiсiя обираються загальними зборами. Поточне керiвництво роботою товариства здiйснює виконавчий орган у особi Голови Правлiння та його заступника. Фiлiй та дочiрнiх пiдприємств ВАТ <КЗГЛВ> не має.

Опис обраної облікової політики

Ведення бухгалтерського облiку господарських операцiй здiйснюється бухгалтерською службою пiдприємства на чолi з головним бухгалтером.
Пiдставою для бухгалтерського облiку господарських операцiй є первиннi документи. Застосовуються типовi форми первинних документiв, якi затвердженi Наказами Мiнстату. Синтетичний облiк здiйснюється за затвердженим планом рахункiв за субрахунками. Бухгалтерський облiк ведеться за допомогою електронних засобiв обчислювання з роздрукуванням вiдомостей облiку щомiсячно.
Необоротнi активи та амортизацiя.
Згiдно П(С)БО 7 <Основнi засоби> до основних засобiв вiдносяться матерiальнi активи, якi пiдприємство утримує з метою використання їх у процесi виробництва або постачання товарiв, надання послуг, здавання в оренду iншим особам або здiйснення адмiнiстративних та соцiально-культурних функцiй, очiкуваний строк корисного використання яких бiльше одного року та вартiстю понад 1 тис. грн.. ( до 01.07.04р. - 500 грн.). Одиницею облiку основних засобiв є об"єкт основних засобiв.
Придбанi основнi засоби зараховуються на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю, яка складається з витрат, що включають суми, сплаченi постачальникам основних засобiв та пiдрядчикам за виконання будiвельно-монтажних робiт. Реєстрацiйнi збори, державне мито та аналогiчнi платежi, суми непрямих податкiв, витрати зi страхування ризикiв доставки основних засобiв, витрати на установку. Монтаж, налагодження основних засобiв. В первiсну вартiсть основних засобiв також включається вартiсть посередницьких, транспортних та iнших послуг та витрат, безпосередньо пов"язаних з придбанням та доведенням основних засобiв до стану, в якому вони можуть використовуватись вiдповiдно до запланованої мети.
Первiсна вартiсть об"єкта основних засобiв збiльшується на суму витрат, пов'язаних з полiпшенням у разi здiйснення модернiзацiї, модифiкацiї, добудови, дообладнання, реконструкцiї при умовi очiкування подальших вигод.
Первiсна вартiсть об"єкта основних засобiв зменшується в разi часткової лiквiдацiї об"єкта. Витрати на поточний та капiтальний ремонти включаються до складу витрат пiдприємства. Так як iснують принциповi розбiжностi мiж бухгалтерським та податковим облiком основних засобiв, податковий облiк основних засобiв зберiгається як вiдокремлений участок облiку для нарахування зносу, який зменшує оподатковуваний прибуток.
У 2006 роцi застосовуються норми i методи нарахування амортизацiї основних засобiв, передбаченi податковим законодавством.
Облiк iнших необоротних активiв, якi не вiдображенi на рахунку 10 <Основнi засоби> (за субрахунками) облiковуються на рахунку 11 < Iншi необоротнi активи> за такими субрахунками:
111 <Бiблiотечнi фонди>
112 <Малоцiннi та необоротнi матерiальнi активи>
113 < Тимчасовi не титульнi споруди>
114 <Природнi ресурси>
115 < I iнвентарна тара>
117 <Iншi необоротнi матерiальнi активи>.
До складу малоцiнних необоротних матерiальних активiв включаються предмети строком служби бiльше 1 року, вартiстю менше 1 тис. грн.. (до 01.07.04р. 500 грн.).
Амортизацiя МНМА та бiблiотечних фондiв нараховується в першому мiсяцi використання об"єкту в розмiрi 100% вiд його вартостi. Амортизацiя iнших необоротних матерiальних активiв нараховується згiдно норм та методiв податкового облiку. Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується прямолiнiйним методом, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi нематерiального активу на очiкуваний перiод часу використання.
Запаси.
Придбання чи виготовлення запасiв зараховується на баланс пiдприємства по їх первiснiй вартостi. На дату балансу запаси вiдображаються в бухгалтерському облiку та звiтностi по найменшiй iз оцiнок: первiснiй вартостi, чистiй вартостi реалiзацiї. Запаси вiдображаються по чистiй вартостi реалiзацiї, якщо на дату балансу їх цiна знизилась, або вони застарiли, або iншим чином втратили свою первiсну вартiсть.
Чиста вартiсть реалiзацiї визначається по кожнiй одиницi запасiв шляхом вирахування з очiкуваної цiни продажу очiкуваних витрат на завершення виробництва та їх збут. Визначення чистої вартостi реалiзацiї запасiв здiйснюється один раз на рiк - станом на перше число останнього мiсяця звiтного року - одночасно з проведенням iнвентаризацiї. На пiдставi даних комiсiї суму, на яку первiсна вартiсть перевищує чисту вартiсть реалiзацiї та вартiсть повнiстю втрачених (зiпсованих, або тих що не вистачає) запасiв списується на витрати звiтного перiоду, шляхом проведення уцiнки того чи iншого виду запасiв.
Якщо чиста вартiсть реалiзацiї тих запасiв, що ранiше були уцiненi та є активами на дату балансу, збiльшується , то на суму збiльшення чистої вартостi реалiзацiї, але не бiльше суми попереднього зменшення, сторнується запис про попереднє зменшення вартостi цих запасiв. У зв"язку з цим проводиться до оцiнка запасiв.
Списання запасiв при вiдпуску їх у виробництво, продажу чи iншому вибуттi вiдбувається за методом iдентифiкованої вартостi вiдповiдної одиницi запасiв.
Визначення резерву сумнiвних боргiв.
Згiдно з Планом рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов"язань i господарських операцiй пiдприємств та органiзацiй та iнструкцiєю про застосування плану рахункiв бухгалтерського облiку, затвердженого наказом Мiнфiну України 291 вiд 30.11.1999р., облiк розрахункiв з покупцями та замовниками ведеться на рахунку 36 <Розрахунки з покупцями i замовниками> у вiдповiдностi з Iнструкцiєю 291.
Величина резерву сумнiвних боргiв визначається виходячи з платоспроможностi окремих дебiторiв.
Фiнансовi iнвестицiї
Фiнансовi iнвестицiї вiдображаються за методом собiвартостi iнвестицiї з урахуванням зменшення корисностi.
Забезпечення для вiдшкодування майбутнiх (наступних) витрат i платежiв не створюється.
Доходи, витрати.
Оцiнка ступеня завершеностi операцiї з надання послуг (виконання робiт) здiйснюється шляхом вивчення виконаної роботи, при цьому в бухгалтерському облiку доходи вiдображаються у звiтному перiодi пiдписання акта наданих послуг (виконання робiт). Облiк доходiв здiйснюється згiдно П(С)БО 15 <Дохiд>. Облiк витрат здiйснюється згiдно положень П(С)БО 16 <Витрати>.

Витяг з аудиторського висновку

Пiдсумовуючи результати аналiтичних дослiджень стосовно фiнансової звiтностi ВАТ "КЗГЛВ" , що додається, ми прийшли до висновку:
а) правовi принципи регулювання, органiзацiї, ведення бухгалтерського облiку визначенi ВАТ "КЗГЛВ" з використанням порядку ведення бухгалтерського облiку, прийнятого i затвердженого керiвництвом пiдприємства, який послiдовно використовувався в практицi ведення облiку пiдприємства;
б) надана фiнансова звiтнiстьВАТ "КЗГЛВ" у цiлому вiдповiдає розумiнню специфiки фiнансово-господарської дiяльностi пiдприємства;
в) фiнансова звiтнiсть ВАТ "КЗГЛВ", з точки зору повного висвiтлення, пiдготовлена на пiдставi нормативних актiв, що регулюють порядок пiдготовки i представлення звiтностi, а саме, у вiдповiдностi iз Законом України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi", з П(С)БО 1 "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi", 2 "Баланс", 3 "Звiт про фiнансовi результати";
г) iснує адекватне вiдображення всiх суттєвих питань, якi стосуються забезпечення правильного надання фiнансової звiтностi;
д) фiнансова звiтнiсть мiстить всю iнформацiю про фактичнi та потенцiйнi наслiдки операцiй та подiй, якi можуть вплинути на рiшення, що будуть прийматися користувачами щодо участi в капiталi пiдприємства, оцiнки якостi управлiння, оцiнки здатностi пiдприємства своєчасно виконувати свої зобов'язання, забезпеченостi зобов'язань пiдприємства, регулювання дiяльностi дприємства;
е) фiнансова звiтнiсть мiстить повну, правдиву та неупереджену iнформацiю про доходи, витрати, прибутки i збитки вiд дiяльностi пiдприємства за звiтний перiод.
Ми вважаємо, що фiнансова звiтнiсть ВАТ "КЗГЛВ" станом на 31.12.2006 року дає правдиве i неупереджене вiдображення фiнансового стану пiдприємства, результатiв його дiяльностi; i пiдготовлена з дотриманням нормативних вимог щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi.
Цей звiт складено на дев"яти сторiнках у трьох примiрниках, два з яких отримало ВАТ "КЗГЛВ".
Дата складання аудиторського висновку - 28 лютого 2007 року.



Директор Аудиторської
фiрми ТОВ "Аудит - СП LTD" Сагова С.В.
сертифiкат АПУ серiї А 001954

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основною продукцiєю заводу являються рiзноманiтнi гумовi вироби, деталi та шумооблицювальнi матерiали, що застосовуються для виробництва автомобiльної та сiльськогосподарської технiки. На даний час ВАТ <Київський завод гумових та латексних виробiв> є практично монопольним виробником гумових деталей та шумооблицювальних матерiалiв для автомобiльного та сiльськогосподарського транспорту.
Через гнучку полiтику цiн та високий рiвень якостi продукцiя заводу являється конкурентноспроможною ( вартiсть шумооблицювальних матерiалiв, що реалiзуються заводом, майже вдвiчi нижча вiд аналогiчної iмпортної продукцiї).

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Суттєвою проблемою пiдприємства являється нестача власних обiгових коштiв для поточної дiяльностi, через що необхiдно залучати кредити пiд високi проценти.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У 2006 роцi товариство не сплачувало штрафiв за порушення чинного законодавства.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Товариство працює на принципах госпрозрахунку, фiнансування проводиться за рахунок власних коштiв та банкiвських кредитiв. У 2006 роцi пiдприємство для поповнення обiгових коштiв залучало довгостроковi та короткостроковi банкiвськi кредити, непогашена частина яких на кiнець року складала 32582,9 тис. грн.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Договори на 2006 рiк виконано повнiстю

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Проводиться робота по впровадженню та винаходу нових технологiй та впровадженню виробництва нових видiв продукцiї. Передбачається пiдвищити коефiцiєнт завантаження виробничих потужностей пiдприємства та ефективнiсть їх використання ( фондовiддачу). Планується збiльшення активної частини основних фондiв (їх оновлення).
Передбачається збiльшення обсягiв поставок Мiнському тракторному заводу.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

В 2007 роцi планується виплата дивiдендiв iноземному iнвестору.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуПiдприємство рейтинг не проходило, так як не займає моноольного становища на ринку 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуПiдприємство рейтинг не проходило, так як не займає моноольного становища на ринку 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуПiдприємство рейтинг не проходило, так як не займає моноольного становища на ринку 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуПiдприємство рейтинг не проходило, так як не займає моноольного становища на ринку