Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Захiденергомонтажвентиляцiя"
Код за ЄДРПОУ00127083
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичні1) Полiтична нестабiльнiсть в країнi; 2) Вiдсутнiсть заохочувального будiвельного законодавства.   1) полiтична стабiлiзацiя сприятиме розвитку пiдприємства; 2) Створення належного заохочувального будiвельного законодавства. 
Фінансово-економічні1) Несвоечаснi розрахунки замовникiв за виконанi роботи; 2) Незначна кiлькiсть платоспроможних замовникiв; 3) Iнертнiсть банкiв щодо заохочення будiвництва та надання кредитiв населенню на купiвлю житла.   1) Змiна полiтики замовникiв щодо вчасних розрахункiв; 2) Пошук замовникiв та iнвесторiв; 3) Заохочувальна кредитувальна система. 
Виробничо-технологічні1) Фiнансовий та моральний знос основних фондiв; 2) Значна собiвартiсть МР.   1) Поступове оновлення фондiв; 2) Впровадження у пiдрядчикiв енерго- та ресурсозберiгаючих технологiй. 
Соціальні1) Незавантаженнiсть фахiвцiв; 2) Обмеженi можливостi пiдприємства щодо заохочення та мотивацiї персоналу.   1) Пошук нових ринкiв монтажних робiт; 2) Пошук резервiв для заохочення персоналу. 
Екологічнід/в д/нд/нд/нд/в 
Приміткид/в

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Монтаж, реконструкцiя та капiтальний ремонт систем вентиляцiї та кондицiювання повiтря МП "Кондицiонер" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Монтаж, реконструкцiя та капiтальний ремонт систем вентиляцiї та кондицiювання повiтря д/в Лiцензiя серiя АА 665062 вiд 03.07.03р. д/в тис.грн. 0.000 775.000 6.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:775.000 6.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Спецiальнi будiвельно-монтажнi роботи Металургiйнi заводи, Обухiвський вентзавод 100.000 0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" - пiдприємство, що виконує спецiальнi будiвельно-монтажнi роботи, в тому числi реконструкцiю та капiтальний ремонт, систем вентиляцiї та кондицiювання повiтря на об'єктах атомної енергетики та промисловостi.
Пiдприємство створене 3 лютого 1982 року як Державне пiдприємство Монтажне управлiння 7 Тресту "СОЮЗЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" з метою виконання державних замовлень по виконанню спецiальних будiвельно-монтажних робiт на об'єктах атомної енергетики.
З моменту створення пiдприємство претерпiло численнi перетворення та змiни щодо пiдпорядкованостi:
а) в 1992 роцi Монтажне управлiння "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ", яке мало 3 дiльницi в м.Добротвори, в м.Кузнiццовську та в м.Рiвне ( на рiвненськiй дiльницi було розпочате будiвництво виробничої бази, яка на даний час знаходиться в стадiї незавершеного будiвництва);
б) у зв'язку iз значною заборгованiстю Кузнiцовської дiльницi перед державою та найманими працiвниками її було передано у пiпорядкування Дирекцiї "Рiвненської АЕС";
в) в 1994 роцi пiдприємство було перетворене у вiдкрите акцiонерне товариство на пiдставi Державної програми приватизайцiї на 1994 рiк.
До початку монтажу енергетичного та технологiчного обладнання на Хмельницькiй АЕС колектив пiдприємства приймав участь у будiвельно-монтажних роботах на Курськiй АЕС, Пiвденно-Українськiй АЕС, Запорiзькiй АЕС та Добротворськiй РЕС.
Роботи по монтажу енергетичних об'єктiв на Хмельницькiй АЕС виконувались до прийняття Верховною Радою України мораторiю на будiвництво на Хмельницькiй та Рiвненськiй АЕС. Пiдчас мораторiю з метою збереження квалiфiкованих кадрiв пiдприємство виконувало вентиляцiйнi роботи за договорами пiдряду на пiдприємствах енергетичного комплексу. З часу прийняття мораторiю на будiвництво блоку 2 "Хмельницької АЕС" товариство виконувало плановi монтажнi роботи по ремонту систем вентиляцiї на блоцi 1 "Хмельницької АЕС".

Інформація про організаційну структуру емітента

ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" складається iз iз наступник структурних пiдроздiлiв:
1) майстерня по виготовленю систем повiтря проводiв;
2) автотранспортна майстерня ВГМ;
3) налагоджувальна група;
4) Хмельницька дiльниця ВАТ "ЗЕМВ";
5) Рiвненська дiльниця ВАТ "ЗЕМВ.
ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" не має залежних пiдприємств, фiлiй та представництв.

Опис обраної облікової політики

Складання фiнансової звiтностi за 2005 рiк проводиться згiдно вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 р. 996-Х1У та згiдно Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку.
1. Основнi засоби класифiкуються по групах. Амортизацiя нараховується за ставками згiдно статi 8.2. та 8.3. Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" 289/97-ВР у редакцiї вiд 22.05.1997 р. iз змiнами та доповненнями. Лiквiдацiйна вартiсть основних засобiв облiковується згiдно податкового законодавства. Первинна оцiнка об'єкту iрунтується на собiвартостi П(С)БО-7.
2. Одиницею бухгалтерського облiку запасiв визначається їх найменування. Первинна вартiсть придбаних запасiв визначається по собiвартостi запасiв згiдно П(С)БО-9. Не включаються до первинної вартостi запасiв на збут та iншi витрати не пов'язанi з придбанням запасiв. Вiдпуск запасiв на будiвництво, продаж на сторону здiйснюється по середньозваженiй собiвартостi. Надходження будiвельних iнструментiв та iнших МШП, строк експлуатацiї яких перевищує 1 рiк, облiковується на рахунок малоцiннi необоротнi матерiальнi активи. Нарахування їх зносу проводиться в розмiрi 100 % при введеннi в експлуатацiю. Вартiсть МШП, якi списуються з балансу i облiковуються по за балансом, за мiрою експлуатацiї вiдповiдальним особам протягом строку їх фактичного використання.
3. В балансi дебiторська заборгованiсть за товари, послуги, виконанi роботи визначена грошовими коштами на рахунок "Грошовi кошти на розрахунковому рахунку та в касi пiдприємства". Доходи та витрати включенi у Звiт про фiнансовi результати на основi принципiв нарахування та вiдповiдностi облiку тих перiодiв, до яких вони вiдносяться.

Витяг з аудиторського висновку

Аудиторським висновком пiдтверджено, що фiнансову звiтнiсть пiдготовлено на пiдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку i достовiрно та повно представлено фiнансову iнформацiю про пiдприємство за 2005 рiк по результатах операцiй за перiод з 01.01.2005 р. по 31.12.2005 р. згiдно з нормативними вимогами, щодо бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi. Прийнята система облiку вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 р. 996-Х1У iз змiнами й доповненнями i ПСБО Мiнфiну України. Фiнансова звiтнiсть, складена на основi дiйсних даних бухгалтерського облiку, що ведеться згiдно "Iнструкцiї про застосування плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань i господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй", затвердженої наказом Мiнфiну вiд 30.1.99 р. 291 та зареєстрованої у Мiн'юстi 21.12.99 р. пiд 893/4186, встановленим вимогам дiючого законодавства України та прийнятої облiкової полiтики, реально й точно вiдображає фiнансовий стан пiдприємства на дату складання звiтностi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основною сферою дiяльностi ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" є виконання капiтальних та спецiальних будiвельно-монтажних робiт - наладка, реконструкцiя та капiтальних ремонт систем вентиляцiї та кондицiювання, а також виготовлення систем вентиляцiї та комплектуючих деталей до них (дефлекторiв, вузлiв, проходiв, заслонок, клапанiв).
Основними замовниками спецiальних будiвельно-монтажних робiт товариства є держава в особi ДП НАЕК "ЕНЕРГОАТОМ" на бдiвництвi ВП "Хмельницька АЕС", промисловi пiдприємтва (ТОВ "Будiндустрiя УБ ХАЕС", ВАТ "Вiнницька кондитерська фабрика, ТОВ "Рiвнепобутприлад", Шепетiвський мясокомбiнат, Славутський будфарфор) та пiдприємства соцiально-побутового комплексу України ( ОП "Червона калина, Хмельницька торгово-промислова палата тощо).
Джерелом сировини для ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" є металопрокат.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Однiєю з iстотних проблем, якi впливають на дiяльнiсть ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" є низька платоспроможнiсть замовникiв, яка призводить до виникнення дебiторської заборгованостi, вiдсутнiсть фронту робiт.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

За звiтний перiод штрафи та компенсацiї за порушення чинного законодавства товариством не сплачувалися.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

За умови позитивного вирiшення державою проблеми фiнансування будiвництва блоку 3 ВП "Хмельницька АЕС" ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" має перспективу для подальшого проведення спецiальних будiвельно-монтажних робiт.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Станом на 01 сiчня 2006 р. ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" уклало, але ще не виконало наступнi угоди:
1) з генеральним пiдрядником ВАТ "Управлiння будiвництва Хмельницької АЕС" на виконання спецiальних будiвельно-монтажних робiт на суму 357340,00 грн.;
2) з ЗАТ "Славутський склозавод" на виконання спецiальних будiвельно-монтажних робiт на суму 7462,20 грн.;
3) з ВАТ "Славутський хлiбозавод" - на 12930,00 грн;
4) з УКБ Хмельницька Облдержадмiнiстрацiя - на 9653,00 грн.;
5) з ВАТ "Шепетiвський цукрокомбiнат - на 50208,00 грн.;
6) з ВП ХАЕС - 163716,00 грн.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

На 2006 рiк ВАТ "ЗАХIДЕНЕРГОМОНТАЖВЕНТИЛЯЦIЯ" уклало угоди на загальну суму майже 510000,00 грн.:
1) з генеральним пiдрядником ВАТ "Управлiння будiвництва Хмельницької АЕС" на виконання спецiальних будiвельно-монтажних робiт на суму 300000,00 грн.;
2) з ВП "Хмельницька АЕС" ДП НАЕК "ЕНЕРГОАТОМ" на виконання робiт по модернiзацiї та планово-попереджувальних робiт об"єктiв атомної енергетикi на суму 102051,00 грн.;
3) з ЗАТ "Славутський комбiнат Будфарфор" - 20000,00 грн.;
4) з ПП "Вiанол" - 15000,00 грн.;
5) з ВАТ "Шепетiвський м"ясокомбiнат" - 50000,00 грн.;
6) з ЗАТ "Славутський склозавод" - 15000,00 грн.;
7) з ВАТ "Володимирцукор" - 22947,60 грн.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

д/в

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в