Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "УКРОРГЕНЕРГОБУД"
Код за ЄДРПОУ00125474
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичнід/н   д/н 
Фінансово-економічніВеликi податки, вiтсутнiсть фiнансування енергобудiвництва   Удосконалення податкового законодавства, зниження податкiв, iнвестицiї в енергобудiвництво.iнвестицiї в енергобудiвництвi. 
Виробничо-технологічнід/н   д/н 
Соціальнід/н   д/н 
Екологічнід/н   д/н 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
д/н д/н д/н   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Здавання пiд найм примiщень д/н д/н 70.20.1 д/н 0.000 491.300 414.400 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:491.300 414.400 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
д/н д/н 0.000 0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Згiдно з Постановою Ради Мiнiстрiв СРСР вiд 15 вересня 1955 року 1688 було створено iнститут "Оргенергобуд", який наказом вiд 20 вересня 1955 року 185 заснував фiлiю iнституту в м. Одесi на базi колишнього вiддiлу iнституту "Теплоелектропроект". В 1991 роцi фiлiю було перетворено в Державний iнститут "Укроргенергобуд". Вiдповiдно до Наказу Президента України вiд 15 червня 1993 року 210/93 "Про корпоратизацiю пiдприємств", Мiнiстерством енергетики та електрифiкацiї України наказом 300 вiд 30.12.1994 року винесено рiшення про заснування вiдкритого акцiонерного товариства на базi iнституту "Укроргенергобуд". Остаточно товариство засновано 1996 роцi пiсля продажу 60% загальної кiлькостi випущених акцiй.

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ВАТ входять чотири виробничi вiддiли, якi займаються проектними та науково-дослiдними розробками та два вiддiли, якi займаються експлуатацiйно-технiчним обслуговуванням.

Опис обраної облікової політики

Обрана облiкова полiтика товариства ведеться з дотриманням всiх принципiв, методiв та процедур, передбачених Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi вiд 16.071999 року 996-ХIV та з новими нацiональними стандартами бухгалтерського облiку. Норми та методи нарахування амортизацiї основних засобiв провадяться згiдно податкового законодавства. Оцiнка вартостi запасiв провадиться методом середньо виваженої собiвартостi вiдповiдно до стандарту бухгалтерського облiку 9.

Витяг з аудиторського висновку

На думку аудитора, фiнансова звiтнiсть ТОВ "Укроргенергобуд" надає об"єктивну та достовiрну iнформацiю в усiх суттєвих аспектах про фiнансовий стан Товариства в цiлому станом на 31.12.2004р., а також результати його господарської дiяльностi у вiдповiдностi та рух грошових коштiв, за рiк, який закiнчився на вказану дату у вiдповiдностi з П(С)БО та визначеною основою фiнансової звiтностi.
Аудитор має достатнi пiдстави для пiдтвердження фiнансової звiтностi ТОВ "Укроргенергобуд" станом на 31.12.2004р. та висловлює умовно-позитивну думку стосовно цiєї звiтностi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Згiдно з Статутом товариство займається виконанням проектно-вишукувальних, науково дослiдних робiт та наданням послуг по здаванню пiд найм виробничих примiщень.
Обсяг робiт, виконаний у 2004 роцi становив 956,1 тисяч гривень у тому числi проектнi та
науково-дослiднi - 34,3 тисяч гривень, послуги по орендi та iншим послугам - 921,8 тисяч гривень.
Вартiсть проектно-вишукувальних робiт визначається згiдно з "Порядком визначення вартостi робiт для будiвництва, яке здiйснюється на територiї України" - Д.1.1-7-2000 затверджена наказом Державного комiтету в справах мiстобудiвництва i архiтектури вiд 14 грудня 2000 року 285.
Основними замовниками проектної продукцiї являються українськi пiдприємства.
Замовлення виконуються на договiрнiй основi.
Галузь енергетики перебуває в кризовому станi, майже припинено велике будiвництво, що тягне за собою зниження замовлень на проектно-вишукувальнi роботи.

На сьогоднiшнiй час конкуренцiї в галузi немає.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Проблемами, якi впливають на дiяльнiсть ВАТ являються:
1. Вiдсутнiсть фiнансування енергобудiвництва.
2. Великi податки.
3. Нестача обiгових коштiв.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Перевiрка фiнансово-господарської дiяльностi пiдприємства проведено ГНI станом на 01.10.2003 р.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Щодо фiнансування ВАТ, обрана полiтика госпрозрахунку.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Отриманi новi замовлення на суму 85 тисяч гривень, 63.1 тисяч гривень - перехiдний обсяг. Продовжуються переговори i пошук нових замовлень.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

д/н

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Д/н.