Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "ПIВДЕНЕНЕРГОБУД"
Код за ЄДРПОУ00122602
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичнід/н   д/н 
Фінансово-економічніНеплатежи замовникiв за будiвельнi роботи   д/н 
Виробничо-технологічнід/н   д/н 
Соціальнід/н   д/н 
Екологічнід/н   д/н 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
д/н д/н д/н   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Будiвельно-монтажнi роботи д/н д/н д/н д/н 0.000 709.200 591.000 
Iншi товари (послуги ) :     0.000 0.000 0.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:709.200 591.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Будiвельнi матерiали Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "Пiвденьенергобуд" утворилося вiдповiдно до рiшення 29 вiд 09.02.95 р. Мiнiстерством Енергетики України на базi колишнього Будiвельного Керування Одеської АТЭЦ, сформованого в лютому 1981 р. iз метою будiвництва Одеської Атомної Теплоелектроцентралi.
З 1996 р. по 21.06.99 р. (указ 462 вiд 21.06.99 р.) зроблено повне акцiонування товариства з колективною власнiстю при 26% переданих державою в розпорядження Холдiнгової компанiї "Енергобуд".
Протягом цих рокiв пiдприємство є Генеральним пiдрядчиком на будiвництвi нових, реконструкцiї i технiчного переоснащення чинних енергетичних i iнших об'єктiв на територiї України, а також за її межами. БМУ ОТЭЦ-2, як генпiдрядним керуванням, були побудованi всi житловi, виробничi й адмiнiстративно-побутовi об'єкти м. Теплодару (на 10 тис. населення) i промислова база для будiвництва атомної станцiї з пуско-резервної котельної. У м. Херсонi на Заводi , що переробляє нафту , 1998 р. була реконструйована котельна ТЭЦ. Також БМУ ОТЭЦ-2 брала участь у будiвництвi дмiнiстративно-побутових об'єктiв м. Славутич 1987-1992 р.
У 2000-2001 р. вело будiвництво котельної насосної станцiї пiвденної системи магiстральних нафтопроводiв.
У 2000 р. був побудований i введений в експлуатацiю газопровiд-вiдвiд ВД ДУ-400 з АГРС i ГРП у м. Теплодарi.
В 2000 р. Товариство вело будiвництво адмiнiстративного будинку "Херсонобленерго", проводило ремонти по головному корпусу Одеської ТЕЦ.
В 2003 р. як генпiдрядним проводило роботи по укладаню водопроводiв ф1420 замовник КП "Одесводоканал".
В 2004 р. Товариство вело капремонт ВАТ "Одеський коровай", хлiбзавод 4 та капремонт ОНПУ бази вiдпочинку "Чайка".

Інформація про організаційну структуру емітента

Апарат керування.
Пiдроздiли:
- Херсонська будiвельна дiлянка;
- Дiлянка основних споруд;
- Дiлянка енергетики;
- Растворобетонний завод;
- Вiддiл головного механiка;
- Одеське будiвельно-монтажне керування.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть пiдприємства вiдповiдає вимогам МСБО i подається у формi який потребує НП(С)БО. На пiдприємствi бухгалтерський облiк по зносу (амортизацiї) основних засобiв ведеться вiдповiдно до iнструкцiї 159 "ПРО бухгалтерський облiк балансової вартостi груп основних фондiв" затверджений указом України вiд 27.04.2000 р. 92 на рахунку 13 "Знос (амортизацiя) майна. При нарахуваннi зносу (амортизацiї) основних засобiв застосовується коефiцiєнт , що згiдно , вiдповiдно до Закону "ПРО оподатковування прибули".

Витяг з аудиторського висновку

На думку аудитора, фiнансова звiтнiсть ВАТ "Пiвденьенергобуд" надає об"єктивну та достовiрну iнформацiю в усiх суттєвих аспектах про фiнансовий стан Товариства в цiлому станом на 31.12.2004р., а також результати його господарської дiяльностi у вiдповiдностi та рух грошових коштiв, за рiк, який закiнчився на вказану дату у вiдповiдностi з П(С)БО та визначеною основою фiнансової звiтностi.
Аудитор має достатнi пiдстави для пiдтвердження фiнансової звiтностi ВАТ "Пiвденьенергобуд" станом на 31.12.2004р. та висловлює умовно-позитивну думку стосовно цiєї звiтностi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

З 1981 р. у плинi всього цього рокiв пiдприємство є генеральним пiдрядчиком на будiвництвi нових, реконструкцiях i технiчному переоснащеннi чинних енергетичних i iнших об'єктiв на територiї України, а також за її межами. У дiйсне час ВАТ "Пiвденьенергобуд" виконує загальнобудiвельнi, монтажнi, ремонтно-будiвельнi, i електромонтажнi роботи. Виготовляє металевi конструкцiї i вироби в рiзноманiтному асортиментi.
ВАТ "Пiвденьенергобуд" має власну базу, де є складськi помешкання, полiгони, площадки i розчиннобетонний завод.

В даний час ВАТ "Пiвденьенергобуд" має контакти i надає послуги по виконанню будiвельно-монтажних робiт i по капiтальних ремонтах об'єктiв iз такими замовниками:
- ТОВ "Бiдiвельна компанiя "Алан";
- Одеський нацiональний полiтехнiчний унiверситет;
- ВАТ "Одеський коровай";
- ТОВ "Облкомунсiльбуд". ВАТ "Пiвденьенергобуд" було засновано для будiвництва АТЕЦ i житла в м. Теплодар. У зв"язку з тим, що рiзко зменьшилися будiвельно-монтажнi роботи в м. Теплодар для м. Одеси нашi послуги дорогi i Товариство стало не конкурентноспроможнiм.
На теперiшнiй час є можливiсть будiвництва житла в м. Теплодар i водоводiв в селах Маяки, Мирне, Дальник. При малому обсязi СМР замовники пiдвищують вимоги пiдрядчикам i вибирають на тендернiй основi гiдних, що мають оборотнi кошти, власнi бази, автотранспорт i вантажопiд'ємнi механiзми виконуючи весь комплекс робiт (загальнобудiвельнi роботи, сантехнiчнi, електричнi), тобто з рештою пiд ключ i з гарною якiстю. Особливо залучає замовникiв солiднiсть пiдприємства i якiсть робiт на ранiше що здаються об'єктах.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

1. Об"єм витрат по капiтальному будiвництву та ремонту об"єктiв напряму залежать вiд розвитку галузi економiки. На цей час витрати замовникiв на розвиток, реконструкцiю та ремонт мiнiмальнi, що впливає на вiдсутнiсть договорiв та контрактiв на будiвництво в нашому регiонi.
2. Товариство має виробничу базу, закритi та вiдкритi складськi примiщення з козловими кранами, все це в теперiшнiй час не вмкористовується.
3. Негативно сказується вiдсутнiсть в сiльському господарствi i районах областi (ранiше товариство завжди мало замовлення в своєму регiонi).

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Державною податковою адмiнiстрацiєю проведена перевiрка за перiод iз 1.04.03 по 31.03.04 р.
Вiдповiдно до виявлених порушень по бухгалтерському звiтi нарахований штраф у сумi 4475,00 грн. Данi суми цiлком сплаченi.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

У зв'язку зi збитковими показниками в товариства немає джерела засобiв на технiчне переозброєння, реконструкцiю i розширення виробництва. Дуже низький обсяг оборотних коштiв. Застарiлi основнi засоби товариство реалiзує в плинi декiлькох рокiв.
Для пiдтримки фiнансового стану товариство займається рiзнобiчною дiяльнiстю: решта металолома, решта механiзмiв i помешкань в оренду, реалiзацiєю нелiквiдних матерiалiв i устаткування. Основний напрямок є пошук випуску лiквiдної продукцiї i послуг, що користуються попитом i маює постiйне фiнансування.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

На 2004 роцi товариством були укладенi контракти i договори з такими замовниками:
1. КП "Одесводоканал", об"єкт "Реконструкцiя водоканалу". Контракт 1330 тис.грн. освоєно 1330.
2. Керування майном та iнвестицiями Теплодарської мiської ради контракт - 76 тис. грн. освоєно 68,9 тис.грн.
3. Одеський нацiональний полiтехнiчний унiверситет контракт 176,8 тис. грн. освоєно 176,8 тис. грн.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

На теперiшнiй час на 2005 рiк пiдготовлений "План виконання СМР i перспективної дiяльностi" В план включенi вже iснуючi контракти на 2005р.
1. 1Одеський нацiональний полiтехнiчний унiверситет -250,0 тис.грн.
2. Будiвництво будинку 70 в м. Теплодар - 4000,0 тис. грн.
3. Водогони в с. Маяки - 350 тис. грн.;
с. Дальник - 380 тис. грн.;
с. Мирне - 220 тис. грн.
4. ВАТ "Одеський коровай" - 1100 тис. грн.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Д/н.