Finance.ua
Назва емітентаАкцiонерне товариство закритого типу `Монтажне управлiння 5 `Електропiвденмонтаж`
Код за ЄДРПОУ00121809
Організаційно-правова формаЗАТ

Текстова частина

Висновок аудитора

ВИСНОВОК НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА ЩОДО ФIНАНСОВИХ ЗВIТIВ Акцiонерного товариства закритого типу Монтажне управлiння 5 `Електропiвденмонтаж` за 2006 рiк

Ми провели аудиторську перевiрку фiнансових звiтiв АТЗТ МУ 5 `ЕПМ`, що включають баланс станом на 31 грудня 2006 р., звiт про прибутки та збитки, звiт про змiни в акцiонерному капiталi, звiт про рух грошових коштiв за рiк, що минув на зазначену дату, опис важливих аспектiв облiкової полiтики та iншi пояснювальнi примiтки.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цих фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiд+повiдають обставинам.
Вiдповiдальнiсть аудитора
Нашою вiдповiдальнiстю є надання висновку щодо цих фiнансових звiтiв на основi результатiв нашої аудиторської перевiрки. Ми провели аудиторську перевiрку у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання впевненостi, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансових звiтах. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора. Для таких процедур входить i оцiнка ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб`єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансових звiтiв.
Аудиторська перевiрка проведена у вiдповiдностi з вимогами:
-Закону України `Про аудиторську дiяльнiсть`, затвердженого Верховною Радою України вiд 22.04.93 р. 3126/ХП.
-Закону України <Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi вiд 16.07.99 р. 996-ХIУ (iз змiнами).
-Дiючих Положень (Стандартiв) бухгалтерського облiку (далi по тексту П(С)БО);
-Стандартiв аудиту та етики Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, що прийнятi як Нацiональнi стандарти аудиту згiдно з рiшенням Аудиторської палати України 122 вiд 18.04.2003 р.;
-Мiжнародних стандартiв аудиту, надання впевненостi та етики: Видання 2006 року, зокрема МСА 700, 701, 720.
-Про затвердження Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до ДКЦПФР при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затв. рiшенням ДКЦПФР вiд 19 грудня 2006 р., 1528, зареєстрованого в Мiнюстi України 23 сiчня 2007 р., 53/13320.
-Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до ДКЦПФР при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затв. рiшенням ДКЦПФР вiд 19 груд+ня 2006 р., 1528.
-АУДИТ: Застосування мiжнародних стандартiв в аудиторськiй практицi України, 2005.
-Чинних законодавств та нормативних актiв, що регламентують порядок здiйснення господарської дiяльностi й бухгалтерського облiку.
В ходi перевiрки аудитором використанi наступнi документи:
-Установчi та реєстрацiйнi документи;
-Касовi та банкiвськi документи;
-Первиннi та накопичувальнi документи;
-Журнал `Головна книга` за 2006 рiк;
-Регiстри синтетичного та аналiтичного облiку;
-Рiчний фiнансовий звiт пiдприємства за 2006 рiк;
-Результати iнвентаризацiї майна пiдприємства;
-Форми бухгалтерської звiтностi;
-Iншi акти перевiрок за 2006 рiк.

Думка аудитора
Аудиторська перевiрка проведена згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту, якi зобов`язують аудиторiв планувати й здiйснювати аудит з метою отримання обiрунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Аудит включав перевiрку через тестування доказiв, якi пiдтверджують суми та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Аудиторська перевiрка охоплювала оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку згiдно з Положеннями (Стандартами) бухгалтерського облiку суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв.
Незалежний аудитор стверджує, що проведена перевiрка є обiрунтованою пiдставою для висловлення думки щодо фiнансових звiтiв.
У вiдповiдностi до договору та вимог Мiжнародних нормативiв аудиту, масштаб проведення аудиту передбачав отримання всiх необхiдних та суттєвих доказiв для формування незалежного професiйного судження про наяв+нiсть або вiдсутнiсть суттєвих вiдхилень мiж даними звiтностi та вимогами, встановленими законодавством по її складанню та розкриттю. Цi стандарти зобов`язують нас планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання обiрунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Пiд час аудиту зробленi дослiдження шляхом тестування доказiв на обiрунтуваннi сум та iнформацiї, розкритих у фiнансовому звiтi, а також оцiнка адекватностi застосованих принципiв бухгалтерського облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнка загального подання фiнансових звiтiв на одержання розумних пiдтверджень щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi суттєвих помилок. Аудит використовував принцип вибiркової перевiрки пiдтверджень сум та по+яснень у фiнансовiй звiтностi. Суттєвiсть замовником не обумовлювалась. Розмiр суттєвостi визначався по вiдношенню до виявлених в ходi перевiрки вiдхилень згiдно з професiйним поглядом аудитора у вiдповiдностi з Мiжнародними стандартами аудиту, застосування мiжнародних стандартiв в аудиторськiй практицi України, Вимог ДКЦПФР до аудиторського висновку та довiдки про фiнансовий стан емiтента, Положень (Стандартiв) бухгалтерсь+кого облiку України, чинних законодавств та нормативних актiв, що регламентують порядок здiйснення господарської дiяльностi й бухгалтерського облiку в Українi.

Висновок
Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевiрка забезпечує обiрунтовану пiдставу для висловлення нашої думки вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту 700, 701, 720.
Розкриття у рiчному звiтi iнформацiї за видами активiв, вiдповiдає вимогам, встановленим Нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку та Мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi.
Розкриття у рiчному звiтi про зобов`язання, вiдповiдає вимогам, встановленим Нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку та Мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi.
Розкриття у рiчному звiтi iнформацiї про власний капiтал вiдповiдає вимогам, встановленим Нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку та Мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi.
Вартiсть чистих активiв пiдприємства вiдповiдає вимогам чинного законодавства i нормативних актiв України.
Статутний фонд (капiтал) АТЗТ МУ 5 `ЕПМ` у встановленi законодавством термiни ранiше був сплачений повнiстю.
Статутний фонд (капiтал) товариства станом на момент заснування ста+новить 119,41 грн., у звiтному 2006 р. вiн не змiнився.
Щодо дотримання вимог лiквiдностi професiйних учасникiв фондового ринку за 2006 р. на пiдприємствi даних немає.
Цiннi папери у звiтному перiодi 2006 р. на пiдприємствi не випускались.
Iпотечних облiгацiй та реєстру iпотечного покриття вiдповiдно до Зако+ну України <Про iпотечнi облiгацiї> на пiдприємствi немає.
Чистий збиток за звiтний 2006 рiк склав - 58,3 тис. грн.
Даних про виконання зобов`язань за борговими та iпотечними цiнними паперами на пiдприємствi за 2006 рiк немає.
Правовi основи регулювання, органiзацiї, ведення бухгалтерського облi+ку i складання фiнансової звiтностi на пiдприємствi здiйснюється згiдно з Положеннями (Стандартами) бухгалтерського облiку та приказом Керiвника 18 `Про облiкову полiтику АТЗТ МУ 5 `ЕПМ` (в новiй редакцiї) вiд 01.01.2001 р.
Iнформацiя про дiї, якi вiдбувалися протягом звiтного року та могли вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та могли призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною першої статтi 41 <Закону України <Про цiннi папери та фондовий ринок> - змiна посадових осiб товариства (голови правлiння) за рiшенням загальних зборiв акцiонерiв вiд 24 листопада 2006 року.
Висновок незалежного аудитора щодо фiнансових звiтiв АТЗТ МУ 5 подається акцiонерам пiдприємства та до ДКЦПФР при розкриттi iнформацiї емiтентами згiдно з рiшенням ДКЦПФР вiд 19 грудня 2006 р., 1528, зареєстрованим в Мiнюстi України 25 сiчня 2007 р. за 53/13320.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та вiдповiднi докази для висловлення нашої думки.
На нашу думку, фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан АТЗТ МУ 5 `ЕПМ` станом на 31 грудня 2006 року, її фiнансовi результати та рух грошових коштiв за рiк, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi, Мiжнародних стандартiв аудиту, вимог Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, законодавчих та нормативних актiв України.


Незалежний аудитор О. А. Садовников
(Сертифiкат аудитора серiї <А> 001797; Свiдоцтво про внесення в Реєстр суб`єктiв аудиторської дiяльностi 0655, рiшення АПУ вiд 26.01.2006, 158)

16 квiтня 2007 р.
91006 , м. Луганськ, кв. Ленiнського комсомолу, 8а/122
Тел. 8 (0642) 31-46-38

Інша інформація

дн