Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Пiвдентеплоенергомонтаж"
Код за ЄДРПОУ00121146
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніОскiльки дiяльнiсть Групи компанiй ПТЕМ повязана з енергетичними обєктами, якi є державною власнiстю, навiть незначна змiна державного устрою або законодавства може суттєво вплинути на розвиток технологiчних можливостей та впровадження технологiй на цих обєктах.   Зi змiною державного устрою може змiнитися ситуацiя в паливно-енергетичному комплексi, оскiльки це одна з найважливiших складових економiки держави. 
Фінансово-економічніПроблеми фiнансово-економiчного характеру, як правило, виникають на державному рiвнi шляхом недостатнього фiнансування: програм розвитку; сервiсного обслуговування ; планового ремонту; впровадження енергозберiгаючих технологiй на обєктах енергетики.   важко передбачити 
Виробничо-технологічніЗагалом виробничо-технологiчна база Групи компанiй ПТЕМ забезпечує найкраще виконання робiт по напрямках дiяльностi   Важко передбачити 
СоціальніЛюдський фактор лежить в основi будь-якого процесу Групи компанiй ПТЕМ, вiд документообороту до монтажу обладнання.   Важко передбачити 
ЕкологічніЗначне погiршення екологiчного стану довкiлля у останнi роки привернуло увагу громадськостi до цих проблем, що в свою чергу дало змогу впроваджувати енергозберiгаючи та екологiчно-безпечнi технологiї   Важко передбачити 
ПриміткиЗначними факторами, якi впливають на дiяльнiсть пiдприємства є фiнансово-економiчнi фактори.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Будiвельно-монтажнi роботи "Iнтербудмонтаж" Україна   
Будiвельно-монтажнi роботи "Укрiнтеренерго" Україна   
Будiвельно-монтажнi роботи Укренергочормет Україна   
Будiвельно-монтажнi роботи "Укратоменергобут" Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Iнжинiринг ЮТЕМ Лiцензiї державних органiв: на будiвельну дiяльнiсть -АА 207631; Свiдоцтво про квалiфiкацiю постачальника послуг з обслуговування обєктiв атомної енергетики, в тому числi Обєкту "Укриття" - Е 02-39-24-03; ЮТЕМ тис.грн  184687.400 184687.400 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:184687.400 184687.400 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Енергоаудит пiдприємств  80.000 10.000 10.000 
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Вiдкрите акцiонерне товариство "Пiвдентеплоеннергомонтаж" - одне iз провiдних пiдприємств галузi, яке здiйснює монтаж та налагодження обладнання теплових та атомних електростанцiй, енергетичних обєктiв промислових пiдприєств, станцiй магiстральних газопроводiв, газопомпувальних станцiй. Товариство було засновано в 1926 роцi. Його дiяльнiсть нерозривно повязана з створенням енергетичної бази минулого Радянського Союзу, здiйснення плану ГОЕЛРО, нарощування енергетичної бази Уралу в роки Другої Свiтової вiйни, пiслявоєнне вiдновлення зруйнованого енергетичного господарства країни, послiдовне освоєння новаторських способiв монтажу та введення в експлуатацiю енергетичного обладнанняна теплових, а потiм i на атомних електростанцiях дозволило компанiї ПТЕМ зайняти провiдне мiсце серед енергобудiвельних органiзацiй. Сьогоднi пiдприємство здiйснює монтаж та налагодження обладнання теплових та атомних станцiй, енергетичних обєктiв промислових пiдприємств, компресорних станцiй, магiстральних газопроводiв. Компанiя ПТЕМ приймала участь у монтажi енергетичного та технологiчного обладнання таких Київських заводiв як бiльшовик, Ленкузня, Лепсе, Укркабель. Великий вклад компанiя зробила в розвиток енергетичних обєктiв м.Києва: побудованi та введенi в експлуатацiю Київськi ТЕЦ, котельнi на житлових масивах. Спецiалiсти компанiї були задiянi в спорудженнях енергетичних обєктiв в Iндiї, Монголiї, Болгарiї, Угорщинi, Кубi, Грецiї та iнших країнах.

Інформація про організаційну структуру емітента

Вiдкрите акцiонерне товариство "Пiвдентеплоенергомонтаж" складається з наступних дочiрних пiдприємств: ДП Днiпропетровське МУ, знаходиться в м.Днiпропетровськ вул.Херсонська, 5 ; ДП Добротвiрське МУ с.Добротвiр К.-Бузький р-н Львiвська обл. ДП Донецьке МУ, м.Донецьк пр.Партизанський, 110; ДП Захiдно-Українське МУ м.Кузнецовськ Рiвненська обл.; ДП Запорiзьке МУ м.Енергодар Запорiзька обл. ДП Львiвське МУ м.Львiв вул.Телiги, 21; ДП Одеське МУ м.Одеса вул.Кутузова, 19; ДП Печерське МУ м.Київ вул.Промислова, 4; ДП Припятське МУ смт.Буча; ДП Чорнобильське МУ с.Погреби Броварського рну; ДП Обухiвське МУ м.Українка Обухiвський рн.
Закiнчена процедура банкрутства та остаточно лiквiдовано ДП Рубiжанське МУ; ДП "Чернiгiв"; Дарницьке МУ виробничо-учбове управлiння ВАТ "Пiвдентеплоенергомонтаж" Лiквiдований вiдособлений пiдроздiл ЖКВ ВАТ ПТЕМ.

Опис обраної облікової політики

В бухгалтерському облiку для нарахування зносу основних засобiв Товариство застосовує норми i методи нарахування амортзацiї основних засобiв, передбаченi статтею 8 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств 283/97-ВР (для основних засобiв введених в експлуатацiю до 01.01.2003 року) та прямолiнiйний метод (для основних засобiв введених в експлуатацiю починаючи з 01.01.2003 року); облiк iнших необоротних матерiальних активiв проводиться у вiдповiдностi до П(С) БО 7 "Основнi засоби) облiк нематерiальних активiв здiйснюється у вiдповiдностi до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 8 "Нематерiальнi активи", амортизацiя нематерiальних активiв нараховується з застосуванням прямолiнiйного методу, переоцiнка у перiод, що перевiрявся , не проводилася.

Витяг з аудиторського висновку

Виходячи з вищенаведених показникiв , можна зробити висновок, що пiдприємство в цiлому має задовiльний фiнансовий стан. Класифiкацiя та оцiнка активiв у бухгалтерському облiку вiдповiдає встановленим нормативам бухгалтерського облiку. Розмiр зобовязань, вiдображений у фiнансовiй звiтностi, реальний. Власний капiтал визначений правильно та адекватний до його структури та призначення. система бухгалштерського облiку, що використовувалася на пiдприємствi, вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Фiнансова звiтнiсть складається на базi дiйсних даних бухгалтерського облiку у вiдповiдностi з формами фiнансової звiтностi, встановленими Мiнiстерством фiнансiв України.
Фiнансова звiтнiсть пiдготовлена на пiдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку i достовiрно та повно подає фiнансову iнформацiю про ВАТ "Пiвдентеплоенергомонтаж" станом на 31.12.2006 р. згiдно з нормативними вимогами щодо бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

ВАТ ПТЕМ має дозволи i лiцензiї наглядових органiв України для виконання робiт на теплових та атомних електростанцiях, станцiях теплопостачання промислових пiдприємств. В даний момент компанiя пропонує наступнi види послуг: - пiдготовку, монтаж, пiслямонтажнi пусконалагоджувальнi роботи тепломеханiчних частин, будiвельно-монтажнi роботи, спорудження енергетичних та промислових обєктiв "пiд ключ", виготовлення та монтаж рiзноманiтного нестандартного обладнання, трубопроводiв природного та скрiпленого газiв, електрозварювання, технологiчне проектування, автоперевезення. Паливноенергетична галузь неспроможна вести в достатнiй кiлькостi нове будiвництво iз-за проблем неплатежiв, вiдсутнiсть оборотних коштiв i кредитування галузi. Найбiльш впливовi конкуренти: - ВАТ "Теплоененргомонтаж" м.Харкiв, невеликi пiдприємства по монтажу та ремонту теплоенергетичного обладнання. Основними замовниками є ДСП Чорнобильська АЕС, ВП Хмельницька АЕС, ВП Пiвденно-Українська АЕС, ВП Рiвненська АЕС, Добротвiрська ТЕС та iншi пiдприємства України та зарубiжжя.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Нестабiльнiсть у зовнiшньоекономiчнiй ситуацiї в державi, недосконалiсть та змiннiсть податкового законодавства. Вiдсутнiсть оборотних коштiв, систематичнi неплатежi i неспроможнiсть паливно-енергетичної галузi розвиватися.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Штрафи до ВАТ ПТЕМ за порушення чинного законодавства в 2006 роцi не застосовувались, компенсацiй за порушення законодавства ВАТ "Пiвдентеплоенергомонтаж" в 2006 роцi не виплачувало.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємство має задовiльний фiнансовий стан. Показники фiнансової стiйкостi свiдчать про те, що пiдприємство є фiнансово стiйким. Дiяльнiсть емiтента фiнансувалась за рахунок власних обiгових коштiв. Коефiцiєнти лiквiдностi показують достатнiсть ресурсiвпiдприємства, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобовязань.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

За звiтний перiод усi укладенi договори були використанi.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Зараз ВАТ ПТЕМ виконує роботи з будiвництва "пiд ключ" комплексу гiрничозбагачувального комбiнату на шахтi "Червоноармiйська - захiдна 1" для ЗАТ "Донецьксталь", а також планує виконання робiт по змiнi парогенераторiв на Пiвденноукраїнськiй АЕС.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

По iншiй iнформацiї, що може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента , данi вiдсутнi.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуРейтингової оцiнки протягом року не було. 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/в 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуПоновленої рейтингової оцiнки протягом звiтного року не було