Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Пiвдентеплоенергомонтаж"
Код за ЄДРПОУ00121146
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніЗаволодiння реєстром та спроби перерозподiлу власностi   Роздiлення полiтики та бiзнесу 
Фінансово-економічніЗначний податковий тиск   Змiна податкового кодексу 
Виробничо-технологічніЗношення основних засобiв   програма розвитку виробництва 
СоціальніПроблема оновлення кадрiв   Оновлення кадрiв 
Екологічнід/в д/нд/нд/нд/в 
ПриміткиНестабiльнiсть економiчної дiяльностi в державi, недосконалiсть та змiннiсть податкового законодавства, вiдсутнiсть оборотних коштiв.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Будiвельно-монтажнi роботи ВАТ Теплоенергомонтаж" м.Харкiв Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Вiдкрите акцiонерне товариство "Пiвдентеплоенергомонтаж" - одне iз провiдних пiдриємств галузi, яке здiйснює монтаж та налагодження обладнання теплових та атомних електростанцiй , енергетичних об"єктiв промислових пiдприємств, станцiй магiстральних газопроводiв, газопомпувальних станцiй. Товариство було засновано в 1926 роцi. Його дiяльнiсть нерозривно пов"язано з створенням енергетичної бази минулого Радянського союзу, здiйснення плану ГОЕЛРО, нарощування енергетичної бази Уралу в роки другої свiтової вiйни, пiслявоєнне вiдновлення зруйнованого енергетичного господарства країни, послiдовне освоєння новаторськиї способiв монтажу та введення в експлуатацiю енергетичногго обладнання на теплових, а потiм i на атомних станцiях дозволило компанiї ПТЕМ ззайняти провiдне мiсце серед енергобудiвельних органiзацiй. Починаючи з монтажу та налагодженняи невеликих парових машин та котлiв. Сьогоднi пiдприємство здiйснює монтаж та налагодження обладнання теплових та атомних станцiй, енергетичних об"єктiвпромисловиї пiдприємств, компресорних станцiй, магiстральних газопроводiв. Компанiя ПТЕМ приймала участь в монтажi енергетичного та технологiчного обладнання таких Київських заводiв як Бiльшовик, Ленкузня, Лепсе, Укркабель. Великий вклад компанiя зробила в розвиток енергетичних ою"єктiв м.Києва: побудованi та введенi в експлуатацiю Київська ТЕЦ-1, ТЕЦ-2, ТЕЦ-3, ТЕЦ-4, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, котельнi на житлових масивах Оболонь, Виноград, Воскресенський, Теремки та iншi. Спецiалiсти компанiї були задiянi в спорудження енергетичних об"єктiв в Iндiї, Монголiї, Болгарiї, Угорщинi, Кубi, Грейiї та iшших країнах.

Інформація про організаційну структуру емітента

Пiдприємство складається з наступних вiдособлених пiдроздiлiв% Дарницьке монтажен виробничо-навчальне управлiння м. Київ, Житлово-комунальний вiддiл м.Київ. До складу ВАТ входять слiдуючi дочiрнi пiдприємства: ДП "Транс-сервiс" м.Київ, ДП Днiпропетровське МУ м.Днiпропетровськ, ДП Добротвiрське МУ м.Добротвiр, ДП Донецьке МУ , ДП ЗУМУ м.Кузнецовськ, ДП Запорiзьке МУ, ДП Київське МУ м.Київ, ДП Львiвське МУ, ДП Одеське МУ, ДП Печерське МУ м.Київ, ДП Пусконалагоджувальне управлiння м.Київ, ДП Припятське МУ м Буча, ДП Обухiвське му м.Українка, ДП Чорнобильське МУ м.Київ.

Опис обраної облікової політики

ОСНОВНI ЗАСОБИ ТА НЕМАТЕРIАЛЬНI АКТИВИ. АМОРТИЗАЦIЯ. Бухгалтерський облiк основних засобiв здiйснюється пiдприємством вiдповiдно до положення (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби" iз урахуванням таких особливостей: - нарахування амортизацiї основних засобiв, iнших необоротних активiв проводиться ВАТ iз застосуванням прямолiнiйного методу нарахування амортизацiї. За цим методом рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується на очiкуваний перiод часу використання об"єкта основних засобiв: - термiн корисного використання груп необоротних активiв встановлюється комiсiєю на чолi з головним iнженером, нарахування амортизацiх проводиться щомiсчно.ОБЛIК НЕМАТЕРIАЛЬНИХ АКТИВIВ здвйснюється вiдповiдно до вимог Положення (стандарту() бухгалтерського облiку 8 "Неиатерiальнi активи" з урахуванням таких особливостей: - дооцiнка та оцiнка нематерiальних активiв структурними одиницямиВАТ ПТЕМпроводиться тiльки з дозволу Голови правлiння. ОБЛIК ЗАПАСIВ ведеться вiдповiдно до положення (стандарту) бухгалтерського облiку "Запаси" iз урахуванням наступних сообливостей: - при випуску запасiв у виробництво, продажу та iншому вибуттi оцiнка здiйснюється за методом середньозваженої собiвартостi, - запаси вiдображаються в бух.облiку i звiтностi за первiсною вартiстю. ОБЛIК ДЕБIТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТI здiйснюється вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 10 "Дебiторська заборгованiсть". Облiк дебiторської заборгованостi здiйснюється з урахуванням наступного: - поточна дебiторська заборгованiсть за продукцiю, товари, роботи, послуги визнається активом оночасно з виданням доходу вiд реалiзацiї продукцiї, товарiв, робiт, послуг та оцiнюється за первiсною власнiстю. ОБЛIК ДОХОДIВ здiйснюється вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 15 "Дохiд" пов"язаний з наданням послуг, визначається виходячi з ступеня завершеностi операцiй по наданню послуг на дату балансу. ОБЛIК ВИТРАТ здiйснюється до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку "Витрати": в виробничу собiвартiсть включаються: прямi матерiальнi витрати, прямi витрати на оплату працi, iншi прямi витрати, загальновиробничi витрати.ОБЛIК ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК. Чистий прибуток пiдлягає розподiлу в бухгалтерському облiку на створення (повернення) резервного капiталу, витрати власникам (дивiденди) i збiльшення статутного капiталу на пiдставi рiшення загальних зборiв акцiонерiв. КОНСОЛIДОВАНА ФIНАНСОВА ЗВIТНIСТ - здiйснюється вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 20.

Витяг з аудиторського висновку

Класифiкацiя та оцiнка активiв у бухгалтерському облiку вiдповiдає встановленим нормативам бухгалтерського облiку. Розмiр зобовязань, вiдображений у фiнансовiй звiтностi, реальний. Власний капiтал визначений правильно та адекватний до його структури та призначення. Система бухгалтерського облiку, що використовувалась на пiдприємствi, вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Фiнансова звiтнiсть складається на базi дiйсних даних бухгалтерського облiку у вiдповiдностi з формами фiнансової звiтностi, встановленими Мiнiстерством фiнансiв України.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

ВАТ ПТЕМ має дозволи i лiцензiї наглядових органiв України для виконання робiт на теплових та атомних електростанцiях, станцiях теплопостачання промислових пiдприємств. В даний момент компанiя пропонує наступнi види послуг :- пiдготовку, монтаж, пiслямонтажнi пусконалагоджувальнi роботи тепломеханiчних частин, будiвельно-монтажнi роботи, спорудження енергетичних та промислових об"єктiв "пiд ключ" , виготовлення та монтаж рiзноманiтного нестандартного обладнання, трубопроводiв природного й скрiпленого газiв, електрозварювання, технологiчне приектування, автоперевезення. Паливноенергетична галузь неспроможна вести в достатнiй кiлькостi нове будiвництво iз-за проблемнеплатежiв, вiдсутнiсть оборотних коштiв i кредитування галузi. Найбiльш впливовi конкуренти: - ВАТ "Теплоенергомонтаж" м.Харкiв, невеликi пiдприємства по монтажу та ремонту теплоенергетичного обладнання. Основними замовниками є ДСП Чоргнобильська АЕС, ВП Хмельницька АЕС, ВП Пiвденно-Українська АЕС, ВП Рiвненська АЕС, Добротвiрська ТЕС, ВАТ "Єнакiївський метвлургiйний комбiнат", Тепловi мережi АК "Київенерго" та iншi пiдприємства України та зарубiжжя.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Нестабiльнiсть у зовнiшньоекономiчнiй ситуацiї в державi, недосконалiсть та змiннiсть податкового законодавства. Вiдсутнiсть оборотних коштiв, систематичнi неплатежi i неспроможнiсть паливно-енергетичної галузi розвиватися.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Фактiв виплати штрафiв i компенсацiй за порушення чинного законодавства за звiтний перiод не було.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємство має задовiльний фiнансовий стан. Показники фiнансової стiйкостi свiдчать про те, що пiдприємство є фiнансово стiйким. Дiяльнiсть емiтента фiнансувалась за рахунок власних обiгових коштiв. Коефiцiєнти лiквiдностi показують достатнiсть ресурсiв пiдприємства, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобовязань.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

За звiтний перiод усi укладенi договори були виконанi.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Зараз ВАТ ПТЕМ в рамках модернiзацiї Єнакiївського металургiйного заводу виступає Генеральним пiдрядником з будiвництва комплекса доменної печi 5 "пiд ключ" Спецiалiстами ВАТ ПТЕМ буде виконано повний об"єм робiт з стабiлiзацiї об"єкту "Укриття" на Чорнобильськiй АЕС, а також виконує весь комплекс робiт з будiвництва Санпропускника на 1430 мiсць. В ходi реалiзацiї проекту спецiалiсти компанiї виконують монтаж технологiчних, електротехнiчних та вентиляцiйних систем, а також КВПтаА заводу з переробки рiдких радiоактивних вiдходiв ЧАЕС.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Коефiцiєнт загальної лiквiдностi складає 1,12 (при нормативi > 1,0)
Коефiцiєнт поточної лiквiдностi складає 0,86 (при нормативi 0,6-0,8)
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi складає 0,26 (при нормативi > 0)
Чистий оборотний капiтал товариства складає 12183,30 тис.грн.