Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Пiвдентеплоенергомонтаж"
Код за ЄДРПОУ00121146
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичнід/н д/нд/нд/нд/н 
Фінансово-економічніЗначний податковий тиск   змiна податкового кодексу 
Виробничо-технологічніЗношення основних засобiв   програма розвитку виробництва 
СоціальніПроблема оновлення кадрiв   оновлення кадрiв 
Екологічнід/в   д/в 
ПриміткиОсновними факторами, якi можуть вплинути на дiяльнiсть емiтента недосконалiсть та змiннiсть податкового законодавства, падiння обсягiв робiт.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Будiвельно-монтажнi роботи на об"єктах теплової та атомної енергетики ВАТ "Теплоенергомонтаж" м.Харкiв Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Усього:0.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Вiдкрите акцiонерне товариство "Пiвдентеплоенергомонтаж" - одне iз провiдних пiдприємств галузi, яке здiйснює монтаж та налагодження обладнання теплових та атомних електростанцiй, енергетичних об"єктiв промислових пiдприємств, станцiй магiстральних газопроводiв, газопомпувальних станцiй. Акцiонерне товариство було засноване в1926 роцi. Його дiяльнiсть нерозривно пов"язано
з створенням енергетичної бази минулого Радянського Союзу, здiйснення плану ГОЕРЛО, нарощування енергетичної бази районiв Уралу, в роки Другої свiтової вiйни, пiслявоєнне вiдновлення зруйнованого енергетичного господарства країни, послiдовне освоєння новаторських способiв монтажу та введення в експлуатацiю енергетичного обладнання на теплових, а потiм i на атомних станцiях дозволило компанiї ПТЕМ зайняти провiдне мiсце серед енергобудiвельних органiзацiй. Починаючи з монтажу та налагодження невеликих парових машин та котлiв, сьогоднi пiдприємство здiйснює монтаж та налагодження обладнання теплових та атомних станцiй, енергетичних об"єктiв промислових пiдприємств, компресорних станцiй магiстральних газопроводiв. Компанiя ПТЕМ приймала участь в монтажi енергетичного та технологiчного обладнання таких Київських заводiв, як Бiльшовик, Ленкузня, Лепсе, Укркабель. Великий вклад компанiя зробила в розвиток енергетичних об"єктiв м.Києва: побудованi та введенi в експлуатацiю Київськi ТЕЦ-1, ТЕЦ-2, ТЕЦ-3, ТЕЦ-4, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, котельнi на житлових масивах Оболонь, Виноградар, Воскресенський, Теремки, Нивки, Мiнський.Спецiалiсти компанiї були задiянi в спорудженнi енергетичних об"єктiв в Iндiї, Монголiї, В"єтнамi, Болгарiї, Угорщинi, Кубi, Грецiї та iнших країнах.

Інформація про організаційну структуру емітента

Пiдприємство складається з наступних вiдособлених пiдроздiлiв:
Дарницьке монтажне виробничо-навчальне управлiння, м.Київ;
Житлово-комунальний вiддiл, м.Київ;
Управлiння по роботi з акцiями ВАТ ПТЕМ, м.Київ.
До складу ВАТ входять слiдуючi дочiрнi пiдприємства:
ДП "Транс -сервiс" м.Київ, ДП Днiпронептровське МУ м.Днiпропетровськ, ДП Добротвiрське МУ м.Добротвiр, ДП Донецьке МУ, ДП Запорiзьке МУ, ДП ЗУМУ м.Кузнецовськ, ДП Київське МУ, ДП Львiвське МУ, ДП Одеське МУ, ДП Печерське МУ м.Київ, ДП Пусконалагоджувальне управлiння м.Київ, ДП Припятське МУ м.Буча Київської обл. ДП Рубiжанське МУ, ДП Обухiвське МУ м.Обухiв Київської обл. ДП Чонобильське МУ м.Київ. Змiни в оргiнiзацiйнiй структурi за звiтний перiод не вiдбулися.

Опис обраної облікової політики

ОСНОВНI ЗАСОБИ ТА НЕМАТЕРIАЛЬНI АКТИВИ. АМОРТИЗАЦIЯ.
Бухгалтерський облiк основних засобiв здiйснюється пiдприємством вiдповiдно до положення (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби" iз урахуванням таких особливостей:
- нарахування амортизацiї основних засобiв, iнших необоротних матерiальних активiв проводиться ВАТ "Пiвдентеплоенергомонтаж" iз застосуванням прямолiнiйного методу нарахування амортизацiї. За цим методом рiчна сумма амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується на очiкуваний перiод часу використання об"єкта основних засобiв:
-термiн корисного використання груп необоротних активiв встановлюється комiсiєю на чолi з головним iнженером ВАТ ПТЕМ:
- нарахування амортизацiї проводиться щомiсячно.
Облiк нематерiальних активiв здiйснюється вiдповiдно до вимог Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 8 "Нематерiальнi активи" з урахуванням таких особливостей:
-дооцiнка та оцiнка нематерiальних активiв структурними одиницями ВАТ ПТЕМ проводиться тiльки з дозволу Голови правлiння.
- нарахування амортизацiї нематерiальних активiв здiйснюється прямолiнiйним методом.
ОБЛIК ЗАПАСIВ
Облiк запасiв ведеться вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку ( "Запаси" iз урахуванням наступних особливостей:
- привипуску запасiв у виробництво , продужу та iншому вибуттi оцiнка їх здiйснюється за методом середньозваженої собiвартостi.
- запаси вiдображаються в бухгалтерському облiку i звiтностi за первiсною вартiстю.
ОБЛIК ДЕБIТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТI
Облiк дебiторської заборгованостi здiйснюється вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 10 "Дебiторська заборгованiсть". Облiк дебiторської заборгованостi здiйснюється з урахуванням наступного:
- поточна дебiторська заборгованiсть за продукцiю, товари, роботи,послуги, визнається активом одночасно з виданням доходу вiд реалiзацiї продукцiї, товарiв, робiт, послуг та оцiнюється за первiсною власнiстю.
-поточна дебiторська заборгованiсть за продукцiю, товари, роботи, послуги включається до пiдсумку балансу за чистою реалiзацiйною вартiстю.
ОБЛIК ДОХОДIВ:
Облiк доходiв здiйснюється вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 15 "Дохiд" пов"язаний з наданням послуг, визначається виходячи з ступеня завершеностi операцiй по наданню послуг на дату балансу.
ОБЛIК ВИТРАТ:
Здiйснюється вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерськогооблiку "Витрати":
- в виробничу собiвартiсть включаються: прямi матерiальнi витрати, прямi витрати на оплату працi, iншi прямi витрати, загальновиробничi витрати:
-розподiл загальновиробничих витрат проводиться в кiнцi кожного мiсяця виходячи з фактичних даних про витрати на виробництво кожного виду продукцiї в дебет рахункiв облiку витрат виробництва.
ОБЛIК ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК:
Чистий прибуток пiдлягає розподiлу в бухгалтерському облiку на створення (повернення) резервного капiталу, витрати власникам (дивiденди) i збiльшення статутного капiталу на пiдставi рiшення Загальних зборiв акцiонерiв ВАТ ПТЕМ.
КОНСОЛIДОВАНА ФIНАНСОВА ЗВIТНIСТЬ:
Складання консолiдованої фiнансової звiтностi здiйснюється вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 20 "Консолiдована фiнансова звiтнiсть". Пiдприємства, звiтнiсть яких повинна бути включена в консолiдовану фiнансову звiтнiсть ВАТ ПТЕМ, до 15 числа мiсяця наступного за звiтним кварталом, та до 1 лютого по рiчнiй звiтностi, в письмовий формi надати свою фiнансову звiтнiсть, примiтки до звiтностi, розшифровки та пояснення.

Витяг з аудиторського висновку

Класифiкацiя та оцiнка активiв у бухгалтерському облiку вiдповiдає встановленим нормативам бухгалтерського облiку. Розмiр зобов"язань, вiдображений у фiнансовiй звiтностi, реальний. Власний капiтал визначений правильно та адекватний до його структури та призначення. Система бухгалтерського облiку, що використовувалася на пiдприємствi, вiдповiдає законодавчим та нормативним вимогам.
Фiнансова звiтнiсть складається на базi дiйсних даних бузгалтерського облiку у вiдповiдностi з формама фiнансової звiтностi, встановленими Мiнiстерством фiнансiв України.
Фiнансова звiтнiсть пiдготовлена на пiдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку i достовiрно та повно подає фiнансову iнформацiю про ВАТ ПТЕМ станом на кiнець 31.12.2003 р. згiдно з нормативними вимогами щодо бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

ВАТ ПТЕМ має лiцензiї i дозволи вiдповiдних наглядових органiв України для виконання робiт на теплових та атомних електростанцiях, станцiях теплопостачання промислових пiдприємств, газокомпресорних станцiях магiстральних газопроводiв, об"єктах будiвельної iндустрiї.
В даний момент компанiя пропонує наступнi види послуг:
- пiдготовку, монтаж, пiслямонтажнi пусконалагоджувальнi роботи тепломеханiчних частин комплексiв обладнання;
- будiвельно-монтажнi роботи, спорудження енергетичних та промислових об"єктiв "пiд ключ";
- монтаж транспортно-технологiчного обладнання та вантажопiдйомних механiзмiв у цехах та на вiдкритих майданчиках;
- виготовлення i монтаж рiзноманiтного нестандартного обладнання;
- трубопроводiв природного й скрапленого газiв, трубних деталей поверхонь нагрiву котлiв;
- облицювань з вуглецевої та аустенiтної сталей на АЕС;
- бакiв ємкiстю 100-200 м.куб..
Монтаж:
- трубних проходок, шлюзiв i люкiв та iншого обладнання бiозахiсту АЕС;
- транспортно-технологiчного обладнання АЕС;
Електрозварювання:
ручне, покритими електродами та аргонодугове, автоматичне пiд флюсом, напiвавтоматичне в середовищi СО2, автоматичне аргонодугове, автоматичне порошковим дротом, обладнання трубопроводiв;
- металоконструкцiй з вуглецевої та аустенiнової сталi;
- контроль якостi зварних з"єднань при дiагностицi парових котлiв, посудин та iншого обладнання, а також трубопроводiв руйнуючими методами;
- виготовлення монтаж пристосувань та монтажного оснащення;
- комплексне випробування контрольно-вимiрювальних приладiв, систем керування захисту, очисного обладнання для експлуатацiйних i технiчних потреб пiдприємств, а також для очистки води вiд радiоактивних забруднень;
- технологiчне проектування.
проектування вантажопiдйомних кранiв, виготовлення та сервiс;
- Автотранспортнi перевезення ;
Паливноенергетична галузь неспроиможна вести в достатнiй кiлькостi нове будiвництво iз-за проблем неплатежiв, вiдсутнiсть оборотних коштiв i кредитування галузi.
Найбiльш впливовi конкуренти:
- ВАТ "Теплоенергомонтаж" м.Харкiв;
- невеликi пiдприємства по монтажу та ремонту теплоенегетичного обладнання;
- ремонтнi органiзацiї АЕС, ТЕС.
ОСНОВНИМИ ЗАМОВНИКАМИ Є:
- SES Timace a.s. (Словаччина);
- Ansaldo Nucleare (Iталiя);
- Alstom Rower Brno (Чехiя);
-ДСП Чорнобильська АЕС;
- ВП Хмельницька АЕС;
- ВП "Пiвденно-Українська АЕС";
- ВП Рiвненська АЕС;
- Добротвiрська ТЕС;
- Бурштинська ТЕС;
- ВАТ "Єнакiївський металцргiйний завод";
- Українська Енергозберiгаюча сервiсна компанiя "УкрЕско"
- Концерн "Укрпромiнвест";
- Тепловi мережi АК "Київенерго".

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Нестабiльнiсть у зовнiшньоекономiчнiй ситуацiї в державi, недосконалiсть та змiннiсть податкового законодавства. Вiдсутнiсть оборотних коштiв, систематичнi неплатежi i неспроможнiсть паливно-енергетичної галузi розвиватися.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Фактiв виплати штрафiв i компенсацiй за порушення чинного законодавства за звiтний перiод не було.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємство має задовiльний фiнансовий стан. Показники фiнансової стiйкостi свiдчать про те, що пiдприємство є фiнансово стiйким. Дiяльнiсть емiтента фiнансувалась за рахунок власних обiгових коштiв. Коефiцiєнти лiквiдностi показують достатнiсть ресурсiв пiдприємства, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобов"язань.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

За звiтний перiод усi укладенi договори були виконанi.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Зараз ВАТ ПТЕМ в рамках модернiзацiї Єнакiївського металургiйного заводу виступає Генеральним пiдрядчиком з будiвництва комплексу доменної печi 5 "пiд ключ". Спецiалiстами ВАТ ПТЕМ буде виконано повний об"єм робiт з стабiлiзацiї об"єкту "Укриття" на Чорнобильськiй АЕС, а також виконує весь комплекс робiт з будiвництва Санпропускника на 1430 мiсць пiд "ключ". В ходi реалiзацiї проекту спецiалiсти компанiї виконують монтаж технологiчних, електротехнiчних та вентиляцiйних систем, а також КВПтаА заводу з переробки рiдких радiоактивних вiдходiв ЧАЕС.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

На протязi року емiтент послугами зберiгача, депозитарiя, торговця ЦП та послугами iнших юридичних осiб емiтент не коритсувався. Iнформацiя про облiгацiї та привiлегiйованi акцiї не надається тому, що емiтент вищезгаданi цiннi папери не випускав.