Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО КИЇВСЬКЕ БУДIВЕЛЬНЕ УПРАВЛIННЯ ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ
Код за ЄДРПОУ00120158
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніПолiтичнi фактори на дiяльнiсть товариства не впливають. д/нд/нд/нд/н 
Фінансово-економічніПерманентна змiна податкового законодавства   Змiна нормативiв податкiв та зборiв щодо ведення господарської дiяльностi 
Виробничо-технологічніЗначний знос та моральна застарiлiсть основних засобiв   Створення умов пiльгового кредитування, оновлення основних засобiв, державне регулювання цiн на енергоресурси. 
СоціальніСоцiальнi фактори на дiяльнiсть товариства не впливають. д/нд/нд/нд/н 
ЕкологічніЕкологiчнi фактори на дiяльнiсть товариства не впливають. д/нд/нд/нд//н 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Будiвництво теплових мереж АК "Київенерго" Уганда   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Будiвельно-монтажнi роботи вiдсутнi вiдсутнi посл. 1.000 9907.600 15233.700 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:9907.600 15233.700 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

"Київське будiвельне управлiння теплових мереж" створене 01.01.78р., вiдповiдно Мiненерго СРСР вiд 25.08.77р. За 183 та та тресту "Пiвдененргобуд" вiд 30.11.1977р. На основi госпрозрахункової дiльницi по будiвництву теплових мереж Будiвельно-монтажного управлiння "Пiвдененргосантехмонтаж". Згiдно наказу Мiненерго України вiд 24.01.1994р. 11 "КБУ теплових мереж" набуло статусу юридичної особи i стало державним пiдприємством i було пiдпорядковане ВГО "Київенерго". З 30.08.94р. Було укладено договiр оренди 210 з регiональним вiддiленням фонду державного майна України по м. Київ, в наслiдок чого управлiння отримало назву Колективне пiдприємство "Київське будiвельне управлiння теплових мереж" . Згiдно наказу 690 вiд 24.04.96р. Орендне пiдприємство КП "Київське будiвельне управлiння теплових мереж" перетворене у ВАТ "КБУ теплових мереж".
З часу утiворення i по теперiшнiй час Товариство виконує обовязки Генпiдрядника по будiвництву, реконструкцiї та ремонту теплових мереж в м. Київ.

Інформація про організаційну структуру емітента

Управлiння Товариством здiйснюється через утворенi Товариством органи. Вищим органом правлiння Товариства є Загальнi збори акцiонерiв. Виконавчим органом правлiння є Правлiння на чолi з Головою правлiння. Також контроль та нагляд за дiяльнiстю Товариства здiйснюється з боку утворених органiв правлiння у Товариствi таких як, Спостережна рада та Ревiзiйна комiсiя на чолi з Головою ради та комiсiї. Структурних та вiдокремлених пiдроздiлiв Товариство не має. Вiдповiдальним за порядок здiйснення господарської дiяльностi Товариством є Голова правлiння.

Опис обраної облікової політики

Пiд час проведення аудиторської перевiрки ВАТ <КБУ теплових мереж>, встановлено, що Товариство має затверджену облiкову полiтику вiдповiдно до вимог п. 5 ст. 8 Закону України <Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi>. Облiкова полiтика Пiдприємства передбачає принципи та методи органiзацiї i ведення бухгалтерського облiку на пiдприємствi, порядок складання звiтностi та iншi органiзацiйнi аспекти здiйснення господарської дiяльностi. Основоположення облiкової полiтики пiдприємства вiдповiдають прийнятим в Українi стандартам бухгалтерського облiку та дiючим нормативно-правовим актам щодо здiйснення господарської дiяльностi. Протягом перiоду, що пiдлягав перевiрцi, вiдхилень та змiн щодо облiкової полiтики на пiдприємствi аудитором не встановлено.
Вiдповiдно до положень облiкової полiтики, пiдприємством прийнята та використовується журнально-ордерна форма ведення бухгалтерського. В цiлому, за результатами проведеної аудиторської перевiрки фiнансової звiтностi ВАТ <КБУ теплових мереж>, суттєвих порушень аудитором не встановлено.

Витяг з аудиторського висновку

Вiдповiдно до угоди АП 02-03 про надання аудиторських послуг вiд 2 березня 2006р. мiж Вiдкритим акцiонерним товариством "КБУ теплових мереж" з однiєї сторони i ПП <Аудиторська компанiя <КРЕДО-АУДИТ> / далi за текстом Аудитор/з iншої сторони, яка здiйснює свою дiяльнiсть на пiдставi свiдоцтва суб'єкта аудиторської дiяльностi 2544 виданого за рiшенням Аудиторської палати України 100 вiд 30.03.2001р. i згiдно з Законом України <Про аудиторську дiяльнiсть> та Статутом, займається виключно наданням аудиторських послуг, проведена дiйсна аудиторська перевiрка фiнансової звiтностi за перiод 2005року.Перевiрка проводилась у перiод з 22.03.2006р. по 08.04.2006р. (включно). Мiсце проведення перевiрки - офiсне примiщення ВАТ "КБУ теплових мереж".Ми вважаємо, що зiбраної пiд час аудиту iнформацiї достатньо для складання аудиторського висновку про стан фiнансової звiтностi Вiдкритого акцiонерного товариства <КБУ теплових мереж" за 2005 рiк.
За перiод з 01.01.2005р. по 31.12.2005р. облiк проводився з дотриманням принципiв та методiв ведення бухгалтерського облiку та з дотриманням нормативно-правових актiв законодавства України.
Аудиторська компанiя прийшла висновку, що враховуючи неможливiсть перевiрки фактiв, якi стосуються iнвентаризацiї активiв Товариства iз-за вiдсутностi участi аудиторiв в процесi iнвентаризацiї ми не можемо дати висновок по вказаних моментах, однак цi обмеження мають незначний вплив на фiнансову звiтнiсть та на структуру активiв та пасивiв Товариства, якi вiображено в балансi на 31.12.2005р.
Ми пiдтверджуємо те, що за винятком обмежень, якi зазначенi у попередньому абзацi, фiнансова звiтнiсть ВАТ <КБУ теплових мереж>, у всiх суттєвих аспектах, повно вiдображає фiнансову iнформацiю про Товариство станом на 31 грудня 2005р. згiдно з нормативними вимогами щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi i не мiстить суттєвих перекручень.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основними видами дiяльностi Товариства є:
 Оптова торгiвля напiвфабрикатами з чорних i кольорових металiв, не вiднесени-ми до iнших пiдкласiв
 Роздрiбна торгiвля в неспецiалiзованих магазинах без переваги продовольчого асортименту
 Виробництво металевих конструкцiй
 Здавання пiд найм власної та державної нерухомостi виробничо-технiчного та культурного призначення
 Здавання пiд найм земельних дiлянок
 Здавання пiд найм iнших машин та устаткуваня

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Дiяльнiсть емiтента здiйснюється у вiдповiдностi до норм чинного законодавства. Основними проблемами якi впливають на розвиток Товарисва є низький рiвень оборотностi дебiторської та кредиторської заборгованостi стосовно чого, Товариство має повiльнi темпи розвитку.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Протягом звiтного перiоду факти виплати штрафiв та iнших компенсацiй за порушення чинного законодавства вiдсутнi.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Полiтика фiнансування дiяльностi Товариства побудована на госпрозрахунку щодо ведення дiяльностi. Тому основними джерелами фiнансування дiяльностi Товариства є власнi та оборотнi кошти а також позичковий капiтал.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Станом на звiтну дату наявнiсть договорiв щодо яких укладенi угоди але не виконанi вiдсутнi.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Протягом наступних трьох рокiв Товариство планує збiльшити обсяги та масштаби дiяльностi у напрямку будiвництва, шляхом розширення видiв дiяльностi та застосування нових методiв управлянн товариством. Для реалiзацiї поставлених завдань товариство планує пiдвищити рiвень обертаємостi кредиторської та дебiторської заборгованостi а також залучити позичковий капiтал, що на думку експертiв Товариства надасть змогу реалiзувати поставленi завдання.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Iнша iнформацiя що може бути iстотною для iнвестора щодо оцiнки фiнансового стану у Товариства вiдсутня.

Ознака рейтингового агентства 
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н