Finance.ua
Назва емітентаВiдкрите акцiонерне товариство "Енергогiдромеханiзацiя"
Код за ЄДРПОУ00117274
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНестабiльнiсть полiтичного устрою   Нестабiльнiсть розвитку виробництва 
Фінансово-економічніВисока кредитна заборгованнiсть i невеликий обсяг фiнансових вкладень в капiтане будiвництво в облатсi не дозволяє розширювати виробництво, та проводити оновлення виробничих засобiв.   З залученням нових iнвестицiй, можливе прискорення виплати кредиту. 
Виробничо-технологічніЗношенiсть основних засобiв виробничого призначення   Поступове придбання нових основних засобiв та модернiзацiя старих. 
СоціальніНизька платоспроможнiсть населення   Пiдвищення прожиткового рiвня населення. 
ЕкологічніЗабрудненiсть навколишнього середовища.   Полiпшення стану водних, земляних ресурсiв. 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Землянi роботи Будiвельнi органiзацiї Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Землянi роботи д/н д/н куб. м 3564.300 10618.700 9768.000 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:10618.700 9768.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Будiвельнi матерiали Україна 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

ВАТ "Енергогiдромеханiзацiя" (надалi - Товариство) засноване у процесi корпоратизацiї i є правонаступником державного пiдприємства "Енергогiдромеханiзацiя". Основною метою дiяльностi Товариства є здiйснення виробничої науково-дослiницької i кромерцiйної дiяльностi та отримання прибутку.

Інформація про організаційну структуру емітента

Органами управлiння Товариства є : загальнi збори акцiонерiв Товариства - Вищий орган Товариства, Спостережна рада, Правлiння - виконавчий орган Товариства, Ревiзiйна комiсiя Товариства - контролюючий орган. Товариство не має дочiрнiх пiдприємств. представництв.

Опис обраної облікової політики

Згiдно Статута, пiдприємством використовується план рахункi бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань i господарських операцiй. Товариство веде оперативний та бухгалтерський облiк, складає i подає фiнансову звiтнiсть результатiв своєї дiяльностi, а також веде статистичну звiтнiсть i подає її у встановленому порядку, обсязi органам державної статистики.
При заповненнi форм фiнансової звiтностi за звiтний перiод та їх зiставленнi мають мiсце деякi вiдхилення вiд вимог П(С) БО та Законiв України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.01.1999р. 996-XIV.

Витяг з аудиторського висновку

Аудиторська перевiрка достовiрностi фiнансової звiтностi ВАТ "Енергогiдромеханiзацiя" станом на 31.12.2003р. була проведена товариством з обмеженою вiдповiдальнiстю аудиторською фiрмою "Каупервуд" (свiдоцтво про внесення в Реєстр суб'єктiв аудиторської дiяльностi 0031, видане рiшенням Аудиторської палати України 98 вiд 26.01.2001р.) у вiдповiдностi iз Стандартами аудиту та етики Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв. Результати проведеної перевiрки дозволяють скласти висновок про те, що фiнансовi звiти не вiдображають достовiрно в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан товариства станом на 31 грудня 2003р., а також результат його дiяльностi та рух грошових коштiв за звiтний перiод, згiдно з нацiональними Положеннями бухгалтерського облiку. Здiйснений аналiз показникiв абсолютної i загальної лiквiдностi, коефiцiєнтiв автономiї, структури капiталу (фiнансування), покриття зобов'язань власним капiталом свiдчить про те, що дiяльнiсть пiдприємства протягом 2003р. була збитковою.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом дiяльностi ВАТ "Енергогiдромеханiзацiя" є виконання гiдротехнiчних робiт. Дiяльнiсть Товариста вiд сезонних змiн не залежить.Основними споживачами є пiдприємства та органiзацiї м. Днiпродзержинська, Днiпропетровської обл. Конкурентами є пiдприємства України, якi здiйснюють аналогiчнi роботи.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Низький рiвень фiнансування капiтального будiвництва в областi. Великий вiдсоток зносу основних засобiв виробничого призначення. Неможливiсть придбати сучасне обладнання.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

д/н

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Товариство знаходиться на самофiнансуванняi та госпрозрахунку.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Укладених, але ще не виконаних договорi (контрактiв ) на кiнець звiтного перiоду не має.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Розширення ринкiв для виконання земельних робiт засобом гiдромеханiзацiї та iншими будiвельними механiзмами. Пошук нових замовникiв.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

д/н