Finance.ua
Назва емітентаВАТ "Пiвденьзахiделектромережбуд"
Код за ЄДРПОУ00114086
Організаційно-правова формаВАТ

Додаток 6
до Положення про надання регулярної
інформації відкритими акціонерними
товариствами та підприємствами -
емітентами облігацій

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
Політичнід/н    д/н 
Фінансово-економічніНаявнiсть фiнансових ресурсiв замовникiв   х Введення нового Податкового кодексу 
Виробничо-технологічніОновлення обладнання   х Рiст виробничих потужностей ВАТ 
Соціальнід/н    д/н 
Екологічнід/н    д/н 

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Електроенергетичне будiвництво ЗАТ "ЕЛЕКТРО" Україна   х 
Електроенергетичне будiвництво ВАТ "Київсiльелектро" Україна   х 
Електроенергетичне будiвництво КП "Електропiвденьзахiдмонтаж-6" Україна   х 
Електроенергетичне будiвництво ВАТ "ФАРЛЕП-IНВЕСТ" Україна   х 
Електроенергетичне будiвництво ЗАТ "Монтажбудзв'язок" Україна   х 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Будiвельно-монтажнi роботи   61129 тис.грн. 0.0 26736.6 15776.0 
Iншi товари (послуги)     0.0 3875.0 0.0 
Інші товари (послуги):0.0 0.0 
Усього:30611.6 15776.0 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та на зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Кабель волоконно-оптичний OPCW НЕК "Укренерго" 100.00 0.00 0.00 
Кабельно-провiдникова арматура OPCW НЕК "Укренерго" 100.00 0.00 0.00 
Залiзобетоннi стiйки СК 26-1.2.0 ВАТ "Галенергобудпром" м.Стрий 100.00 0.00 0.00 
Металотраверси ПБ 330-7н Свiтловодський завод металоконструкцiй 100.00 0.00 0.00 
З'єднувальна лiнiйна арматура Слав'янський завод ВАЇ 100.00 0.00 0.00 
Кабельно-провiдникова арматура Харцизький арматурний з-д, Донецької обл. 100.00 0.00 0.00 
Усього:0.00 0.00 0.00 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства

Вiдкрите акцiонерне товариство "Пiвденьзахiделектромережбуд" засновано вiдповiдно до рiшення Мiнiстерства енергетики та електрифiкацiї України вiд 10 серпня 1994 року 190 шляхом перетворення державного пiдприємства -"Трест Пiвденьзахiделектромережбуд"у вищеназване вiдкрите акцiонерне товариство. ВАТ "ТРЕСТ ЕМБ" та його структурнi пiдроздiли працювали i працюють на територiї України, а ранiше в Молдавiї, Росiйськiй Федерацiї, Iндiї, Єгиптi, Алжирi, Iранi, В'єтнамi, Монголiї, Iраку. Товариство має великий досвiд будiвництвав горах(Карпати) i на болотах(райони Чорнобиля, Бiлорусiї, Волинi), ЛЕП-500 кВ Кострома-Вологда(через суссанiнськi болота). За перiод iснування Тресту побудовано "пiд ключ" ПЛ-750 кВ загальною довжиною понад 32000 км;кабельних лiнiй електропередач напругою 35-110 кВ -1305 км;електричних пiдстанцiй загальною трансформаторною потужнiстю 38400 МВА; промислових об'єктiв загальною площею 20000 м2, житлових будинкiв- 113,5 тис.м2.

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу Товариства входять дочiрнi пiдприємства,що дiють на пiдставi Статутiв.

Опис обраної облікової політики

Бухгалтерський облiк у ВАТ здiйснюється вiдповiдно до Положень(стандартiв) бухгалтерського облiку в Украiнi. Ведення бухгалтерського облiку i складання фiнансових звiтiв (крiм звiту про рух грошових коштiв), проводиться за принципом нарахування. Основнi засоби класифiкуються по групах, амортизацiя нараховується за ставками згiдно Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємства". Лiквiдацiйна вартiсть основних засобiв у ВАТ не застосовується. Первинна оцiнка об'єктiв основних засобiв здiйснюється по собiвартостiвiдповiдно до П(С)БО7. Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї облiковуються методом участi в капiталi. Запаси вiдображаються в облiку за меншою з двох оцiнок: первиннiй вартостi або чистiй вартостi реалiзацiї вiдповiдно до П(С)БО9.На вартiсть МШП, що облiковуються на рахунку 11, нараховується знос. Сума зносу вiдображається на рах.133. Податковий облiк здiйснюється згiдно вимог законодавства України.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент

Дiяльнiсть в галузi будiвництва:проектування та будiвництво лiнiй електропередач, пiдстанцiй, об'єктiв атомної, теплової та гiдроенергетики; проектування, будiвництво та експлуатацiя об'єктiв промислового, соцiально-культурного,соцiально-побутового призначення та житла, проведення ремонтно-будiвельних, художньо-оздоблювальних, реставрацiйних робiт та робiт по прокладанню та ремонту автомобiльних шляхiв.

Інформація про основні ринки збуту та основних клієнтів

Згiдно профiлю основної дiяльностi Товариства, що вiдображено в Статутi ВАТ, основними ринками збуту його послуг є пiдприємства високовольтних мереж України, зокрема, Нацiональна енергетична компанiя України (НЕК "Укренерго"), а також її структурнiпiдроздiли в регiонах України.Також основними споживачами робiт та послуг ВАТ є обласнi енергопередавальнi пiдприємства електричних мереж.

Інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент

Предметом основної дiяльностi емiтента є будiвництво нових та ремонт iснуючих лiнiй електропередач, пiдстанцiй об'єктiв енергетики, об'єктiв промислового будiвництва. Особливiстю розвитку ринку послуг по будiвництву ЛЕП та ПС є те, що даний ринок єсумiжний з ринком виробництва та передачi (споживання) електроенергiї.Тому розвиток виробництва у ВАТ визначається потребами i можливостями фiнансування пiдприємств електроенергетики споживачами електроенергiї.Значну роль в дiяльностi ВАТ в галузi транспорту вiдiграє технiчне обслуговування транспортних засобiв та парку машин i механiзмiв дочiрнiх пiдприємств ВАТ "ПЗЕМБ".Крiм того, виробничо-господарська дiяльнiсть ВАТ"ПЗЕМБ" включає виробництво продукцiї: металоконструкцiй, будiвельних матерiалiв (ДП"Мережа", МП"Енергетик"), а також надання послуг стороннiм органiзацiям та населенню.

Інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента

Основними конкурентами Товариства в галузi електроенергетичного будiвництва є такi органiзацiї:- ЗАТ "ЕЛЕКТРО",- ВАТ "Київсiльелектро",- КП "Електропiвденьзахiдмонтаж-6",- ВАТ "ФАРЛЕП-IНВЕСТ",- ЗАТ "Монтажбудзв'язок"

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Основними проблемами Товариства на сьогоднiшнiй день є:- у зв'язку з кризою платоспроможностi в енергетичнiй галузi енергогенеруючi i енергопередавальнi пiдприємства в останнi роки значно скоротили обсяги замовлень на виконання робiт по будiвництву i ремонту ЛЕП.Внаслiдок цього виробничi потужностi тресту не використовуються в повнiй мiрi;- недостатня завантаженiсть виробничих потужностей протягом останнiх рокiв, вiдсутнiсть належного фiнансування робiт (перш за все, грошовими коштами) спричинила дефiцит обiгових коштiв в Товариствi i, як наслiдок, наявнiсть кризового стану зплатоспроможнiстю i лiквiднiстю в Товариствi, труднощiв зi сплатою податкiв в бюджет i заробiтної плати. Зокрема, одним з основних об'єктiв, що будується Товариством, є спорудження ПЛ"Хмельницький-Хмельницька АЕС".При виконаннi робiт на цьому, а також iнших об'єктах необхiдним є вирiшення питання фiнансування робiт грошовими коштами зi сторони замовникiв;- не дивлячись на фiнансовi труднощi останнiх рокiв, Товариство, в основному, зберегло виробничий потенцiал i готове до нарощування обсягiв робiт.Однак, для успiшної дiяльностi нагальною потребою є вирiшення питання про фiнансування оновлення парку технологiчного обладнання та розвитку власної бази ВАТ. Виконання будiвельно-монтажних робiт на будiвництвi ЛЕП напругою 35-750 кВ, на реконструкцiях i будiвництвi пiдстанцiй залежить вiд сезонних змiн. В осiннiй i зимовий перiод, залежно вiд гiдрометеорологiчних умов, темпи виконання будiвельно-монтажних робiт ЛЕП i ПС, а також аварiйно-вiдновлювальних робiт уповiльнюються не менше,як на 30-40%.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У звiтному перiодi фактiв виплати штрафiв i компенсацiй Товариством за порушення ним чинного законодавства зафiксовано не було.

Політика щодо фінансування діяльності

Основними джерелами фiнансування виробництва ВАТ в звiтному перiодi були кошти замовникiв за виконанi роботи, в тому числi авансовi платежi.Джерелами фiнансування внутрiшнiх потреб Товариства в 2002 роцi (оновлення виробничих фондiв, iншi потреби) були кошти з прибутку, а також амортизацiя.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів

Товариством були укладенi договори, але незавершенi на кiнець звiтного перiоду:- Роботи на ПС 750 кВ Захiдноукраїнська (вертикальне планування, пiд"їзна дорога, канал водовiдведення) - 402,01 тис.грн.;- Завершення будiвництв ПЛ 330 кВ Хмельницька АЕС-Хмельницький з реконструкцiєю ПС 330 кВ Хмельницька (залишок- 3390,00 тис.грн.)- Демонтаж недiючої перемички ПЛ 750 кВ ЧАЄС- Захiдноукраїнська, пакетування частини металевих виробiв, визначених замовником, та перевезення демонтованих опор i їх фундаментiв на ПС 330 кВ Шепетiвка (245,00 тис.грн.)- Пiдготовчi роботи для замiни iснуючого тросу на трос з вмонтованим оптичним кабелем - 900,00 тис.грн.

Прогнози та плани

На 2003 рiк Товариством прогнозується виконання обсягiв будiвельно-монтажних робiт на загальну суму 10,50 млн.грн.,в тому числi:- Завершення будiвництва ПЛ 330кВ Хмельницька АЕС-Хмельницький з реконструкцiєю ПС 330кВ Хмельницька;- Роботи по будiвництву об'єкту по титулу "Перевiд на напругу 750 кВ ПЛ Рiвненська АЕС - ПС Захiдноукраїнська";- Роботи по вiдновленню ЛЕП 400 кВ Вулканешти - Добруджа;- Завершення будiвництва ПЛ 330 кВ Рiвненська АЕС - ПС 330 кВ "Луцьк-Пiвнiчна";- Будiвельно-монтажнi роботи по будiвництву ПС 330(220)/110/10 кВ "Луцьк-Пiвнiчна";- Капiтальний ремонт повiтряних лiнiй електропередачi;- iншi

Інша інформація

---