Finance.ua
Назва емітентаАкцiонерно-комерцiйний банк соцiального розвитку "Укрсоцбанк"
Код за ЄДРПОУ00039019
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніНаявнiсть полiтичних ризикiв, зумовлених боротьбою мiж полiтичними партiями за сфери державного та економiчного впливу; Рiвень довiри з боку мiжнародних фiнансових органiзацiй.   Не прогнозується. 
Фінансово-економічніПрискорення iнфляцiйних процесiв; Невизначенiсть у питаннях перегляду приватизацiї; Загострення конкуренцiї на банкiвському ринку; Повiльнi ринковi перетворення; Жорстка монетарна полiтика Нацiонального банку України.   Не прогнозується. 
Виробничо-технологічніНедостатнiй рiвень розвитку iнформацiйної системи Банку, її спроможнiсть максимально автоматизувати та забезпечувати пiдтримку прийняття управлiнських рiшень шляхом надання своєчасної та адекватної iнформацiї.   Не прогнозується. 
СоціальніНизький рiвень соцiального захисту вразливих верств населення; Рiвень грошових доходiв населення; Розвиненiсть вiдносин з iнститутами держави та суспiльства.   Не прогнозується. 
ЕкологічніПогiршення загальної екологiчної ситуацiї.   Не прогнозується. 
Приміткид/н

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Депозити фiзичних осiб Аваль, Приватбанк, Укрсиббанк, Промiнвестбанк Україна   
Кошти юридичних осiб Промiнвестбанк, Аваль, Приватбанк, Укрексiмбанк Україна   
Кредити фiзичним особам Приватбанк, Аваль, Райфайзенбанк, Укрсиббанк Україна   
Кредити юридичним особам Приватбанк, Аваль, Промiнвестбанк, Укрексiмбанк, Укрсиббанк Україна   
Операцiї з цiнними паперами Ощадбанк, Укрсиббанк, Приватбанк, Укрексiмбанк Україна   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Депозити фiзичних осiб АКБ "Укрсоцбанк" д/н д/н грн. 0.000 5937031.800 -249757.600 
Депозитнi послуги юридичним особам АКБ "Укрсоцбанк" д/н д/н грн. 0.000 6042635.900 -175431.600 
Кредитування клiєнтiв (без МБК) АКБ "Укрсоцбанк" д/н д/н грн. 0.000 24880488.100 828289.200 
Операцiї на ринку МБК (без НБУ) (розмiщення коштiв) АКБ "Укрсоцбанк" д/н д/н грн. 0.000 98460613.400 24675.600 
Розрахунково-касове обслуговування клiєнтiв АКБ "Укрсоцбанк" д/н д/н грн. 0.000 0.000 192684.900 
Торгiвля валютою та банкiвськими металами АКБ "Укрсоцбанк" д/н д/н грн. 0.000 0.000 62660.100 
Цiннi папери в портфелi банку АКБ "Укрсоцбанк" д/н д/н грн. 0.000 3948673.000 66527.200 
Інші товари (послуги):0.000 0.000 
Усього:139269442.200 749647.800 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Усього: Банкiвськi послуги. д/н 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

1990 - заснований АКБ "Укрсоцбанк" як вiдкрите акцiонерне товариство на базi Української республiканської контори "Житлосоцбанк" та зареєстрований в Держбанку колишнього СРСР.
1991 - перереєстрований Статут АКБ "Укрсоцбанк" в Нацiональному банку України за номером 3 та отримана лiцензiя 5 Нацiонального банку України на право здiйснення банкiвських операцiй.
1992 - "Укрсоцбанк" став членом Української Мiжбанкiвської Валютної бiржi.
1992 - "Укрсоцбанк" прийнятий до членiв Асоцiацiї українських банкiв.
1992 - лiцензiя мiнiстерства Фiнансiв України 5 надає право АКБ "Укрсоцбанк" здiйснювати дiяльнiсть по випуску та обiгу цiнних паперiв.
1993 - АКБ "Укрсоцбанк" прийнятий до членiв Товариства всесвiтнiх мiжбанкiвських фiнансових комунiкацiй (S.W.I.F.T.)
1995 - пiдписано контракт з компанiєю "Reuters" на впровадження системи Reuters - Dealing.
1996 - член Лiги Великих банкiв України та Асоцiацiї Українських банкiв.
1997 - Банк отримав статус асоцiйованого члена " VISA INTERNATIONAL"
1997 - пiдписана угода про спiвробiтництво з компанiєю Western Union.
1999 - АКБ "Укрсоцбанк" став членом Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб.
1999 - отримав дозвiл Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку на здiйснення професiйної депозитарної дiяльностi зберiгача цiнних паперiв
1999 - 2001 - є учасником проекту "Пiдтримка реструктуризацiї трьох великих комерцiйних банкiв" у рамках програми Tacis.
1999 - одержав лiцензiю НБУ на здiйснення операцiй з банкiвськими металами на валютному ринку країни.
2000 - АКБ "Укрсоцбанк" став афiлiйованим членом МПС Europay Int..
2001 - пiдвищений статус Банку до Принципового члена VISA International
2001 - АКБ "Укрсоцбанк" присуджено нагороду "Банк року 2001" в Українi, яка надається найавторитетнiшим банкiвським журналом "The Banker" (The Financial Times group).
2002 - АКБ "Укрсоцбанк" увiйшов в рейтинг "ТОП-100 банкiв Центральної та Схiдної Європи, включаючи Росiю, Казахстан i Україну" рейтингової агенцiї Standard & Poor's, складений по показниках скоригованого капiталу у формi звичайних акцiй. Розпочато практичне спiвробiтництво з ЄБРР.
2003 - Банк отримав статус принципового члена Master Card Int.
2004 - Банк став першим банком в Українi - членом найбiльшої в свiтi факторингової асоцiацiї Factors Chain International (FCI);
Банк розпочав спiвпрацю з Державним Фондом сприяння молодiжному житловому будiвництву за програмою часткової компенсацiї вiдсоткової ставки за кредитами комерцiйних банкiв молодим сiм'ям та одиноким молодим громадянам на будiвництво та придбання (реконструкцiю) житла.

Інформація про організаційну структуру емітента

Органiзацiйна структура Банку являє собою трирiвневу упорядковану сукупнiсть пiдроздiлiв i посад, що забезпечують цiлiснiсть банку.
В 2002 роцi прийнято бiзнес-орiєнтовану структуру Банку, яка складається з бiзнес-напрямкiв (корпоративний, iндивiдуальний та фiнансово-iнституцiйний) та пiдроздiлiв функцiональної пiдтримки. Бiзнес-орiєнтована структура покладена в двi типових структури фiлiй, вiддiлення мають чотири типовi структури.
Розподiл такої структури виходить з принципової рiзницi мiж технологiями та принципами роботи з вiдповiдними групами клiєнтiв: пiдприємства та установи, в тому числi державнi - корпоративний бiзнес; фiзичнi особи - iндивiдуальний бiзнес; банки та iншi фiнансовi установи - фiнансово-iнституцiйний бiзнес.
Управлiння банком в розрiзi його бiзнесiв та напрямкiв функцiональної пiдтримки здiйснюється шляхом гармонiйного функцiонального розмежування та збалансованого поєднання iнтересiв на рiвнi оперативного та стратегiчного управлiння з обов'язковим дотриманням принципiв та вимог до корпоративного управлiння. До таких принципiв вiдносять чiтке визначення прав, обов'язкiв i вiдповiдальностi Наглядової ради, Правлiння, комiтетiв, керiвництва бiзнес-напрямкiв та окремих структурних пiдроздiлiв, що визначено у органiзацiйнiй та фiнансовiй структурi банку. Особлива увага придiляється внутрiшнiм процедурам, ефективностi системи внутрiшнього аудиту та системи контролiнгу в цiлому. Роль головного офiсу банку є визначальною при, водночас, обов'язковому дотриманнi правила розумної децентралiзацiї прав керiвникам пiдроздiлiв в регiонах.
Фiлiальна мережа банку представлена регiональними фiлiями (27, представленi у 100% регiонiв України), фiлiями (22, в iнших великих мiстах) та вiддiленнями (478), що в цiлому складає 527 фiлiй та вiддiлень та Головний офiс.

Опис обраної облікової політики

Основи облiкової полiтики та складання звiтностi.

У межах чинного законодавства та нормативних актiв Нацiонального банку України Положення про облiкову полiтику АКБ "Укрсоцбанк" визначає основнi принципи ведення бухгалтерського (фiнансового) облiку i формування статей звiтностi, єдинi методи оцiнки активiв, зобов'язань та iнших статей балансу банку, порядок нарахування доходiв банку за кожним фiнансовим iнструментом, вiднесення їх на рахунки прострочених, критерiї визнання активiв сумнiвними чи безнадiйними до отримання, порядок створення та використання спецiальних резервiв (порядок списання за рахунок резервiв безнадiйної заборгованостi), вимоги та вказiвки щодо облiку окремих операцiй.
Для ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi активи i зобов'язання банку оприбутковуються та облiковуються за вартiстю їх придбання чи виникнення, справедливою (ринковою) вартiстю.
Крiм методiв та способiв оцiнки, що застосовуються при виникненнi (визнаннi) активiв для оприбуткування їх вартостi за балансом, банк використовує рiзнi методи приведення вартостi активiв у вiдповiднiсть до їх реального стану: нарахування доходiв i витрат з дотриманням їх вiдповiдностi, формування спецiальних банкiвських резервiв, переоцiнка активiв до їх справедливої вартостi, амортизацiя необоротних активiв тощо.
Шляхом застосування органiзацiйних та контрольних методiв управлiння системою пiдвiдомчих установ, банком забезпечено дотримання вимог та правил його облiкової полiтики установами банку.

Ефект змiн в облiковiй полiтицi та виправлення суттєвих помилок.

Облiкова полiтика АКБ "Укрсоцбанк" на 2005 рiк за правилом послiдовностi зберiгає всi принципи i методи оцiнки статей балансу та ведення бухгалтерського облiку, визначенi Положенням про облiкову полiтику АКБ "Укрсоцбанк" на 2004 рiк.
У разi змiн чинних нормативно-правових вимог, якi мали мiсце протягом звiтного року, облiкова полiтика застосовувалась установами банку в частинi, що не суперечить чинному законодавству. Процедурнi питання порядку ведення облiку в системi банку, що виникали у зв'язку iз змiнами в нормативних документах Нацiонального банку України, регламентувались Головним офiсом протягом звiтного року окремими роз'ясненнями.
Таким чином забезпечено спiвставлення i порiвняння показникiв фiнансового звiту за 2005 рiк з попереднiми звiтними перiодами.
Фактiв повторного подання порiвняльної iнформацiї у фiнансових звiтах та фактiв повторного оприлюднення виправлених фiнансових звiтiв протягом 2005 року немає.

Iноземна валюта.

Операцiї в iноземнiй валютi та банкiвських металах вiдображаються за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют (банкiвських металiв) на дату їх здiйснення.
Монетарнi активи та зобов'язання в iноземнiй валютi та банкiвських металах вiдображаються за офiцiйним (облiковим) курсом гривнi до iноземних валют (банкiвських металiв) на дату складання балансу. Немонетарнi статтi балансу вiдображаються за iсторичною вартiстю у гривнi за офiцiйним курсом на дату їх виникнення. До немонетарних активiв та зобов'язань належать:
- iнвестицiї до статутного капiталу компанiй,
- дебiторська заборгованiсть з придбання основних засобiв та нематерiальних активiв,
- кредиторська заборгованiсть з продажу основних засобiв та нематерiальних активiв.
Доходи i витрати в iноземнiй валютi включаються до звiту про фiнансовi результати у нацiональнiй валютi за офiцiйними курсами гривнi до iноземних валют на дату їх визнання.
Результати переоцiнки монетарних активiв та зобов'язань в iноземнiй валютi та банкiвських металах у зв'язку зi змiною офiцiйного курсу гривнi до iноземних валют включаються у звiтi про фiнансовi результати до статтi "торговельний дохiд".
Протягом року банк дотримувався принципiв виваженостi та обережностi при провадженнi полiтики управлiння валютним ризиком.
Полiтика банку щодо мiнiмiзацiї валютного ризику, тобто ризику збиткiв унаслiдок коливань курсiв iноземних валют, складається iз таких складових:
- управлiння розмiром та знаком вiдкритих валютних позицiй в рамках чинного законодавства з дотриманням нормативних вимог Нацiонального банку України;
- встановлення фiлiям банку сублiмiтiв вiдкритої валютної позицiї в межах встановлених Нацiональним банком України її нормативiв;
- перерозподiл сублiмiтiв вiдкритої валютної позицiї мiж фiлiями банку з метою використання можливостi зниження валютного ризику та збiльшення доходностi операцiй в iноземнiй валютi через територiальнi вiдмiнностi стану фiнансового ринку, що забезпечується системнiстю та розгалуженiстю установ банку.
Реалiзацiя вказаних завдань здiйснювалась шляхом оперативного аналiзу структури та динамiки валютної позицiї i операцiй, якi впливають на розмiр вiдкритих валютних позицiй, прогнозування змiн валютних курсiв з визначенням оптимального розмiру вiдкритих валютних позицiй по окремих видах валют, аналiзу чутливостi (еластичностi) очiкуваного доходу вiд переоцiнки активiв та пасивiв вiдповiдно до змiн валютного курсу.

Доходи та витрати.

Основними принципами бухгалтерського облiку доходiв та витрат банку визначено нарахування, вiдповiднiсть та обачнiсть.
Доходи i витрати банку, пiдлягають нарахуванню, крiм випадкiв, коли дата нарахування та дата сплати спiвпадають, - тодi доходи i витрати можуть вiдображатись без їх нарахування. В цьому випадку банком застосовується внутрiшнiй контроль за отриманими доходами.
Нарахування процентних доходiв i витрат здiйснюється пропорцiйно сумi активу чи зобов'язання та кiлькостi днiв, протягом яких враховуються вiдповiднi активи чи зобов'язання.
За методом "факт/факт" нараховуються, як правило, витрати банку, за методом "факт/360" - як правило, доходи банку.
Доходи i витрати за процентними (купонними) цiнними паперами нараховуються за методами "факт/факт", "факт/360" залежно вiд умов емiсiї цiнних паперiв.
Дисконт та премiя за цiнними паперами амортизуються щомiсячно за методом ефективної ставки вiдсотка.
Комiсiйнi доходи (витрати) за одноразовими послугами, як правило, визнаються (сплачуються) пiд час або пiсля фактичного надання (отримання) послуги без вiдображення за рахунками нарахованих доходiв (витрат). Доходи (витрати) за безперервними послугами нараховуються щомiсяця протягом усього строку дiї угоди про надання (отримання) послуг. Доходи (витрати) за послугами, що надаються поетапно, нараховуються пiсля завершення кожного етапу операцiї протягом дiї угоди про надання (отримання) послуг. Доходи (витрати) за послугами з обов'язковим результатом нараховуються за фактом надання (отримання) послуг або за фактом досягнення передбаченого договором результату.
З метою визначення критерiїв визнання несплачених доходiв сумнiвними до отримання, доходи банку подiляються на доходи вiд кредитних операцiй та iншi доходи. Доходи вiд кредитних операцiй визнаються сумнiвними одночасно iз визнанням сумнiвним основного боргу за кредитом. Критерiєм визнання сумнiвними iнших доходiв банку вважається непогашення доходiв, нарахованих за вiдповiдним договором з конкретним контрагентом, протягом 60 днiв пiсля закiнчення строку сплати, передбаченого цим договором. У разi визнання нарахованих доходiв сумнiвними, подальше їх нарахування не здiйснюється.

Цiннi папери у торговому портфелi банку.

Цiннi папери в торговому портфелi - це борговi цiннi папери та акцiї, придбанi банком з метою отримання прибутку вiд короткотермiнових коливань ринкової цiни.
Придбанi цiннi папери в торговий портфель первiсно оцiнюються за собiвартiстю на дату розрахунку (уключаючи витрати на здiйснення операцiї), на дату балансу переоцiнюються до їх справедливої вартостi. Справедлива вартiсть цiнних паперiв визначається за їх котируванням на ринку.
У звiтi про фiнансовi результати проценти вiд цiнних паперiв у торговому портфелi банку вiдображаються як процентнi доходи, а прибутки та збитки вiд продажу та переоцiнка цiнних паперiв до їх ринкової вартостi - як торговельний результат.
Цiннi папери у торговому портфелi банку, якi є об'єктом операцiй репо залишаються в складi активiв банку.

Цiннi папери в портфелi банку на продаж.

До цiнних паперiв в портфелi на продаж банк вiдносить цiннi папери, якi вiн має намiр утримувати протягом невизначеного часу.
Придбанi цiннi папери в портфель на продаж первiсно оцiнюються за собiвартiстю на дату розрахунку (включаючи витрати на здiйснення операцiї). На дату балансу цiннi папери в портфелi на продаж переоцiнюються до їх справедливої вартостi. Справедлива вартiсть цiнних паперiв визначається виходячи з їх котирування на ринку, ринкової цiни подiбного фiнансового iнструмента, аналiзу дисконтованих грошових потокiв, аналiзу укладених угод на позабiржовому ринку тощо.
Якщо справедливу вартiсть цiнних паперiв визначити неможливо, то вони облiковуються за собiвартiстю (акцiї та пайовi цiннi папери), амортизованою собiвартiстю (борговi цiннi папери) з урахуванням зменшення їх корисностi, якщо балансова вартiсть цiнних паперiв перевищує суму очiкуваного вiдшкодування. Сума очiкуваного вiдшкодування обчислюється на пiдставi ринкової ставки дохiдностi та реальних строкiв отримання грошових платежiв за такими цiнними паперами. Сума очiкуваного вiдшкодування також коригується на фактор ризику емiтента.
У звiтi про фiнансовi результати проценти вiд цiнних паперiв у портфелi банку на продаж вiдображаються як процентнi доходи, дивiденди - як дохiд у виглядi дивiдендiв, прибутки та збитки вiд продажу та переоцiнка цiнних паперiв до їх ринкової вартостi - як iнший результат, втрати вiд зменшення корисностi цiнних паперiв - як витрати на формування резервiв.
Цiннi папери у портфелi банку на продаж, якi є об'єктом операцiй репо залишаються в складi активiв банку.

Цiннi папери в портфелi банку до погашення.

Цiннi папери у портфелi до погашення - це борговi цiннi папери, якi банк має намiр утримувати до строку їх погашення.
Придбанi цiннi папери в портфель до погашення первiсно оцiнюються за собiвартiстю на дату розрахунку (уключаючи витрати на здiйснення операцiї). На дату балансу цiннi папери, що утримуються банком до їх погашення, вiдображаються за амортизованою собiвартiстю з урахуванням зменшення їх корисностi, якщо балансова вартiсть цiнних паперiв перевищує суму очiкуваного вiдшкодування. Сума очiкуваного вiдшкодування за борговими цiнними паперами визначається як величина доходу, дисконтована за кожний перiод сплати такого доходу на ставку дохiдностi вiдповiдного боргового цiнного папера, плюс номiнальна вартiсть цiнного папера, дисконтована на ставку дохiдностi вiдповiдного боргового цiнного папера.
У звiтi про фiнансовi результати проценти вiд цiнних паперiв у портфелi банку до погашення вiдображаються як процентнi доходи, втрати вiд зменшення корисностi цiнних паперiв - як витрати на формування резервiв.

Операцiї репо.

Кошти, наданi за угодами з купiвлi-продажу цiнних паперiв (репо) вiдображаються як наданi кредити. Рiзниця мiж цiною придбання цiнних паперiв та цiною їх зворотного викупу вiдображається як процентний дохiд, що нараховується протягом строку дiї угоди пропорцiйно кiлькостi днiв у перiодi, за який здiйснюється нарахування.
При отриманнi коштiв за угодами з купiвлi-продажу цiнних паперiв (репо) такi кошти вiдображаються в балансi як кошти банкiв або клiєнтiв, цiннi папери залишаються в складi активiв банку. Рiзниця мiж цiною продажу цiнних паперiв та цiною їх зворотного викупу вiдображається як процентнi витрати, що нараховуються протягом строку дiї угоди пропорцiйно кiлькостi днiв у перiодi, за який здiйснюється нарахування.
Нормативними документами Нацiонального банку України операцiї репо визначенi як угоди, за якими сторона, що передає об`єкт операцiї репо, не втрачає права власностi над цим об`єктом. Таким чином, угоди репо, за якими вiдбувався перехiд права власностi на цiннi папери вiд продавця (банку) до покупця (контрагента) вiдображалися в облiку у вiдповiдностi до їх економiчної сутi як операцiї продажу цiнних паперiв зi зворотнiм викупом. Доходи за цими операцiями були вiдображенi на дату продажу як доходи вiд продажу цiнних паперiв.

Кредити та резерви пiд кредитнi ризики.

Кредити при їх видачi банкам та клiєнтам вiдображаються за первiсною вартiстю. За наданими кредитами банк щомiсячно нараховує процентнi доходи пропорцiйно сумi активу та термiну його використання.
Кредитний ризик виникає, коли є iмовiрнiсть неповернення кредиту. Для покриття кредитного ризику банк формує резерви за рахунок витрат. При формуваннi резервiв враховується платоспроможнiсть позичальникiв, їх фiнансовий стан, стан обслуговування позичальником боргу за наданим кредитом, рiвень забезпеченостi наданого кредиту, iншi фактори.
Пiд простроченi понад 31 день доходи за наданими кредитами банк формує резерви за рахунок витрат.
У випадках, коли за результатами здiйснення всiх юридичних дiй, заборгованiсть за кредитом (включаючи основний борг та нарахованi доходи) не може бути повернена, вона визнається безнадiйною та списується за рахунок сформованого резерву.
Кошти, отриманi в рахунок погашення кредитної заборгованостi, що списана за рахунок вiдповiдних спецiальних резервiв, вiдображаються як дохiд, якщо заборгованiсть списана в минулих роках, зменшують витрати на формування резервiв, якщо заборгованiсть списана в поточному роцi.
Кредити вiдображенi у звiтi "Баланс" як рiзниця мiж сумою основного боргу за кредитами та сумою сформованих резервiв пiд кредитнi ризики.
Загальнi резерви пiд заборгованiсть для можливих збиткiв за кредитами за рахунок капiталу у звiтному роцi банком не створювались.

Врахованi векселi.

Кошти, наданi банком за врахованими векселями, вiдображаються як наданi кредити.
Проценти, накопиченi на дату врахування процентного векселя, збiльшують цiну його врахування (придбання) та вiдображаються як нарахованi доходи.
Дисконт за врахованим векселем є процентним доходом банку, що одержаний авансом, i амортизується рiвномiрним методом протягом термiну врахування такого векселя банком.
Заборгованiсть за векселями, оплату яких прострочено понад 30 днiв, вважається сумнiвною.

Нематерiальнi активи.

Нематерiальнi активи, якi облiковуються на балансi банку, складаються, в основному, iз лiцензiй на право використання програмного забезпечення.
Придбанi нематерiальнi активи зараховуються на баланс банку за первiсною вартiстю, яка включає всi витрати по їх придбанню, доставцi, установцi та введенню в експлуатацiю.
Строки корисного використання нематерiальних активiв банку складають вiд 4 до 7 рокiв в залежностi вiд виду нематерiального активу.
Амортизацiя нематерiальних активiв здiйснюється щомiсячно за прямолiнiйним методом протягом строку корисного використання об'єкта. При цьому лiквiдацiйна вартiсть нематерiальних активiв у системi банку вважається нульовою.

Основнi засоби.

До основних засобiв вiдносяться предмети, строк корисного використання яких перевищує один рiк i вартiсть яких за одиницю або комплект становить 1000,00 грн. i бiльше.
Придбанi (створенi) основнi засоби зараховуються на баланс банку за первiсною вартiстю, яка включає всi витрати по їх придбанню (створенню), доставцi, установцi та введенню в експлуатацiю.
Строки корисного використання встановлюються централiзовано для груп основних засобiв, згрупованих за кодами Державного класифiкатору та кодами, призначеними для аналiтичного облiку в системi банку. Строки корисного використання основних засобiв в банку складають вiд 25 до 174 рокiв (для будiвель та споруд), вiд 1 до 20 рокiв (на iншi основнi засоби). Строк корисного використання при необхiдностi переглядається при полiпшеннi (удосконаленнi) об'єкта основних засобiв.
Амортизацiя основних засобiв нараховується за прямолiнiйним методом протягом строку корисного використання об'єкта, який визначається при введеннi його в експлуатацiю (оприбуткуваннi на баланс). При цьому лiквiдацiйна вартiсть основних засобiв у системi банку вважається нульовою.
Банк переоцiнює об'єкт основних засобiв чи нематерiальних активiв, якщо його залишкова вартiсть суттєво вiдрiзняється вiд його справедливої вартостi. У разi здiйснення переоцiнки об'єкта на ту ж дату здiйснюється переоцiнка вартостi всiх об'єктiв групи або пiдгрупи необоротних активiв.
Переоцiнка групи основних засобiв, об'єкти якої були переоцiненi в попереднiх перiодах, надалi має проводитися з такою регулярнiстю, щоб їх залишкова вартiсть на дату балансу суттєво не вiдрiзнялася вiд справедливої вартостi.
Не пiдлягають переоцiнцi малоцiннi необоротнi матерiальнi активи i бiблiотечнi фонди.
Банк надає основнi засоби в оперативний лiзинг. При цьому основнi засоби залишаються в складi активiв банку. Лiзинговi платежi щомiсячно нараховуються та вiдображаються в звiтi про фiнансовi результати як iнший дохiд.

Резерви.

За рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв банку про остаточний розподiл прибутку банк формує загальнi резерви для вiдшкодування збиткiв вiд рiзних видiв ризикiв за рахунок прибутку пiсля оподаткування.
Вiдповiдно до чинного законодавства України кошти загальних резервних фондiв банку використовуються згiдно з рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв банку за поданням Спостережної ради банку за наступними напрямками:
- на покриття операцiйно-технологiчних ризикiв за операцiями з використанням платiжних карток;
- на покриття витрат по iншим ризикам.
Резервний фонд банку може бути використаний тiльки на покриття збиткiв банку за результатами звiтного року згiдно з рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв банку за поданням Спостережної ради.
Фонд розвитку банку формується за рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв банку за поданням Правлiння Банку. Використовуються кошти фонду розвитку банку на розвиток матерiально-технiчної, операцiйно-технологiчної iнфраструктури банку та бренду АКБ"Укрсоцбанк".
Банк формує за рахунок витрат резерви для вiдшкодування можливих втрат вiд дебiторської заборгованостi залежно вiд строкiв її виникнення, а також з урахуванням строкiв погашення, передбачених договорами або правилами здiйснення операцiй/розрахункiв. Сформованi резерви використовуються на погашення дебiторської заборгованостi пiсля здiйснення усiх заходiв по поверненню боргу вiдповiдно до чинного законодавства.
Банк формує за рахунок витрат резерви пiд простроченi понад 31 день та сумнiвнi доходи.
Банк формує за рахунок витрат резерви за фiнансовими зобов'язаннями кредитного характеру (гарантiї, авалi) на умовах, аналогiчних кредитним операцiям.

Податок на прибуток.

Розрахунок вiдстрочених податкових зобов'язань та вiдстрочених податкових активiв банку проведений на виконання вимог Наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 28.12.2000 353 "Про затвердження Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 17 "Податок на прибуток" та Постанови НБУ вiд 19 березня 2003 року 121 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок вiдображення в бухгалтерському облiку банками України поточних i вiдстрочених податкових зобов'язань та податкових активiв" з урахуванням норм мiжнародного стандарту бухгалтерського облiку МСБО 12 "Податки на прибуток".
Податок на прибуток у 2005 роцi сплачувався банком по ставцi 25 %.
В 2005 роцi тимчасовi рiзницi, пов'язанi з фiнансовими iнвестицiями в дочiрнi установи, асоцiйованi компанiї, щодо яких вiдстроченi податковi зобов'язання не були визнанi, не виникали. Витрати (доходи) з податку на прибуток, пов'язанi з прибутком (збитком) вiд дiяльностi, що припинена, не визнавалися.

Власнi акцiї банку, викупленi в акцiонерiв.

Вiдповiдно до Статуту Банку рiшення про викуп акцiй в акцiонерiв приймається Головою Спостережної ради. Викупленi банком акцiї вiдображаються за номiнальною вартiстю. Рiзниця мiж номiнальною вартiстю та цiною викупу вiдображається як емiсiйнi рiзницi наростаючим пiдсумком.

Операцiї пов'язаних сторiн.

Оцiнка активiв та зобов'язань по операцiях з пов'язаними сторонами здiйснюється на загальних пiдставах.

Взаємозалiк статей активiв та зобов'язань.

У звiтному роцi взаємозалiк статей активiв та зобов'язань не здiйснювався.

Похiднi фiнансовi iнструменти та операцiї хеджування.

У звiтному роцi деривативнi угоди банком не укладались; операцiї, якi хеджуються, не проводились.

Операцiї з простими та потенцiйними простими акцiями, якi були здiйсненi пiсля дати балансу.

Згiдно з рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв Банку вiд 02.12.2005 в перiод з 23.01.2006 по 10.02.2006 банком проводилась пiдписка на простi iменнi акцiї банку, що додатково випускаються.
Iнформацiя про випуск акцiй АКБ "Укрсоцбанк" була зареєстрована Державною комiсiєю з цiнних паперiв та фондового ринку 30.12.2005 та надрукована в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" вiд 12.01.2006, "Вiсник. Цiннi папери" вiд 11.01.2006.
Пiдписка на акцiї банку вiдбувалась за номiнальною вартiстю.
Додатково випущено три мiльярди простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,10 гривень кожна загальною номiнальною вартiстю 300 000 тис. грн.

Звiтнiсть за сегментами.

Вiдповiдно до концепцiї розвитку системи управлiнського облiку в банку видiляються сегменти за бiзнес-напрямками: корпоративний, iндивiдуальний, фiнансово-iнституцiйний, в розрiзi яких вирiшуються управлiнськi задачi планування, контролю та аналiзу.

Витяг з аудиторського висновку

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК

НЕЗАЛЕЖНОЇ АУДИТОРСЬКОЇ ФIРМИ "АПiК"

Правлiнню АКБ "Укрсоцбанк"

1. Ми провели аудиторську перевiрку наведеного далi балансу акцiонерно-комерцiйного банку соцiального розвитку "Укрсоцбанк" (далi - Банк) станом на 31 грудня 2005 року, а також вiдповiдних звiтiв про фiнансовi результати, про власний капiтал та про рух грошових коштiв за рiк, що минув на зазначену дату, а також вiдповiдних примiток з 1 по 26, 28 та з 30 по 34. Вiдповiдальнiсть за цi фiнансовi звiти несе керiвництво Банку. Нашим обов`язком є висловлення думки стосовно цих фiнансових звiтiв на пiдставi проведеного аудиту.
2. Ми провели аудиторську перевiрку згiдно зi Стандартами аудиту та етики Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, якi використовуються в якостi Нацiональних стандартiв аудиту в Українi. Цi стандарти вимагають, щоб планування та проведення аудиту було спрямоване на одержання обгрунтованої впевненостi щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi суттєвих викривлень. Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах, та оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку i суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. На нашу думку, проведений аудит забезпечує прийнятну основу для формування нашого аудиторського висновку.
3. На нашу думку, фiнансовi звiти достовiрно, в усiх суттєвих аспектах, вiдображають фiнансовий стан Банку на 31 грудня 2005 року, а також результати його дiяльностi та грошовi потоки за минулий рiк i вiдповiдають вимогам чинного законодавства щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi.
4. Не вносячи до нашого висновку застережень, в наступних пояснювальних параграфах ми звертаємо увагу на додаткову iнформацiю, висновок щодо якої вимагається Законом України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть" та Постановою НБУ 389 вiд 9 вересня 2003 року.
5. Структура активiв та пасивiв за строками залучення та розмiщення розкрита у примiтцi 31 "Ризик лiквiдностi". Вiдповiдно до даних наведених у примiтцi 31, станом на 31.12.05 р. короткостроковi зобов`язання на 53,1 % перевищують активи з вiдповiдним строком погашення. По довгострокових активах та зобов`язаннях Банк має позитивний розрив лiквiдностi, який складає 33,3 % вiд суми активiв вiдповiдного строку погашення. З урахуванням власного капiталу Банку, обсягiв умовно сталих залишкiв на поточних рахунках клiєнтiв, ризик лiквiдностi є контрольованим. Банк має виважену з точки зору лiквiдностi структуру активiв та пасивiв. Ресурсна база Банку стабiльна.
6. Доходнiсть активiв обумовлена отриманням Банком процентного, комiсiйного, торговельного та iнших видiв доходiв; її рiвень забезпечує прибуткову дiяльнiсть Банку. Вiдповiдна iнформацiя розкрита в роздiлi "Характер операцiї та основної дiяльностi банку" Загальної iнформацiї про дiяльнiсть банку та примiтках 18 та 19 "Процентний дохiд" та "Процентнi витрати", а також в примiтцi 32 "Процентний ризик".
7. Якiсть кредитного портфелю адекватно оцiнена Банком та вiдображена у примiтцi 6 "Кредити та заборгованiсть клiєнтiв". Банком сформований резерв, в цiлому, достатнiй для вiдшкодування можливих збиткiв за кредитними операцiями.
8. Iнформацiя щодо якостi портфелю цiнних паперiв розкрита у примiтках 1.6-1.8 Облiкової полiтики банку, примiтцi 2 "Казначейськi та iншi цiннi папери, що рефiнансуються Нацiональним банком України, i цiннi папери, емiтованi Нацiональним банком України", примiтцi 4 "Цiннi папери в торговому портфелi банку", примiтцi 5 "Цiннi папери в портфелi банку на продаж", примiтцi 7 "Цiннi папери в портфелi банку до погашення" та примiтцi 8 "Iнвестицiї в асоцiйованi та дочiрнi компанiї". Справедлива вартiсть цiнних паперiв у портфелi на продаж визначена у вiдповiдностi з Облiковою полiтикою Банка. Резерви пiд знецiнення цiнних паперiв сформованi у вiдповiдностi до нормативних вимог Нацiонального банку України.
9. Стан дебiторської заборгованостi визначений Банком, в цiлому, у вiдповiдностi з нормативними вимогами Нацiонального банку України та внутрiшнiми положеннями Банку, згiдно до яких сформована вiдповiдна сума резерву. Iнформацiя щодо дебiторської заборгованостi наведена у примiтцi 11 "Iншi активи".
10. Якiсть управлiння активами та пасивами Банку прийнятна та забезпечує дiяльнiсть Банку в напрямку мiнiмiзацiї ризику банкiвських операцiй.
11. Формування капiталу Банку, фондiв та резервiв вiдбувається, в цiлому, у вiдповiдностi з вимогами нормативно-правових актiв Нацiонального банку України. Банк є достатньо капiталiзованим. Iнформацiя щодо оцiнки ризику банкiвських операцiй розкрита у примiтках 30-32. Iнформацiя щодо операцiй з пов`язаними сторонами наведена у примiтках 1.17 Облiкової полiтики банку та 33 "Операцiї пов`язаних сторiн".
12. Процедури внутрiшнього аудиту та заходiв контролю Банку адекватнi вимогам нормативно-правових актiв Нацiонального банку України.





Президент фiрми Т. Бернатович



м. Київ, вул. Донецька, 37/19
10 березня 2006 року.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

АКБ <Укрсоцбанк> надає повний пакет традицiйних та iнновацiйних послуг, що вiдповiдають мiжнародним банкiвським стандартам. Розрахунковi, кредитнi, картковi, документарнi та iншi банкiвськi операцiї здiйснюються в нацiональнiй та iноземнiй валютах. Банк є принциповим членом мiжнародних платiжних систем VISA International i MasterCard International.
- Кредити населенню
Значний вибiр форм i програм кредитування АКБ <Укрсоцбанк> (кредитнi лiнiї, кредити на житло, авто, товари тривалого використання, навчання и т.п.) допоможе максимально повно та з найменшими витратами задовольнити потреби в позичкових коштах.
Кредити видаються як у нацiональнiй (гривнi), так i в iноземнiй валютах. Термiн i сума наданих банком кредитiв залежить насамперед вiд фiнансового стану позичальника i вiд забезпечення, яке вiн може надати.
- Фiнансування бiзнесу
АКБ <Укрсоцбанк> пропонує широку низку кредитних продуктiв, якi розробленi для задоволення потреб бiзнесу з урахуванням тривалого досвiду роботи з корпоративними клiєнтами. При вирiшеннi питання про надання кредиту банк враховує рiвень розвитку та прозоростi бiзнесу клiєнта, власнi аналiтичнi висновки щодо розвитку вiдповiдної галузi. При формуваннi вартостi кредитних коштiв банк враховує сумарний рiвень спiвробiтництва з клiєнтом щодо надання пакету банкiвських послуг АКБ <Укрсоцбанк>.
Для органiзацiї комплексного фiнансування банк пропонує пiдписання генеральних договорiв про фiнансування пiдприємства, якi передбачають разове ухвалення рiшення про вiдкриття лiмiту активних операцiй на компанiю та, надалi, надання широкого спектру послуг (разовi кредити та лiнiї, операцiї з векселями, i т п.) без додаткових погоджень.
- Депозити
З огляду на потреби та запити клiєнтiв, банк пропонує вигiднi умови розмiщення тимчасово вiльних коштiв громадян.
Гнучка система процентних ставок, рiзнi режими нарахування вiдсоткiв, орiєнтацiя на рiзнi категорiї клiєнтiв, можливiсть вибору валюти депозиту й оптимального виду внеску - поповнюваного або не поповнюваного або на фiксований термiн, з капiталiзацiєю вiдсоткiв або без неї - роблять строковi вклади (депозити) максимально зручним iнструментом збiльшення капiталу.
АКБ <Укрсоцбанк> пропонує своїм клiєнтам послугу: кожному, хто розмiстить свої заощадження або тимчасово вiльнi кошти на депозитному рахунку, безкоштовно видається банкiвська платiжна картка Visa Electron або Cirrus/Maestro (за бажанням вкладника). Отримувати кошти зi свого карткового рахунку можна в будь-який час у будь-якому вiддiленнi банку або цiлодобово через мережу банкоматiв по всiй Українi.
- Грошовi перекази
В разi, якщо виникає потреба термiново переказати кошти АКБ <Укрсоцбанк> пропонує своїм клiєнтам наступнi можливостi:
Грошовi перекази по всьому свiтi через мiжнародну систему грошових переказiв <Western Union> (переказ активiзується для виплати пiсля вiдправлення через 15 хвилин).
Грошовi перекази по територiї України через систему грошових переказiв <СОФТ>. (Переказ активiзується для виплати пiсля вiдправлення через 10 хвилин).
Грошовi перекази за межi України через кореспондентськi рахунки iноземних-банкiв без вiдкриття поточного рахунка за найвигiднiшими тарифами (переказ активiзується для виплати пiсля вiдправлення вiд 3 до 30 годин).
- Структурованi фiнансовi послуги
Банк пропонує застосування широкого спектру фiнансових iнструментiв для обслуговування бiзнесу компанiй (операцiї з векселями, гарантiї та акредитиви, факторингове обслуговування, депозитарна дiяльнiсть). Використовуючи безресурснi фiнансовi iнструменти клiєнт отримує фiнансування iз меншим розмiром витрат. Менеджери банку завжди нададуть необхiднi консультацiї щодо вибору найбiльш зручного фiнансового iнструменту та, при необхiдностi, погодять iндивiдуальнi умови угоди.
- Випуск корпоративних облiгацiй
Укрсоцбанк - один з лiдерiв з органiзацiї i андеррайтингу випускiв облiгацiй корпоративних емiтентiв в Українi. Маючи на озброєннi власнi ресурси для iнвестицiй i широку клiєнтську базу, Укрсоцбанк створює передумови для вдалого розмiщення та подальшого забезпечення лiквiдностi вторинного ринку облiгацiй.
- Послуги будiвельним компанiям
У зв'язку iз внесенням змiн у Закон України <Про iнвестицiйну дiяльнiсть>, продаж Забудовником споруджуваної нерухомостi може вiдбуватися винятково через фонди фiнансування будiвництва або емiсiю цiльових облiгацiй.
АКБ <Укрсоцбанк> пропонує спiльне створення Фондiв фiнансування будiвництва, створення й супроводження облiгацiйної схеми реалiзацiї квартир. Фахiвцi Банку беруть на себе всi питання, пов'язанi з органiзацiєю схеми фiнансування, готують i реєструють у Державнiй комiсiї з цiнних паперiв випуск облiгацiй, органiзують створення венчурного фонду, сприяють у питаннях податкового планування.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

Серед факторiв, якi впливають на розвиток Банку, насамперед необхiдно вiдмiтити посилення конкурентної боротьби на ринку банкiвських послуг, а також активiзацiю банкiв з iноземним капiталом, що мають доступ до ресурсiв з бiльш низькою вартiстю. Також значний вплив має посилення технологiї i системи нагляду за дiяльнiстю банкiв, але уповiльнює розвиток банкiв невiдпрацьованiсть практики застосування прийнятих законодавчих актiв та незавершенiсть формування законодавчої бази фiнансово-банкiвського сектору. Зростання вимог до всiх складових розвитку банкiв з огляду на перспективу вступу України до ЄС вимагає запровадження мiжнародних стандартiв в практику дiяльностi банкiвської системи загалом.
До полiтичних факторiв, що мають ймовiрнiсть впливу на стратегiчний розвиток Банку можна вiднести вибори до Верховної Ради в 2006 роцi.
Низький рiвень довiри до банкiвської системи України з боку свiтових фiнансових органiзацiй призводить до досить високої вартостi залучення ресурсiв на мiжнародних ринках. Недостатнiй рiвень iнформацiйної культури, розвитку телекомунiкацiйної iнфраструктури уповiльнює процес запровадження новiтнiх IТ-рiшень в практику роботи банкiв.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

У 2005 роцi в цiлому по системi Банку було сплачено штрафiв на загальну суму 1144,9 тис. грн.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Дiяльнiсть Банку фiнансується за рахунок власних коштiв Банку а також залучених коштiв суб'єктiв господарської дiяльностi, населення та на свiтових фiнансових ринках.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Всi укладенi договори виконуються в термiни, що передбаченi їх умовами, вiдповiдно до чинного законодавства України.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Стратегiчна мета (цiль) банку: пiдвищення конкурентоспроможностi шляхом розвитку традицiйних та iнновацiйних послуг на основних сегментах фiнансового ринку, оптимiзацiї каналiв їх доставки клiєнтам, вдосконалення усiх складових розвитку для забезпечення росту ринкової вартостi Банку як стабiльного унiверсального фiнансового iнституту, здатного посилити лiдируючi позицiї в банкiвський системi України.

Стратегiчна (генеральна) цiль банку на 2005-2009рр. - пiдвищити ринкову частку до 7-8 %.
Стратегiя Банку передбачає досягнення фiнансових цiлей шляхом розвитку вiдносин з клiєнтами через високоефективну органiзацiю всiх бiзнес-процесiв та найоптимальнiшого використання рушiйних сил розвитку банку - його персоналу та технологiй.

На перiод до 2009 року Банк визначає наступнi загальнi цiлi:
- стiйке 4 мiсце за чистими активами;
- збiльшити ринкову вартiсть Банк у бiльш нiж 5 разiв.
- впровадити Iнтегровану банкiвську систему захiдного виробника.

Основнi iнiцiативи та проекти Банку на 2005 - 2009 р.р. за напрямками:
Корпоративний бiзнес:
- впровадження iнвестицiйного та розвиток податкового консалтингу;
- розвиток вiддаленого банкiвського обслуговування;
- впровадження iнституту менеджера рахункiв (комплексне обслуговування клiєнтiв одним спецiалiстом);
- впровадження програми лояльностi при VIP- обслуговуваннi;
- розвиток iнновацiйних фiнансових продуктiв;
- розвиток без ресурсних форм кредитування (гарантiї, акредитиви).
Iндивiдуальний бiзнес:
- розвиток послуг для власникiв карткових рахункiв;
- розвиток кредитування (на придбання автотранспорту, iпотечного, з використання платiжних карток);
- розвиток бiзнесу грошових переказiв та платежiв.
Фiнансово-iнституцiйний бiзнес:
- реалiзацiя програм iнтеграцiї з страховим, пенсiйним та iнвестицiйно-будiвельним бiзнесами.
Фiлiальна мережа:
- розвиток вiддiлень як повно функцiональних, модернiзацiя та приведення до єдиних стандартiв фiлiй та вiддiлень.
Персонал:
- вдосконалення системи мотивацiї;
- розробка та реалiзацiя концепцiї внутрiшнього кадрового резерву;
- впровадження системи дистанцiйного навчання та професiйного тестування;
- пiдвищення квалiфiкацiї шляхом навчання в учбовому центрi, участi у тренiнгах зовнiшнiх компанiй, конференцiях, семiнарах.

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

1. "Найменування банку (вiддiлення) банку), який обслуговує емiтента за валютним рахунком": по рiзних операцiях та по рiзних видах валют АКБ "Укрсоцбанк" використовує рахунки, що вiдкритi в рiзних банках, в тому числi i iноземних.
2. "Iнформацiя про одержанi лiцензiї (дозволи) на окремi види дiяльностi": Банкiвська лiцензiя 5, дозвiл 5-2 та додаток до дозволу 5-2, що виданi АКБ "Укрсоцбанк" Нацiональним банком України, безстроковi.
3. "Iнформацiя про власникiв iменних цiнних паперiв": станом на кiнець дня 31.12.2005 р. на балансi банку облiковувались власнi акцiї, викупленi в акцiонерiв, що складали 0.096% вiд статутного капiталу банку.
Акцiї Банку випущенi в бездокументарнiй формi.
4. "Iнформацiя про чисельнiсть працiвникiв та оплату їх працi": працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) - не має.
5. Iнформацiя про зобов`язання емiтена надана вiдповiдно до примiток до рiчного фiнансового звiту АКБ "Укрсоцбанк" за 2005 рiк, що подається до Нацiонального банку України, одиниця вимiру - цiлi тис. грн.
Баланс надний в тис. грн. з трьома знаками пiсля коми, тобто до цiлої грн., у зв`язку з тим, що в разi заповнення балансу в цiлих тис. грн., за рахунок округлення, програма звiту видає помилки.
Таким чином, рiзниця мiж показником усього зобов`язань в Iнформацiї про зобов`язання емiтента - 9 735 789,00 тис. грн. та рядком 21 Балансу "Усього зобов`язань" - 9 735 789,501 тис. грн., пояснюється округленням до цiлих тис. грн. та, виходячи з викладеного, не може розглядатися як помилка.

Ознака рейтингового агентстваМіжнародне рейтингове агентство
Найменування рейтингового агентства, яке визначило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту1. Fitch Raiting. 2. Standard&Poor`s. 3. Moody`s Investors Services. 
Дата визначення рейтингової оцінки емітента06.05.2005 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента визначеної протягом календарного року, що передує поданню звіту1. Fitch Raiting. Довгостроковий - В-, короткостроковий - В, прогноз - "Позитивний", iндивiдуальний - D, пiдтримки - 5. 2. Standard&Poor`s. Довгостроковий - В-, короткостроковий - С, прогноз - "Стабiльний". 3. Moody`s Investors Services. Довгостроковий - В2, короткостроковий - NP, прогноз - "Стабiльний", FSR - E+ "Позитивний". 
Ознака рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звіту 
Найменування рейтингового агентства, яке поновило рейтингову оцінку емітента протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н 
Дата поновлення рейтингової оцінки емітента 
Інформація щодо рейтингової оцінки емітента поновленої протягом календарного року, що передує поданню звітуд/н