Finance.ua
Назва емітентаВIДКРИТЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО БРОВАРСЬКИЙ ШИНОРЕМОНТНИЙ ЗАВОД
Код за ЄДРПОУ03112640
Організаційно-правова формаВАТ

Опис бізнесу

Основні фактори, що впливають на діяльність емітента

Группа факторівОпис проблемСтупінь впливу на діяльність емітента*Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний впливсередній впливзначний вплив
ПолітичніВiдсутнi   Вiдсутнi 
Фінансово-економічніВисокий рiвень податкiв. Високi кредитнi ставки банку. Нестабiльнiсть цiнової полiтики. Нестача обiгових коштiв.   Збiльшення обсягiв та реалiзацiї продуцiї також збiльшення доходу вiд реалiзацiї продукцiї. 
Виробничо-технологічніМорально застарiле обладнання. Недостатня кiлькiсть сировини (гумової крихти,утилiзованих шин) для виробничого процесу. Складнощi змiни асортименту продукцiї на iснуючому обладнаннi.   Збiльшення обсягiв та розширення асортименту продукцiї. 
СоціальніНерозвинута соцiальну iнфраструктура. Вiдсутнiсь висококвалiфiкованих кадрiв для обслуговування технологiчного обладнання.   Впровадження нових технологiй та розширення асортименту продукцiї. 
ЕкологічніВiдсутнi   Вiдсутнi 
ПриміткиПiдприємство має територiальну привабливiсть.

*У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про найбільш впливових конкурентів з основної продукції

Найменування продукції (виду продукції)*Найменування конкурентаКраїна походження конкурентаСтупінь конкуренції**
незначний впливсередній впливзначний вплив
Iзол I -БД ВАТ "Славутський рубероїдний завод" Україна   
Iзол I-БД Житомирський завод покрiвельних та гiдроiзоляцiйних матерiалiв Ураїна   
Iзол I-БД Київський покрiвельний концерн ЗАТ "Ореол" Україна   
Мастика холодна Iзол МРБ-ХТ-15 Житомирський завод покрiвельних та гiдроiзоляцiйних матерiалiв Україна   
Шини атмосферного типу Черкеський завод гумотехнiчних виробiв Росiя   

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**У відповідній графі проставляється помітка "Х".

Інформація про основну продукцію, що виробляє (послуги, що надає) емітент

Найменування продукції (виду продукції)*Торгові марки, під якими здійснюється збут продукціїПатентний та інший правовий захист продукції (винаходи та ліцензії, які використовуються в продукції)Код товару (товарної групи) за ТНЗЕД**Одиниця виміруОбсяг виробництва в натуральних одиницяхОбсяг виробництва у грошовому виразі (у діючих цінах) (тис.грн.)Чистий доход (виручка від реалізації за звітний період) ) (тис.грн.)
Iзол I-БД д/в 26.82.12.50 тис.м2 273.410 1292.800 1038.800 
Мастика холодна МРБ-ХТ-15 д/в 24.30.22.50 тн 17.900 86.800 93.000 
Шини атмосферного тиску 300-100, 300-150, 230-100, 200-85, 200-60 д/в 25.11.14.09 шт 50661.000 1479.600 1332.100 
Інші товари (послуги):0.000 81.000 
Усього:2859.200 2544.900 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації (у вартісному виразі).
**ТНЗЕД - "Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності".

Інформація про сировинну базу та основні характеристики споживачів продукції (послуг) емітента та розподіл споживачів за регіонами України та зовнішніх ринках

Найменування продукції (виду продукції)*Сировинна база для виробництва (Україна, країни СНД, зарубіжжя)**Доля в загальному обсязі реалізації (за регіонами) (%)
УкраїнаКраїни СНД та БалтіїКраїни дальнього зарубіжжя
Iзол I-БД Будiвництво, газопостачання, тепломережа. Поставка сировини з України. 100.000 0.000 0.000 
Мастика холодна"Iзол"МРБ-ХТ-15 Будiвництво. Поставка сировини з України. 100.000 0.000 0.000 
Шини атмосферного тиску Пiдприємства виробники та користувачi сiльськогосподарської технiки (сiялки, прорiжувачi, культиватори). Поставка сировини з України. 100.000 0.000 0.000 
Усього:100.000 0.000 0.000 

*До переліку заносяться дані про продукцію (товари, роботи, послуги), обсяги реалізації якої становлять 10% та більше від загального обсягу реалізації.
**Заповнюють емітенти, які займаються виробництвом.

Стисла історія підприємства, важливі події його розвитку

Броварський шиноремонтний завод заснованний в 1963 роцi. Спочатку проектом передбачалось вiдновлення автопокришок , але уже в 1965 роцi завод почав випускати нову продукцiю -шини атмосферного тиску,а в 1967 роцi , для переробки утильних автопокришок ,освоєно виробництво покрiвельних матерiалiв - iзолу та антикорозийних мастик.

Інформація про організаційну структуру емітента

В червнi 1993 року пiдприємство перейшло на оренду i в тому ж роцi орендне пiдприємство Броварський шиноремонтний завод реорганiзувався в вiдкрите акцiонерне товариство.
Пiдприємство не має дочiрнiх пiдприємств, фiлiй та представництв.

Опис обраної облікової політики

Фiнансова звiтнiсть складно вимог Закону України " Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть" вiд 16.07.99року 996-ХIV зi змiнами та доповненнями внесеними Законом України вiд 11.05.2000 р. 1707-III вiд 22.06.2000р. 1829-III та наказу по товариству 23 вiд 03.07.2000р. " Про облiкову полiтику пiдприємства" а також стандартiв бухгалтерського облiку в Українi затверджених МФ України 87 вiд31.03.1999р. Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення з урахуванням сум декiлькох обов"язкових дооцiнок, якi було проведено рiшенням Кабiнету Мiнiстрiв України в зв"язку з iнфляцiєю починаючи з 1992 року. Амортизацiя нараховується методом прямолiнейного списання виходячи iз строкiв корисної експлуатацiї. Запаси включають сировину та матерiали, паливо, запаснi частини, готову продукцiю. Запаси облiковуються за собiвартiстю. Собiвартiсть запасiв включає витрати на придбання, доставку та переробку. При вiдпуску запасiв у виробництво, продажу та iншого вибуття запроваджено метод cередньозваженої собiвартостi /вартостi/. Готова продукцiя вiдображається за виробничою собiвартiстю.
Грошовi кошти включають суму грошей в касi.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю. З метою визначення чистої реалiзацiї вартостi вiдповiдно до П/с (БО 10 "Дебiторська заборгованiсть") обчислюється величина резерву сумнiвних боргiв виходячи iз платiжоспроможностi окремих дебiторiв.
Iнша дебiторська заборгованiсть складається iз заборгованностi, що не пов"язана з продажем продукцiї та наданням послуг. Доход вiд реалiзацiї продукцiї визнається у вiдповiдностi з методом нарахувань при вiдвантаженнi продукцiї.
Витрати на податок на прибуток включають податки, розрахованi у вiдповiдностi до дiючого податкового законодавства
України, з урахуванням суттєвих тимчасових рiзниць, якi були компенсованi або виникли у звiтному перiодi.
Форма бухгалтерського облiку здiйснюється по журнольно-ордернiй формi облiку, пристосувавши її до особливостей
нової системи облiку i операцiй, що проводяться пiдприємством для облiку, аналiзу та контролю.
При необхiдностi на пiдприємствi можуть запроваджуватись новi субрахунки другого, третього та четвертого порядку з
обов"язковим збереженням кодiв.

Витяг з аудиторського висновку

Загальний висновок аудиторської фiрми "Ромiран": ВАТ Броварський шиноремонтний завод функцiонує на законних засадах i в своїй дiяльностi керується чинним законодавством та статутом. Статутний фонд товариства 1098124,65грн. подiлений на 1045833 простi iменнi акцiї.
Баланс товариства станом на 01.01.2005 року та показники " Звiту про фiнансовi результати","Звiту про грошовi кошти " та"Звiту про власний капiтал " за 2004 рiк вiдповiдають первинним документам, аналiтичному i синтетичному облiку та iснуючим нормативам з облiку. Останнє дає пiдстави вважати в цiлому достовiрну фiнансову звiтнiсть товариства за 2004рiк.
ВАТ "Броварський шиноремонтний завод" станом на 01.01.2005 року має незадовiльний фiнансовий стан , не покращив його порiвняно з 2003 р.,збiльшив збитки на 102,1 тис.грн., пiдприємство низьколiквiдне та фiнансово нестiйке. Товариство в перспективi може покращити свiй фiнансовий стан i лiквiдувати повнiстю збитки за рахунок часткового оновлення основних фондiв, що вплине на розвиток виробництва та розширить асортимент продукцiї.

Інформація про основні види товарів або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, надання послуг

Основним видом виробничої дiяльностi за минулий рiк був випуск iзолу гiдроiзоляцiйного 43,0% вiд загального обсягу виробництва , шин атмосферного тиску 50,9% вiд загального обсягу виробництва, антикорозийної мастики 1,6% та гумо-технiчних виробiв 1,7%. Виробничi потужностi було використано на 40%.Зростання цiн на сировину та матерiали-;на бiтум, енергоносiї, протекторну гуму, нестача необхiдної сировини а саме; утилiзованих шин, гуми подрiбненої, та рiзке подiння попиту на нашу продукцiю змушує пiдприємство працювати не на повну потужнiсть. Моральне зношення основних фондiв, нестача власних обiгових коштiв, низька конкурентоспроможнiсть випускаємої продукцiї, складнощi змiни асортименту на встановленному обладнаннi, низька iнвестицiйна привабливiсть впливають в значнiй мiрi на фiнансовий стан пiдприємства.

Інформація щодо істотних проблем, які впливають на діяльність емітента

На дiяльнiсть емiтента впливає високий рiвень податкiв, високi кредитнi ставки банку, нестабiльнiсть цiнової полiтики , нестача обiгових коштiв на пiдприємствi а також морально зношене та застарiле обладнання.

Інформація про факти виплати штрафів і компенсацій за порушення чинного законодавства

Факти виплат штрафiв i компенсацiй за порушення чинного законодавства на пiдприємствi вiдсутнi.

Опис обранної політики щодо фінансування діяльності емітента

Пiдприємство фiнансує свою дiяльнiсть власними обiговими кошами.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

Договори та контракти на перспективну роботу до кiнця року ВАТ не заключало, iз споживачами угоди укладенi лише на продукцiю, що їми сплачена i пiдлягає вiд вантаженню.

Прогнози та плани щонайменше на рік про діяльність емітента

Планом випуску продукцiї на 2005 рiк передбачається впровадження нової лiнiї з випуску покрiвельного наплавляємого гiдроiзоляцiйного матерiалу марки "Бриз".

Інша інформація, що може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента

Пiдприємство має вдалє територiальне розташування.